Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Twardan jeszcze niedawno którejś niepewnie radzilam ze jak ma się cukrzycę ciążową to nie robi się krzywej po 24 tc
A wynik na czczo dwa razy tez powoduje że jej się nie robi bo diagnoza jasna
Wiele rzeczy nie rozumiem i nigdy nie zrozumiem. Jutro ja mam wizytę i ciekawe co moja znów wymyśli ech! -
tak, bo krzywa stwierdza właśnie cukrzycę, albo ją wyklucza, więc po co gdy już jest stwierdzona? Ale mój gin chce ze mnie zrobić chyba królika doświadczalnego, albo co. Trudno to pojąć! Ale z drugiej strony to mądry lekarz, mam do niego zaufanie.twardan
Piotruś jest już z nami
Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
-
Nie mi się wypowiadać. ..nie moja dziedzina. Swój rozum mam i tego nie rozumiem. Jeśli nie zapomnę podpytam diab o krzywa w ciąży kiedy to cukrzyca była wcześniej wykryta i pięknie unormowana dieta. ..ale że stresu wiele rzeczy zapominam u niej. Dziś tak serce dało mi się we znaki ze i kierownicę ciężko było trzymać. ..może nie jestem gotowana tę ciążę. ..
-
Muszę dać radę bo dzidzia juz rośnie we mnie. ..po śmierci córki czuliśmy się gotowi, wiedzieliśmy ze nie będzie łatwo ale nie spodziewałam się trudności na samym początku. We wtorek prenatalne, w czwartek usg, za 8 tygodni echo serca. ..przerasta mnie to
Ale udało mi się podać sobie insulinę. ..i to bez bólu (nie tak jak ostatnio ),ale m.nie będzie do środy. -
Wszystko będzie dobrze
ja w czwartek mam połówkowe, też się stresuje. Brawo za insulinę, ja brałam do niedawna clexane na rozrzedzenie krwi i też czasami sama musiałam sobie podać i to w brzuch, więc znam to uczucie
twardan
Piotruś jest już z nami
Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
-
No i potwierdziłam swoją teorię. Zjadłam tylko małą kanapeczkę o 23.
Wstałam o 3 do wc, acetonu brak, cukier nocny 85. Zjadłam 2 kabanosy.
Rano aceton sladowy, cukier na czczo 85.
Zatem u mnie wysoko węglowodanowy posiłek na noc mocno podnosi cukier na czczo.
Dzisiaj spróbuję zjeść w nocy gryza, dwa kanapki i zobaczę, jak cukier na czczo.
Ale teraz czekam na mega wyrzut cukru po śniadaniu.
Może ta lekarka z Wawy coś mi poradzi na aceton, wtedy może uda mi się przez jakiś czas trzymać cukier na czczo w ryzach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 06:32
-
Agatia jeśliby to coś dawało na cukier na czczo, ale diabetolodzy odradzają jedzenie w nocy ....
Ja nie jem no i cukier taki średni, dziś 92.
I tak się zastanawiam, czy nie zrobić tak jak Ty. I tak w nocy wstaję do ubikacji, to mogłabym coś zjeść ...)
-
Marzenka ja mam właśnie dobry cukier na czczo, jak w nocy nie jem. Ale wtedy mam aceton. Dzisiaj na aceton próbowałam zjeść kabanosy, żeby było bez węglowodanów, ale nie pomogło. I na kolację nie jadłam chałki bo mi to na czczo podnosiło.
W nocy bez jedzenia miałam 85 i tyle samo na czczo. Więc mi na cukier na czczo nocne jedzenia nie pomaga.
Może dzisiejsza diab mi cos poradzi na to. -
a byłaś, agatia, kiedyś u tej diab? ja to nawet z ciekawości spojrzałam, ilu diab jest w Gorzowie(niby miasto wojewódzkie) i aż ...3!!!i żaden nie przyjmuje prywatnie
wiec pewnie tych innych to bym znalazła, jak diab proponowała: Szczecin lub Poznań, więc sobie daruję
teraz nie mam brzucha i jestem samowystarczalna, ale co by było, gdybym zaniemogła?kto mnie zawiezie 120 lub 100km? Dziś się nie dam diab gdyby coś wymyślała, a gdyby nie wymyślała, to pokornie się nie wychylam
pół nocy nie spałam: leje deszcz i wieje jak cholera(a wtedy wentylacja huczy), jak nie moglam zasnąć, to sie tylko stresowałam cukrami i wizytą, tą w pracy rowniez -
Kamcia pierwszy raz jadę do tej diab, ma bardzo dobre opinie, prowadzi ciężarne. No zobaczymy.
Ja jadę pks, nie ma dla mnie problemu dojeżdżać 120 km, mam rodzinkę w Wawie, wiec w razie czego mam gdzie przenocować.
Skoro jestem w stanie mieć dobry cukier na czczo bez insuliny, to i pewnie na aceton da się coś zaradzić tylko ktoś musi chcieć. W między czasie może uda się mojej gince załatwić tą poradnię na nfz. Ja do Wawy jeżdżę czesto z synkiem, więc dojdą i wyjazdy ze mną