X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili30 wrote:
    A jak pozostałe hormony?

Ft 4 - 1,42, a ft3 laboratorium mi nie zrobiło. Nie wiem czy pani nie dosłyszała, ale nie zrobili, a ja płacąc nie zwróciłam uwagi, że tego nie ma. Zresztą byłam z Julą i ona absorbowała moją uwagę.

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka8 wrote:
    Witam nowe kobietki na forum :)
    ja tez paczkow nie pojadlam ale w pracy bylam tak zajeta ze teraz boli mnie glowa ehh dzien mialam tak zajety ze szkoda gadac..wogole tydzien zlecial nie wiem kiedy..czasem sie zastanawiam jak bardzo stres w pracy szkodzi kobietom w ciazy?

Czytam forum i z niecierpliwoscia czekam na kochana megi aby nam tu szybko dobre wiadomosci przeslala :)

Milego wieczoru dziewczynki!

Widziałam jak wygląda dziecko u mamy zestresowanej. Gdy miałam robioną amnio to byłam tak zdenerwowana, że aż się cała trzęsłam. I na usg widziałam jak macica bardzo się skurczyła, Maja w ogóle nie miała miejsca- była taka biedna, skurczona. Wtedy stwierdziłam, że dzidziuś bardziej odczuwa nasz stres niż nam się wydaje.

majeczka8 lubi tę wiadomość

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Kejt* - Oby znajomi przynieśli szczęście ;) a ja mam nadzieję, że mój sen będzie proroczy :)

No właśnie Meegi coś się dziś nie odzywała .. mam nadzieje, że wszystko u Niej dobrze ...

ggonia- ja dostałam pierwszą @ po łyżeczkowaniu po 50 dniach dopiero, ale w końcu przyszła ... Najgorsze jest to czekanie aż w końcu się pojawi...

*Kejt* lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dziś 50 dzień i moja gin uznała że zbyt długo jej nie ma (oczywiście nie mówiac o tych krwawieniach które mogły być @) więc dała mi luteine

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to wtedy faktycznie już lepiej jak Ci dała luteine ... teraz powinno iść z górki ;)

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachele, Lili ja to robię te hormony, które każe mi endo... Ale ja słyszałam, że dla planujacych i w ciaży norma jest poniżej 2,5. Jak 1,0 to nie ciekawie...
    Ja biorę leki od listopada, bo miałam podwyższone TSH w stosunku do ciązy (dla normalnego człowieka spoko).

Dziś za to odebrałam betę koleją- 4125,5 (z wtorku 1280). Ale i znowu zaplamiłam :(

Kurcze faktycznie meeegi milczy... Martwię się kurczaki no... :(
    Meeegi odezwij się proszę!!!!

*Kejt* lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby tak było , jednak z góry było powiedziane że przez 3 cykle bedziemy się nią "wspomagać" by uregulować cykle ale w miedzy czasie jak nie pojawi się @ tzn że się udało i mam wrócić to ciąże bedziemy podtrzymywac na lekach , oraz czeste wymazy

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale beta ładnie rośnie ;) Odpoczywaj tez dużo i będzie dobrze :)

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • *Kejt* Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meeegi odezwij się, chyba że chcesz nam zafundować nieprzespaną noc z nerwów ! :(
    ja tez sie zaczynam martwic. jak ja bym się nie odzywała to tylko z jednego powodu :( oby okazało się, że to problemy z siecią / internetem / rozładowana bateria....

Jak pożegnać się z kimś, kto odszedł bez pożegnania?

W 2015 zostaniemy szczęśliwymi rodzicami :)
    Aniołek 17.12.2014
  • DomiBW Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka - beta super! Nie stresuj sie plamieniem i bedzie dobrze! A gin cos mowi o tym plamieniu?

Meeegi ja takze sie martwie! Ale tez wierze, ze wszystko jest dobrze!!!

Paczkowy dzien zakonczony zakupami :)
    Dzis dostalam tez namiar na nowa gin i jakos moja wiara w lepsze jutro znow wzrosla! :)

Milego wieczorku :*

*Kejt*, lucy1983 lubią tę wiadomość

02.02.2015 [*]
    Wiosną nadzieja narodzi się ponownie :)
  • *Kejt* Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KkasienkaA wrote:

Dziś za to odebrałam betę koleją- 4125,5 (z wtorku 1280). Ale i znowu zaplamiłam :(

Kasienka, taka twoja "plamiaca natura" najwyraźniej. Wiele kobiet tak ma. Ale jeśli sie martwisz to idź do ginekologa, potwierdz czy wszystko ok, będziesz spała spokojniej.
    Myśl o rosnącej becie, rosnącej fasolce i rosnącym brzuchu :)!! I pozytywne myślenie wlaczamy! Bobasy nie przepadają za smutnymi mamami, musimy wiec skupiać sie na szczęściu ktore mamy i na tym ktore jeszcze przed nami :)

KkasienkaA, lucy1983 lubią tę wiadomość

Jak pożegnać się z kimś, kto odszedł bez pożegnania?

W 2015 zostaniemy szczęśliwymi rodzicami :)
    Aniołek 17.12.2014
  • meeegi1771 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Moje Kochane. Przepraszam ,że się nie odzywałam. Jestem juz w domu w szpitalu niczego konkretnego się nie dowiedziałam kazali czekać. Dać się dziecku dobrze rozwinąć bo nie widać teraz wiele na usg, tydzień będzie decydujący czy ciaza rozwija się prawidłowo. W sobotę następna będzie usg i będzie wiadomo co prawda Ja też delikatnie plamie. Leżę sobie w domu ,staram się nie myśleć. Wszystko e rękach Boga. Przytulanki dla każdej z osobna Moje wspaniałe ;*;*

majeczka8, *Kejt*, kehlana_miyu, KkasienkaA, lucy1983 lubią tę wiadomość

Aniołek 11 tc ciąży 29.11.2013. [*]
    4.12.2014 6 tydz. Cp
    2nn3yx8debyd73bt.png
  • Rachele Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TheBaja wrote:
    Dziewczyny czy któraś z was miała sen który , który później okazał sie w realnym życiu taki sam albo podobny ?
    Wybaczcie za pytanie ale tak mnie jakoś zastanawia to

....zdarzalo sie :) :)

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• Rachele Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KkasienkaA wrote:
    Rachele, Lili ja to robię te hormony, które każe mi endo... Ale ja słyszałam, że dla planujacych i w ciaży norma jest poniżej 2,5. Jak 1,0 to nie ciekawie...
    Ja biorę leki od listopada, bo miałam podwyższone TSH w stosunku do ciązy (dla normalnego człowieka spoko).

Kochana, tak, najlepsze tsh jest kolo 1, zalezy tez jakie jest FT4 i FT3, czy bierzesz juz hormony itd. Ja mialam 0,64 przed sama ciaza i w 5 tyg. 0,94 i 2 endo powiedzialo, ze dla mnie to ksiazkowy wynik (ale pamietaj, ze ja sie lecze i jestem po operacji).

Kochana, beta jest przepiekna!!!! :) Taki wzrost oznacza, ze malenstwo dobrze sie rozwija :) Kontroluj plamienia i pamietaj , ze bardzo bardzo czesto sie zdazaja! Wiec glowka do gory, bedzie dobrze! Sciskam Cie mocno:)

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• Rachele Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meeegi1771 wrote:
    Cześć Moje Kochane. Przepraszam ,że się nie odzywałam. Jestem juz w domu w szpitalu niczego konkretnego się nie dowiedziałam kazali czekać. Dać się dziecku dobrze rozwinąć bo nie widać teraz wiele na usg, tydzień będzie decydujący czy ciaza rozwija się prawidłowo. W sobotę następna będzie usg i będzie wiadomo co prawda Ja też delikatnie plamie. Leżę sobie w domu ,staram się nie myśleć. Wszystko e rękach Boga. Przytulanki dla każdej z osobna Moje wspaniałe ;*;*

Kochana, jejku ale sie martwilysmy o Ciebie! Pamietaj, ze musisz wierzyc, ze wszystko bedzie dobrze! W tym tygodniu, tylko i wylacznie odpoczynek! NIe przemeczaj sie. ..... i pamietaj, ze pozytywne myslenie jest bardzo wazne! Sciskam CIe mocno, przesylam duzo dobrych wibracji i caly czas trzymam kciuki mocno mocno :)

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• Lili30 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia same wyniki bez norm nic mi nie mówią.
    KkasienkaA już tutaj gdzieś pisałam, że samo TSH nie obrazuje w pełni stanu tarczycy, potrzebna jest cała trójka, aby wiedzieć czy wszystko jest ok. Niby TSH może być w normie, ale jeśli któryś z wolnych hormonów jest na złym poziomie to Twoje samopoczucie może "leżeć" założe dzisiaj w swoim pamiętniki takie ABC hashimoto zaczerpnięte z grupy do której należę. Tam zajdziecie wszytskie tarczycowe informacje...

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • Rachele Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili30, jak samopoczucie dzis? Mam nadzieje, ze duzo lepsze :) Przesylam Ci duzo pozytywnej energii :)

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeegi kochana ale nas wczoraj przetrzymalas :* dobrze ze wrocilas do domu, teraz duuuzo lez, wstawaj tylko do lazienki i postaraj sie myslec o samych przyjemnych rzeczach :) przytulam i caluje :* pamietj wszystko dobrze sie skonczy :)

meeegi1771 lubi tę wiadomość

• Lili30 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Rachele góry i doliny... Ale mam nadzieję, że będzie lepiej, temperatura moja wybitnie NIE CIĄŻOWA, ale jeszcze do 19 lutego mamy trochę czasu, choć nie ukrywam, że dopadła mnie jakaś chwila zwątpienia.
    Z bardziej pozytywnych informacji to zadecydowałam wczoraj ( podczas kąpieli - tak ,tak u mnie życiowe decyzje zapadają w wannie wypełnionej wodą i pianą), że wracam na studia. Przerwałam je gdy zaczęły się problemy z pierwszą ciążą, potem stany depresyjne nie dawały mi siły, żeby cokolwiek robić poza praca zawodową. Uważam, że teraz jest dobry moment jeśli zajdę w ciążę będę mieć duuużo czasu na siedzenie w książkach, jeśli w ciążę prędko nie zajdę to przynajmniej będę mieć jakieś zajęcie, które pozwoli oderwać myśli.
    meeegi1771- cieszę się, że jest ok. Odpoczywaj dużo i pamiętaj 0 stresu ;) szkoda, że nie poprosiłaś lekarza o coś na uspokojenie, ewentualnie pij melisę ją można pić bez przeszkód.

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • meeegi1771 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam. Taka byłam zmieszana tym wszystkim. Leżę Mama Mai nic innego nie robie i nie będę robiła jak będzie trzeba to będę leżała do samego końca. Dziękuję za troskę Moje Kochane naprawdę. Będę starała się nadrabiac zaległości narazie czytam książkę ;);) Miłego dnia dla Was ;*;*

Aniołek 11 tc ciąży 29.11.2013. [*]
    4.12.2014 6 tydz. Cp
    2nn3yx8debyd73bt.png
‹‹ 64 65 66 67 68 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ