Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
O ja. To się szpitalna leżące porobiłysmy ...
Misia hehe no to mam wizję przyszłości sen max 1.5 h..... to idę zaraz spać chyba na zapas :p
Co do tych boli jak na okres napisałaś sms do lekarza lub ip. To chyba nie jest normalne. Mi takie bóle się zaczęły w 37 tyg połączone ze skurcze wiec były to skurcze przepowiadajacr i na ten tydz to normalne ale bóle były słabe. .. lepiej konsultować.
Co do szyjki jak poleze szczęśliwego w szpitalu to może rzeczywiście inny lekarz Cię zbada bo zwariować mozna[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek ))) -
nick nieaktualnyIviq damy rade oby dzieciatka były zdrowe.
Ja musze w poniedziałek umówić się na wizyte, bo wyczułam guzek w okolicy potylicznej małego. Wyczytałam w google, że prawdopodobnie jest to powiększony wezeł chłonny i to normalne u maluszków, ale lepiej sprawdzić.
Dziś byłam u fryzjera i od razu lepiej się czuje
Mały dziś był aktywny od 15-19:30 , ale dzięki temu spi jesszcze. wczoraj budził się co godzinę w nocy, po chwili tulenia zasypiał, ale proceder się powtarzał ;p wiec mało spalismy.
Jutro chyba tez bede z nim aktywnie spedzac czas by w nocy troszke pospał...choć noc jeszcze młoda...zobaczymy co bedzie dalej
IviQ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ordynator powiedzial, ze zagrozenie minelo. Jak dobrze pojdzie, to pojutrze moze mnie wypuszcza.Cukier w moczu mi wykryli i przez to jeszcze beda badac poziom cukru. Cos mi sie wydaje, ze to blad w badaniach, bo w czwartek robilam badanie moczu i nic nie bylo. Zmierzyl tez te nieszczesne komory boczne i wyszly o polowe mniejsze niz lekarzowi na prenatalnych. Idzie zglupiec.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny u mnie do dupy.
Mam rwe kulszową Nie mogę sie schylać i za wiele ruszać ;/
Z dzidzią też średnio bo bardzo mało urosła - waży 1580...Troche za mało jak na ten tydzień.
Lekarz powiedział, że jest długa i chuda. Rączki i nóżki ma długie, ale brzuch ma chudziutki - śmiał się, że po mamie.
Pobrali mi wymaz w kierunku paciorkowców - także mam z głowy. -
Cześć dziewczyny!
Czy, któraś z Was miała nieprawidłowe przepływy żylne u maluszka? Miałam w sobotę usg (12 tydzień). Przezierność wyszła 1,6 mm, kość nosowa jest, udowa też. Wszystko wyglądało ok, dopóki lekarz nie doszedł do tych przepływów. Nie mógł ich złapać chyba z 15 minut, bo dziecko było źle ułożone. Pukał mi w brzuch żeby się odwróciło, a jak w końcu złapał te przepływy to wyszły nieprawidłowe.
Nie wytłumaczył mi w czym dokładnie problem, ale przepływ wyszedł 1,5 i stwierdził, że to za dużo. Na tej podstawie wyszło mi ryzyko trisomi 21 1:519, trisomi 18 1:849. Stwierdził, że to wymaga dalszej diagnostyki. Zrobiłam test PAPPA, czekam na wyniki i stresuję się jak cholera.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 18:14
PCOS, azoospermia i biopsja TESE
25.05.15 - punkcja i hiperstymulacja (transfer odroczony)
23.07.15 criotransfer dwudniwego zarodka, brak śnieżynek
HCG 50,3; betaHCG 143,0; HCG 3553
https://www.maluchy.pl/li-72297.png -
Dorotek, jesli masz na mysli przeplyw w przewodzie zylnym w watrobie, czyli DV (ductus venosis bodajze), to ja mialam nieprawidlowy w pierwszym badaniu prenatalnym. Tylko ze moje ryzyko bylo duzo wieksze i jedyna diagnostyka zalecana byla amniopunkcja. Wyszla dobrze. Kolejne badanie w 20. tc nie wykazalo nieprawidlowosci. Do rozwazenia mialam zrobienie echa serca plodu, ale po telefonicznej konsultacji z bardzo fajna kardiolog odpuscilam. Dla spokoju zrobie jeszcze prenatalne w 30 tc.
-
nick nieaktualnyPati78 wrote:Ojoj, leczy sie jakos rwe w ciazy? Co do wagi, hm, moze nie do konca miarodajne sa te pomiary. Moj maly niby przytyl w trzy dni prawie 250g, jakies to malo realne mi sie wydaje. No i poza tym po kims to ma ra Twoja drobinka
Niestety nie można jej leczyć
Mogę wziąć apap... super.. -
nick nieaktualnyPati78 wrote:Biedna Oby przeszlo, bo na apapie to nie pociagniesz dlugo. Swoja droga ciekawe, zawsze wydawalo mi sie, ze rwa to plecy bola i promieniuje na nogi przez tylek, a Ty pisalas zdaje sie, ze brzuch bolal.
Chce do domu, plis plisssss!
Nie, nie - brzuch to inna sprawa.
Rwa jest koło kości ogonowej. Mam nadzieje, że mi to przejdzie, bo przy tym dziadostwie o SN mogę zapomnieć.