Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hmmm jeśli wierzyć Twoim obserwacjom to owulke miałaś późno ok 20 dc ponieważ od pozytywnego testu musi upłynąć trochę czasu, w takim razie spodziewana data @ zakładając ze masz prawidłową fazę lutealna będzie około przyszłej soboty niedzieli... z temperatury nic nie wnioskuję bo ja opieram się tylko na tej mierzonej zaraz po przebudzeniu, o tej samej porze, tym samym termometrem...3 Aniołki w niebie
-
nick nieaktualnyLili30 wrote:Hmmm jeśli wierzyć Twoim obserwacjom to owulke miałaś późno ok 20 dc ponieważ od pozytywnego testu musi upłynąć trochę czasu, w takim razie spodziewana data @ zakładając ze masz prawidłową fazę lutealna będzie około przyszłej soboty niedzieli... z temperatury nic nie wnioskuję bo ja opieram się tylko na tej mierzonej zaraz po przebudzeniu, o tej samej porze, tym samym termometrem...
Tylko że mam kawał drogi do labolatorium bo mieszkam poza miastem i zastanawiam się czy jest sens czy jeszcze poczekać?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 06:54
-
Aleksandra moim zdaniem jest za wcześnie. Nie wiwiem jakie miałaś wcześniej cykle, ale zasada jest prosta od dnia owulacji do dnia @ powinno uplywac 14 dni. Niektóre źródła podają ze prawidłowa faza lutealna to minimum 10 dni. Nie wiem więc ddlaczego tak wcześnie spodziewasz się @ ? Nie nanakrecaj się aż tak kochana bo się wykonczysz takim podejściem Wiem i rozumiem jak ciężko się czeka bo sama długo czekałam...
Aleksandra1988 lubi tę wiadomość
3 Aniołki w niebie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyjangwa_maua wrote:Aleksandra1988 - A jak długie masz cykle? Może faktycznie jest tak jak mówi lili, że owulka była trochę później niż OF wyznaczyło i za wcześnie wtedy jest.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnywitam sie z rana moje drogie
aleksandra kochana posluchaj lili. Jezeli owu mialas tak pozno to na wynik testu trzeba jeszcze troszke poczekac. Twoja temperatura tez nie wiem jak bardzo jest wiarygodna?? mierzysz ja rano zaraz po przebudzeniu??
jangwa czekamy na wyniki bety :*
A mi jest tak zimno w rece ze szok! Wogole nie moge sie rozgrzac... moj maz rano napisal ze to dlatego ze jego nie ma przy mnie a wczoraj odezwaly sie moje piersi! Poczulam ze lekko bola! Nie mialam niczego takiego od baaardzo dawna, chyba jeszcze przed ciaza.Aleksandra1988 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo dlugo... ja za to nie bede robic wogole bety bo dla mnie to za duzy stres. a i do testowania juz nie duzo zostalo ale nie mam o dziwo cisnienia tak jak wczeaniej ze juz bym chciqla wiedziec. Az sie sama sobie dziwie
jangwa_maua lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMama_Mai wrote:witam sie z rana moje drogie
aleksandra kochana posluchaj lili. Jezeli owu mialas tak pozno to na wynik testu trzeba jeszcze troszke poczekac. Twoja temperatura tez nie wiem jak bardzo jest wiarygodna?? mierzysz ja rano zaraz po przebudzeniu??
jangwa czekamy na wyniki bety :*
A mi jest tak zimno w rece ze szok! Wogole nie moge sie rozgrzac... moj maz rano napisal ze to dlatego ze jego nie ma przy mnie a wczoraj odezwaly sie moje piersi! Poczulam ze lekko bola! Nie mialam niczego takiego od baaardzo dawna, chyba jeszcze przed ciaza.
Właśnie naniosłam na wykres te, które miałam a usunęłam te, które w ciągu dnia miałam podaneWiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 09:25
-
jangwa_maua wrote:Mama_Mai - zapowiada się obiecująco
Beta pewno koło 15 najwcześniej do odbioru ... więc jeszcze dłuuugo czekaniajangwa_maua lubi tę wiadomość
3 Aniołki w niebie
-
Jangwa, wiesz, cały czas o tobie myślę właśnie sprawdziłam, że teraz zaszłaś w drugim cyklu po stracie. Wiesz że jesteś dla mnie wzorem i nadzieją? Wierzę, że pójdę w twoje ślady i tez mi się teraz uda. Ale żeby do tego doszło, to ta wstrętna @ musi sobie ode mnie pójść. Jeszcze nigdy nie miałam takiego okresu. Dzięki niebiosom, widzę, że już sytuacja się ogarnęła, ale na pewno jeszcze ze 3 lub 4 dni będzie mnie to mordować.
Jutro dzwonię do mojego doktorka i umawiam się na wizytę (chcę wpaść do niego jeszcze przed Świętami bo ovu wyznaczyło mi dni płodne w okolicach Wielkanocy )Mam nadzieję, że usłyszę same dobre wiadomości i że dr da zielone światełko.
Dziś znowu się robi ciepełko więc wskakuje po południu na rower po dniu przerwy. Uzależniłam się od niego
Och, dziewczyny, tak bym chciała mieć czarodziejską różdżkę i zaczarować nas wszystkie, żebyśmy pięknie i szybko pozachodziły w nasze upragnione ciąże a potem żebyśmy urodziły zdrowe i kochane bobaski Tego nam wszystkim życzę!jangwa_maua, Mama_Mai, Mysia 15, majeczka8 lubią tę wiadomość
10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
-
Mama_Mai - ja też nie miałam ciśnienia na testowanie ... gdyby nie dziewczyny to bym dopiero wczoraj za testowała, albo dziś ... . Ja mam zamiar zrobić dziś bete i w środę i potem już raczej nie. Chyba, że lekarz zleci
Lili30 - tak to już jest.. Zawsze na coś czekamy ojj... pierwsza wizyta u ginekologa to pewno będzie dla mnie strach przeogromny.. pełna obaw...na samą myśl się stresuję. Więc na razie nad tym nie rozmyślam...
Tulisia - wierzę, że i Tobie się uda Spontaniczność z odrobiną kontroli dni płodnych, a będzie wszystko dobrze ! No i oczywiście bez nadmiernych rozmyślań jak bardzo chce się być w ciąży (wiem, ciężkie do zrobienia) to wtedy psychika się odblokuje i miła niespodzianka na koniec
Mam nadzieję, że tym razem wszystko potoczy sie dobrze ...Tulisia lubi tę wiadomość
-
jangwa, przepraszam, że zapytam ale czy możesz opowiedzieć swoją historię straty? Który to był tydzień, czy znasz przyczynę lub czy robiłaś po niej badania i co wyszło, i czy lekarz po zajściu w kolejną ciążę powiedział, że będziesz coś brała? (leki jakieś )Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt