X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Mamy leżące
Odpowiedz

Mamy leżące

Oceń ten wątek:
  • Gosiaczek.prosiaczek Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jestem okrąglinkiem, ale teraz czuję że ten mój tłuszczowy brzuch jest jeszcze bardziej przodujący nic był 😅😅😅😅😅

👩🏻 34 & 👨‍🦱 42

26.04.2024 - 9 tc 💔

26.10.2024 -❓❓🍼

19.12.2024 oraz 02.01.2025 badania prenatalne USG+pappa 🧬 💙

27.02.2025 - Badania połówkowe

Cukrzyca ciążowa 🧁🧁

Leki 💊
    * Progesteron Bensis,
    * Neoparin,
    * Acard,
    * Insulina,

preg.png
  • Martynka.98 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    😁😁😁😁 pamiętam, jak czekałam na prenatalne 1 trymestru, to przede mną była dziewczyna w tym samym tygodniu co ja i miała taki brzuszek piłeczkę, a ja tylko swoje mini sadełko 🤣

preg.png
  • AgaKa800 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello,
    Chciałabym do Was dołączyć :)
    Na szczęście już końcówka.
    Mam mało wód płodowych - zalecenia leżeć i pić wodę :)

Martynka.98 lubi tę wiadomość

21.06 ⏸️ 1cs
    10.07 6+3 z serduszkiem ♥️
    26.08 prenatalne, niskie ryzyka 😇
    4.09 wszystko oki!
    23.09 widzimy się kolejny raz 🍀
    27 lat🥰

preg.png
  • HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja przed ciążą miałam wklęsły brzuch, a teraz wyglądam jakbym spuchła 😂 ponoć z dziewczynką ten brzusio nie jest taki fajny okrąglinek jak z chłopcem więc wyglądam co najmniej komicznie hahah

Aga witamy ale widzę, że na krótką chwilę. Jak się czujesz? Na takim etapie to chyba leżakowanie to sama przyjemność

💔 Marcysia 21t 👼
  • Martynka.98 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Aga, Ty też marcówka z tego co pamiętam ❤️ witamy Cię serdecznie, sączą się wody, czy jak?

preg.png
  • Martynka.98 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku🌸 wrote:
    No to ja przed ciążą miałam wklęsły brzuch, a teraz wyglądam jakbym spuchła 😂 ponoć z dziewczynką ten brzusio nie jest taki fajny okrąglinek jak z chłopcem więc wyglądam co najmniej komicznie hahah

Aga witamy ale widzę, że na krótką chwilę. Jak się czujesz? Na takim etapie to chyba leżakowanie to sama przyjemność

Anku 🤣🤣🤣 wydaje mi się, że te brzuchy to chyba zależy od typu budowy, niż płci, to tak jak mówią, że zachcianki są pod konkretną płeć, sprawdziło Ci się? Bo u mnie trochę tak 🤣

preg.png
  • HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka.98 wrote:
    Anku 🤣🤣🤣 wydaje mi się, że te brzuchy to chyba zależy od typu budowy, niż płci, to tak jak mówią, że zachcianki są pod konkretną płeć, sprawdziło Ci się? Bo u mnie trochę tak 🤣

Pryszcze i ochotę na słodkie to ponoć pod dziewczynkę i u mnie totalnie. Mdłości miałam ogromne długo ale bez wymiotów no i wahania nastrojów to u mnie też hit xD na przykład w zeszłą sobotę oglądałam tiktoki ze studniówek i się popłakałam, że ja już nigdy nie pójdę na studniówkę 😂 10 lat po swojej studniówce hahaha

💔 Marcysia 21t 👼
  • AgaKa800 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę leżakuje dopiero 3 dzień i już nie daje rady 😅 a mój mąż jest mistrzem bałaganu. Dzisiaj jak wysłałam go na zakupy, poprosiłam żeby dokończył obiad i powiesił pranie i on już się irytuje i jak o coś go proszę to słyszę „nooo?”.
    Boję się, że „zarośniemy” brudem przez ten miesiąc. Wiem, ze on się bardzo stara i nie widzi tego problemu 🫣

Tak. Ja z marcóweczek 🥰

Wody chyba się nie sączą. Staram się to sprawdzać, ale też nie wiem czy dobrze to kontroluję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia, 20:57

21.06 ⏸️ 1cs
    4.09 wszystko oki!
    27 lat🥰

preg.png
  • HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga szybko zleci! Ja z tych, które sprzątają najlepiej 😂 więc pierwsze tygodnie byly dla mnie udręka ale teraz jakoś się przyzwyczaiłam. Czasami nawet ściągam okulary, żeby nie widzieć

U nas było parę spięć na początku, bo ze mną psychicznie było średnio i mój też ciężko ogarniał bo za dużo miał na głowie. No i czasami jak mi odpowiedział „niezbyt miło” (w mojej głowie bo to były po prostu mniej entuzjastyczne odpowiedzi) to ja wpadałam w ryk, że to nie moja wina, że muszę leżeć. Na szczęście się nie pozabijaliśmy 😂 a teraz to już mogę sobie wstać po tą wodę czy herbatę to trochę lżej

💔 Marcysia 21t 👼
  • Martynka.98 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anku nie mogę z tej studniówki 🤣🤣🤣🤣🤣
    Ja się ostatnio popłakałam, bo mój mąż mi powiedział, że ręcznik spadł na podłogę, zaatakowałam go strasznie mówiąc, że to przecież nie moja wina 🤣🤣🤣🤣

Aga- bo początki są bardzo trudne, z dwojga złego dobrze, że u Ciebie to już przy finiszu, u nas już leci 4 miesiąc i jakoś się dogadaliśmy, ale uwierz mi, też z moim mężem tak było na początku, denerwował się, wkurzał, też trzeba ich zrozumieć, bo to dla nich inna sytuacja, ale muszą ogarnąć, żadna z nas nie chce leżeć, ja bym dużo dała, żeby dom wysprzątać po swojemu i ugotować jakieś jedzonko 🥹 i każda z nas po prostu chciałaby normalności..

preg.png
  • AgaKa800 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli u was podobnie…
    Mam nadzieję, że nie wpłynie to na związek 😅

Najbardziej jednak się boję, że odbije się to na zdrowiu psychicznym. W październiku miałam silny nawrót nerwicy, musiałam zgłosić się do psychologa. Ale udało mi się z tym uporać i w zasadzie na święta było już ze mną wszystko okej. Niestety już po 3 dniach leżenia widzę, że jest średnio :( nie wiem co to będzie za miesiąc

21.06 ⏸️ 1cs
    4.09 wszystko oki!
    27 lat🥰

preg.png
  • HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga początek jest ciężki bardzo, szczególnie jak wcześniej człowiek żył normalnie, był aktywny, a tu nagle klops i łóżko. Ja wróciłam z Włoch, bawiłam się z siostrzeńcami, jeszcze w piątek robiłam trening biegowy, a w niedziele krwotok i łóżko. Początek był taki, że od wizyty do wizyty czekałam na „krwiak się wchłonął, może Pani wyjść z domu”, przed wizytą planowałam gdzie pojadę i co zrobię, a na wizycie dostawałam w twarz… pozytywny test zobaczyłam 7.10 i wiecie, że dopiero teraz 15.01 miałam miłą i pozytywną wizytę u ginekologa? Na pierwszej wizycie serduszko słabo biło względem tygodnia wg OM, a od kolejnej tydzień później już miałam krwiaki

Sama nie wierzę, że przez to wszystko przebrnęłam 🙈 bo mam nadzieję, że teraz będzie już tylko lepiej ale na nic się nie nastawiam bo aż strach coś planować 😂

💔 Marcysia 21t 👼
  • Martynka.98 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak mówi Anku, początek najtrudniejszy, potem to już z górki, mnie już wszystko boli od leżenia, w czwartek byłam u lekarza i szłam jak kaczka 🥹

Anku, od samego początku miałaś cyrki, tak jak u mnie, a co do biegania, to ja przed ciążą biegałam co 2 dzień tak 5-10km, nie wiem, kiedy ja wrócę do tej kondycji 🫠

preg.png
  • AgaKa800 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie jestem w stanie przebrnąć przez cały wątek. Skrócicie mi dlaczego leżycie? 😄

21.06 ⏸️ 1cs
    4.09 wszystko oki!
    27 lat🥰

preg.png
  • Daisy___ Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaKa800 wrote:
    Dziewczyny, nie jestem w stanie przebrnąć przez cały wątek. Skrócicie mi dlaczego leżycie? 😄

Skracająca się szyjka, stan po szwie ratunkowym, obecnie szyjka 1,1-1,3 cm, lejek wewnętrzny.

👧 07.2022

Wysłany: 18 stycznia, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka.98 wrote:
    Tak jak mówi Anku, początek najtrudniejszy, potem to już z górki, mnie już wszystko boli od leżenia, w czwartek byłam u lekarza i szłam jak kaczka 🥹

Anku, od samego początku miałaś cyrki, tak jak u mnie, a co do biegania, to ja przed ciążą biegałam co 2 dzień tak 5-10km, nie wiem, kiedy ja wrócę do tej kondycji 🫠

Dokładnie ja też od samego początku „coś”

Tak właściwie to ja niewiem dlaczego muszę leżeć i to jest najgorsze, niewiem co się zepsuło. Myślę że najlepsi specjaliści w moim i w 50% przypadków nie będą wiedzieć.

U mnie podobno jak u Anku na początku to było krwawienie przez krwiaka, praktycznie od dnia pozytywnego testu ciążowego, od dnia kiedy powinnam dostać miesiaczke.
    Jestem po dwóch pobytach w szpitalu. Ostatni pobyt to było 3 dni po prenatalnych badaniach gdy na USG nie było żadnego krwiaka a 3 dni później potężny krwotok bez ustalonej przyczyny. Dodam że cały czas prowadziłam oszczędny tryb życia.
    Ja w łóżku czuję się najbezpieczniej i czekam do magicznego momentu gdy „dziecko w razie w, miałoby szanse na przeżycie”. Tak więc u mnie to sam początek…

👩🏻 34 & 👨‍🦱 42

26.04.2024 - 9 tc 💔

26.10.2024 -❓❓🍼

Cukrzyca ciążowa 🧁🧁

Leki 💊
    * Progesteron Bensis,
    * Neoparin,
    * Acard,
    * Insulina,

preg.png
  • HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę Gosia, że dla nas niedługo wyjdzie to słoneczko i będzie lżej❤️ chociaż strach ogromny pewnie zostanie do końca. Pocieszam się, że tych strachów będzie jeszcze sporo i nie można się im dać stłamsić bo całe moje życie zleci mi na strachu, a nie radości. Jeszcze ze 3 razy mrugniemy okiem, a będziemy pchać wózki i płakać z pogryzionymi cyckami 😂

💔 Marcysia 21t 👼
  • Martynka.98 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście, że zaświeci słonko, każdego dnia sobie powtarzam, że ciąża nie trwa wiecznie, że w końcu przytulimy nasze maleństwa ❤️🤞

Aga, ja najpierw leżałam, bo miałam podejrzenie PROM, ale diagnoza dzięki Bogu się nie sprawdziła, a potem miałam tylko chwilę spokoju, szyjka w 2 tygodnie z 3.5cm do 2cm z lejkiem i miękka. Od tej pory uziemienie 🥲

preg.png
  • HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja się melduję ze Szpitala… w nocy wylało się ze mnie sporo krwi, więc spanikowaliśmy i pojechaliśmy na IP. Lekarka żadnych nowych krwiaków nie znalazła, prawdopodobnie opróżnił się stary ale mnie zostawiła :/ czekam na obchód i mam nadzieję, że zbadają mnie dokładniej żeby wyciągnąć jakieś wnioski bo na przyjęciu tylko tak rzuciła okiem w sumie.

💔 Marcysia 21t 👼

Wysłany: 20 stycznia, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku🌸 wrote:
    No to ja się melduję ze Szpitala… w nocy wylało się ze mnie sporo krwi, więc spanikowaliśmy i pojechaliśmy na IP. Lekarka żadnych nowych krwiaków nie znalazła, prawdopodobnie opróżnił się stary ale mnie zostawiła :/ czekam na obchód i mam nadzieję, że zbadają mnie dokładniej żeby wyciągnąć jakieś wnioski bo na przyjęciu tylko tak rzuciła okiem w sumie.

Właśnie czytałam na czerwcowym… jak Ty to ciągniesz to ja Ciebie podziwiam.
    U mnie niestety też … dziwnie ?
    Do wczoraj męczyły mnie bóle w pachwinach, dzisiaj złapał mnie ból macicy/kolka/pecherz? Tak nagle i mocno, nie przerwanie (więc to nie skurcze). Miałam wrażenie że mięśnie mi się na brzuchu rozrywają. Wzięłam no spe i położyłam się ale nie ukrywam mega się boje. Na szczęście nie ma krwi (już bym na IP leciała).
    Trzymaj się Anku i pamiętaj że powoli zbliża się do Ciebie bezpieczny etap już 🥰

👩🏻 34 & 👨‍🦱 42

26.04.2024 - 9 tc 💔

26.10.2024 -❓❓🍼

Cukrzyca ciążowa 🧁🧁

Leki 💊
    * Progesteron Bensis,
    * Neoparin,
    * Acard,
    * Insulina,

preg.png
‹‹ 173 174 175 176 177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ