WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Starania po poronieniu 2025
Odpowiedz

Starania po poronieniu 2025

Oceń ten wątek:
  • Ragazza Autorytet

Wysłany: 8 marca, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amandi_ wrote:

Czy Wy macie te kłopoty po łyżeczkowaniu? Nie do końca oczyszczone? Czy wtedy obyło się bez?

2 dni tabsów + łyżeczkowanie

31 lat
    Hashimoto, niedoczynność tarczycy
    MTHFR hetero, PAI-1 hetero
    Antykoagulant tocznia
    Starania od 05/2024

11.2024 ⏸️
    01.2025 💔 poronienie zatrzymane 10tc
    05.2025 cb 💔
  • collet Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Micimici fizycznie się dosyć dobrze czuję. U mnie krwawienie trwało kilka dni, potem delikatne plamienie do około 11 dnia po łyżeczkowaniu. Drugiego dnia miałam skurcze i musiałam wziąć nospę, być może dopiero wówczas zadziałały tabletki poronne (bo w szpitalu po tabletkach dostałam tylko mocnego krwawienia, stąd decyzja lekarzy o łyżeczkowaniu…). Czy się oczyściło to zweryfikuje 19 marca na kontroli, bo mam się tam zgłosić z badaniami histopatologicznymi i na kontrolę. Plan na razie to odpocząć, przede wszystkim psychicznie. Pomału też zaczęłam pracować, ale na razie z domu. Wiem, że w pracy za mną tęsknią, ale nie naciskają na powrót, a ja lubię ten zespół, dodatkowo mam doktorat na głowie, więc w marcu chcę nadrobić doktorat, a w kwietniu już wrócić do pracy. Męża wysłałam na badania krwi, sama zrobię je pod koniec tygodnia, aby ze świeżymi pokazać się lekarce. No i zobaczymy, co powie. Mąż podobnie jak i ja ma obawy o dalsze starania na razie, więc do maja sobie dajemy spokój. Trzeba się odbudować fizycznie i psychicznie, nic na siłę.

@Paulina66 słaba sytuacja. Plus, że chociaż termin nieodległy, ale gdyby od razu zarejestrowali skierowanie… może uda Ci się urlop przesunąć na trochę wcześniej lub później?

@Agat99 mnie dzisiaj mąż zabrał pierwszy raz po poronieniu do restauracji. Dostaliśmy stolik w małej salce poza główną salą restauracji, niestety małe dzieci sobie upodobały tam biegać i się bawić… niby urocze dzieciaki, a tak mi się smutno zrobiło a mąż „też takie będziemy mieć, poczekaj, nie smutaj” także rozumiem kryzys ☹

Starania od 06.2023
    10.2024 monitoring USG + badania hormonów
    3 dc:
    Kwas foliowy 10.3 ng/ml
    FSH 5.42 mIY/ml
    LH 3.95 mIU/ml
    Estradiol 30.5 pg/ml
    witamina D3 31.5 ng/ml
    21 dc:
    TSH 1.019, FT3 2.52, FT4 0.92, progesteron 14.8, AMG 16.72 pmol/l
    27 dc: glukoza na czczo: 97, glukoza po OGGT 95, kortyzol 20,6, insulina na czczo: 7,9
    05.12.2024 sonoHSG jajowody drożne
    24.12.2024 r. II kreski <3
    15.01.2025 r. 6t6d. ciąża pojedyncza, CRL 9,9 mm, FHR 151/min
    15.02.2025 Poronienie chybione w 7tc. Brak czynności serca😭
  • Paulina66 Autorytet

Wysłany: 8 marca, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amandi_ wrote:
    Ja właśnie w domu, zdecydowałam się na łyżeczkowanie żeby znowu kolejnej nocy nie spędzić w szpitalu. I teraz dwa tygodnie L4 na poukładanie ciała i trochę głowy bo starania najwcześniej za trzy miesiące 🙂

Czy Wy macie te kłopoty po łyżeczkowaniu? Nie do końca oczyszczone? Czy wtedy obyło się bez?

U mnie po łyżeczkowaniu. 3 dni próbowano wywołać poronienie farmakologicznie, ale nic nie ruszyło i był robiony zabieg.

31 👰🏼‍♀️ 33 🤵🏻

starania o pierwsze 👶🏼🍼 od 11.2024

01.2025 💔🪽 9tc

Jeżeli idziesz przez piekło, nie zatrzymuj się, idź dalej. Wszystko się kiedyś kończy - Winston Churchill.
  • mariegold_ Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina66 wrote:
    Jestem już po kontroli. 4h czekałam na IP na lekarza 🥴 tak jak się spodziewałam - resztki z poronienia lub polip nadal w macicy, nic się nie zmieniło. Zapisali mnie na histero na 15.04. Porównując terminy do innych szpitali to naprawdę nie ma dramatu, ale jestem zła, że nie zapisali mnie miesiąc temu jak zgłosiłam się ze skierowaniem. Byłabym już po albo zabieg byłby na dniach, a tak to bez sensu przedłużyło się to wszystko o kolejny miesiąc. No i pisałam Wam, że jedziemy na urlop - już nieaktualne. Zabieg wypadł idealnie w dzień rozpoczęcia urlopu także zamiast gór czy morza będzie leżenie w domu na L4 🫠

Jak na NFZ to super termin! Urlop sobie spokojnie odrobicie potem, a najważniejsze, że będziesz po. Wiadomo, ze zawsze szkoda tego czasu, ale już niedługo będziesz mogła na nowo sobie wszystko planować.

jedno dziecko, niepłodność wtórna
    11.2023 poronienie 15tc
    12.2024 poronienie 11tc

Wysłany: 8 marca, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaB93 wrote:
    Cześć dziewczyny, tutaj jeszcze się nie udzielałam ale wczoraj poczytałam wasze historie i dzisiaj uznałam , że opiszę swoją i ja.

Staramy się z mężem o dzidziusia od stycznia 2020 r. Po roku ciszy zaczęliśmy chodzić po lekarzach, sprawdzać cykle, stymulować, robić badania itp. Niepłodność niestwierdzona. Brak konkretnej przyczyny.
    W tamtym roku podeszliśmy do in vitro.
    1 próba- nieudana
    2 próba okazała się udana, jednak na wizycie w 8 tc okazało się, że zarodek jest za mały jak na swój tydzień, w 9 tc dostałam skierowanie do szpitala gdyż nie stwierdzono bicia serduszka i kosmówka już zaczęła się odklejać. Dostałam tabletki na wywołanie poronienia , co było dla mnie mega hardcorem pod względem bólu… i tak skończyło się na łyżeczkowaniu. Mieliśmy odczekać 3 miesiące i kolejna próba w lutym.
    3 in vitro beta HCG 38mIU , a dwa dni później już zaczęła spadać…
    Pani doktor zleciła mi histeroskopie , którą mam wyznaczoną na 5 maja i robiliśmy w tym tygodniu badanie KIR i HLA-C.

Po tylu latach i różnych sytuacjach życiowych , ciągle liczyłam się z porażką i do nieplodnosci podchodziłam zadaniowo aczkolwiek czuję , że ta ostatnia próba jakoś trochę mnie przygniotła…

A co do histeroskopii, to ile czekałyście na nią?

Bardzo mi przykro z powodu Twojej historii, tyle starań i wysiłku ze względu na ivf, więc musiało być Wam bardzo ciężko.
    Ja na histero czekałam krótko, po prostu od razu po miesiączce (w tym samym miesiącu) ale robiłam ją kolejny raz prywatnie i u tego samego lekarza, więc to zupełnie inna ścieżka. W poprzednich latach jak się dowiadywałam, to u mnie w szpitalach publicznych terminy od 3 miesięcy do nawet roku 🤯

AniaB93 lubi tę wiadomość

11.2023 poronienie 15tc
    12.2024 poronienie 11tc

Wysłany: 8 marca, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Micimici wrote:
    Dziewczyny dołączam do Was na tym wątku, jeśli mogę. Moja skrócona historia w stopce, jestem dwa tygodnie po poronieniu zatrzymanym, czekam aż skończy się krwawienie i szukam nadziei, że i nam się kiedyś jeszcze uda.

Życzę Wam wszystkim powodzenia w najbliższym czasie i będę sobie Was poczytywać 🙂

@Micimici, widzę, że mamy zbliżony wiek i podobną sytuację - u mnie też na pokładzie jedynak i bezskuteczne starania o drugie dziecko. My dopiero będziemy podchodzić do procedury, więc długa droga przed nami..

11.2023 poronienie 15tc
    12.2024 poronienie 11tc
  • Micimici Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mariegold_ wrote:
    @Micimici, widzę, że mamy zbliżony wiek i podobną sytuację - u mnie też na pokładzie jedynak i bezskuteczne starania o drugie dziecko. My dopiero będziemy podchodzić do procedury, więc długa droga przed nami..

No to się będziemy wspierać 🙂 dobrze wiedzieć, że inne dziewczyny się nie poddają, a jeszcze lepiej widzieć dobre wieści 😉 trzymam kciuki za Twoją procedurę ✊

♀️'88
    ♂️'85

*endometrioza, hashimoto, AMH 1,7
    lewy jajnik częściowo usunięty - czynny,
    💊Euthyrox N50
    *teratozoospermia, morfologia 1%
    💊Fertilman

starania od 2015
    usunięcie torbieli endometrialnej jajnika lewego, diagnoza chorej tarczycy, histereskopia
    *2016 naturals

*2023 starania o rodzeństwo
    *08.2024 start procedury IVF, długi protokół
    *10.2024 punkcja z jednego jajnika 11 🥚🥚🥚🥚🥚🥚🥚🥚🥚🥚🥚
    7 zarodków ❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    *10.2024 usunięcie polipa macicy
    *16.12.2024 criotransfer blastki 5.1.2 udany na cyklu sztucznym
    💊Diphereline przed transferem, Cyclogest, Estrofem, Euthyrox N75
    * 20.02 prenatalne - ciąża obumarła 💔, wywołanie poronienia z łyżeczkowaniem
    👼 Aniołek 12tc.
    Mamy jeszcze ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ 5.1.1, 5.1.1, 4.1.1, 4.1.1, wczesna blastka x2
    16.04. Diphereline 💉 9.05 Diphereline (Estrofem, Acard, Cyclogest)
    FET II- 05.2025?
  • BadGirl69 Nowa

Wysłany: 9 marca, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. To mój pierwszy post tutaj. Miesiąc temu skończyłam 30 lat. Mam za sobą 2 poronienia z łyżeczkowaniem w 2018 roku i od tego czasu nic.
    Postanowiliśmy spróbować po tylu latach znowu. Mam PCOS i chyba brak owulacji. Na razie będę próbować z Niepokalankiem.

• Donna89 Autorytet

Wysłany: 10 marca, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, przyszły mi wyniki na trombofilie

@Ragazza widzę, że u Ciebie tak samo jak u mnie. Wyszedł mi MTHR i PAI-1 w heterozygocie nieprawidłowy. Czy konsultowałaś to z lekarzem? Co Ci powiedział na ten temat? Ja na wizytę muszę jeszcze trochę poczekać a jestem ciekawa co to oznacza…

Starania na luzie od 2023/2024
    Starania na poważnie od 04.2024

Grudzień 9tc 💔👼
  • Natalia13245 Przyjaciółka

Wysłany: 10 marca, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeśli mam obie mutacje MTHFR to jaką witaminę D wybrać i czym podciągnąć Ferrytyne? Chciałam coś wybrać ale sama nie wiem co kupić :/

👱93
    🧑‍🦱94

09.24 5tc 💔
    01.25 8tc 💔

27.01- badania genetyczne ✊
    Mutacja MTHFR C677T hetero
    Mutacja MTHFR A1298C hetero
    Kariotypy u obydwojga ✅
  • Malowybitna Ekspertka

Wysłany: 10 marca, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donna89 wrote:

@Ragazza widzę, że u Ciebie tak samo jak u mnie. Wyszedł mi MTHR i PAI-1 w heterozygocie nieprawidłowy. Czy konsultowałaś to z lekarzem? Co Ci powiedział na ten temat? Ja na wizytę muszę jeszcze trochę poczekać a jestem ciekawa co to oznacza…

Ja też mam mutacje mthfr, w związku z nią trzeba przyjmować metylowany kwas foliowy. Warto sprawdzić też poziom homocysteiny i jeśli jest powyżej 8/9 to można przyjmować b12 (też w formie metylowanej lub modulator homocysteiny np z aliness).
    Co do pai hetero to opinie lekarzy są podzielone. Niektórzy dają acard, niektórzy heparynę po pozytywnym teście. Większość (w tym mój lekarz) twierdzi że ta mutacja nie ma sama w sobie przełożenia na problemy w ciąży i jeśli nie masz innych problemów dotyczących krzepliwości krwi to nie ma problemu. Niemniej jednak dał mi „na spokojną głowę” heparynę do stosowania całą ciążę.

Natalia jeśli chodzi o witaminę D to ona nie ma żadnego związku z mutacją MTHFR. Ja osobiście biorę vigantoletten 4000 j. Na ferrytyne dziewczyny tutaj polecały laktoferyne + witaminę C. No u trzeba zadbać o jelita :) u mnie się już ładne podbiła, mam prawie 60 a startowałam z poziomu 33.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca, 11:22

Janette lubi tę wiadomość

starania od 2022
    🙍‍♀️'92
    AMH - 7,48
    PCOS w obrazie usg - brak objawów, cykle regularne, potwierdzone owulacje
    ❌MTHTR A1298 homo
    ❌PAI hetero
    ✅homocysteina - 7
    ✅ASA
    ✅KIR 4/5 brak 2DS5
    ✅HLA-C oboje C1
    ✅ ANA3
    ⚠️ ANA1 miano 1:80 typ jąderkowy i plamisty
    ⚠️Zespół antyfosfolipidowy: antykoagulant tocznia - wynik wątpliwy
    ⌛️kariotyp
    🙍‍♂️'90
    Koncentracja 2,1 mln/ml
    Morfologia 4%
    ❌FSH - 15,64
    ✅kariotyp, CFTR, usg jąder

2022 - histeroskopia (polipy)
    2024 - polipektomia

I IVF (menopur 150, orgalutran)
    11.2024 - punkcja: 19 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️❄️
    12.12.24 FET I EG (estrofem, cyclogest, duphaston, claxane)
    5 dpt ⏸️, 6 dpt beta 55, 8 dpt beta 162, 11 dpt beta 537, 15 dpt beta 3378, 21 dpt USG GS 1,65 cm CRL 0,2 cm i ❤️, 7w6d CRL 1,47 cm i ❤️, 9w6d poronienie zatrzymane (8+2) indukcja farmakologiczna 💔.

Wysłany: 10 marca, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malowybitna wrote:
    Ja też mam mutacje mthfr, w związku z nią trzeba przyjmować metylowany kwas foliowy. Warto sprawdzić też poziom homocysteiny i jeśli jest powyżej 8/9 to można przyjmować b12 (też w formie metylowanej lub modulator homocysteiny np z aliness).
    Co do pai hetero to opinie lekarzy są podzielone. Niektórzy dają acard, niektórzy heparynę po pozytywnym teście. Większość (w tym mój lekarz) twierdzi że ta mutacja nie ma sama w sobie przełożenia na problemy w ciąży i jeśli nie masz innych problemów dotyczących krzepliwości krwi to nie ma problemu. Niemniej jednak dał mi „na spokojną głowę” heparynę do stosowania całą ciążę.

Natalia jeśli chodzi o witaminę D to ona nie ma żadnego związku z mutacją MTHFR. Ja osobiście biorę vigantoletten 4000 j. Na ferrytyne dziewczyny tutaj polecały laktoferyne + witaminę C. No u trzeba zadbać o jelita :) u mnie się już ładne podbiła, mam prawie 60 a startowałam z poziomu 33.

Dziękuję ja to zielona w temacie jestem :/ mi ferrytyna wyszła 29.8 a witamina D 31 więc chce ją podbić :)

👱93
    🧑‍🦱94

09.24 5tc 💔
    01.25 8tc 💔

Kariotypy u obydwojga ✅
  • Janette Autorytet

Wysłany: 10 marca, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dlugo walczylam zeby miec dobre wyniki i nie wywalczylam chyba za duzo. Po zelazie zle sie czulam jak chcialam zwiekszyc ferrytyne wiec moge tylko te lagodniejsze sposoby. Przed ciaza mialam ferrytyne 12,homocysteine 10 i d3 13. I tak teraz w ciazy nie wiem jakie mam tego poziomy a tez juz nie chce sie az tyle kluc,jedynie zrobili mi tu,w UK morfologie,anemii nie mam jeszcze ale mialam nie przyjmowac zelaza od poczatku ciazy bo podobno szkodzi,dopiero w drugim trymestrze jesli by byla potrzeba.Na razie hemoglobina 10.9 i mowia ze nie potrzeba ale i tak zamierzam kupic juz witaminy dla kobiet w ciazy.Na szczescie kwas foliowy bralam metylowany i byl raczej na dobrym poziomie a to najwazniejsze zwlaszcza na poczatku ciazy.Balam sie troche tej homocysteiny ale wszystko jest dobrze a mala dobrze rosnie :)

Ja 42
    On 41
    Starania 13 lat
    Poronienie 12 tydz 2020
    Poronienie 7 tydz 2022
    Poronienie 5 tydz 2024 czerwiec
    Amh 0.39
    Dfi 21%
    Wszystkie inne badania ok
    2025 tydz.14+ 4 panorama ok,zdrowa dziewczynka
    Usg polowkowe 20+4 potwierdzona plec,dziewczynka
    Wszystko ok, 366 gram
    TP: 25 lipiec

Wysłany: 10 marca, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janette wrote:
    Ja dlugo walczylam zeby miec dobre wyniki i nie wywalczylam chyba za duzo. Po zelazie zle sie czulam jak chcialam zwiekszyc ferrytyne wiec moge tylko te lagodniejsze sposoby. Przed ciaza mialam ferrytyne 12,homocysteine 10 i d3 13. I tak teraz w ciazy nie wiem jakie mam tego poziomy a tez juz nie chce sie az tyle kluc,jedynie zrobili mi tu,w UK morfologie,anemii nie mam jeszcze ale mialam nie przyjmowac zelaza od poczatku ciazy bo podobno szkodzi,dopiero w drugim trymestrze jesli by byla potrzeba.Na razie hemoglobina 10.9 i mowia ze nie potrzeba ale i tak zamierzam kupic juz witaminy dla kobiet w ciazy.Na szczescie kwas foliowy bralam metylowany i byl raczej na dobrym poziomie a to najwazniejsze zwlaszcza na poczatku ciazy.Balam sie troche tej homocysteiny ale wszystko jest dobrze a mala dobrze rosnie :)

U mnie kwas foliowy na poziomie 17.2 skala do 20 więc na szczęście dobry :) narazie suplementuje B6 i B12

Janette lubi tę wiadomość

👱93
    🧑‍🦱94

09.24 5tc 💔
    01.25 8tc 💔

Kariotypy u obydwojga ✅
  • Donna89 Autorytet

Wysłany: 10 marca, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malowybitna wrote:

Dziękuję za odpowiedź 🥰 Jesli chodzi o MTHR to kwas foliowy metylowany biorę od dwóch lat, niedawno dołożyłam metylowana B12 , więc myślę że z zapotrzebowaniem jest ok. Ale wykonam profilaktycznie homocysteine.
    Bardziej mnie zaniepokoiło właśnie to PAI-1 bo o tym nie słyszałam, ale troche mnie uspokoiłas. Też wyczytałam, że może mieć jakiś wpływ ale nie musi.

Myślę, że sprawdzę jeszcze ten poziom homocysteiny i na razie poprzestanę diagnostykę w kierunku poronienia. Trochę mi ulżyło, że trombofilia wykluczona, mam nadzieję że przy kolejnej ciąży też dostanę zapobiegawczo heparynę i jakoś się uda…

Natomiast wyczytałam że przy PAI często jest problem z zagnieżdżeniem i przepisują Acard już przy staraniach, @malowybitna wiesz coś w tym temacie?

Grudzień 9tc 💔👼
  • Ragazza Autorytet

Wysłany: 10 marca, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donna89 wrote:

Gin u której byłam powiedziała, że ta mutacja PAI w hetero raczej nie ma znaczenia, natomiast mam jutro hematologa, to dam znać co on sądzi na ten temat. W przyszłym tygodniu idę też na konsultację do innej ginekolog. Robiłam dzisiaj morfologię i próby wątrobowe i wyszły kosmiczne, przekroczone kilkukrotnie. Już mam dość serio... czego się nie chwycę, to coś nie tak.

31 lat
    Antykoagulant tocznia
    Starania od 05/2024

11.2024 ⏸️
    05.2025 cb 💔
  • Donna89 Autorytet

Wysłany: 10 marca, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ragazza wrote:
    Gin u której byłam powiedziała, że ta mutacja PAI w hetero raczej nie ma znaczenia, natomiast mam jutro hematologa, to dam znać co on sądzi na ten temat. W przyszłym tygodniu idę też na konsultację do innej ginekolog. Robiłam dzisiaj morfologię i próby wątrobowe i wyszły kosmiczne, przekroczone kilkukrotnie. Już mam dość serio... czego się nie chwycę, to coś nie tak.

Dziękuję. Super jak się podzielisz co powiedział Ci hematolog ❣️
    O kurczę, przykro mi… coś wiadomo skąd mogą być takie wyniki tych prób wątrobowych?

Grudzień 9tc 💔👼
  • Ragazza Autorytet

Wysłany: 10 marca, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy nie przesadzam z suplementami... odstawię je testowo na 2tyg i powtórzę badanie. Bo może obciążyłam sobie wątrobę łykając tyle tabletek.

31 lat
    Antykoagulant tocznia
    Starania od 05/2024

11.2024 ⏸️
    05.2025 cb 💔
  • Agat99 Ekspertka

Wysłany: 10 marca, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Ragazza a masz na codzień jakieś objawy problemów z wątrobą? Na pewno zbyt dużo ilość suplementów mogła ją obciążyć ale jak z tego wybrnąć jak wszystko wydaje się niezbędne w suplementacji..

@Natalia13245 też badałam kwas foliowy i mi wyszedł na poziomie 25 i teraz nie wiem czy mam nadmiar skoro mówisz, że norma do 20, a w moim labie jest tylko oznaczone, że prawidłowy wynik to powyżej 5, może za duże dawki biorę ostatnio

Moje wyniki z krwi w większości w normie, d3 powyzej 50, tarczyca o dziwo najlepiej od lat.. ale za to b12 poniżej normy i ferrytyna koszmarna, mimo że żelazo i hemoglobina ładne.. niezbyt rozumiem jak to możliwe ale zagłębiam się już w apteczne promocje i zamawiam co trzeba

04.2025 powrót do starań 🐣

01.2025 13tc 💙👼 💔

Wysłany: 10 marca, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agat99 wrote:
    @Ragazza a masz na codzień jakieś objawy problemów z wątrobą? Na pewno zbyt dużo ilość suplementów mogła ją obciążyć ale jak z tego wybrnąć jak wszystko wydaje się niezbędne w suplementacji..

@Natalia13245 też badałam kwas foliowy i mi wyszedł na poziomie 25 i teraz nie wiem czy mam nadmiar skoro mówisz, że norma do 20, a w moim labie jest tylko oznaczone, że prawidłowy wynik to powyżej 5, może za duże dawki biorę ostatnio

Moje wyniki z krwi w większości w normie, d3 powyzej 50, tarczyca o dziwo najlepiej od lat.. ale za to b12 poniżej normy i ferrytyna koszmarna, mimo że żelazo i hemoglobina ładne.. niezbyt rozumiem jak to możliwe ale zagłębiam się już w apteczne promocje i zamawiam co trzeba

U mnie normą jest podana obok ja mam 17.9(przedtem się pomyliłam) a norme od 3.1 do 20.5
    Ale nie wiem czy nie jest tak że każde laboratorium ma swoje normy ? 🤔

👱93
    🧑‍🦱94

09.24 5tc 💔
    01.25 8tc 💔

Kariotypy u obydwojga ✅
‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ