Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • czarownica_tea Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls- znam cukrzyków (nie w ciąży bo to panowie) którzy jadą na cukrach 300-400 (dieta tzn zjadł jednego schabowego i jedno piwo a nie dwa) i mają hemoglobinę 5. To są jeszcze zdolności kompensacyjne organizmu. Tak na dobrą sprawę nam te cukry po posiłku w okolicy 130-150 nie szkodzą, bardziej szkodzą Maluchom stąd te obostrzenia z dietą i cukrem <120 po 1h. Cukrzyca atakuje powoli latami niszczy nerwy i naczynia a daje mało objawów.

A co do glukometru to tylko urządzenie jak ciśnieniomierz elektroniczny, ma pewien zakres czasem zawyża czasem zaniża :)

dxomcwa16q3sloop.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smartunia urodziła o 12.25 swoje małe szczęście. Ma 52cm wazy 3020 i dostał 10pkt :-D
    Sciskamy i serdecznie gratulujemy!
    Kochana odpoczywaj :)
    Bardzo się cieszę ze wszystko ok.

Bergamota, .ona., Kasiarzynka, apaczka, 0na88, czarownica_tea lubią tę wiadomość

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej

ja po wizycie u diabetologga wtorkowej ok. mam miec diete 1800kcal. 6 posilkow. i jesc produkty z niskim IG. zobaczyla te swieze wyniki krzywej i powiedziala ze ok. ale ze w zwiazku z tym ze poprzednia gorzej wypadla, niewiele ale jednak, to wpisze mi ta cukrzyce ciazowa zeby miala znizke na paski. glukomtra uzywam one touch. i jest ok wg bardzo realne cukry.

wczoraj tez mialam wizyte u gina i szyjka mi sie kiepsci , szczescie ze sie nie skrocila ale mam bardzo uwazac. bardzo. wiec teraz ogranicze ruch , cieawe jak cukry na to zareaguja.

ale wczoraj bylismy na pizzy.porazka. nie bede pisala jaki wynik. dobrze ze na czczo mialam dzis juz 90, a po sniadanku 103.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2015, 13:57

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smartunia gratulacje!

Smartunia lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 15:23

wnidtv73dpzdszlc.png
  • ivuszka Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smartunia gratulacje!! :)
    U mnie dalej kiepścizna z cukrami, 2 kr. kruchego chlebka z chudym serem białym do tego ogórek kiszony i cukier 136!!
    A pare dni temu jadłam taki sam zestaw tyle, że był jeszcze pomidor i 2 ogórki kiszone i cukier 118.
    Ja nie wiem co mam już jeść i jak żeby było dobrze.
    Czy ma na to wpływ ten upał??
    Kasiarzynka jak to insulina Ci się rozwarstwiła??

201509057452.png
  • Bergamota Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivuszka - ja myślę, że to sprawka tych upałów bo mnie się to samo tyczy. Po samej nodze z kurczaka miałam 117! Bez żadnych, nawet warzywnych, dodatków :/

<3 SYNEK FLORIAN <3
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

wnidtv73dpzdszlc.png

Wysłany: 5 lipca 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jestem jakaś inna. U mnie odkąd zaczęły się upały cukry są dobre. No fakt zbiegło się to w czasie z totalnym odstawieniem pieczywa :). I przez to że gorąco mniej jem :)

dxomcwa16q3sloop.png
  • ivuszka Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No miejmy nadzieję, że te upały szybko się skończą i cukry wrócą do normy!! :)
    Miłej niedzieli dziewczęta :)

201509057452.png

Wysłany: 6 lipca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez 3 dni cukry dobre i te na czczo i te po jedzeniu. A dziś zgrzeszyłam i zjadłam miseczkę płatków z mlekiem sojowym na 2,5 WW i cukier 173. Wracam do nasion chia i mąki sezamowej :P

dxomcwa16q3sloop.png
  • Bergamota Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Dziewczyny, czy możliwe żeby po upadku na podłogę rozregulowało się coś w glukometrze?
    Mierzyłam ok godz po tym zdarzeniu i glukometr pokazał mi 168! Od razu wzięłam się za drugi pasek i pomiar na drugim palcu i wyszło 145... z tej samej ręki.
    Nie wiem czy to coś się porąbało glukometrowi, czy faktycznie po zjedzeniu 6 placuszków cukiniowo ziemniaczanych z jogurtem naturalnym pokazałoby aż niemal 170?!
    :/

<3 SYNEK FLORIAN <3
  • ivuszka Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze no nie wiem ale jak tam były ziemniaki..
    A ja wczoraj do obiadu zrobiłam sobie placuszki cukiniowe do tego poledwiczka w rekawie i surówka i dałam 8 jednostek i kurcze mysłałam ze padne mój glukometr pokazał 54!!
    Zaraz wsunełam 2 nektarynki i kilka czereśni mąż nawet skoczył po big milka zjedliśmy go na pół (to pierwszy mój lód w ciąży :)
    Martwie się bo raz dam za mało tej insuliny innym razem znowu za dużo, dzis np pomidorówka z ciemnym makaronem 142 po 6 jednostkach nie ogarniam tego

201509057452.png
  • Smartunia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Kochane....:)

Dziękuję za gratulacje...:)

Dokładnie tak jak pisała Pay w sobotę w 39 tygodniu ciąży zrobił nam niespodziankę i przyszedł na świat nasz synek Sebastian Piotr...:D Mierzył 52cm, waga 3020gram i otrzymał 10 pkt....poród naturalny i totalnie nic go nie zapowiadało...:)

Dziś już jesteśmy w domku....Cukry u małego i u mnie w normie więc cukrzyca stała się tylko wspmnieniem...:) I trzymam kciuki za Was i Wasze maluszki....:)

Pozdrawiamy...:)

apaczka, Kasiarzynka, Pay, czarownica_tea, 0na88, Bergamota, Dżuls, polkosia, .ona. lubią tę wiadomość

201507044662.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Smartunia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka...poród przebiegł w sumie dość szybko i sprawnie...

Powiem Wam, że na diecie miałam chwile zwątpienia, załamania, że miałam serdecznie dość tego wszystkiego, ale wiem, że było warto....także Kochane głowa do góry pierś do przodu i walczymy z cukrzycą...:)

Kasiarzynka, czarownica_tea, diatomka, Bergamota, apaczka lubią tę wiadomość

201507044662.png

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smartunia- dużo szczęścia <3

dxomcwa16q3sloop.png
  • ivuszka Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jecie moze parykę czerwoną?? Ja właśnie na kolacje zjadłam 2 kromkami pieczywa do tego plasterek wędliny i pomidora i 3 paseczki tej papryki do tego dałam 6 jedn i cukier 150!!! Czy to mozliwe???
    A czy my możemy jeśc cieciorkę??

201509057452.png
  • ivuszka Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dałam na obniżenie tego cukru 150 1 jednostkę, mineła godzina sprawdzam cukier a tam 91 czy to normalne żeby w godzinę ta 1 jednostka tak zaskoczyła.
    Ja już myśle, że może ta insulina zaczeła mi działać po godzinie ze może za wczesnie te cukry sprawdzam.
    Nie wiem nie mam pomysłów.

201509057452.png

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivuszka- ja paprykę mogę :) nie mogę innych rzeczy. A co do insuliny to ona musi miec czas zadziałać. Mierzysz cukier godzinę po posiłku??

dxomcwa16q3sloop.png
‹‹ 127 128 129 130 131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ