Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 2019 będzie nasz :)
Odpowiedz

2019 będzie nasz :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattti Ja nie prowadzę wykresu, bo przy staraniach używam testy owulacyjne :)
    Mam zamiar kupić sobie ten Ovarin :) Najtaniej w aptece internetowej kosztuje 42 zł ;)

ewelaaa szwagierka mi wczoraj powiedziała, że są jakieś super testy ciążowe 6 dni po... :) ale to możliwe, żeby wykrywały już tak wcześnie ciążę?

Ja też jestem uzależniona od tego wątku :P W ciągu dnia często zerkam co napisałyście, chociaż nie mam jak napisać, to chociaż przeczytam :)
    Zapewniam Was, że wszystko jest z nami w porządku :D

Rocznica minęła bardzo sympatycznie. Po pysznym obiedzie przyszedł do nas teść z życzeniami i brat męża z rodzinką, więc było wesoło. Wypiłam ze szwagierką całą butelkę wina :D
    Pojechali dopiero po 22, więc nawet nie sprzątaliśmy, zwłaszcza że szumiało mi w głowie he he tylko dzieciaki do łóżek, a my rocznicowe przytulanko :P
    Wstaliśmy o 11, zrobiłam naleśniki na śniadanie i wzięliśmy się za sprzątanie.
    Teraz Maciuś i mężuś śpią, Kornelcia ogląda bajki, a ja jestem z Wami <3 piję kawkę i chyba mam kaca :P bo głowa mnie boli he he

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2018, 14:05

19ewelaaa89, Kattti lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Kocham Was he he <3

19ewelaaa89, Kattti lubią tę wiadomość

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusiuu szacun że ci sie w ogóle chciało wstawać, smazyc naleśniki i sprzątać :D ja bym nie dała rady chyba hehe.
    A mogłabyś sie jakoś dowiedzieć co to za test? :> może akurat ten mam :p jak do mnie w czwartek przyjechała siostra z Norwegii też miałam taką ochote napić sie z nią winka, ale wolę na razie nie ryzykować :) a kupiła moje ulubione carlo rossi truskawkowe mmm <3

Kattti lubi tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szwagierka nazwy nie wie, bo tylko słyszała o nim... w aptece na pewno wiedzą, jak rzeczywiście taki jest :)

Kattti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:
    Kattti Ja nie prowadzę wykresu, bo przy staraniach używam testy owulacyjne :)
    Mam zamiar kupić sobie ten Ovarin :) Najtaniej w aptece internetowej kosztuje 42 zł ;)

ewelaaa szwagierka mi wczoraj powiedziała, że są jakieś super testy ciążowe 6 dni po... :) ale to możliwe, żeby wykrywały już tak wcześnie ciążę?

Ja też jestem uzależniona od tego wątku :P W ciągu dnia często zerkam co napisałyście, chociaż nie mam jak napisać, to chociaż przeczytam :)
    Zapewniam Was, że wszystko jest z nami w porządku :D

Rocznica minęła bardzo sympatycznie. Po pysznym obiedzie przyszedł do nas teść z życzeniami i brat męża z rodzinką, więc było wesoło. Wypiłam ze szwagierką całą butelkę wina :D
    Pojechali dopiero po 22, więc nawet nie sprzątaliśmy, zwłaszcza że szumiało mi w głowie he he tylko dzieciaki do łóżek, a my rocznicowe przytulanko :P
    Wstaliśmy o 11, zrobiłam naleśniki na śniadanie i wzięliśmy się za sprzątanie.
    Teraz Maciuś i mężuś śpią, Kornelcia ogląda bajki, a ja jestem z Wami <3 piję kawkę i chyba mam kaca :P bo głowa mnie boli he he
    No popatrz jak zaszalała :D z takich wygibasków rodzi się najwiecej dzieci :D
    Tak testy niby najczulsze 6 dni przed spodziewaną potrafia wykryc :D ale wszystko zaley kiedy doszło do zagniezdzenia . U nie ktorych kobiet dochodzi dosc szybko u innych dopiero 8 dpo dlatego ja osobiscie polecam tak testowac najwczesniej wlasnie 10dpo i oczywiscie jakims lepszym testem ciazowym a nie jakims gównem z allegro... Dobre są z ClearBlue te z + bo te z kreseczką są niby 6 dni przed ale uwazam że czułosc maja gorsza od tych 4 dni przed co pokazuje +
    A tak w ogole najbardziej kocham ClearBlue elektroniczny z ekranem kocham te testy :)

W ogóle to my tu z ewelaaa siedzimy placzemy ze same jestesmy a sie okazuje ze sie dobrze bez nas bawią no no wpierdol bedzie jak nic xD

Zaraz ide se lody nałozyc i polewa poleje :D a potem zaczne robic obiad czyli te kebaby. Synek bajki oglada a córka zasneła przed chwilą jako że wczesnie wstali dzisiaj.

Ovarin ja stosuje pierwszy raz zobaczymy co z tego wyniknie :D Tak ja placilam na doz 43.99 zl ogolnie mniej wiecej w tych cenach latają te tabletki :D Zaszkodzić nie zaszkodzą bo to witaminki .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2018, 14:50

19ewelaaa89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z wczorajszego przytulanka na pewno nic nie będzie he he :)
    Ale mąż wczoraj do mnie mówi, że skoro te badanie wyszło ok (chodziło mu o cytologię), to czy już się staramy?... :P
    A ja, że najpierw poziom żelaza muszę podnieść... a on taki smutny... eh

A ciekawe jak tam kehlana... bo przecież wczoraj miała test robić, a się nie odzywa...

Ewelaaa ja myślę, że Ty tu pierwsza nam zaciążysz :D
    No chyba, że kehlana :)

Kattti, 19ewelaaa89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj znowu na obiadek frytki, schabowy i mizzeria :)

Upatrzyłam już sobie nowy telefon... wtedy będę mogła częściej pisać z Wami... a tak laptopa nie chce mi się włączać... zresztą zaraz dzieciaki się do niego dobierają :P

Kattti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:
    Z wczorajszego przytulanka na pewno nic nie będzie he he :)
    Ale mąż wczoraj do mnie mówi, że skoro te badanie wyszło ok (chodziło mu o cytologię), to czy już się staramy?... :P
    A ja, że najpierw poziom żelaza muszę podnieść... a on taki smutny... eh

A ciekawe jak tam kehlana... bo przecież wczoraj miała test robić, a się nie odzywa...

Ewelaaa ja myślę, że Ty tu pierwsza nam zaciążysz :D
    No chyba, że kehlana :)

kehlana widzialam udziela sie dosc duzo na innym watku moim starym z którego uciekłam czytajac te histeryczki xD

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:
    U mnie dzisiaj znowu na obiadek frytki, schabowy i mizzeria :)

Upatrzyłam już sobie nowy telefon... wtedy będę mogła częściej pisać z Wami... a tak laptopa nie chce mi się włączać... zresztą zaraz dzieciaki się do niego dobierają :P
    haha no moje poki co to jeszcze tak nie ale synek ma swoj tablet lub moj tel bierze...cos czuje ze jak podrosna to kazde z nich bedzie musialo miec swoj laptop :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo czyli kehlana nas zdradza?... :D

Tak to jest z tymi dziećmi :P

Wczoraj padało, dzisiaj pada... masakra i nuda w domu... wszystkie zakurzone planszówki wyciągnęłam he he

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2018, 15:07

Kattti lubi tę wiadomość

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mama ja to tylko z tel korzystam :D tydzień temu dostałam nowy z jeszcze większym wyświetlaczem i teraz szaleje hehe
    Katiii a co do tego wcześniejszego wątku chyba wiem o którym mówisz bo też tam byłam :Di też mnie wk*** hahaha zauważyłam w ogóle że na żadnym innym wątku nie ma takiego luznego podejścia jak u nas. Same spiny ja pierdziele

Szczęśliwa_Mama, Kattti lubią tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo nasz wątek jest naprawdę wyjątkowy :D

Dziewczyny weszłam na lipcowe testowanie i zobaczyłam, że kehlana wczoraj o 6 rano tam napisała, że test negatywny... i później, że dostała @, a nam jakoś nie raczyła tego napisać... przykro mi i się wkurzyłam... bo albo z nami jest albo po co chciała się wpisać na 1 stronę? Bo rozumiem jakby w ogóle nie miała czasu na żaden wątek...
    my tu czekamy, myślimy, a ona zwyczajnie nas olała :/

Kattti, 19ewelaaa89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybaczcie robilam kebaby i jem haha xd

Tak pewnie ewelaaa piszesz o tym o którym ja piszę..
    Jak tylko powstał ten wątek i zauważyłam ze laski są na luzie od razu na tamtym wątku opierdoliłam jak sie dalo bo mnie tak wkurwiały że normalnie nie bylo dnia abym nie chciała walnąc im w łeb totalna żenada a jak siebie wzajemnie nakrecaja i dołują !!!! Wmawiają sobie rzeczy których nie ma,siedza macaja cycki aby tylko cos poczuc i moc wyżalić sie na forum no pojebane xD co chwile latają na bete ja nie wiem chyba ich faceci miliony zarabiają xD albo nie mają na co kasy wydawac. i tak na pożegnanie je tam wyzwalam i wyszlam nie wchodze tam nawet.

Dlatego dziękuje że ktoś taki normalny jak wy istnieje i że powstał taki super wątek gdzie można smiać sie ze wszystkiego wygłupiać i nawet głupie rzeczy dla smiechu pisać,że mamy dystans do siebie,sytuacji i starań mega sie ciesze z tego powodu. Przyznam szczerze ze to jedyny wątek w którym siedzę, nie lubie tamtych atmosfer.

Szczesliwa mamusiu :D nie mi oceniac co robi kehlana ale takze uważam że to nie jest ok że chce z nami tu być a nawet nie poinformowała nas o tescie mimo iż była na forum i informację udzielila na innym... mysle ze dużo czasu nie zajeloby jej wejscie do nas i także powiedzeniu nam o wyniku testu. Każda z nas ma prawo by na tylu watkach ilu chce no ale trzeba sie liczyc z tym ze jesli sie deklarujemy to powinno sie wejsc i napisac chociazby " hey test negatyw" no ale cóż...
    Rozumiem jak sie czujesz z tego powodu... ja widzialam ze udziela sie na innym no ale co ja mam powiedziec ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2018, 16:09

19ewelaaa89, Szczęśliwa_Mama lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a tak w ogóle jakie plany po zaciążeniu ? Zostajemy wszystkie tutaj na wątku na różowej czy któraś z nas założy wątek na fioletowej i tam sie przeniesiemy razem ?
    Ja ogólnie nie lubie fioletowej strony jakos zawsze dziwnie na mnie dziala no ale jesli wy zdecydujecie potem tam isc to też pójdę.

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahaha Katiii trafione w samo sedno :D aż chyba wejdę tam zaraz z ciekawości żeby zobaczyć co tam im napisałaś :D chyba że już komentarz skasowany :p
    Dopiero wróciliśmy do domku, byliśmy na placu zabaw i dobrze że wcześniej wyszliśmy bo pogonil nas deszcz niestety.. Wiecie co dziewczyny kochane moje, tu jest tak super że chetnie bym tu została :) no chyba że już jak każda z nas zaciazy i urodzi to wtedy się przeniesiemy, żeby nie pisały do nas już potem same staraczki a te, które szczęśliwie urodziły ;) co wy na to?

Kattti lubi tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiii czy chodziło o wątek starania o drugiego maluszka? :D bo weszłam tam ale nie ma twojego kom, albo skasowaly hahaha no chyba że miałaś na myśli inny wątek

Kattti lubi tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19ewelaaa89 wrote:
    Hahahaha Katiii trafione w samo sedno :D aż chyba wejdę tam zaraz z ciekawości żeby zobaczyć co tam im napisałaś :D chyba że już komentarz skasowany :p
    Dopiero wróciliśmy do domku, byliśmy na placu zabaw i dobrze że wcześniej wyszliśmy bo pogonil nas deszcz niestety.. Wiecie co dziewczyny kochane moje, tu jest tak super że chetnie bym tu została :) no chyba że już jak każda z nas zaciazy i urodzi to wtedy się przeniesiemy, żeby nie pisały do nas już potem same staraczki a te, które szczęśliwie urodziły ;) co wy na to?
    ja moge ci szybciej znalesc i tutaj wkleic bo one od tego czasu tyle nabazgraly że watbie abys szybko znalazła :D Daj mi chwile :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19ewelaaa89 wrote:
    Katiii czy chodziło o wątek starania o drugiego maluszka? :D bo weszłam tam ale nie ma twojego kom, albo skasowaly hahaha no chyba że miałaś na myśli inny wątek
    nie nie ja na innym bylam.. na tym o ktorym piszesz bylam dawno temu ale wyszlam szybko tak jak weszłam bo nie mogłam zniesc tych komentarzy,tego pierdolenia jak to im temp spada a to dopiero 4dpo xD

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz ci wrzucam.. tyle ile udało sie jeszcze skopiowac bo widze kilka zostaly przez moderatora usunietych xD Te szmaciury na ktore głownie jechalam mnie zglosly i dopiero teraz o tym sie dowiaduje haha... tak prawda je zablolała...

Miłej lekturki :

patkaaxx90 napisała:
    A mnie przywitał spadek temperatury coraz mniej się ludze ze jednak coś z tego bedzie...
    Serio... zastanów sie co ty wypisujesz :/
    Wszystko jest w normach a ty narzekasz nie rozumiem...
    Temp w ciazy bedzie ci tak skakac że z podziwu nie wyjdziesz i dlatego kobiety zaciażone nie mierzą temp po pozytywnych testach .
    Po co ty sie tak zle nakrecasz. ???
    Jak nie jedna przezywa i rezyguje w 3-4 cyklu starań czego nie komentuje juz w ogóle bo kobiety starają sie po xxx lat i walcza to jeszcze czytam takie podejscie negatywne kiedy masz wszystko w normie..zastanów się ...
    Cała ciąże zamierzasz tak sobie wmawiać że nic z tego nie bedzie ? no wybacz chce być miła delikatnie to napisać ale jak napisać kiedy kobieta pisze takie bzdury :(

patkaaxx90 napisała:
    Katii każdy ma swoje zdanie i ma prawo je wyrazić.. Ale jeżeli się kogoś nie zna to myślę ze nie powinno sie takich osadów wyglaszac. Jeżeli Ja uważam jakiś post za niezgodny z tym co ja bym zrobiła to poprostu Na niego nie odpowiadam i gitara ☺ ale Oki może masz rację za bardzo się nakrecam.
    patka ja nie mówie ci co masz robić tylko zwyczajnie nie rozumiem twojego negatywu ...zamiast się cieszyc bo beta jest naprawde ładna to ty zachowujesz się tak jakby coś miało się stać a po co tak się źle nastawiac ? zamiast sie cieszyc ze masz w sobie groszka i że ładnie beta rosnie ?
    I to nie jest moja opinia tylko zwykłe obserwowanie jak same sobie wmawiacie złe rzeczy to jest przykre że same sobie robicie krzywdę :(
    Masz prawo się martwic o fasolke bo to normalne i rozumiem ten strach ale prosze nie wmawiaj sobie na starcie tak złych rzeczy skoro beta jest ok a temp bedzie ci latać w dół i w górę i naprawdę nie warto jej mierzyc bedac w ciąży.

Wysłany: 2 lipca, 08:22
    I mam doskonała świadomość tego że za moje komentarze nie jestem tutaj zbyt lubiana i mile widziana...
    Sama jestem też po stracie i wiem jak strata boli doświadczyłam tego jak wiekszosc kobiet tutaj na forum ale mimo to wierze głęboko że to nasza fasolunia wróci .
    I jak czytam takie rzeczy to jest strasznie przykro że same kobiety krzywdę robia ...
    Czesto mam ochote wejsc i nakrzyczeć jak czytam czasami naprawde wrecz nie do zniesienia negatywne podejscie ale sie powstrzymuję chociazby dlatego że nie którym osobom zwyczajnie nie da się pomóc aby zrozumiały że same się krzywdzą :(

Przestałam też sie udzielać tak jak kiedys bo wiem że nie jestem tu lubiana ale cóz widocznie jestem ta zła co uważa że kobiety potrafia same siebie krzywdzić bardziej niż krzywdzi je los .

Możecie mnie wyzwac czy co tam chcecie... jestem do tego przyzwyczajona że osoby które same się nakrecaja najbardziej mnie krytukuja ale zastanówcie się że nie wy same staracie się o dzieci i wiekszosc kobiet nie ma takiego szczescia jak wy i nie zachodzą w ciąże przez bardzo dlugi czas a wy mimo to ciągle narzekacie i źle sie nastawiacie. Pomyślcie chociaż przez chwile ile na świecie chociazby na tym forum jest kobiet które staraja sie xxx lat i nadal zajsc nie moga ile kobiet ma za sobą strat a mimo to ciągle walczą , zastanówcie się naprawdę czy wy majac fasolke w brzuszku macie tak źle i macie powód do tego aby wmawiac sobie rzeczy tego typu.

Dziękuję.

Wysłany: 2 lipca, 11:37 Edytuj | Zgłoś
    Negatywne nastawienie hahah wez nie rosmieszaj mnie... to nie ja mam negatywne nastawienie z powodu jakiej temperatury no wybacz... i rozumiem fakt stresu staran i obw... co ty myslisz że ja obaw tez nie mialam ? Ale nie przesadzajmy..beta ok to moze lepiej bety nie robic i wtedy bedzie spokoj...a no tak tez spokoju nie bedzie bo tak zle i tak zle.
    Każda przeżywa ale bez przesady nie którzy przesadają tak bardzo że jek wchodzi się na forum to jedyna uwaga jaka jest zwrócona to tylko i wyłącznie na tą jedna osobe bo siedzi i ciagle narzeka tak nie dobrze tak zle. Jak partnerzy wytrzymuja z takimi ludzmi .. potem sie dziwic ze nie maja ochote na seks albo ze nie dochodzą jak ciagle sa pod presją sfiksowanych partnerek.
    Wszystkie kobiety pragna miec dzieci i wszystkie chcą ujrzeć dwie kreski powiedz o negatywie kobietom które mają xxx lata za sobą starań powiedz to tym którzy stracili kilka ciąż pod rząd powiedz im że bedzie ok a one są mimo wszystko dużo lepiej nastawione niż nie które które dopiero co zaczynaja sie starać.

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- wprowadzanie nieprzyjaznej atmosfery

hahahahaha :D

Wysłany: 2 lipca, 12:47
    Grzechotka2 napisała:
    A ja uważam, ze Katiii napisała to w mega chamski sposób i ja bym nie chciała żeby ktoś w ten sposób stawiał mnie do pionu.
    Dla ciebei wszystkie moje wypowiedzi zawsze były chamske tak się składa a to tylko dlatego że ja powiem co mysle i nie bede niańczyc w swoich opiniach jak mle dziewczyny tylko po to abys poczula sie lepiej.. Życie jest jakie jest i albo patrzysz na nie takim jakim jest albo siedz i łudz sie w słodkich słowkach tylko po to aby slyszec to co chcesz słyszec bo tak jest wygodniej i lepiej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reszta usunieta przez moderatora... za ostre slowa poszly i mnei zglosily pindy za prawde.. a niech sie dolują kretynki chore jak lubia spedzac czas na siedzeniu i dołowaniu sie xD

‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ