Poronienie I co dalej...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLeira wrote:Ale się kreseczki posypały! Gratulacje dziewczyny! To na kogo teraz jeszcze czekamy?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 12:13
-
sunshine03 wrote:U mnie 3 cs po poronieniu. Jutro mam wizytę u gina, żeby sie dowiedzieć co robić z Pai-1. A dzisiaj miałam usg, jestem przed owu, endometrium ok, więc mam nadzieję, że to będzie ten cykl.
To trzymam kciuki!
[Lubięświeczki nie czytaj ]
Lepiej zafasolkować w lutym niż w styczniu, bo we wrześniu rodzi się najwięcej dzieci i szpitale są mega obłożonesunshine03 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLeira nie będę wybrzydzać, wezmę i ten oblegany wrzesień wcześniej marzyłam o porodzie na wiosnę, ale obecnie zmieniłam marzenia na takie, że chciałabym, żeby po prostu kiedyś ten poród był
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 12:26
-
alex0806 wrote:Ja też biorę wrzesień moja przyjaciółka ma dziecko z września i właśnie na święta zaszła. Ja mam wigilijny cud
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 14:56
-
Nynka ja niestety nie doradze ale wydaje mi się że przy tej becie to całkiem dobry wynik.
Ja test robiłam 30 i wyszedł pozytywny a w wigilię badalam progesteron to było jakoś 9-10 dni po owulacji i miałam 16.43ng/ml ale to w innych jednostkach..
Poszukam zaraz jaki jest przelicznik. -
Lubieswieczki wrote:Nynka ja niestety nie doradze ale wydaje mi się że przy tej becie to całkiem dobry wynik.
Ja test robiłam 30 i wyszedł pozytywny a w wigilię badalam progesteron to było jakoś 9-10 dni po owulacji i miałam 16.43ng/ml ale to w innych jednostkach..
Poszukam zaraz jaki jest przelicznik. -
Nynka86 wrote:31,69nmol/l to niecałe 10ng/ml❤03.04.2008 Córeńka
❤02.06.2010 Synuś
❤07.07.2018 14 tc- Synuś Mój Aniołek[*] -
Naczytałam się że taki niski progesteron może świadczyć o ciąży pozamacicznej albo że zagraża poronienie. Nie wiem czy da się progesteron podnieść. Trzeba go organizmowi dostarczyć (luteina slbo duphaston) duphastonu nie chcą już sprzedać bez recepty a ja nie mam jak się z moim ginem skontaktować, będę jutro szukać żeby mnie przyjęli gdziekolwiek
-
Nynka poczytałam też o tym i z tego co znalazłam to do 12 tygodnia ciąży norma progesteronu to 9-47ng/ml. Czyli spokojnie miescisz się w normach. Faktycznie jest on w dolnej granicy ale nie wydaje mi się że coś złego się dzieje. Myślę że spokojnie porozmawiaj z lekarzem i jeśli będzie taka potrzeba to na pewno można to uzupełnić lekami. Ale myślę że nie masz co się martwić na zapas.. Bo jesteś w normie;)
Głową do góry, nie denerwuj się tylko umów się na wizytę a lekarz na pewno wszystko Ci wyjaśni, nerwach nic nie zdzialasz i nie czytaj internetuuuuu!Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 20:34