1985 - Klasyczny rocznik :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Heja też tak uważam Anastazja, że macica przygotowuje sie do porodu na skurcze jak beda bolesne mozesz brac no-spe do 36t i tak samo magnez do tego samego tygodnia.
Agnesja ja nie miałam za złe ani nic z tych rzeczy. U mnie w szpitalu przy takim cisnieniu robią CC więc się nie zdziw, ze tak będzie w twoim wypadku. Chyba, ze zadecydują inaczej. Pozatym gdybys miała takie cisnienie od poczatku ciazy to w wiekszosci bys lezala w szpitalu jak moja znajoma z blizniakami Wiec trzeba sie cieszyc z tego ze i tak krótko tam jestes. Zawsze znajduj plusy a nie same minusy bo to szkodzi Tobie i jeszcze dziecku.Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Matleena a jakie badanie teraz miałaś?
Anastazja dobrze ze nie boli przy tym twardnieniu. A ile takich napięć masz w ciągu doby. Ja niestety mam bardzo często skurcze i twardnienie i coraz bardziej bolesne. Szyjka skróciła mi się przez to o połowę i modlę się żeby wytrwać chociaż półtora miesiąca. -
nick nieaktualny
-
Nuffeq tak bardzo szczerze to nie liczyłam dokładnie, ale nie przybierają na sile, wiec myślę, że wszystko dobrze. Do tego mały daje o sobie regularnie znać, wiec staram się nie panikować. A co magnezu- to biorę regularnie.
Izolecc chłopiecy rocznik 85
Monta, jak czuje się Twój maluszek?
05.11.2015 Mój mały chłopczyk ❤
15.07.2014 DWA ANIOŁKI [*] [*] - 11 tc.
29.10.2014 biochemiczna
31.12.2014 pusty pęcherzyk
Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia -
No nie wierzę! Kolejny chłopak! Olka, powiedz mężowi, że jak zajdziesz to będziecie miec syna, to już więcej niż pewne
W czwartek mam endokrynologa więc robiłam dziś tarczycowe. Poki co pojawił się wynik TSH i wynosi 2,581 uIU/ml więc bomba. Czekam jeszcze na wyniki FT3, FT4 i anty-TPO.
Jeszcze w najbliższym czasie czeka mnie krzywa cukrowa, ale to już zostawię chyba na po egzaminie (mam nadzieję, że zdążę, bo wymyśliłam sobie, że wezmę udział w konferencji, głupia, zamiast się pakować do wyprowadzki ).
Anastazja, ja osobiście nie czuję często takich twardnień skurczowych, choć od czasu do czasu się zdarzają, ale na grudniówkach dużo dziewczyn je ma i one mówią, że to są właśnie te Braxtona-Higsa. Tak więc ja bym sie tym specjalnie nie martwiła.
Nuffeq, pogadaj z dzieckiem, że ma siedzieć jeszcze. I oszczędzaj się ile możesz. A jak wyprawka, masz już? W sumie Anastazja, do Ciebie to samo pytanie bo wy ten sam etap
Monita jak tam mały? Śpi już coraz dłużej? Daje Wam coś wypocząć?
Agniesja, mam nadzieję, że się nie obraziłaś. Monita ma rację, patrz zawsze na pozytywy i doszukuj się ich w każdej sytuacji, to będzie Ci łatwiej No i czekamy tutaj na jakiekolwiek wiadomości od Ciebie. -
Matleena jak byłam na Twoim etapie ciąży to ich nie miałam. A czytałam, że skurcze Braxtona- Higsa mogą występować juz od 20 tc., wiec w sumie dobrze, że jeśli to one to pojawiły się dopiero teraz. Tak to bym zachodziła w głowę juz od 10 tygodni
29.10.2014 biochemiczna
Hej! Nie obraziłam się, po prostu mam dość tego czekania nie wiadomo na co Codziennie tylko pytają, czy zmieniłam zdanie i czy zgadzam się na kroplówkę i przebicie pęcherza, ale ja tego nie chcę. Podczas tego wczorajszego pomiaru miałam akurat skurcz, więc boję się że tak samo będzie podczas porodu, bo raczej w tym szpitalu nie podają ZZO. Boję się, że kilkanaście godzin przemęczę się próbując urodzić "z pomocą" dopalaczy a później i tak trafię pod nóż, jak moja siostra
-
Mojej mamie tak przebili przy najmłodszym bracie i strasznie się z tego cieszyła. A czemu Ty nie chcesz, żeby Ci przebili ten pęcherz?
To Ty w końcu chcesz rodzić naturalnie czy przez cc? Bo trochę się polubiłam. Wcześniej zrozumiałam, że nie chcesz CC, a teraz że jednak nie chcesz SN.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 15:26
-
Izoleccc no to witamy kolejnego chłopaka
Matleena i jak reszta wyników? W normie?
Ja też te napinania mam od ok 20 tyg. Tylko występują zbyt często i są coraz silniejsze. Mówię maluchowi aby jeszcze grzecznie siedział, mam nadzieję, że posłucha mamy.
Co do wyprawki to na razie mam wózek, przewijak i trochę ubranek. Po ostatnim ataku skurczów stwierdziłam, że muszę też siebie zaopatrzyć w rzeczy do szpitala i w końcu zamówiłam parę koszul, biustonosz do karmienia i trochę drobiazgów.
Jednak powiem szczerze, że kupowanie, a najbardziej wybieranie bardzo mnie męczy. Przez ciążę mam straszny problem z podjęciem decyzji.
-
Nuffeq, mówisz, że mózg ciążowy się odzywa? Mnie się albo nie podobają rzeczy albo są za drogie. Reszta wyników też w normie Ale pewnie gdyby nie Euthyrox to wyskoczyłoby mi ładnie ponad normę. A na początku ciąży nawet bez leków było ok, ale lekarka powiedziała, że przy górnej granicy nie da się bez wsparcia i jak widać miała rację.
Agniesja, jak tam? Dawaj znać co u Was?Nuffeq lubi tę wiadomość
-
HejaNufeq trzymaj tyłeczek wyżej jak lezysz wtedy mały nie powinien walić w szyjke ja tak robiłam i odrazu ulge miałam bo tez mi sie skracała i szew miałam w 31tyg zalozony
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 20:35
Nuffeq lubi tę wiadomość
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Nie sądziłam, że to powiem tak szybko, ale jest mi coraz ciężej. Chodzenie po schodach jest chyba najgorsze... Brzuszek zaczyna mi ciążyć. I maluch kopie.coraz mocniej a raczej wierci się tak, że cały brzuch mi chodzi.
Agniesja dawaj znaka jak tylko odpalisz internet!
29.10.2014 biochemiczna
Anastazja a dużo przytylas? Ja mam już 11 kg do przodu i jak ktoś się mnie pyta jak się czuję to zaczyna mnie to irytować. Mam wrażenie, że ludzie i tak zadając to pytanie oczekują tylko jednej odpowiedzi - dobrze. Zaczęły mi puchnąć stopy, chyba przez to, że całe dnie spędzam przy biurku. Nie mam nawet kiedy się położyć odpocząć, ale już niedługo, byle do 11.09. A Ty chyba tym bardziej masz prawo tak mówić. Toż to już przecież końcówka ciąży jest.
Ja dziś kupiłam czarną sukienkę. Pasuje i jest jeszcze zapas. Będę mieć jak znalazł na konferencję. Z Mohito w Factory. Dałam całe 40zł. Może nawet na egzamin w niej pójdę
Agniesja, jest już ten Dawid czy nie? Bo ja tu czekam i czekam, od rana sprawdzam informacje i nic. -
U mnie na plusie tak 8,5- 9 kg. Puchnące stopy i drętwiejace palce u rąk są codziennością. Zwłaszcza na weselu miałam problem z puchnięciem. Dobrze, że w tym samym hotelu, w którym była impreza mieliśmy pokój- mogłam co jakiś czas się położyć i polać zimnym prysznicem stopy.
29.10.2014 biochemiczna
Znam ten ból, ledwo wsadziłam stopę w szpilki jak było to wesele 15 sierpnia. Zaraz po obiedzie przebierałam buty, a jeszcze w razie czego miałam w bagażniku takie rozklekotane czarne balerinki, w których jest dużo miejsca na stopy
-
Jestem po wizycie i mamy dużego chłopaka. Ma już 1680 gram
Matleena, Izoleccc, Nuffeq lubią tę wiadomość
29.10.2014 biochemiczna
Ogólnie wszystko dobrze. Mały jak juz pisałam jest duży, wagowe tydzień do przodu.
W moczu wyszedł mi jednak osad za sprawą picia dużej ilości wody mineralnej. Zazwyczaj w dzień piłam 1 lub 2 herbaty a później tylko wodę. Teraz muszę zacząć pić również soki m.in. jabłkowy i porzeczkowy za którym nie przepadam.
Dziewczyny co u reszty słychać?
29.10.2014 biochemiczna
Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia