X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę informowała na bieżąco. Jutro po przebudzeniu zmierzę temperaturę bo ta w środku dnia jest podobno niewiarygodna.

A później zrobię test

• Lili30 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra i co i co? Czekam na wieści :-)

Aleksandra1988 lubi tę wiadomość

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też czekam :) ja zaraz na bete ide ..

Aleksandra1988, KkasienkaA lubią tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wynik testu negatywny :( ja już nie wiem o co chodzi... I @ też nie ma.
    Temperatura mierzona po przebudzeniu 37,3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 06:56

• Lili30 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm jeśli wierzyć Twoim obserwacjom to owulke miałaś późno ok 20 dc ponieważ od pozytywnego testu musi upłynąć trochę czasu, w takim razie spodziewana data @ zakładając ze masz prawidłową fazę lutealna będzie około przyszłej soboty niedzieli... z temperatury nic nie wnioskuję bo ja opieram się tylko na tej mierzonej zaraz po przebudzeniu, o tej samej porze, tym samym termometrem...

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili30 wrote:
    Hmmm jeśli wierzyć Twoim obserwacjom to owulke miałaś późno ok 20 dc ponieważ od pozytywnego testu musi upłynąć trochę czasu, w takim razie spodziewana data @ zakładając ze masz prawidłową fazę lutealna będzie około przyszłej soboty niedzieli... z temperatury nic nie wnioskuję bo ja opieram się tylko na tej mierzonej zaraz po przebudzeniu, o tej samej porze, tym samym termometrem...
    Może pojade na bete do szpitala? Czy lepiej się wstrzymać?
    Tylko że mam kawał drogi do labolatorium bo mieszkam poza miastem :( i zastanawiam się czy jest sens czy jeszcze poczekać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 06:54

• Lili30 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra moim zdaniem jest za wcześnie. Nie wiwiem jakie miałaś wcześniej cykle, ale zasada jest prosta od dnia owulacji do dnia @ powinno uplywac 14 dni. Niektóre źródła podają ze prawidłowa faza lutealna to minimum 10 dni. Nie wiem więc ddlaczego tak wcześnie spodziewasz się @ ? Nie nanakrecaj się aż tak kochana bo się wykonczysz takim podejściem :( Wiem i rozumiem jak ciężko się czeka bo sama długo czekałam...

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili dziękuję, posłucham więc Twojej rady i poczekam. Co drugi dzień będę robiła test i zobaczymy. Chyba że @ się pojawi (oby nie)

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra1988 - A jak długie masz cykle? Może faktycznie jest tak jak mówi lili, że owulka była trochę później niż OF wyznaczyło i za wcześnie wtedy jest.

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Aleksandra1988 - A jak długie masz cykle? Może faktycznie jest tak jak mówi lili, że owulka była trochę później niż OF wyznaczyło i za wcześnie wtedy jest.
    Cykle mam zwykle 27 dniowe, no czasem 28... A owulacja powinna według długości cyklu być 8 lub 9 marca a test owulacyjny był pozytywny 11 i 12 marca. Temperatura od tygodnia wysoka przeziębienie to nie jest bo ja nawet kataru nie mam ani nic...

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A który to cykl po stracie? Może teraz właśnie Twoje cykle się wydłużyły ...

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    A który to cykl po stracie? Może teraz właśnie Twoje cykle się wydłużyły ...
    2 cykl

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie z rana moje drogie :)
    aleksandra kochana posluchaj lili. Jezeli owu mialas tak pozno to na wynik testu trzeba jeszcze troszke poczekac. Twoja temperatura tez nie wiem jak bardzo jest wiarygodna?? mierzysz ja rano zaraz po przebudzeniu??
    jangwa czekamy na wyniki bety :*
    A mi jest tak zimno w rece ze szok! Wogole nie moge sie rozgrzac... moj maz rano napisal ze to dlatego ze jego nie ma przy mnie :D a wczoraj odezwaly sie moje piersi! Poczulam ze lekko bola! Nie mialam niczego takiego od baaardzo dawna, chyba jeszcze przed ciaza.

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai - zapowiada się obiecująco :D

Beta pewno koło 15 najwcześniej do odbioru ... więc jeszcze dłuuugo czekania :P

Aleksandra1988, Lili30 lubią tę wiadomość

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dlugo... ja za to nie bede robic wogole bety bo dla mnie to za duzy stres. a i do testowania juz nie duzo zostalo ale nie mam o dziwo cisnienia tak jak wczeaniej ze juz bym chciqla wiedziec. Az sie sama sobie dziwie :D

jangwa_maua lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai wrote:
    witam sie z rana moje drogie :)
    aleksandra kochana posluchaj lili. Jezeli owu mialas tak pozno to na wynik testu trzeba jeszcze troszke poczekac. Twoja temperatura tez nie wiem jak bardzo jest wiarygodna?? mierzysz ja rano zaraz po przebudzeniu??
    jangwa czekamy na wyniki bety :*
    A mi jest tak zimno w rece ze szok! Wogole nie moge sie rozgrzac... moj maz rano napisal ze to dlatego ze jego nie ma przy mnie :D a wczoraj odezwaly sie moje piersi! Poczulam ze lekko bola! Nie mialam niczego takiego od baaardzo dawna, chyba jeszcze przed ciaza.
    Tak mierzę, zapisywałam sobie w kalendarzu tempki :P nie mierzyłam codziennie ale są...
    Właśnie naniosłam na wykres te, które miałam a usunęłam te, które w ciągu dnia miałam podane

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 09:25

• Lili30 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Mama_Mai - zapowiada się obiecująco :D

Beta pewno koło 15 najwcześniej do odbioru ... więc jeszcze dłuuugo czekania :P
    Teraz musisz się uzbroić w cierpliwość tak już będzie czekanie na wyniki bety, potem na usg jedno, potem drugie... tak to już jest :-) ja też teraz czekam niecierpliwie na kolejne usg...

jangwa_maua lubi tę wiadomość

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa, wiesz, cały czas o tobie myślę :) właśnie sprawdziłam, że teraz zaszłaś w drugim cyklu po stracie. Wiesz że jesteś dla mnie wzorem i nadzieją? :) Wierzę, że pójdę w twoje ślady i tez mi się teraz uda. Ale żeby do tego doszło, to ta wstrętna @ musi sobie ode mnie pójść. Jeszcze nigdy nie miałam takiego okresu. Dzięki niebiosom, widzę, że już sytuacja się ogarnęła, ale na pewno jeszcze ze 3 lub 4 dni będzie mnie to mordować.

Jutro dzwonię do mojego doktorka i umawiam się na wizytę (chcę wpaść do niego jeszcze przed Świętami bo ovu wyznaczyło mi dni płodne w okolicach Wielkanocy :) )Mam nadzieję, że usłyszę same dobre wiadomości i że dr da zielone światełko.

Dziś znowu się robi ciepełko więc wskakuje po południu na rower po dniu przerwy. Uzależniłam się od niego :)

Och, dziewczyny, tak bym chciała mieć czarodziejską różdżkę i zaczarować nas wszystkie, żebyśmy pięknie i szybko pozachodziły w nasze upragnione ciąże a potem żebyśmy urodziły zdrowe i kochane bobaski :) Tego nam wszystkim życzę!

jangwa_maua, Mama_Mai, Mysia 15, majeczka8 lubią tę wiadomość

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai - ja też nie miałam ciśnienia na testowanie ... :) gdyby nie dziewczyny to bym dopiero wczoraj za testowała, albo dziś ... :P . Ja mam zamiar zrobić dziś bete i w środę i potem już raczej nie. Chyba, że lekarz zleci :)

Lili30 - tak to już jest.. Zawsze na coś czekamy :) ojj... pierwsza wizyta u ginekologa to pewno będzie dla mnie strach przeogromny.. pełna obaw...na samą myśl się stresuję. Więc na razie nad tym nie rozmyślam...

Tulisia - wierzę, że i Tobie się uda :) Spontaniczność z odrobiną kontroli dni płodnych, a będzie wszystko dobrze ! :) No i oczywiście bez nadmiernych rozmyślań jak bardzo chce się być w ciąży (wiem, ciężkie do zrobienia) to wtedy psychika się odblokuje i miła niespodzianka na koniec :)

Mam nadzieję, że tym razem wszystko potoczy sie dobrze ... :)

Tulisia lubi tę wiadomość

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa, przepraszam, że zapytam ale czy możesz opowiedzieć swoją historię straty? Który to był tydzień, czy znasz przyczynę lub czy robiłaś po niej badania i co wyszło, i czy lekarz po zajściu w kolejną ciążę powiedział, że będziesz coś brała? (leki jakieś:) )

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
‹‹ 187 188 189 190 191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ