X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twardan a tak teraz chodzilas do diab?

U mnie też był 6 tc. ..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • twardan Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, ja jeżdżę do specjalnej poradni dla kobiet w ciąży

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja osobiście nie wiem po co ta krzywa? ?może któregoś razu diab ci odpowie

Mnie diab tez chciała skierować do takiej poradni ze względu na córci serduszko. Ale nie widzę dojeżdżać 100 lub 120 km. I odpuscila.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • twardan Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie wiem, mam jeszcze 2 tygodnie na jej zrobienie, może przekonam mojego gina i odpuści. U mnie to zawsze wszystko jest nie do końca normalne...

twardan
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twardan jeszcze niedawno którejś niepewnie radzilam ze jak ma się cukrzycę ciążową to nie robi się krzywej po 24 tc
    A wynik na czczo dwa razy tez powoduje że jej się nie robi bo diagnoza jasna

Wiele rzeczy nie rozumiem i nigdy nie zrozumiem. Jutro ja mam wizytę i ciekawe co moja znów wymyśli ech!

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • twardan Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, bo krzywa stwierdza właśnie cukrzycę, albo ją wyklucza, więc po co gdy już jest stwierdzona? Ale mój gin chce ze mnie zrobić chyba królika doświadczalnego, albo co. Trudno to pojąć! Ale z drugiej strony to mądry lekarz, mam do niego zaufanie.

twardan
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mi się wypowiadać. ..nie moja dziedzina. Swój rozum mam i tego nie rozumiem. Jeśli nie zapomnę podpytam diab o krzywa w ciąży kiedy to cukrzyca była wcześniej wykryta i pięknie unormowana dieta. ..ale że stresu wiele rzeczy zapominam u niej. Dziś tak serce dało mi się we znaki ze i kierownicę ciężko było trzymać. ..może nie jestem gotowana tę ciążę. ..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • twardan Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozumiem, że się denerwujesz, ale dasz radę :)

kamciaelcia, kamciaelcia lubią tę wiadomość

twardan
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę dać radę bo dzidzia juz rośnie we mnie. ..po śmierci córki czuliśmy się gotowi, wiedzieliśmy ze nie będzie łatwo ale nie spodziewałam się trudności na samym początku. We wtorek prenatalne, w czwartek usg, za 8 tygodni echo serca. ..przerasta mnie to

Ale udało mi się podać sobie insulinę. ..i to bez bólu (nie tak jak ostatnio ),ale m.nie będzie do środy.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • twardan Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko będzie dobrze :) ja w czwartek mam połówkowe, też się stresuje. Brawo za insulinę, ja brałam do niedawna clexane na rozrzedzenie krwi i też czasami sama musiałam sobie podać i to w brzuch, więc znam to uczucie :)

twardan
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • twardan Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę i lecę spać, pa

kamciaelcia, ksanka lubią tę wiadomość

twardan
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy pierwszej ciąży stresowo pamiętam usg genetyczne a polowkowe bardzo przyjemnie. ..ciekawe co teraz będzie jak człowiek tak słabo wierzy i w usg i q lekarzy. ..
    Ale na polowkowym dzidzia tak fajnie wygląda ;) ja dopiero wtedy płeć poznałam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i potwierdziłam swoją teorię. Zjadłam tylko małą kanapeczkę o 23.
    Wstałam o 3 do wc, acetonu brak, cukier nocny 85. Zjadłam 2 kabanosy.
    Rano aceton sladowy, cukier na czczo 85.
    Zatem u mnie wysoko węglowodanowy posiłek na noc mocno podnosi cukier na czczo.
    Dzisiaj spróbuję zjeść w nocy gryza, dwa kanapki i zobaczę, jak cukier na czczo.
    Ale teraz czekam na mega wyrzut cukru po śniadaniu.
    Może ta lekarka z Wawy coś mi poradzi na aceton, wtedy może uda mi się przez jakiś czas trzymać cukier na czczo w ryzach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 06:32

• agatia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia powodzenia na wizycie, o której masz? Ja dopiero na 17.40 i zaraz zasiadam do robienia kanapek na drogę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 06:45

• agatia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twarden mi się też wydaje, że nie powinnaś już robić krzywej. Acz kolwiek moja diab twierdzi, że też będę miała zrobioną ponownie. Nie wiem po kiego ;)

twardan lubi tę wiadomość

• marzenka06 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia jeśliby to coś dawało na cukier na czczo, ale diabetolodzy odradzają jedzenie w nocy ....
    Ja nie jem no i cukier taki średni, dziś 92.
    I tak się zastanawiam, czy nie zrobić tak jak Ty. I tak w nocy wstaję do ubikacji, to mogłabym coś zjeść ... :))

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie
    jakieś pytania do diab??

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenka ja mam właśnie dobry cukier na czczo, jak w nocy nie jem. Ale wtedy mam aceton. Dzisiaj na aceton próbowałam zjeść kabanosy, żeby było bez węglowodanów, ale nie pomogło. I na kolację nie jadłam chałki bo mi to na czczo podnosiło.
    W nocy bez jedzenia miałam 85 i tyle samo na czczo. Więc mi na cukier na czczo nocne jedzenia nie pomaga.
    Może dzisiejsza diab mi cos poradzi na to.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a byłaś, agatia, kiedyś u tej diab? ja to nawet z ciekawości spojrzałam, ilu diab jest w Gorzowie(niby miasto wojewódzkie) i aż ...3!!!i żaden nie przyjmuje prywatnie :) wiec pewnie tych innych to bym znalazła, jak diab proponowała: Szczecin lub Poznań, więc sobie daruję :) teraz nie mam brzucha i jestem samowystarczalna, ale co by było, gdybym zaniemogła?kto mnie zawiezie 120 lub 100km? Dziś się nie dam diab gdyby coś wymyślała, a gdyby nie wymyślała, to pokornie się nie wychylam

pół nocy nie spałam: leje deszcz i wieje jak cholera(a wtedy wentylacja huczy), jak nie moglam zasnąć, to sie tylko stresowałam cukrami i wizytą, tą w pracy rowniez

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia pierwszy raz jadę do tej diab, ma bardzo dobre opinie, prowadzi ciężarne. No zobaczymy.
    Ja jadę pks, nie ma dla mnie problemu dojeżdżać 120 km, mam rodzinkę w Wawie, wiec w razie czego mam gdzie przenocować.
    Skoro jestem w stanie mieć dobry cukier na czczo bez insuliny, to i pewnie na aceton da się coś zaradzić tylko ktoś musi chcieć. W między czasie może uda się mojej gince załatwić tą poradnię na nfz. Ja do Wawy jeżdżę czesto z synkiem, więc dojdą i wyjazdy ze mną ;)

‹‹ 269 270 271 272 273 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ