X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • twardan Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej my mamy zużycie wody zimnej 7 m3 x 10,23. Podgrzewamy piecem gazowym. Ogrzewanie też tym piecem, tak że nie płacimy w czynszu. Za gaz płacimy ryczałt 188 zł co 2 miesiące, raz w roku wyrównanie do tego ile faktycznie zużyjemy.

Ja też już po pierwszym okresie, jestem zdziwiona, bo nic mnie nie bolało! Zawsze miałam mega bolesne okresy. Jeżeli tak zostanie to moje życie nabierze nowego blasku :)

Kamcia Piotruś śliczny!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 19:16

kamciaelcia, Dorinka lubią tę wiadomość

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twardan
    wszystkie Piotrusie są śliczni :)

Hihi
    Gramatyka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 18:48

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi
    Ja akurat mieszkam w malutkim mieście

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ogrzewanie jest zaliczkowo w czynszu potem rozliczenie zazwyczaj zwrot nieduzy, jeszcze zalezy gdzie sie mieszka wczesniej mieszkalismy na ostatnim pietrze z 3 scianami szczytowymi masakra niepolecam takich mieszkan nikomu w zimie zimno w lecie upal niedo wytrzymania teagedia takze polecam mieszkania srodkowe gdzie jest cieplutko i w srodku bloku zeby grzali sasiedzi z kazdej strony;)

domi05 lubi tę wiadomość

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam szczytowe
    Ale u mnie zima bardzo bardzo ciepło i z racji szczytowego mam większe kaloryfery. Ale przedostatnie piętro wiec lato znośne

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Kai Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie wpłaciliśmy zaliczkę na mieszkanie i czekamy na decyzję kredytową. Oby była pozytywna i to jak najszybciej!
    No ciekawe, jak to będzie po porodzie z płodnością. Ja bym chciała zajść w drugą ciąża dopiero za jakieś 3 lata, więc się nieźle pewnie nakombinuję przez ten czas i pewnie niejeden test ciążowy zużyję...
    Dziś na czczo 86, uff... oby tak dalej, bo ostatnio ciągle było 88-90, tak granicznie.

adrenalina lubi tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi
    Zimna 10.33zl/m3
    Ciepla 29.45m3
    Ogrzewanie 3.30/m2
    Bez Krystianka zuzycie wynosiło u nas ok 8-12m3 ziemnej i 12-15m3 cieplej za 3 miesięce. Ale moj brat leje wode na potege, pranie przez niego czasem bylo prawie codziennie no i zmywarka co 2-3dni.
    Mieszkanie mam 65m2 z balkonem a woda + ogrzewanie + czynsz + smieci + oplaty remontowe = 850zl :O
    Miasteczko male ok 9tyś mieszkańców ale jest kilka fabryk.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 22:24

3i49o7esw7obg123.png
  • twardan Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co z Żabką? Urodziła?

żabka04 lubi tę wiadomość

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie urodziłam ale wszystko się zapowiada że może dzisiaj.

Od wczoraj wieczorem odchodzi mi czop brązowy boli krzyż i miednica
    Od rana przeczyscilo już,czop brązowy już z krwią.

Czekam na obchod i będę męczyć o cc bo jakiś problem mają że chce cc a nie sn.
    Junior się wierci skurczy brak jedynie bóle miesiączkowe.

Problem też w tym że wzięłam insulinę rano do śniadania niby do cc się nie daje!
    Nie rozumie tych położnych jak mam nie jeść? Nie dać insuliny? Bo czop mi odchodzi a same mówią że to że czop odszedł czy z krwią czy bez to nie znaczy że dziś urodze!

Po obchodzie zdam relacje:-)
    Trzymajcie kciuki żeby zrobiły cc.
    Ja umieram już ze strachu przed sn.

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka. U mnie w szpitalu to samo podejście maja. Wiec ja tez już w strachu co będzie jak się zacznie a nie bedą chcieli zrobić cc.
    Koleżanka miała skierowanie na cc i nawet jej umówić nie chcieli powiedzieli ze jak się zacznie to żeby przyjechała i zadecydują jak urodzi (porażka) ale pieniążki zmieniły decyzje :/ i cc miała na drugi dzień. Dla mnie to porażka ze trzeba za wszystko płacić skoro należy się jak psu kość. Ludzie sami poprzyzwyczajali lekarzy do tego. Ale co zrobisz ? Nic trzeba bulić jak chodzi o takie sprawy.

Ale mam nadzieje ze u Ciebie lekarze na lepszym poziomie niż u nas. Trzymam kciuki by dziś było cc u Ciebie.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina
    racja-to ludzie lekarzy nauczyli :(

zabko-ewentualnie powiedz ze zmieniasz szpital, skoro twoich praw nie respektuja ( to narazie ma być tylko groźba)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o czynsz i wodę. To u mnie w mieście około 20 tys mieszkańców. Za zimna 8zl za ciepła prawie 30 zł ( akurat na naszym osiedlu najwiecej kosztuje m3, buc może dlatego ze sam środek miasta). Mieszkamy (jeszcze ) we dwoje i zawsze płaciliśmy około 50 zł od kąd jest podwyżka (ceny jak wyżej) płacimy około 80 zł wiec różnica duża. Czynsz kosztuje 300 zł.
    Za ogrzewanie zawsze mieliśmy zwrot około 300 zł. Teraz z małym dzieckiem pewnie będzie lekka dopłata. Albo wyjdziemy na zero. Mieszkanie mamy szczytowe.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina
    z dzieckiem niekoniecznie będzie dopłata za ogrzewanie, bo malutki nie lubi przegrzania
    ja juz teraz szukam do spania najchlodniejszego pokoju a zimą w pokoju córki zakrecaliśmy w ogóle kaloryfer (odkręcany był do kapieli)

moje opłaty
    eksploatacja (około) 100zł, fundusz remontowy 70 zł, CO 150zł , zimna woda 70 zł, śmieci 21 zł
    miasto 11 tys mieszkańców

adrenalina lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka trzymaj sie bidulko... moze udawaj ze masz juz skurcze niech Cie zabiora na porodowke i wtedy kloc sie o cc.. kolezanka mowila ze tak robila tylko u niej dzidzia byla nozkami do przodu i zrobili jej cc... 3mam kciuki zebys sie niemeczyla

żabka04 lubi tę wiadomość

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko, może oni się trochę boją statystyki. Ostatnio słyszałam, że w Polsce podobno wykonuje się za dużo cc, że to powinna być ostateczność. No to może się boją, żebyś im statystyk nie popsuła.
    U mnie skończyło się rumakowanie. Tak się cieszylam, że cukier na czczo się obniżył, a tu dziś znowu 91. :-( Według zaleceń tego ostatniego diabla zostały mi jeszcze 2 "do wykorzystania". Nie zamierzam się co prawda przejmować jego teoriami, ale muszę mocno czuwać, czy nie zacznie wkrótce przekraczac 95 (zalecenie mojej ginki, ktorej slucham). Jeszcze 40 dni do porodu... Już sama nie wiem, co i kiedy jeść tę drugą kolację i czy to może choć minimalnie wpływać na poranne cukry...

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kai
    ja nic nie znalazłam przez 7 miesiecy na obnizenie cukrów na czczo

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko, a ty nie pisałaś coś że jakąś operację miałaś? To chyba jest wskazanie do cc?

tb732n0a0czusv9c.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a u mnie 2 noc przespana cala :D
    Maly poszedl spac o 21.30 i dzis wstal o 7 :D
    To jest zbyt piekne zeby mogło trwac długo wiec ciekawe kiedy sie to zmieni ;)

Zabko zycze ci cc bo należy ci sie ale moze lepiej zebys zaczęła dopuszczac do siebie mysl o sn. Bo wydaje mi sie ze bardzo nastawilas sie na cc i przez to czujesz panike przed sn. Wcale ci sie nie dziwie bo teraz wiedzac juz jak to wyglada i czego mozna sie spodziewać mimo ze jeszcze nie jestem w ciazy juz sie boje 2 porodu. Ale najwazniejszy jest spokój i jesli zaczniesz dopuszczac do siebie mysli o sn to moze bedzie ci łatwiej :)
    No i nienod dzis wiemy jak taki stres wpływa na twoje cukry :)

A Agatia co sie tak nie odzywa?

3i49o7esw7obg123.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widzę że na tym osiedlu jest tak drogo... muszę się jeszcze w innych zorientować, ale to chyba jest podobnie niestety...

CO 266 (55m2), zimna woda 14,71/m3 (w czynszu 2m3=29,42), ciepła woda 36,21 (w czynszu 2m3=72,42), śmieci 36 (za 3 osoby), fundusz remontowy 72zł, pozostałe 35zł

tb732n0a0czusv9c.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai u mnie podzialala zmiana pieczywa na pszenne biale (tylko przed spaniem).

Domi a co tak mieszkanka szukacie? Teściowa przegina?

3i49o7esw7obg123.png
‹‹ 1148 1149 1150 1151 1152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ