Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
malgorzalka wrote:Iviq zle troche patrzysz na Pappa. On+dokladne usg wykrywa 95% przypadkow dzieci z zespolem downa. 5% ma wynikow falszywie pozytywnych czyli wy na forum.
A dzieci chorych rodzi sie naprawde malo. To juz wiem od innego lekarza.
Ale tym, ze z amnio wyszedl ZD, a dziecko bylo zdrowe to mnie przerazilas... Boze, naprawde ktos tak mial? Znasz ta osobe?
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek)))
-
Agness ta waga troszkę mnie przeraża bo kolejny Syn z wagą 4 kg się szykuje - ale tym się będę przed porodem martwić
.
I masz rację - termin lipiec - tak w ogóle to na nasz wątek Lipiec 2016 zapraszam, Dunda też jest
izulala, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Agness27 wrote:Ta grupa to jak terapia dla Nas:))
Agness27, jusella, IviQ lubią tę wiadomość
Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g; -
Emily83 wrote:powiedzcie mi tylko badanie Pappa, nifty czy sie różni, oprócz ceny? jedno i drugie jest z krwi...
Paolaaa lubi tę wiadomość
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek)))
-
Popieram, że PAPP-A jest o kant dupy.
U mnie ryzyko 1:234, a przezierność super (1,1), kość nosowa widoczna, serduszko biło 162/min ... na usg wszystko ślicznie. Ale miałam zajebiście wysoką wolną betę- ok 380 Iu/l. Nie wiadomo skąd. Harmony wyszło dobrze więc najprawdopodobniej jakiś inny czynnik tak mi podwyższa ten marker. Może łożysko dużo wytwarza (zawsze miałam bardzo wysoki swój naturalny progesteron, czasem ponad dwa razy powyżej normy a jeszcze brałam od owulacji 1 tabletkę Dupka), a może taki mój urok. Cholera wie.
W teście Nifty bezpośrednio badają DNA dziecka z Twojej krwi więc pomimo, że jest to wynik także statystyczny to moim zdaniem o wiele bardziej wiarygodny. Jeżeli Cię stać, a po prostu chcesz wiedzieć to zrób Nifty, zrezygnuj z Pappy.
Zaufaj też swojej intuicji. Ja cały czas czekając na wyniki powtarzałam, że w głebi czuje, że jest wszystko dobrze. Nawet jak mi na początku błędnie wyliczyli ryzyko zespołu downa 1:40.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 22:31
IviQ, Angela89, izulala, jusella lubią tę wiadomość
-
malgorzalka a małgorzatka niby my te 5% fałszywie dodatnich wyników to gdzie te 95 bo tu ich nie widze..... i w życiu tez znam sporo przypadkow o zlych wynikach i zdrowym dziecku i ani jednego o złych wynikach i chorym dizecku to gdzie te 95%
[/link]
-
Cześć Dziewczyny! Muszę się wyzalic... Jestem wrakiem człowieka ostatnio
mój Maluch ma okropne bóle brzuszka, ciągle płacze, robi rzadkie kupki ze sluzem i zdarza mu oprócz ulewania zwymiotowac
Objawy już dawno konsultowalam z lekarzami i położna ale kazali mi przeczekać aż układ pokarmowy dojrzeje... wczoraj zrobiłam badanie kału, poszłam do pediatry i wyszła nietolerancja laktozy. Dziecko męczy się od dawna a nikt nie chciał mnie słuchać
-
mysss a żaden z lekarzy nie pytał się co jesz? Bo domyślam się, że karmisz piersią, a wiem, że w diecie matki przez pierwsze 6 miesięcy powinno nie być ani samego mleka krowiego, ani żadnych przetworów mlecznych właśnie dlatego, że układ trawienny maluszka jest jeszcze niewykształcony i dziecko nie trawi laktozy ani enzymów, które znajdują się w mleku zwierzęcym.
Kurcze, ja to wiem z poradników więc dziwne, że lekarze nic Ci nie powiedzieli. No ale to jest właśnie nasza służba zdrowia ...