Starania po poronieniu 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Biochemiczka wrote:Wiesz co kojarzę że ktoś robił histero z wycinkami na NFZ, więc tylko poproś o dobre skierowanie to zrobią
trzymam kciuki za szybki termin jeżeli się zdecydujesz, a w międzyczasie owocnych starań ❤️
Hejka 😊 Ja miałam histeroskopię w 2024 roku, podczas której usunięto polipa i wykonano biopsję z oznaczeniem CD138. W grudniu mam mieć kolejną — histeroskopię diagnostyczną, z ewentualnym usunięciem zrostów oraz pobraniem biopsji do badań CD138 i CD56.
Oczywiście na NFZ.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października, 19:10
Wixa🌸 lubi tę wiadomość
🌸 43 l. | 🦋 Hashimoto, Endo/Adeno | 🧪 AMH 0,34 | MTHFR C677T (heterozygota) | heterozygota 4G/5G w PAI-1|🔄 8× IVF/ICSI | 2× cb | 🌱 Bl 4.1.2 – AZ, transfer 20.06.2025 → ciąża kliniczna, poronienie 8 t.c. 💔 | 🏥 Bocian W-wa (wcześniej Novum) -
Ej, czemu nikt jeszcze nie skomentował nowego profilowego Biochemiczki? 😄 Myślałam, że masz proste brązowe włosy! Pełen profesjonalizm! 🙌
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października, 12:46
Cień, Biochemiczka lubią tę wiadomość
👧🏼36 🧑🏼
02.2024 starania o pierwsze bobo👶
02.2025 💔 11tc
08.2025 💔 10tc
‼️Diagnostyka
❌️ferrytyna 19.6, hiperandrogenizm, ANA1+ 1:80, endo <7mm, mięśniaki, ANXA5 M2/N‼️
❎️ tarczyca, LH/FSH 1.18, AMH 1.53, estradiol, progesteron, prolaktyna, APS, trombofilia wrodzona, białko C, S, antytrombina, homocysteina, fibrynogen, ANA2 -, kariotypy, HOMA-IR 0.97, badanie nasienia, D3 21->43, B12 306->492
🔜KIR, HLA-C, allo-MLR, cross-match, test CBA, test IMK
💊 Żelazo, wit. C, A, E, D, B12, kwas foliowy, cynk, Omega-3, Koenzym Q10, L-arginina, korzeń Maca, maślan sodu, Prenacaps Ovi, Feminum pregna, Acard w II fazie -
Daisy1 wrote:Ej, czemu nikt jeszcze nie skomentował nowego profilowego Bochemiczki? 😄 Myślałam, że masz proste brązowe włosy! Pełen profesjonalizm! 🙌
Haha dzięki, pobawiłam się chatem gpt w piątek :p naturalnie mam proste, ale zrobiłam sobie trwałą to korzystam
Daisy1, Cień, Malowybitna lubią tę wiadomość
34👩🏽35👨🏼
12/2022 42tc (cc) 🩵
02/2025 6tc 💔
08/2025 8tc 💔
Ona
❗️cross-match 36.6%
⚠️ histeroskopia zabiegowa, hispat⏳
⚠️trombofilia MTHFR (A1298) homo PAI-1 hetero
✅ HLA-C1, anxa5, kariotyp, KIR Bx (brak 2DS3), ana1+, ana3-, antytrombina III, białko c, białko s, białko s aktywność, zespół antyfosfolipidowy
✅ B12, D3, TSH, ft4, żelazo, ferrytyna, homocysteina, kwas foliowy
⏳ cd56, cd138
💊euthyrox 50/25, modulator homocysteiny, 400ug folian, sorbifer, wit C, wit D, probiotyki, jod, desloratadyna
On
✅ HLA-C1, kariotyp, anxa5
❔Morfologia nasienia, fDNA, HBA -
Daisy1 wrote:Ej, czemu nikt jeszcze nie skomentował nowego profilowego Bochemiczki? 😄 Myślałam, że masz proste brązowe włosy! Pełen profesjonalizm! 🙌
Też chciałam napisać. Profilowe cudne💖
Biochemiczka lubi tę wiadomość
🌸 43 l. | 🦋 Hashimoto, Endo/Adeno | 🧪 AMH 0,34 | MTHFR C677T (heterozygota) | heterozygota 4G/5G w PAI-1|🔄 8× IVF/ICSI | 2× cb | 🌱 Bl 4.1.2 – AZ, transfer 20.06.2025 → ciąża kliniczna, poronienie 8 t.c. 💔 | 🏥 Bocian W-wa (wcześniej Novum) -
Ja właśnie zauważyłam wiele nowych profilowych na tym wątku i się zastanawiałam, co tu się stało. Wszystkie piękne dziewczyny 🤩 niech ta wizualna zmiana przyniesie dobre wiadomości w najbliższym czasie!! 🤞🏻
Daisy1, Cień, anilewe lubią tę wiadomość
👩❤️👨 ‘92 & ‘89
06/25 - 💔 poronienie zatrzymane (12tc/9tc) -
To ja też zmienię 😅 Oficjalnie odcinam krechę i zaczynamy starania po raz trzeci🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞
Biochemiczka, Cień, Arisia, Void, anilewe, Jusia92 lubią tę wiadomość
👧🏼36 🧑🏼
02.2024 starania o pierwsze bobo👶
02.2025 💔 11tc
08.2025 💔 10tc
‼️Diagnostyka
❌️ferrytyna 19.6, hiperandrogenizm, ANA1+ 1:80, endo <7mm, mięśniaki, ANXA5 M2/N‼️
❎️ tarczyca, LH/FSH 1.18, AMH 1.53, estradiol, progesteron, prolaktyna, APS, trombofilia wrodzona, białko C, S, antytrombina, homocysteina, fibrynogen, ANA2 -, kariotypy, HOMA-IR 0.97, badanie nasienia, D3 21->43, B12 306->492
🔜KIR, HLA-C, allo-MLR, cross-match, test CBA, test IMK
💊 Żelazo, wit. C, A, E, D, B12, kwas foliowy, cynk, Omega-3, Koenzym Q10, L-arginina, korzeń Maca, maślan sodu, Prenacaps Ovi, Feminum pregna, Acard w II fazie -
Fox, Świeżynka mega mi przykro dziewczyny, mam nadzieję, że jakkolwiek to sobie poukładacie, bo nic innego nie da się z tym zrobić 🫂🫂🫂
Ja melduję się w 10dc z pęcherzykiem 19,9mm, endometrium 11mm. Mojego lekarza nie było monit robił inny lekarz, który kazał się starać, mój powiedział, żebym przyjechała we wtorek i wtedy zastrzyk, ale ostatnio w 12dc pęcherzyk był już przerośnięty 🤷🏻♀️ ogarnęłam sobie receptę na ovitrelle i zrobię sama dziś późnym wieczorem. Ale poczułam się zostawiona, ponad rok monitorowaliśmy cykle i pomimo regularnych owulacji nic, no i znowu powtórka z rozrywki, strasznie mnie zirytowało to wszystko dziś 😪
ŚWIEŻYNKA97 lubi tę wiadomość
-
Daisy1 wrote:To ja też zmienię 😅 Oficjalnie odcinam krechę i zaczynamy starania po raz trzeci🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞
Ja czekam niecierpnie na okres i tez zmieniam na jesieniare, bo zatrzymałam sie na sierpniowych, spadających gwiazdach 🙉🥹😅
Daisy1 lubi tę wiadomość
👱♀️28 ♥️ 32👦
starania od 07.25
23.08 ⏸️ 🥹
2.10 💔 8+2 (zatrzymanie6+4)
Mamy 🟢 światło, jak nigdy czekamy na 🩸 -
ŚWIEŻYNKA97 wrote:Witajcie dziewczyny,
To mój pierwszy wpis na tym wątku, nie sądziłam, ze sie tu kiedys pojawię, ale niestety 🥹
Bardzo mi przykro, ze tyle nas tu jest, a jak jeszcze zobaczyłam dziewczyny z watku maj 2026 to juz wgl 🥹
Ściskam Was bardzo! 🤗
02.10 (czwartek) rano podcierajac sie zobaczyłam żywa krew na papierze, w pierwszym momencie pomyślałam, ze to po intensywnym stosunku w nocy, zadzwoniłam do swojej gin, ale byla na urlopie i kazała udać sie do szpitala, tam w poradni niestety dowiedziałam sie, ze serduszka nie ma, powinnam byc wtedy 8+2, a badanie pokazywało 6+4 🥹
Tego samego dnia pojechałam na oddział i od popołudnia zaczęłam dostawać tabletki. No byla straszna, tak sie zastanawiam...Czy ten ból mozna porównać do porodu?
To byla moja 1 ciąża.
Na szczęście na porannym badaniu bylo widac duży postep, a w sobotę dobra wiadomość, ze udalo sie oczyścić i uniknęłam zabiegu.
W szpitalu dobre podejście i opieka, ale widok zarodka w kubeczku bardzo ciężki 🥹
Wzięłam urlop macierzyński, nie wiem ile na nim zostanę, ale na pewno do pierwszej miesiączki. Podobno okres po poronieniu jest bardziej obfity i bolesny?!
Wczoraj mialam wizytę kontrolna u swojej gin, wszystko wygląda ładnie, a ona dala zielone światło na kolejne starania
a co do diagnostyki, powiedziala ze nie jest zwolenniczką, chyba, ze nie daj Bóg sytuacja by sie powtórzyła.
Czy każda z was czeka do okresu czy moze próbujecie jak tylko czujecie sie gotowe?
Znacie przyczyny swoich poronien?
Ciągle mam zle mysli, ze cos zrobiłam nie tak🫣🥹
Jeszcze raz bardzo mi przykro, że Cię to spotkało 🫂Trzymam kciuki za jak najszybsze nadejście miesiączki, każda z nas czekała na nią niecierpliwie. Mi owulacja wróciła już przed tym pierwszym okresem, ale na usg endometrium było niejednorodne, lekarz kazał się wstrzymać do miesiączki. Pierwsza owulacja bardzo bolała, zwaliła z nóg na prawie godzinę, później pierwszy okres był obfity i dość bolesny, trwał 8 dni. Cykle się skróciły o 4 dni, więc śmieje się, że organizm daje częściej szansę na zajście w ciążę, oby w końcu ją wykorzystał 🤞🏻 my jakoś specjalnie nie uważaliśmy, ale podświadomie czekaliśmy na zielone światło, choć tak myślałam, że skoro długo czekaliśmy aż uda się zajść, to nagle nie wleci złoty strzał od razu po poronieniu 🙈
ŚWIEŻYNKA97 lubi tę wiadomość
-
Fox wrote:Wracam jak bumerang....
W dniu wczorajszym (9+1) dowiedziałam się, ze serduszko nie bije, oraz rozwoj zarodka zatrzymał się chwilę po USG (7+3).
Ostatnią betę mialam na poziomie ponad 107tyś i tutaj moje pytanie do dziewczyn, które podobnie straciły ciążę - jak u Was przebiegał spadek bety?
Dodatkowo jakie badania w pierwszej kolejności wykonać? To drugie pod rząd zatrzymane poronienie. Brałam teraz acard i luteinę.
20.10 mam umówiony zabieg aspiracji prozniowej. Nie wiem co ze sobą zrobić....
Fox, okropnie mi przykro 😞 mam nadzieję, że jakoś się trzymasz ❤️🩹 u mnie serduszko przestało bić tydzień później niż u Ciebie, po 2,5tyg beta 264, a po miesiącu od poronienia spadła do 28, lekarz mówił, że więcej badać nie trzeba, bo tendencja spadkowa jest, owulacja również, więc organizm niczego nie blokuje -
U mnie przyszła @ pomimo tkliwych piersi przez tydzień od owulki, nudności czy bulgotanie w brzuchu to zwiastun okresu. Przez tydzień czułam się ciężka jak słoń w składzie porcelany. Stosunki co dwa dni nic nie dały. Trudno 🙄🥲♀️'89 | AMH: 4 - kariotyp ok
♂️ '89 - kariotyp ok
10.24 punkcja - 5❄️ (4x4.1.1, 1x4.1.2) nie przebadane
12.11.2024 r - transfer❄️ 4.1.1
🍀 7dpt- ⏸
20.11 -8dpt beta - 173,20 mIU/ml
23.11 -11dpt beta - 781,76 mIU/ml
03.12 - 5w5d - GS 1,56 YS 0,39
18.12 brak 💔 21.12 poronienie 6/8 tyg
24.06.2025 r - transfer❄️ 4.1.1
5 dpt ⏸ 6 dpt-35 8 dpt-121 10 dpt - 241 16 dpt - 1677 23 dpt - 3039 GS 0.94 27 dpt - 5613 🤔 30 dpt puste jajo 😔 GS 1.5
Ferrytyna 37,17 ng/ml
TSH 2,064
MTHFR i PAI-1/SERPINE1 - hetero
NK w krwi - 15%
Zespół antyfosfolipidowy i ANA - ujemne
Genotyp Bx mąż C1
✅ 2DL1, 2DL3, 2DL4 del, 2DS1, 2DS4 (del-22bp), 3DL1, 3DL2, 3DL3, 2DP1, 3DP1 norm
⛔ 2DL2, 2DL4 norm, 2DL5 (grupa 1), 2DL5 (grupa 2), 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm, 2DS5, 3DS1, 3DP1 var -
Void wrote:Jeszcze raz bardzo mi przykro, że Cię to spotkało 🫂Trzymam kciuki za jak najszybsze nadejście miesiączki, każda z nas czekała na nią niecierpliwie. Mi owulacja wróciła już przed tym pierwszym okresem, ale na usg endometrium było niejednorodne, lekarz kazał się wstrzymać do miesiączki. Pierwsza owulacja bardzo bolała, zwaliła z nóg na prawie godzinę, później pierwszy okres był obfity i dość bolesny, trwał 8 dni. Cykle się skróciły o 4 dni, więc śmieje się, że organizm daje częściej szansę na zajście w ciążę, oby w końcu ją wykorzystał 🤞🏻 my jakoś specjalnie nie uważaliśmy, ale podświadomie czekaliśmy na zielone światło, choć tak myślałam, że skoro długo czekaliśmy aż uda się zajść, to nagle nie wleci złoty strzał od razu po poronieniu 🙈
A ile się staraliście ?
Starania od 2022
🙋🏻♀️ 33
🙋🏻♂️26
Nasienie ✅
Owulacja ✅
Hormony ✅
AMH 2,8 ✅
HSG ✅
Witaminy ✅
Immunologia ✅
Kir Bx ✅ 3/5
Kariotypy ✅
Niedoczynność tarczycy Euthyrox 75
12.2024 hsg z lipiodolem
02.2025 kwalifikacja in vitro
03.2025 scratching endometrium
04.2025 start stymulacji, protokół krótki
14.04 pierwszy podgląd 🥚🥚(11 pęcherzyków)
16.04 drugi podgląd 🥚🥚 (13 pęcherzyków)
19.04 punkcja (18 pęcherzyków= 10 dojrzałych komórek, 6 poszło do zapłodnienia)
❄️❄️❄️
19.05 scratching endometrium
28.08 USG endometriozy= endometrioza otrzewnowa niewielkie ogniska ❌
08.2025 naturalna ciąża, obumarła 6+0 -
Mati01 wrote:A ile się staraliście ?
Udało się w 15 cyklu
Edit: Mati, myślałam, że pytasz o próby sprzed poronienia, po poronieniu jeszcze się nie udało, teraz mam 3 owulację, po 2 miesiączce po poronieniu. Będę testować koniec października
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października, 18:51
-
Dziewczyny a czy przed histeroskopią na nfz musiałyście wcześniej robić jakieś dodatkowe badania? Czy wszystko robione przed zabiegiem w szpitalu?31l🙎♀️ 35l🙎
-12.2022 początek starań
-09.2024 Klinika niepłodności pierwsza wspólna wizyta
-10.2024 pierwszy c.s: Lametta 2x od 3d.c do 5d.c + zastrzyk Zavifert 12d.c✖
-11.2024 drugi c.s: Lametta 2x od 3dc do 5dc, klęska urodzaju 5⚪❌
-10.12.2024(13d.c) 1 IUI ❌ ( 9d.c 💉 ovirtelle)
-02.01.2025(12d.c) 2 IUI ❌ ( 10d.c 💉ovirtelle)
-22.01 drożność sono hsg ✔
-25.01 (13d.c) 3 IUI ❌ (11d.c 💉 ovirtelle)
15.03- nowy lekarz, startujemy z 3 naturalnymi próbami na cyklach monitorowanych+wyregulowaniem wszystkich niedoborów🤞
31.03-beta 56.5
02.04-beta 120
04.04-beta 311
07.04-beta 1346
08.04- 5tydzień ciąży, pierwsze usg dzidzuś jest w macicy
22.04-7tydzień jest serduszko 💓
23.05-11tc/8tc serduszko przestało bić💔👼poronienie chybione -
Wixa🌸 wrote:Dziewczyny a czy przed histeroskopią na nfz musiałyście wcześniej robić jakieś dodatkowe badania? Czy wszystko robione przed zabiegiem w szpitalu?
Na konsultację anestezjologiczną w szpitalu przed zabiegiem (około tydzień wcześniej) miałam i mam zrobić: EKG, morfologię, rozmaz, glukozę, TSH (bo mam Hashimoto), ogólne badanie moczu oraz cytologię – choć tę i tak robię co roku. Ja należę do tych, co robią coroczny przegląd obowiązkowo 😉. Te badania zleciła mi lekarka podczas wizyty kwalifikacyjnej.🌸 43 l. | 🦋 Hashimoto, Endo/Adeno | 🧪 AMH 0,34 | MTHFR C677T (heterozygota) | heterozygota 4G/5G w PAI-1|🔄 8× IVF/ICSI | 2× cb | 🌱 Bl 4.1.2 – AZ, transfer 20.06.2025 → ciąża kliniczna, poronienie 8 t.c. 💔 | 🏥 Bocian W-wa (wcześniej Novum) -
Właśnie to mnie ciekawi że w innych miejscach wystarczy cytologia a u dr Janowca trzeba mieć wszystkie wymazy (bakterie , grzyby, chlamydia, ureaplasma itp). Ja robiłam te wszystkie wymazy ale zaraz mi się skończą bo ważne do histero są tylko 6 miesięcy, a niestety drogie są.Cień wrote:Na konsultację anestezjologiczną w szpitalu przed zabiegiem (około tydzień wcześniej) miałam i mam zrobić: EKG, morfologię, rozmaz, glukozę, TSH (bo mam Hashimoto), ogólne badanie moczu oraz cytologię – choć tę i tak robię co roku. Ja należę do tych, co robią coroczny przegląd obowiązkowo 😉. Te badania zleciła mi lekarka podczas wizyty kwalifikacyjnej.Starania od 2022
🙋🏻♀️ 33
🙋🏻♂️26
Nasienie ✅
Owulacja ✅
Hormony ✅
AMH 2,8 ✅
HSG ✅
Witaminy ✅
Immunologia ✅
Kir Bx ✅ 3/5
Kariotypy ✅
12.2024 hsg z lipiodolem
❄️❄️❄️
Tak chodziło mi o starania przed poronieniem dzięki 🙂Void wrote:Udało się w 15 cyklu
Edit: Mati, myślałam, że pytasz o próby sprzed poronienia, po poronieniu jeszcze się nie udało, teraz mam 3 owulację, po 2 miesiączce po poronieniu. Będę testować koniec października
To trzymam kociaki za testowanie 🤞❤️Starania od 2022
🙋🏻♀️ 33
🙋🏻♂️26
Nasienie ✅
Owulacja ✅
Hormony ✅
AMH 2,8 ✅
HSG ✅
Witaminy ✅
Immunologia ✅
Kir Bx ✅ 3/5
Kariotypy ✅
12.2024 hsg z lipiodolem
❄️❄️❄️
Mati01 wrote:Właśnie to mnie ciekawi że w innych miejscach wystarczy cytologia a u dr Janowca trzeba mieć wszystkie wymazy (bakterie , grzyby, chlamydia, ureaplasma itp). Ja robiłam te wszystkie wymazy ale zaraz mi się skończą bo ważne do histero są tylko 6 miesięcy, a niestety drogie są.
Bakterie, grzyby, chlamydia, ureaplasma itp. – to zawsze badałam przed transferem (ważność wyników przy IVF to 6 miesięcy). Do histeroskopii zazwyczaj wystarczała cytologia 😊.
Może lepiej zrobić pełen pakiet, bo jak widać, każdy lekarz i placówka mają swoje wytyczne 🤔✨
A nie czekaj, te badania na ureaplazmę robiłam na własną rękę raz po poronieniu. Faktycznie, badania kosztują i to niemało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października, 19:58
Ja w tym miesiącu przeszłam 3 kwalifikacje do histero. W każdej placówce chcieli inne wyniki badań 😅 to co się powtarzało to grupa krwi i cytologia, ale w jednej chcieli jeszcze przeciwciała wirusowego zapalenia wątroby typu B a w drugiej układ krzepnięcia plus morfologia i beta. W szpitalu w końcu na miejscu chcieli tylko cytologię i to miałam taką zwykłą z luxmedu a nie płynną.
Daisy piękna profilowka 😘
Cień, Wixa🌸, Daisy1 lubią tę wiadomość
34👩🏽35👨🏼
12/2022 42tc (cc) 🩵
02/2025 6tc 💔
08/2025 8tc 💔
Ona
❗️cross-match 36.6%
⚠️ histeroskopia zabiegowa, hispat⏳
⚠️trombofilia MTHFR (A1298) homo PAI-1 hetero
✅ HLA-C1, anxa5, kariotyp, KIR Bx (brak 2DS3), ana1+, ana3-, antytrombina III, białko c, białko s, białko s aktywność, zespół antyfosfolipidowy
✅ B12, D3, TSH, ft4, żelazo, ferrytyna, homocysteina, kwas foliowy
⏳ cd56, cd138
💊euthyrox 50/25, modulator homocysteiny, 400ug folian, sorbifer, wit C, wit D, probiotyki, jod, desloratadyna
On
✅ HLA-C1, kariotyp, anxa5
❔Morfologia nasienia, fDNA, HBA -
Hej Dziewczyny, w piątek 17.10 musiałam terminować ciążę w 16 tc., z uwagi na wadę letalną, która zagrażała mojemu zdrowiu. O wadzie dowiedziałam się w 13 tc. I mój świat się zwalił. To była moja pierwsza ciąża. Terminacja polegała na podaniu 2 tabletek a następnie po około 90 minutach zabiegu w narkozie więc na szczęście nic nie pamiętam ale te 1.5 godziny na tabletkach to był koszmar. Trzykrotne podawanie leków przeciwbólowych nic nie dało. Dodatkowo ból psychiczny po utracie córeczki jest niewyobrażalny ale Wam nie muszę tego mówić 😔
Chciałabym jednak jak najszybciej postarać się o kolejne dziecko, mój lekarz chce mi dać zielone światło za 3 msc, natomiast lekarz od zabiegu terminacji mówi by próbować po kolejnym okresie. Czuję, że tylko nowa ciąża uleczy moje złamane serce. Niestety ponieważ wada to byłą triploidia czyli wada genetyczna jest też we mnie wielki strach. Lekarze w tym profesor genetyki mówią że to wada losowa i przy każdej ciąży mamy taką samą szanse jak każda inna para na chore dziecko, natomiast ja się się bardzo boję, dlatego 18.11 mam wizytę w klinice leczenia niepłodności celem porozmawiania o invitro z badaniem genetycznym zarodków.👱🏻♀️ 91
👦🏻74
30.07.2025- 13 dpo upragnione 2 mocne kreski
17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna