X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszku, Glogow? Jestes z Dolnego Slaska?

dqprj44jo5rhodwq.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja. To się szpitalna leżące porobiłysmy ...
    Misia hehe no to mam wizję przyszłości sen max 1.5 h..... to idę zaraz spać chyba na zapas :p

Co do tych boli jak na okres napisałaś sms do lekarza lub ip. To chyba nie jest normalne. Mi takie bóle się zaczęły w 37 tyg połączone ze skurcze wiec były to skurcze przepowiadajacr i na ten tydz to normalne ale bóle były słabe. .. lepiej konsultować.

Co do szyjki jak poleze szczęśliwego w szpitalu to może rzeczywiście inny lekarz Cię zbada bo zwariować mozna

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, jestem ze śląska, ale moj T jedzie wlasnie do Glogowa do pracy

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iviq damy rade oby dzieciatka były zdrowe.
    Ja musze w poniedziałek umówić się na wizyte, bo wyczułam guzek w okolicy potylicznej małego. Wyczytałam w google, że prawdopodobnie jest to powiększony wezeł chłonny i to normalne u maluszków, ale lepiej sprawdzić.
    Dziś byłam u fryzjera i od razu lepiej się czuje :)
    Mały dziś był aktywny od 15-19:30 , ale dzięki temu spi jesszcze. wczoraj budził się co godzinę w nocy, po chwili tulenia zasypiał, ale proceder się powtarzał ;p wiec mało spalismy.

Jutro chyba tez bede z nim aktywnie spedzac czas by w nocy troszke pospał...choć noc jeszcze młoda...zobaczymy co bedzie dalej :)

IviQ lubi tę wiadomość

• Pati78 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, jak tam? Co z tym bolem?

dqprj44jo5rhodwq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciągu dnia przeszło, a dziś rano znowu - ale już nie tak mocno.
    Jutro mam wizytę, więc czekam grzecznie :)

• Pati78 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To czekamy grzecznie we dwie :-)

alicja_ lubi tę wiadomość

dqprj44jo5rhodwq.png
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ordynator powiedzial, ze zagrozenie minelo. Jak dobrze pojdzie, to pojutrze moze mnie wypuszcza.Cukier w moczu mi wykryli i przez to jeszcze beda badac poziom cukru. Cos mi sie wydaje, ze to blad w badaniach, bo w czwartek robilam badanie moczu i nic nie bylo. Zmierzyl tez te nieszczesne komory boczne i wyszly o polowe mniejsze niz lekarzowi na prenatalnych. Idzie zglupiec.

dqprj44jo5rhodwq.png
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, trzymaj sie tam, a noz widelec pojedziesz syzbko do domu :-)
    A ja leze...dzien kolejny. I dizekuje temu tam na gorze za kazdy spokojny dizne, nawet, jezeli momentami czuje sie jak w klatce.

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny o co chodzi w serduszku w kalendarzu na belly "rozpocznij masaż krocza"?
    Ktoś praktykował? :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati78 super, że zagrożenie minęło i niebawem będziesz w domu!:) Trzymam kciuki!

• Pati78 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, gdzies mi sie obilo o oczy, ze dziewczyny stosuja do tego olej ze slodkich migdalow, ale co do techniki to nie mam pojecia. To ma byc pomocne w uelastycznieniu krocza,zeby nie trzeba bylo nacinac podczas porodu ani zeby nie peklo.

dqprj44jo5rhodwq.png
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszku, masz swietna postawe, taka pelna pokory. Zazdroszcze! Ja o swoje zdrowie nie dbalam jakos przesadnie i teraz mi ciezko myslenie przestawic.
    Alicja, melduj po wizycie!

alicja_ lubi tę wiadomość

dqprj44jo5rhodwq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie do dupy.
    Mam rwe kulszową :( Nie mogę sie schylać i za wiele ruszać ;/

Z dzidzią też średnio bo bardzo mało urosła - waży 1580...Troche za mało jak na ten tydzień.
    Lekarz powiedział, że jest długa i chuda. Rączki i nóżki ma długie, ale brzuch ma chudziutki - śmiał się, że po mamie.
    Pobrali mi wymaz w kierunku paciorkowców - także mam z głowy.

• Pati78 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojoj, leczy sie jakos rwe w ciazy? Co do wagi, hm, moze nie do konca miarodajne sa te pomiary. Moj maly niby przytyl w trzy dni prawie 250g, jakies to malo realne mi sie wydaje. No i poza tym po kims to ma ra Twoja drobinka :-)

dqprj44jo5rhodwq.png
  • Dorotek1983 Ekspertka

Wysłany: 6 października 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Czy, któraś z Was miała nieprawidłowe przepływy żylne u maluszka? Miałam w sobotę usg (12 tydzień). Przezierność wyszła 1,6 mm, kość nosowa jest, udowa też. Wszystko wyglądało ok, dopóki lekarz nie doszedł do tych przepływów. Nie mógł ich złapać chyba z 15 minut, bo dziecko było źle ułożone. Pukał mi w brzuch żeby się odwróciło, a jak w końcu złapał te przepływy to wyszły nieprawidłowe.
    Nie wytłumaczył mi w czym dokładnie problem, ale przepływ wyszedł 1,5 i stwierdził, że to za dużo. Na tej podstawie wyszło mi ryzyko trisomi 21 1:519, trisomi 18 1:849. Stwierdził, że to wymaga dalszej diagnostyki. Zrobiłam test PAPPA, czekam na wyniki i stresuję się jak cholera.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 18:14

PCOS, azoospermia i biopsja TESE
    25.05.15 - punkcja i hiperstymulacja (transfer odroczony)
    23.07.15 criotransfer dwudniwego zarodka, brak śnieżynek
    HCG 50,3; betaHCG 143,0; HCG 3553
    https://www.maluchy.pl/li-72297.png
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotek, jesli masz na mysli przeplyw w przewodzie zylnym w watrobie, czyli DV (ductus venosis bodajze), to ja mialam nieprawidlowy w pierwszym badaniu prenatalnym. Tylko ze moje ryzyko bylo duzo wieksze i jedyna diagnostyka zalecana byla amniopunkcja. Wyszla dobrze. Kolejne badanie w 20. tc nie wykazalo nieprawidlowosci. Do rozwazenia mialam zrobienie echa serca plodu, ale po telefonicznej konsultacji z bardzo fajna kardiolog odpuscilam. Dla spokoju zrobie jeszcze prenatalne w 30 tc.

dqprj44jo5rhodwq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati78 wrote:
    Ojoj, leczy sie jakos rwe w ciazy? Co do wagi, hm, moze nie do konca miarodajne sa te pomiary. Moj maly niby przytyl w trzy dni prawie 250g, jakies to malo realne mi sie wydaje. No i poza tym po kims to ma ra Twoja drobinka :-)

Niestety nie można jej leczyć :(
    Mogę wziąć apap... super..

• Pati78 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedna :-( Oby przeszlo, bo na apapie to nie pociagniesz dlugo. Swoja droga ciekawe, zawsze wydawalo mi sie, ze rwa to plecy bola i promieniuje na nogi przez tylek, a Ty pisalas zdaje sie, ze brzuch bolal.
    Chce do domu, plis plisssss!

dqprj44jo5rhodwq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati78 wrote:
    Biedna :-( Oby przeszlo, bo na apapie to nie pociagniesz dlugo. Swoja droga ciekawe, zawsze wydawalo mi sie, ze rwa to plecy bola i promieniuje na nogi przez tylek, a Ty pisalas zdaje sie, ze brzuch bolal.
    Chce do domu, plis plisssss!

Nie, nie - brzuch to inna sprawa.
    Rwa jest koło kości ogonowej. Mam nadzieje, że mi to przejdzie, bo przy tym dziadostwie o SN mogę zapomnieć.

‹‹ 126 127 128 129 130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ