X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Mamy leżące
Odpowiedz

Mamy leżące

Oceń ten wątek:
  • HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek.prosiaczek wrote:
    Dobra pojechałam i tak jak myślałam trafiłam na mojego ukochanego Pana Buca.
    Ale zmierzył ph jest ok, usg też jest ok, wody płodowe są w normie więc to najważniejsze. Powiedział że powinnam się trzymać swojej lekarki, a nie skakać z kwiatka na kwiatek 🫢😂😂😂.

Powiedział że po odstawieniu luteiny dopochwowej mogło dojść do zwiększenia wydzieliny poprostu. I w sumie jak byłam na luteinie to moja szanowna Pani Pipka była sucha jak studnia 🫢😅

Dzięki dziewczyny, a Tobie Anku współczuję przeżyć z Panią od 3 ciąży co jest nie za stara bo nie ma 40 lat 😆

Od tego są na tej Izbie żeby pacjentkę zbadać i uspokoić. Wiecie jaki jest fenomen? Jak jeżdżę na Izbę to lekarze mówią, że mają zajoba na Patologii na oddziale, a jak leżę na oddziale to mówią że moją masakrę na izbie 😂 albo mam pecha albo siedzą pośrodku i piją kawę

Oczywiście od mojego Buca usłyszałam, że jak przestanę plamić to mnie wypuszczą. A to takie plamienie, że może raz czy dwa ze mnie coś skapnie w ciągu dnia i moja ginka mówiła, że to może trwać i 2 miesiące XD napisałam do niej smsa i zobaczymy. Śpię po 4h i organizm bardziej wykończony tylko będzie

💔 Marcysia 21t 👼
  • Martynka.98 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, dobrze, że pojechałaś sprawdzić, nie stresuj się tym, w 14 tygodniu odpływanie wód płodowych to naprawdę rzadkość. Na spokojnie leż i bez spiny ❤️

Anka, nie ma nic gorszego, niż trafić na położną ze złym humorem, przeraża mnie to, a co jakby taka trafiła się do porodu 😬 dramat. Wiem, że to męczy, spanie po kilka godzin, bo tu ktoś chrapie, tu Cię rano budzą, tu coś chcą, ale odeśpisz w domu, myślę że w piątek Cię puszczą 🤞

preg.png
  • HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odchodzą mi wody płodowe…

💔 Marcysia 21t 👼
  • Daisy___ Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku🌸 wrote:

O, nie, Anku, bardzo mi przykro 😿 wiem, że niektórym dziewczynom długo się sączą, w niektórych szpitalach da się je uzupełniać. Mocno trzymam za Was kciuki!!!

👧 07.2022
  • Gosiaczek.prosiaczek Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku🌸 wrote:

A może u Ciebie te paski przekłamały?
    Wczoraj jak byłam na IP to powiedziałam do lekarza „no że jakby to były wody to już kaplica”. A on że nie, że sprawdzają skąd leci i można na to zaradzić.
    Chociaż u Ciebie mam nadzieję że to fałszywy alarm tak jak było u Martyny. No bo kurcze ile nieszczęść może spotkać jedną osobę?

👩🏻 34 & 👨‍🦱 42

26.04.2024 - 9 tc 💔

26.10.2024 -❓❓🍼

19.12.2024 oraz 02.01.2025 badania prenatalne USG+pappa 🧬 💙

27.02.2025 - Badania połówkowe

Cukrzyca ciążowa 🧁🧁

Leki 💊
    * Progesteron Bensis,
    * Neoparin,
    * Acard,
    * Insulina,

preg.png
  • AEGO Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku🌸 wrote:
    Anku, daj znać. Ja znam dziewczynę, której odchodziły wody od 20 tyg, urodziła w 37. Ale wiadomo, różnie to bywa. Dawaj znać co lekarze powiedzą, a my nadal kciuki trzymamy!

age.png
  • HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek.prosiaczek wrote:
    A może u Ciebie te paski przekłamały?
    Wczoraj jak byłam na IP to powiedziałam do lekarza „no że jakby to były wody to już kaplica”. A on że nie, że sprawdzają skąd leci i można na to zaradzić.
    Chociaż u Ciebie mam nadzieję że to fałszywy alarm tak jak było u Martyny. No bo kurcze ile nieszczęść może spotkać jedną osobę?

Wody. Sprawdzili tym drugim testem. Rokowania są niskie, wody na poziomie 8,8, musiałam podpisać odmowę na terminację ciąży i tyle. Leżę i czekam

💔 Marcysia 21t 👼

Wysłany: 23 stycznia, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku🌸 wrote:
    Wody. Sprawdzili tym drugim testem. Rokowania są niskie, wody na poziomie 8,8, musiałam podpisać odmowę na terminację ciąży i tyle. Leżę i czekam

Ale sprawdzili z którego miejsca się one sączą ? … kurde jeszcze 4 tygodnie i nie będzie mowy o terminacji.
    Zastanawiam się czy to krwiak coś namieszał czy poprostu jest to losowa sytuacja. Dziwne i kruche to wszystko.
    Wody masz jeszcze w normie a paski też przekłamują o czym dziewczyny już tu pisały. Tak bardzo modle się aby to była pomyłka …

👩🏻 34 & 👨‍🦱 42

26.04.2024 - 9 tc 💔

26.10.2024 -❓❓🍼

Cukrzyca ciążowa 🧁🧁

Leki 💊
    * Progesteron Bensis,
    * Neoparin,
    * Acard,
    * Insulina,

preg.png
  • AEGO Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku🌸 wrote:
    A miałaś robione posiewy niedawno? W szpitalu teraz może pobrali? Wód faktycznie mało, ale prawidłowe Afi to nawet 5.
    Podali Ci antybiotyk? Jesteś w szpitalu o 3 stopniu ref.?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 11:33

age.png
  • Lolitka Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanko jakie mialas objawy saczacych sie wod ? Zwiekszona ilosc wydzieliny czy odplynely tak nagle ze teraz jest malo ? Czy zorientowali sie dopiero na usg ? Nie badali tego wczesniej ? Trudno mi sobie wyobrazic sytuacje ze jestes w szpitalu a tu takie cos :(

💉💊euthyrox,acard,clexane
    💉 accofil (❌️ 11+4 tc)
    💊 cyclogest (❌️ 16+5 tc)
    duphaston, encorton(❌️ 18+2 tc)
    preg.png
  • HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AEGO wrote:
    A miałaś robione posiewy niedawno? W szpitalu teraz może pobrali? Wód faktycznie mało, ale prawidłowe Afi to nawet 5.
    Podali Ci antybiotyk? Jesteś w szpitalu o 3 stopniu ref.?

Były posiewy w pon wszystko w normie… lolitka, że mnie się leje teraz już konkretnie ale wcześniej nie było nic a nic

💔 Marcysia 21t 👼

Wysłany: 23 stycznia, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku🌸 wrote:
    Były posiewy w pon wszystko w normie… lolitka, że mnie się leje teraz już konkretnie ale wcześniej nie było nic a nic

Pisałaś pamiętam że miałaś jednego krwiaka przy łożysku … to pewnie ten dziad uszkodził Ci worek owodniowy. Bo przecież to skrajnie niemożliwe że przy Twoim trybie życia doszło bez bakterii (skoro posiew ok). Do pęknięcia i wycieku wód.
    Mam nadzieję że lekarze będą drążyć powód bo jest on istotny.

Ja dzisiaj też siedzę i macam się czy mi nie leci. Na własną rękę zaczęłam znowu brać luteinę dopochwowa. Ale no stres jest.

👩🏻 34 & 👨‍🦱 42

26.04.2024 - 9 tc 💔

26.10.2024 -❓❓🍼

Cukrzyca ciążowa 🧁🧁

Leki 💊
    * Progesteron Bensis,
    * Neoparin,
    * Acard,
    * Insulina,

preg.png
  • Martynka.98 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za chwilę mi serce pęknie, bo wiem, co Ty teraz przechodzisz. Ania.... Nie wiem, co powiedzieć, bo wtedy sama nie wiedziałam, co chce usłyszeć. Proszę, dawaj nam znać, jesteśmy tutaj dla Ciebie ❤️

preg.png
  • Martynka.98 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też podpisałam wtedy odmowę i przeczytałam wszystkie możliwe fora. Bardzo dużo siedziałam w tym temacie. Przede wszystkim pytanie, w którym miejscu pękł worek i czy jest możliwość dolewania ich. Jeśli gdzieś u góry, jest ogromna szansa, że sam się zasklepi, tylko musiałabyś być pod dobrą kontrolą w dobrym szpitalu, który będzie sprawdzał, czy nie wdaje się infekcja, wtedy po prostu walczysz o każdy dzień i leżysz plackiem. Masz już praktycznie 21 tydzień, jeszcze 3 tygodnie i dziecko ma szansę na życie. Ja wierzę, że się uda. Wody są jeszcze w normie.

preg.png
  • HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka.98 wrote:
    Ja też podpisałam wtedy odmowę i przeczytałam wszystkie możliwe fora. Bardzo dużo siedziałam w tym temacie. Przede wszystkim pytanie, w którym miejscu pękł worek i czy jest możliwość dolewania ich. Jeśli gdzieś u góry, jest ogromna szansa, że sam się zasklepi, tylko musiałabyś być pod dobrą kontrolą w dobrym szpitalu, który będzie sprawdzał, czy nie wdaje się infekcja, wtedy po prostu walczysz o każdy dzień i leżysz plackiem. Masz już praktycznie 21 tydzień, jeszcze 3 tygodnie i dziecko ma szansę na życie. Ja wierzę, że się uda. Wody są jeszcze w normie.

Nie wiem czy znaleźli miejsce tego uszkodzenia bo USG robiła mi bardzo młoda lekarka. Jutro jeszcze będę drążyć co i jak ale bardzo już tracę nadzieję, ciężko walczyć o kolejne godziny bo czuję się okropnie

💔 Marcysia 21t 👼
  • Martynka.98 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że ciężko, wiem, że brak sił, ale nic nie jest jeszcze przesądzone i tego się trzymamy, jesteśmy tutaj ciągle. Pamiętaj. Wiem, co czujesz, podłe uczucie 😭❤️

preg.png
  • Martynka.98 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze daj znać, jak wysokie jest to crp

preg.png
  • Nati12131 Koleżanka

Wysłany: 23 stycznia, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu nic się nie martw ja nie miałam wód płodowych, nie martw się dużo leż, pij dużo wody.. wszystko będzie dobrze. Córci na USG w ogóle nie było widać tak mało wód miała wokół siebie.. będzie dobrze.

• Nati12131 Koleżanka

Wysłany: 23 stycznia, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu dasz radę ! Uda Ci się, u mnie pomagał serial, wyłączałam myślenie, włączałam tableta i cały czas coś oglądałam, dasz radę ! Pomyśl sobie jak długo daje radę ten mały człowiek by tu być Ty zniesiesz więcej ! Jak masz ochotę napisz do mnie na priv dam Ci mój numer telefonu możemy sobie popisać o byle czym żeby było łatwiej, wiem że być szpitalu jest ciężko..

Martynka.98, Gosiaczek.prosiaczek lubią tę wiadomość

• J.ss Koleżanka

Wysłany: 23 stycznia, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, trzymam kciuki 🩷

‹‹ 175 176 177 178 179
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ