X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • czarownica_tea Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls- znam cukrzyków (nie w ciąży bo to panowie) którzy jadą na cukrach 300-400 (dieta tzn zjadł jednego schabowego i jedno piwo a nie dwa) i mają hemoglobinę 5. To są jeszcze zdolności kompensacyjne organizmu. Tak na dobrą sprawę nam te cukry po posiłku w okolicy 130-150 nie szkodzą, bardziej szkodzą Maluchom stąd te obostrzenia z dietą i cukrem <120 po 1h. Cukrzyca atakuje powoli latami niszczy nerwy i naczynia a daje mało objawów.

A co do glukometru to tylko urządzenie jak ciśnieniomierz elektroniczny, ma pewien zakres czasem zawyża czasem zaniża :)

dxomcwa16q3sloop.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smartunia urodziła o 12.25 swoje małe szczęście. Ma 52cm wazy 3020 i dostał 10pkt :-D
    Sciskamy i serdecznie gratulujemy!
    Kochana odpoczywaj :)
    Bardzo się cieszę ze wszystko ok.

Bergamota, .ona., Kasiarzynka, apaczka, 0na88, czarownica_tea lubią tę wiadomość

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej

ja po wizycie u diabetologga wtorkowej ok. mam miec diete 1800kcal. 6 posilkow. i jesc produkty z niskim IG. zobaczyla te swieze wyniki krzywej i powiedziala ze ok. ale ze w zwiazku z tym ze poprzednia gorzej wypadla, niewiele ale jednak, to wpisze mi ta cukrzyce ciazowa zeby miala znizke na paski. glukomtra uzywam one touch. i jest ok wg bardzo realne cukry.

wczoraj tez mialam wizyte u gina i szyjka mi sie kiepsci , szczescie ze sie nie skrocila ale mam bardzo uwazac. bardzo. wiec teraz ogranicze ruch , cieawe jak cukry na to zareaguja.

ale wczoraj bylismy na pizzy.porazka. nie bede pisala jaki wynik. dobrze ze na czczo mialam dzis juz 90, a po sniadanku 103.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2015, 13:57

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smartunia gratulacje!

Smartunia lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 15:23

wnidtv73dpzdszlc.png
  • ivuszka Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smartunia gratulacje!! :)
    U mnie dalej kiepścizna z cukrami, 2 kr. kruchego chlebka z chudym serem białym do tego ogórek kiszony i cukier 136!!
    A pare dni temu jadłam taki sam zestaw tyle, że był jeszcze pomidor i 2 ogórki kiszone i cukier 118.
    Ja nie wiem co mam już jeść i jak żeby było dobrze.
    Czy ma na to wpływ ten upał??
    Kasiarzynka jak to insulina Ci się rozwarstwiła??

201509057452.png
  • Bergamota Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivuszka - ja myślę, że to sprawka tych upałów bo mnie się to samo tyczy. Po samej nodze z kurczaka miałam 117! Bez żadnych, nawet warzywnych, dodatków :/

<3 SYNEK FLORIAN <3
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

wnidtv73dpzdszlc.png

Wysłany: 5 lipca 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jestem jakaś inna. U mnie odkąd zaczęły się upały cukry są dobre. No fakt zbiegło się to w czasie z totalnym odstawieniem pieczywa :). I przez to że gorąco mniej jem :)

dxomcwa16q3sloop.png
  • ivuszka Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No miejmy nadzieję, że te upały szybko się skończą i cukry wrócą do normy!! :)
    Miłej niedzieli dziewczęta :)

201509057452.png

Wysłany: 6 lipca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez 3 dni cukry dobre i te na czczo i te po jedzeniu. A dziś zgrzeszyłam i zjadłam miseczkę płatków z mlekiem sojowym na 2,5 WW i cukier 173. Wracam do nasion chia i mąki sezamowej :P

dxomcwa16q3sloop.png
  • Bergamota Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Dziewczyny, czy możliwe żeby po upadku na podłogę rozregulowało się coś w glukometrze?
    Mierzyłam ok godz po tym zdarzeniu i glukometr pokazał mi 168! Od razu wzięłam się za drugi pasek i pomiar na drugim palcu i wyszło 145... z tej samej ręki.
    Nie wiem czy to coś się porąbało glukometrowi, czy faktycznie po zjedzeniu 6 placuszków cukiniowo ziemniaczanych z jogurtem naturalnym pokazałoby aż niemal 170?!
    :/

<3 SYNEK FLORIAN <3
  • ivuszka Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze no nie wiem ale jak tam były ziemniaki..
    A ja wczoraj do obiadu zrobiłam sobie placuszki cukiniowe do tego poledwiczka w rekawie i surówka i dałam 8 jednostek i kurcze mysłałam ze padne mój glukometr pokazał 54!!
    Zaraz wsunełam 2 nektarynki i kilka czereśni mąż nawet skoczył po big milka zjedliśmy go na pół (to pierwszy mój lód w ciąży :)
    Martwie się bo raz dam za mało tej insuliny innym razem znowu za dużo, dzis np pomidorówka z ciemnym makaronem 142 po 6 jednostkach nie ogarniam tego

201509057452.png
  • Smartunia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Kochane....:)

Dziękuję za gratulacje...:)

Dokładnie tak jak pisała Pay w sobotę w 39 tygodniu ciąży zrobił nam niespodziankę i przyszedł na świat nasz synek Sebastian Piotr...:D Mierzył 52cm, waga 3020gram i otrzymał 10 pkt....poród naturalny i totalnie nic go nie zapowiadało...:)

Dziś już jesteśmy w domku....Cukry u małego i u mnie w normie więc cukrzyca stała się tylko wspmnieniem...:) I trzymam kciuki za Was i Wasze maluszki....:)

Pozdrawiamy...:)

apaczka, Kasiarzynka, Pay, czarownica_tea, 0na88, Bergamota, Dżuls, polkosia, .ona. lubią tę wiadomość

201507044662.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Smartunia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka...poród przebiegł w sumie dość szybko i sprawnie...

Powiem Wam, że na diecie miałam chwile zwątpienia, załamania, że miałam serdecznie dość tego wszystkiego, ale wiem, że było warto....także Kochane głowa do góry pierś do przodu i walczymy z cukrzycą...:)

Kasiarzynka, czarownica_tea, diatomka, Bergamota, apaczka lubią tę wiadomość

201507044662.png

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smartunia- dużo szczęścia <3

dxomcwa16q3sloop.png
  • ivuszka Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jecie moze parykę czerwoną?? Ja właśnie na kolacje zjadłam 2 kromkami pieczywa do tego plasterek wędliny i pomidora i 3 paseczki tej papryki do tego dałam 6 jedn i cukier 150!!! Czy to mozliwe???
    A czy my możemy jeśc cieciorkę??

201509057452.png
  • ivuszka Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dałam na obniżenie tego cukru 150 1 jednostkę, mineła godzina sprawdzam cukier a tam 91 czy to normalne żeby w godzinę ta 1 jednostka tak zaskoczyła.
    Ja już myśle, że może ta insulina zaczeła mi działać po godzinie ze może za wczesnie te cukry sprawdzam.
    Nie wiem nie mam pomysłów.

201509057452.png

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivuszka- ja paprykę mogę :) nie mogę innych rzeczy. A co do insuliny to ona musi miec czas zadziałać. Mierzysz cukier godzinę po posiłku??

dxomcwa16q3sloop.png
‹‹ 127 128 129 130 131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ