Poronienie I co dalej...
-
WIADOMOŚĆ
-
Nynka86 wrote:Naczytałam się że taki niski progesteron może świadczyć o ciąży pozamacicznej albo że zagraża poronienie. Nie wiem czy da się progesteron podnieść. Trzeba go organizmowi dostarczyć (luteina slbo duphaston) duphastonu nie chcą już sprzedać bez recepty a ja nie mam jak się z moim ginem skontaktować, będę jutro szukać żeby mnie przyjęli gdziekolwiek
Beta jest jeszcze niska, bo ciąża wczesna, a progesteron z tego co się orientuję nie jest najgorszy na ten moment.
Ciążę pozamaciczną można próbować rozpoznać przy bardzo niskich przyrostach bety i niskim progesteronie jednocześnie, ale też nie jest to regułą. Natomiast na bazie samego progesteronu nie można tego stwierdzić.
Jeśli się bardzo martwisz to zawsze możesz podjechać na IP. -
Alex super. Gratulacje. Mam córkę z września A teraz termin na koniec lipcaStarania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Staram się myśleć pozytywnie ale dziś nawet miałam bardzo realistyczny sen. Śniło mi się że zaczęłam krwawić to był straszny sen śniło mi się że się obudziłam i jak wstałam to łóżkobyło we krwi. Jak obudziłam się w realu to bałam się wetać z łóżka. Na szczęście jest w porządku nie krwawię, nie plamię,nie mam skurczy ale cholernie się boję
-
Nynka musisz się przygotować ze takich snów będzie więcej, ja miałam przynajmniej kilka takich po których ryczałam rano. po prostu to nasze leki ale uwierz w to ze tym razem będzie dobrze, bo czemu nie tym razem?
Alex a ty jak tam? powtarzasz bete?
ja dziś maiłam wizytę i dr powiedziała ze zanosi się na wcześniejszy poród i ze mam się oszczędzać, najlepiej wytrzymać dwa tygodnie bo wtedy będzie Mała juz donoszona. wiec teraz kończę z moimi porządkami i harcami zaprzyjazniam się z kanapą bo boje sie bardzo ze urodzę przed kolejną wizytą. a chce rodzic w szpitalu mojej dr a tam mam dwie godziny drogi wiec ogolnie łapie mnie stres porodowy:) dotarło do mnie ze niebawem ją przytulęNynka86, NiecierpliwaOna, Kat_, Violet Flower lubią tę wiadomość
-
Sisi wytrzymasz, teraz się oszczędzaj! Kciuki za pomyślne rozwiązanie w terminie
Nynka ty też na spokojnie, wszystko będzie dobrze;* takie sny są związane z wewnętrznymi lękami
U mnie już dzisiaj mocno różowa kreska, jutro robię drugą betę i progesteron do tego I więcej nie badam, chyba że mi lekarz zleci coś. Proszę o kciukasy
Nynka86, SiSi111, sunshine03, NiecierpliwaOna lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Dziewczyny dziękuję za dobre słowo
Alex kciuki za betę
Sisi to już tak blisko... odpoczywaj, niech córcia jeszcze posiedzi w brzuszku
Onana co u ciebie? -
Alex, trzymam mocno kciuki!
Sisi , to już końcówka, powodZenia , jeszcze trochę i przytulisz dzieciątko
Nynka, tez miałam takie sny, ale myśl sobie, ze sny to się spełniają na odwrót i wszystko bedIe dobrze. Pewnie w nocy wychodzą wszystkie lęki jakie nam siedzą w głowach ;/
A dla wszystkich dziewczyn dużo zdrowia :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 22:11
Nynka86 lubi tę wiadomość
23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)
Dodatnie ANA
MTHFR 1298A (homozygota)
PAI-1 4G/5G
Fatalne cytokiny -
Sisi już niedługo!!! Odpoczywaj i zaciskaj nogi, niech mała posiedzi jeszcze troszkę w brzuszku Ale super
Alex jak test już wyraźny to beta na pewno rośnie Daj znać jak wyniki
Nynka na pewno będzie wszystko dobrze robiłaś jeszcze raz betę i prog?? W poniedziałek wszystko się wyjaśni
Sunshine, Onana trzymamy kciuki za Wassunshine03 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sisi leż i zaciskaj nogi to ja mam teraz rodzić,a nie Ty niech Malutka się jeszcze "dolołdnie" w brzuszku
Nynka kciuki za poniedziałek. Będzie dobrze. Musi być! A sby sprawdzają się na odwrót-pamiętaj o tymNynka86 lubi tę wiadomość
Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia 24.01.2018 [*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
Sisi, kciuki za to, żeby Mała jeszcze wytrzymała te 2 tygodnie
Niecierpliwa, czyli zwalniasz powoli brzuszek dla następnych staraczek?
Powiem Wam, że ja od poniedziałku już czuję ruchy jakie to wspaniałe uczucie, niesamowite... aż mi się płakać chce ze szczęścia
I ciąża - puste jajo płodowe - 6t2d (22.04.2018)
II ciąża - biochemiczna - 4t5d (12.08.2018) -
SISI kciuki, żeby mała wytrzymała jeszcze te 2 tygodnie
Nynka sny sprawdzają się na odwrót - na pewno wszystko jest dobrze i w poniedziałek przyniesiesz nam same dobre wieści
Kat zazdroszczę ruchów, mam nadzieję, że za te dwa tygodnie też już coś poczuję
Nynka86 lubi tę wiadomość
-
Kat , Violet juz 15-17tydzień a ja mam wrazenie ze to wczoraj jak testowalyscie:) jak sie czujecie?
Niecierpliwaona czyżby cos sie dzialo?
Tak wiec staraczki bierzcie facetow w obroty bo w lutym znowu pojawia sie kolejne podwojne kreski na testach, zobaczycie:)