Starania po poronieniu 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Agat99 wrote:Ja podobnie.. jednego dnia pojawia się optymistyczne myślenie, cierpliwość i spokój, a kolejnego dnia morze łez, złości i smutku..
Mam wrażenie, że czas się jakoś zatrzymał w miejscu, totalne zawieszenie, jeszcze wróciłam do pracy i zamiast wsparcia dostałam same pretensje i wizje wypowiedzenia..
@Kroliczek2411 strasznie długie Terminy.. a może w jakimś mniejszym mieście w Twojej okolicy będzie szybciej? Słyszałam, że często tak jest z roznymi terminami przynajmniej w kujawsko- pomorskim
Za wszystkie Dziewczyny trzymam cały czas kciuki, wierzę, że naprawdę szybko nam się uda i przede wszystkim szczęśliwie donosić kolejne ciążę ❤️
@Mariegold_ ja też taką opcję biorę pod uwagę i mimo wszystko zapisze się na zabieg a jak zauważę że okres będzie dosyć obfity to na pewno pójdę na usg 🙂👩🏼30l 🧔🏻♂️41l
Ona :
TSH: 1,85 mlU/l
FT4 : 15,75 pmol/l
FT3 : 4,28 pmol/l
Glukoza na czczo 102
( 🥗dieta z niskim IG )
🔹 badanie nasienia :
-Morfologia 4%
-ruchliwość - (typ a 34,62%), (typ b 10,58%), (typ c 11,54), ( typ d 43,27) ,
(A+B ) - 45,19% (A+B+C) - 56,73%
❌ obniżona Liczba Plemników 10,14 mln
Starania o rodzeństwo od 01/2023
10/24 cb❤️🩹
12/24 8tc 💔 (łyżeczkowanie)
03/25 histeroskopia (pozostałości po łyżeczkowaniu lub polip endometrium )🤞🏻 -
Kokosik wrote:Cześć dziewczyny,
jak tam Wasze nastroje? Jak się czujecie?
Ja ostatnio przechodzę wzloty i upadki. Sama już nie wiem co jest silniejsze…
Ja w trochę w stresie, staraliśmy się w tym cyklu i boję się, że będę przeżywać koszmar jeszcze raz, jeśli stracę ciążę, a wtedy będę już prawie pewna, że medycznie coś jest nie tak i boję się, że mnie to zmiecie totalnie
Jest też opcja, że w ogóle się teraz nie udało, co oczywiście też będzie przykre 🙈
I opcja, że tym razem zaskoczy
Także czekam sobie póki co, próbuje podchodzić do tego na spokojnie, ale czasami mnie chwyta taki okropny ścisk, że na pewno jest coś nie w porządku i w ogóle do dupy, nigdy się nie uda, jestem beznadziejna itd 🙈 -
Agat99 wrote:Ja podobnie.. jednego dnia pojawia się optymistyczne myślenie, cierpliwość i spokój, a kolejnego dnia morze łez, złości i smutku..
Mam wrażenie, że czas się jakoś zatrzymał w miejscu, totalne zawieszenie, jeszcze wróciłam do pracy i zamiast wsparcia dostałam same pretensje i wizje wypowiedzenia..
Ja dostałam 30 dni kolejnego zwolnienia a mój kierownik cytując po co mi ? W pracy bym nie myśla o stracie a on nie ma kogo obstawić bo mu się ludzie zwalniają no ręce opadają a on jeszcze nie wie że też składać będę wypowiedzenie👱93
🧑🦱94
09.24 5tc 💔
01.25 8tc 💔
27.01- badania genetyczne ✊
Mutacja MTHFR C677T hetero
Mutacja MTHFR A1298C hetero
Kariotypy u obydwojga ✅ -
Nana11 wrote:Ja w trochę w stresie, staraliśmy się w tym cyklu i boję się, że będę przeżywać koszmar jeszcze raz, jeśli stracę ciążę, a wtedy będę już prawie pewna, że medycznie coś jest nie tak i boję się, że mnie to zmiecie totalnie
Jest też opcja, że w ogóle się teraz nie udało, co oczywiście też będzie przykre 🙈
I opcja, że tym razem zaskoczy
Także czekam sobie póki co, próbuje podchodzić do tego na spokojnie, ale czasami mnie chwyta taki okropny ścisk, że na pewno jest coś nie w porządku i w ogóle do dupy, nigdy się nie uda, jestem beznadziejna itd 🙈Nana11 lubi tę wiadomość
👩🏼30l 🧔🏻♂️41l
Ona :
TSH: 1,85 mlU/l
FT4 : 15,75 pmol/l
FT3 : 4,28 pmol/l
Glukoza na czczo 102
( 🥗dieta z niskim IG )
🔹 badanie nasienia :
-Morfologia 4%
-ruchliwość - (typ a 34,62%), (typ b 10,58%), (typ c 11,54), ( typ d 43,27) ,
(A+B ) - 45,19% (A+B+C) - 56,73%
❌ obniżona Liczba Plemników 10,14 mln
Starania o rodzeństwo od 01/2023
10/24 cb❤️🩹
12/24 8tc 💔 (łyżeczkowanie)
03/25 histeroskopia (pozostałości po łyżeczkowaniu lub polip endometrium )🤞🏻 -
@Kroliczek2411 strasznie długie Terminy.. a może w jakimś mniejszym mieście w Twojej okolicy będzie szybciej? Słyszałam, że często tak jest z roznymi terminami przynajmniej w kujawsko- pomorskim
Za wszystkie Dziewczyny trzymam cały czas kciuki, wierzę, że naprawdę szybko nam się uda i przede wszystkim szczęśliwie donosić kolejne ciążę ❤️
Ja też zaraz wracam do pracy i bardzo to przeżywam. Nie wiem, co mnie spotka na miejscu. Niby dostałam wsparcie itd. na początku, ale teraz może być różnie i wracam z różnymi obawami. Mąż mnie pociesza, że totalnie nie powinno mnie obchodzić, co tam będzie, bo przeżyłam swoje i reszta to nic w porównaniu z tym, ale wiadomo, że trudno podejść tak totalnie na chłodno..jedno dziecko, niepłodność wtórna
11.2023 poronienie 15tc
12.2024 poronienie 11tc -
@Agat99 ja w pracy nic nie powiedziałam, mogą się tylko domyślać..
@nana11 też bardzo boje się powtórki, nie da się tak nie myśleć
Powiem jedno, życie jest niesprawiedliwe…
Życzę Wam wszystkim dużo dużo siły ♥️
31 👩🦳 34 🧔♂️
05.2024 rozpoczęcie starań
11.2024 straciliśmy aniołka 💔💔💔 6+2
01.2025 walczymy od nowa 🍀 -
Magnes wrote:Dziewczyny robilyscie kontrolnie betę 2/3 tygodnie po poronieniu ?
po pierwszym robiłam na wszelki wypadek, żeby sprawdzić czy spadło do zera, ale po drugim test przed wizytą u ginekologa wychodził biały, a sprawdził, czy się oczyściło, więc stwierdziliśmy, że nie ma sensu -
Nana11 wrote:po pierwszym robiłam na wszelki wypadek, żeby sprawdzić czy spadło do zera, ale po drugim test przed wizytą u ginekologa wychodził biały, a sprawdził, czy się oczyściło, więc stwierdziliśmy, że nie ma sensu
-
mariegold_ wrote:Ja też zaraz wracam do pracy i bardzo to przeżywam. Nie wiem, co mnie spotka na miejscu. Niby dostałam wsparcie itd. na początku, ale teraz może być różnie i wracam z różnymi obawami. Mąż mnie pociesza, że totalnie nie powinno mnie obchodzić, co tam będzie, bo przeżyłam swoje i reszta to nic w porównaniu z tym, ale wiadomo, że trudno podejść tak totalnie na chłodno..
Ja wracam w poniedziałek po 3 tygodniach zwolnienia i też się boje pytań, domysłów, plotek, bo u nas jest tak że każdy musi wszystko wiedzieć, a zwolnienie wpadło tak nagle, bo przyszłam do pracy, wyszłam na wizytę i już nie wróciłam. Z tym, że ja nic nie powiedziałam, jedynie jakby wiedzieli jakie zwolnienie...ale tego to już nie wiemStarania o pierwsze👶
✅PCOS --> brak regularnych miesiączek, brak owulacji
✅Pierwszy cykl stymulowany--> ❌
✅Drugi cykl stymulowany--> ❌
✅ Trzeci cykl stymulowany --> ❌
✅ Czwarty cykl stymulowany--> Aromek 4 tabletki × 4 dni--> jest z tego ciąża - przyrosty bety prawidłowe--> 30.12.24 zobaczyłam serduszko, kolejna kontrola 27.01.25, na której okazało się, że serduszko od 3 tygodni nie bije💔
01.02.25 - poronienie farmakologiczne. -
Ostatnio siostra męża napisała mu, że życzy nam niepełnosprawnego lub chorego umysłowo dziecka. Aż mi się odechciało wszelkich starań.
Po powrocie do pracy jako tako. Dziewczyny zazdrosne, że tyle "odpoczywałam", ale jakoś leci.Magnes lubi tę wiadomość
♀️'89 | AMH: 4 - kariotyp ok
♂️ '89 - kariotyp ok
10.24 punkcja - 5❄️ (4x4.1.1, 1x4.1.2) nie przebadane
12.11.2024 r - transfer❄️ 4.1.1
🍀 7dpt- ⏸
20.11 -8dpt beta - 173,20 mIU/ml
23.11 -11dpt beta - 781,76 mIU/ml
03.12 - 5w5d - GS 1,56 YS 0,39
18.12 brak 💔 21.12 poronienie 6/8 tyg
Ferrytyna 37,17 ng/ml
TSH 2,064
MTHFR i PAI-1/SERPINE1 - hetero
NK w krwi - 15%
Zespół antyfosfolipidowy i ANA - ujemne
Genotyp Bx mąż C1
✅ 2DL1, 2DL3, 2DL4 del, 2DS1, 2DS4 (del-22bp), 3DL1, 3DL2, 3DL3, 2DP1, 3DP1 norm
⛔ 2DL2, 2DL4 norm, 2DL5 (grupa 1), 2DL5 (grupa 2), 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm, 2DS5, 3DS1, 3DP1 var -
Ja do pracy wróciłam około 2 tygodnie po poronieniu. Mi trochę to pomogło bo nie myślałam tak dużo, mogłam zająć głowę pracą. U mnie w pracy sytuację zna tylko kilka osób, większość nic nie wie. I tak dla mnie jest najlepiej. Ale zmęczenie odczuwam do tej pory dlatego mamy już zaplanowany urlop i wyjazd
-
Magnes wrote:Myślicie, że jeśli byłam na kontrolnym USG i wszystko jest w normie, ładnie oczyszczone endometrium prawidłowe to warto robić hcg?
-
sailor89 wrote:Ostatnio siostra męża napisała mu, że życzy nam niepełnosprawnego lub chorego umysłowo dziecka. Aż mi się odechciało wszelkich starań.
Po powrocie do pracy jako tako. Dziewczyny zazdrosne, że tyle "odpoczywałam", ale jakoś leci.
Współczuję. Niestety, czasem relacje w rodzinie są dalekie od tego, jakie by się chciało (sama znam to z doświadczenia). Nie wiem, jak można życzyć czegoś takiego, ale to tylko świadczy o osobie…
Co do zwolnienia, to też nie rozumiem, że ktoś myśli, że to odpoczynek. Chyba, że nie zna historii.. U mnie o mojej sytuacji wiedziało tylko kilka osób, ale że nie było mnie dłużej to podejrzewam, że się rozniosło. Więc przeraża mnie ten powrót za kilka dni, mimo że powinnam mieć to w poważaniu.jedno dziecko, niepłodność wtórna
11.2023 poronienie 15tc
12.2024 poronienie 11tc -
sailor89 wrote:Ostatnio siostra męża napisała mu, że życzy nam niepełnosprawnego lub chorego umysłowo dziecka. Aż mi się odechciało wszelkich starań.
Po powrocie do pracy jako tako. Dziewczyny zazdrosne, że tyle "odpoczywałam", ale jakoś leci.
Co to za żmija?
Karma im wszystkim wróci31 👩🦳 34 🧔♂️
05.2024 rozpoczęcie starań
11.2024 straciliśmy aniołka 💔💔💔 6+2
01.2025 walczymy od nowa 🍀 -
Kokosik wrote:Cześć dziewczyny,
jak tam Wasze nastroje? Jak się czujecie?
Ja ostatnio przechodzę wzloty i upadki. Sama już nie wiem co jest silniejsze…
Odliczam dni do piątkowej wizyty kontrolnej u lekarza, oby przyniosla dobre wieści.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego, 21:43
👧🏼36
02.2024 starania o pierwsze 👶
02.2025 💔 11tc -
Magnes wrote:Myślicie, że jeśli byłam na kontrolnym USG i wszystko jest w normie, ładnie oczyszczone endometrium prawidłowe to warto robić hcg?
Ja jeszcze nie byłam na USG ale beta dwa tygodnie po poronieniu 356 więc jeszcze trochę raczej będzie spadać. Nie wiem z jakiego poziomu schodzi (miałam od początku dość wysoka).
Hibiskus wrote:Ja wracam w poniedziałek po 3 tygodniach zwolnienia i też się boje pytań, domysłów, plotek, bo u nas jest tak że każdy musi wszystko wiedzieć, a zwolnienie wpadło tak nagle, bo przyszłam do pracy, wyszłam na wizytę i już nie wróciłam. Z tym, że ja nic nie powiedziałam, jedynie jakby wiedzieli jakie zwolnienie...ale tego to już nie wiem
U mnie podobnie bo wzięłam sobie dwa dni urlopu które się zamieniły w 16 dni zwolnienia ale w pracy powiedziałam tylko że miałam „zabieg ginekologiczny”. Chciałam sobie otworzyć ścieżkę do wychodzenia z pracy na ewentualne kontrole i badania. Zobaczymy w poniedziałek jak to się rozniosło…
Sailor, bardzo mi przykro że spotykają Cie takie nieprzyjemności od najbliższych, to nie do pomyślenia 😥😥😥starania od 2022
🙍♀️'92
AMH - 7,48
PCOS w obrazie usg - brak objawów, cykle regularne, potwierdzone owulacje
❌MTHTR A1298 homo
❌PAI hetero
✅homocysteina - 7
✅ASA
✅KIR 4/5 brak 2DS5
✅HLA-C oboje C1
? ANA miano 1:80 typ jąderkowy i plamisty
🙍♂️'90
Koncentracja 2,1 mln/ml
Morfologia 4%
❌FSH - 15,64
✅kariotyp, CFTR, usg jąder
2022 - histeroskopia (polipy)
2024 - polipektomia
I IVF (menopur 150, orgalutran)
11.2024 - punkcja: 19 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️❄️
12.12.24 FET I EG (estrofem, cyclogest, duphaston, claxane)
5 dpt ⏸️, 6 dpt beta 55, 8 dpt beta 162, 11 dpt beta 537, 15 dpt beta 3378, 21 dpt USG GS 1,65 cm CRL 0,2 cm, 7w6d CRL 1,47 cm i ❤️, 9w6d poronienie zatrzymane (8+2) indukcja farmakologiczna 💔. -
U mnie kilka osób wiedziało(najpierw dostalam zwolnienie z kodem ciazowym wiec i tak by sie wydalo w hr), a reszta na pewno dowiedziała się podczas mojej nieobecności, bo po powrocie nikt nawet nie zapytał czemu mnie nie było więc sądzę, że wiedzą tylko nie chcą dokładać mi przykrości.. co innego przełożeni eh..
@sailor89 nie wiem jakim trzeba być człowiekiem, żeby czegoś takiego życzyć, brak słów 😢
@Magnes ja sprawdzałam testami ciążowymi czy kreska blednie, teraz mam już tylko lekki cień ale na pewno po okresie pójdę sprawdzić czy beta będzie wynosiła w ķońcu 0Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego, 21:57
01.2025 13tc 💙👼 💔 -
Magnes wrote:A po jakim czasie spadła beta do zera? I z jakiej wartości?
Po około 2 tygodniach, niestety nie wiem z jakiej wartości, bo nie chodziłam wcześniej robić bet, czekałam na wizytę u lekarza w 7 tygodniu.
Ale nie znam Twojego przypadku, na jakim etapie była ciąża. Jeśli jakaś późniejsza, to pewnie zrobiłabym betę dla pewnościWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego, 07:55