X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 2019 będzie nasz :)
Odpowiedz

2019 będzie nasz :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattti no dokładnie. Masakra :/

Ewelaaa kiedy u Was w przedszkolu uczycie się pisać? Pewnie w 6 latkach?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:
    A tak w ogóle w 12 tyg w obu ciążach na bardzo dobrym sprzęcie moja przyjaciółka poznała płeć dziecka już ;)
    Dzidzia idealnie się też pokazała, bo sprzęt sprzętem, ale jak się skuli czy zasłoni rączką to wiadomo he he
    A Wy kiedy się dowiedziałyście?
    Ja z Kornelką w 26 tyg, a z Maciusiem w 20 tyg :)
    Ja u synka to na pierwszym usg czyli 12 + dali 70% ze chlopiec i na kolejnym 20 tyg potwierdzili chłopca a u córki do samego końca nie wiadomo było bo była bardzo nisko ułożona i nie byli pewni wiec było 50/50

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 10:32

Szczęśliwa_Mama lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:
    A tak w ogóle w 12 tyg w obu ciążach na bardzo dobrym sprzęcie moja przyjaciółka poznała płeć dziecka już ;)
    Dzidzia idealnie się też pokazała, bo sprzęt sprzętem, ale jak się skuli czy zasłoni rączką to wiadomo he he
    A Wy kiedy się dowiedziałyście?
    Ja z Kornelką w 26 tyg, a z Maciusiem w 20 tyg :)
    Szczęśliwa Mamusia o to super, pewnie się spotkamy o ile u mnie nie będzie porodu przedwczesnego jak oostatnio :D mam nadzieję, że mój organizm teraz nie da dupy za przeproszeniem.

Co do Ewelki to już widziałam wczoraj :P Na tej pierwszej stronce hehe tylko nic nie mówiłam :D Czekałam czy sama zauważy :D

Ja z synkiem poznałam płeć w 17 tyg :-)
    Kurczę jak w 12 to fajnie, to by znaczyło że może mam jakąś szansę się czegoś dowiedzieć 30 października :D bo sprzęt chyba dobry :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 10:36

Szczęśliwa_Mama lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głos 032.amr

Dzisiaj z głosnikiem ;p

emi_90, Szczęśliwa_Mama, 19ewelaaa89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattti Super! ♡

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi o której godzinie masz wizytę? Bo patrzę, że na 1 stronce brak tej informacji ;)

emi_90 lubi tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc moje kochane !!! Z gory Was przepraszam za ta nieobecnosc i obiecuje poprawe . Juz wiecej Was tak niezaniedbam .
    Nieodzywalam sie tak dlugo bo zyje w takim biegu ... a pracy taki ZAPIERDOL lekko mowiac ze nie wyrabiamy . Teraz pracowalam 14 dni pod rzad po 9 h , wracalam do domu to zakupy i obiad a potem kapiele i sen . Nic czasu dla siebie ... wczoraj i dzis wolne mam wiec pojechalam na zakupy i rzesy do innej miejscowosci. Szukalam kurtki i butow a kupilam tylko buty hehe ale zawsze cos . Wczoraj jeszcze grilla robilismy na wieczor bo Tesciowa wylatuje po 13 latach na stale do Pl za 6 dni takze tez nie wypadalo pisac.
    Ja wlasnie leze w wannie z kawka i nadrobilam Was :)
    Po kapieli zbieram sie do sklepu bo wczoraj zapomnialam kupic kilku kosmetykow i ziemniaczkow do zupy bo robie ogorkowa a tez watrobke z ziemniaczkami :) tak mnie wczoraj naszlo a ze od jutra caly tydzien ide po 10 h do pracy to zrobie dwa obiady zebt i na jutro mieli bo nie bedzie mi sie chcialo po 17 zaczynac bawic z ogorkowa . Musze jeszcze paznokcie zrobic bo sluchajcie po tej pracy dramat jakis jest . Paznokcie z pieknych naturalnych dlugich zrobily sie okropnie lamliwe krotkie i popekane cale w dziwnych miejscach jakbym obgryzala az do krwi :/
    Ewela ciesze sie mega z Twoich dwoch kreseczek <3
    I z Was dziewczynki ze tak pieknie trwacie w tych ciazach .
    Dzis jestem cala dla Was :*

emi_90, 19ewelaaa89, Szczęśliwa_Mama, Parodka, Kattii lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:
    Emi o której godzinie masz wizytę? Bo patrzę, że na 1 stronce brak tej informacji ;)
    17:30 :-)

19ewelaaa89, Kattii lubią tę wiadomość

• Dori1811 Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już u mamusi na obiadku niedzielnym, czekam aż narzeczony wróci z grania w kosza i będziemy jeść pyszności :D zauważyłam dzisiaj ze nareszcie dodali opcji ze można zobaczyć cały obraz wykresu a nie tylko fragment :D chociaz już chyba jako jedyna na naszym wątku prowadzę jeszcze wykres xD za to jak to zrobić żeby wszystki było widoczne w miniaturce nadal po tej przemianie strony nie mogę zrobić :P

Emi trzymam mocno kciuki za wizytę! <3

emi_90, Kattii lubią tę wiadomość

Synek 💙
    img

Problem męski: morfologia 1%
    2 lata starań,Udany cykl po HSG <3
  • 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi ale niestety został mi tylko test o czulosci 25:/ dlatego jutro :D wytrzymacie hie hie xD a ty dziś wizyta! O kurka wodna :D koniecznie daj znać po;)

Szczęśliwa widziałam już wczoraj pierwsza stronke, super to wygląda i oby już tak zostało hihi :D ja plec poznałam już w 13 tyg ale to nie było jeszcze w 100%, chociaż lekarz mówił żeby bardziej przygotować się na chłopca niż dziewczynkę ;) w 18 tyg był już chłopiec na 200% jak to lekarz ujął xD mam w szafce zdjęcie jego klejnotków heh.
    A wiecie co, nie wiem czy też macie takie odczucia ale zazwyczaj jak dzidzia się chowa, nie chce się pokazać to często są to dziewczynki :D dużo z moich znajomych tak miało hehe albo po prostu jest to taki śmieszny zbieg okoliczności.

Zakręcona noo w końcu jesteś! :D dobra masz usprawiedliwienie ale nie zaniedbuj nas więcej hehe ;) a jak Twoje starania??

Katiii pięknie, cudnie! Najlepsza muzyka dla uszu <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 13:00

emi_90, Szczęśliwa_Mama, Kattii lubią tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa u nas w przedszkolu literek uczymy w 6 latkach i to też Literek! Nie nazwałbym tego jeszcze nauką pisania. Nie rozumiem jak można wymagać od takich dzieci poprawnej pisowni i składania liter. Na siłe chcą robić z dzieci geniuszy, totalnie bez sensu!

Kattii lubi tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia, Dori nie nie, wizytę mam teraz kolejną 30 października a Szczęśliwa Mamusia tylko pytała o której godzinie tego dnia bo nie podałam wcześniej i puste miejsce na pierwszej stronce jest przy dacie :D Ale kciuki trzymajcie, 30stego się bardzo przydadzą, bo to te pierwsze usg genetyczne będzie :-)

19ewelaaa89, Parodka, Dori1811 lubią tę wiadomość

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahaaa rozumiem :D to bede trzymać kciuki w takim razie ;)
    W ogóle dziewczyny który tydz ciąży u was? Bo już sie pogubilam :p jeszcze troche i poznamy plec waszych maluchów hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 13:16

emi_90 lubi tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona witamy ponownie ;)
    Brakowało nam Ciebie :)
    Współczuję z tą pracą :/

Ewelaaa no i u nas Kornelka się chowała w brzuszku, wstydzioch mały he he
    U mnie 10 tydzień się zaczął :)

19ewelaaa89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19ewelaaa89 wrote:
    Ahaaa rozumiem :D to bede trzymać kciuki w takim razie ;)
    W ogóle dziewczyny który tydz ciąży u was? Bo już sie pogubilam :p jeszcze troche i poznamy plec waszych maluchów hehe
    U mnie dzisiaj zaczął się 9 tydzień ;-) Ciąża u mnie równo tydzień młodsza od Szczęśliwej Mamusi :-)

19ewelaaa89, Szczęśliwa_Mama lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam wiedziałam że Zakrecona się zakreciła ale wróci bo jakby inaczej to ona wie że do niej nie mam wcale tak daleko i mogłaby przypadkiem gdziec cos na mnie trafić xD
    Ja wróciłam do domu musialam isc kupic mleko i wziełam od razu 2 butle bo nie chce mi sie jutro znowu leciec a dzisiaj mialam plany nie wychodzic no ale zostało pół butelki mleka i do jutra nie starczy bo moje dzieci duzo mleka piją a że niedziela to wyskoczyłam póki otwarte i tak oto spacerkiem bo dzieci chcialy isc na nogach. Musze pomyc kilka garów do obiadu bo robie ziemniaki z buraczkami i kotleciki , maż mówił ze reszte naczyń mam zostawic i on pomyje jak z pracy wróci. Mnie czeka jeszcze wyprasowanie ubrań synkowi do szkoły.

Nie rozumiem czemu kierujecie się belly ? że rozpoczał sie taki tydzień skoro tak naprawde Emi masz 8 a szczesliwa 9 .... :D :D nie czaje was hahahaha nawet usg wam powie że macie 8 i 9 tydz a nie 9 i 10 :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 14:34

19ewelaaa89, Szczęśliwa_Mama lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattii wrote:
    Ja tam wiedziałam że Zakrecona się zakreciła ale wróci bo jakby inaczej to ona wie że do niej nie mam wcale tak daleko i mogłaby przypadkiem gdziec cos na mnie trafić xD
    Ja wróciłam do domu musialam isc kupic mleko i wziełam od razu 2 butle bo nie chce mi sie jutro znowu leciec a dzisiaj mialam plany nie wychodzic no ale zostało pół butelki mleka i do jutra nie starczy bo moje dzieci duzo mleka piją a że niedziela to wyskoczyłam póki otwarte i tak oto spacerkiem bo dzieci chcialy isc na nogach. Musze pomyc kilka garów do obiadu bo robie ziemniaki z buraczkami i kotleciki , maż mówił ze reszte naczyń mam zostawic i on pomyje jak z pracy wróci. Mnie czeka jeszcze wyprasowanie ubrań synkowi do szkoły.

Nie rozumiem czemu kierujecie się belly ? że rozpoczał sie taki tydzień skoro tak naprawde Emi masz 8 a szczesliwa 9 .... :D :D nie czaje was hahahaha nawet usg wam powie że macie 8 i 9 tydz a nie 9 i 10 :D
    Kochana Belly pokazuje ukończone tygodnie ciąży, czyli pełne tygodnie. Mam ukończone 8 tygodni ciąży i zaczyna lecieć teraz 9 tydzień :-) Wg usg też się zgadzało, był to wg moich obliczeń 8 tydzień, dokładnie 7 tyg i 2 dni, usg pokazało 7 tygodni i 4 dni :) w karcie ciąży mam wpisane 8 w miejscu tygodni ciąży. Aplikacja ciążowa Happy Baby pokazuje mi dzisiaj 9 tydzień. Więc zależy od aplikacji, jedne pokazują tygodnie trwające, inne skończone :-) Więc mogę powiedzieć na 2 sposoby: Moja ciąża ma 8 tygodni lub jestem w 9 tygodniu ciąży, a Szczęśliwa Mamusia: Moja ciąża ma 9 tygodni lub jestem w 10 tygodniu ciąży :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 14:57

Kattii, Szczęśliwa_Mama lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi_90 wrote:
    Kochana Belly pokazuje ukończone tygodnie ciąży, czyli pełne tygodnie. Mam ukończone 8 tygodni ciąży i zaczyna lecieć teraz 9 tydzień :-) Wg usg też się zgadzało, był to wg moich obliczeń 8 tydzień, dokładnie 7 tyg i 2 dni, usg pokazało 7 tygodni i 4 dni :) w karcie ciąży mam wpisane 8 w miejscu tygodni ciąży. Aplikacja ciążowa Happy Baby pokazuje mi dzisiaj 9 tydzień. Więc zależy od aplikacji, jedne pokazują tygodnie trwające, inne skończone :-) Więc mogę powiedzieć na 2 sposoby: Moja ciąża ma 8 tygodni lub jestem w 9 tygodniu ciąży, a Szczęśliwa Mamusia: Moja ciąża ma 9 tygodni lub jestem w 10 tygodniu ciąży :-)
    Dziwnie... jak ja mialam na belly 8 tydz + 2 dni to na usg było 8 + 1 wiec nie liczyło tego ze to 9 tydz i ja tez tego nie licze bo do 9 tyg jest jeszcze daleko...tak na moje rozumowanie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj fajny artykuł mamyginekolog :-) o liczeniu wieku ciąży https://mamaginekolog.pl/czy-ciaza-trwa-9-miesiecy/

19ewelaaa89 lubi tę wiadomość

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co dziewczyny porabiacie? U nas wybitnie leniwa niedziela :p nawet na podwórko nie wychodzimy bo zimno, pochmurno i wiatr wieje w dodatku.

Kattii, emi_90 lubią tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
‹‹ 240 241 242 243 244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ