X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 2019 będzie nasz :)
Odpowiedz

2019 będzie nasz :)

Oceń ten wątek:
  • Parodka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja siostrze tylko powiedziałam 2 albo 3 dni po teście, reszta nie wie. I teraz tak sie waham co zrobić ale chyba poczekam chociaz na to serce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2018, 15:56

19.08.2013 <3 synek
    Czekamy na drugiego maluszka <3
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parodka Ja bym czekala osobiscie ale wiadomo to kazdego indywidualna sprawa. Jak czujesz tak zrob.
    Ja jak bylam w pierwszej tej mnogiej ciazy powiedzialam odrazu mamie , przyjaviolce , jej mezusiowi , siostrze mojego D a zaraz poronilam . Moze to smieszne dla kogos ale pozniej balam sie mowic.
    Moi i D rodzice dowiedzieli sie w 13 tyg razem z naszym rodzenstwem. Moj Tata dokladnie i Dziadkowie w 5 miesiacu oraz moja przyjaciolka . Reszta rodziny i to nie cala po 8 miesiacu jak brzuch zaczelo byc widac .

Balam sie jak diabli ale teraz tez za szybko raczej nie powiem w drugiej ciazy. Tzn napewnow czesniej niz z Oskarkiem ... zobaczymy

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mam 31lat udanej imprezy :)

Ruda to aktywny weekend się zapowiada :)

Tez bym później powiedziała. W pracy to chyba po 12tc

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Parodka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok juz mnie sprowadzilyscie na ziemie haha nie powiem jeszcze przez kilka tygodni.
    A jak powiem rodzince to zaraz nastepnego dnia w pracy bo u mnie to akurat takie male srodowisko ze wydaloby sie. Mala miejscowosc, ja pracuje w urzedzie gminy, tesciowa w szkole. Wszyscy sie znają ;-)
    A chce tez być fair w pracy i gdyby nie daj Boże cos sie dzialo i musialabym isc szybko na L4 to nie chce zeby sie dowiedzieli w dniu kiedy pojde na chorobowe. Wole miec spokojna glowe i czyste sumienie :-)

werni lubi tę wiadomość

19.08.2013 <3 synek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parodka wrote:
    Ja mam takie chwilowe kłucia. W 1 ciąży też tak miałam. I do tego dziś zaczął mnie boleć pepek haha.

Mnie właśnie tez tak zakluje i przestaje, miałam dzis tez odrobinkę plamienia. Teraz już wracam do domu i dwa dni mam zamiar leżakować ☺️
    Tez dziś się zastanawialiśmy kiedy i komu powiedzieć i stwierdziliśmy, ze najbliższym i w pracy powiemy po usg za dwa tygodnie i jak już będzie po badaniach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2018, 17:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieję,że chociaż jeszcze o tym nie wiemy, to jest nasz wyjazd nie w dwójkę, a juz w trójkę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wynik tsh 2,92 i prl 1003, reszta wyników pewnie we wtorek albo w środę ☺️

Kattii, werni lubią tę wiadomość

• werni Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też muszę powtórzyć prl. Za dwa tygodnie wezmę wolne to też pójdę do ginki.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Parodka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam dziewice? Ja poszykowalam na obiad, mieso sie powoli piecze, synek rysuje a ja odpoczywam. Od paru dni jestem mega zmeczona, nie wazne co bym robiła i ile bym spala. Gdyby szukac na siłę to mogę to uznać za pierwszy objaw ciąży haha

19.08.2013 <3 synek
  • 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka! Ja też już zrobiłam zapiekanke makaronowa, tylko wystarczy wstawić do piekarnika alw to już później :) synek ogląda Jasia fasole a ja odpoczywam pod kocykiem bo jakoś mi zimno brr

emi_90 lubi tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • anusiak5 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej co porabiacie

Kattii lubi tę wiadomość

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej hej ☺️ Ja nastawiłam pranie, zrobiłam sobie maskę na włosy i buźkę, w końcu mogliśmy się wyspać i można odpoczywać.

Parodka, ze zmęczeniem u mnie tak samo. W pracy siedzę, klikam myszka i już się mecze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2018, 12:19

Parodka lubi tę wiadomość

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zrobiłam i założyłam 2 firanki na okna bo wczoraj mi sie nie chciało.młoda godzinke była na dworze a teraz po rosołku leniuchuje bo ma wolne do wtorku.ja przegladam net pozniej zrobie 2 danie na szybko pozmywam poskładam pranie,umyje podłoge a jeszcze mysle zrobic rogaliki z powidłami sliwkowymi.niestety brakło dnia mi wczoraj

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już wymoczyliśmy dupki na termach i powoli się zwijamy do domu, tzn. jak wrócimy to jeszcze odwiedziny u teściów.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się właśnie zbieramy na zlot fanów Forda ☺️☺️ Oczywiście jedziemy KaCzuszką

Parodka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogóle to jutro mam wizytę kontrolną u gin, zastanawiam się czy ona będzie w stanie coś zauważyć, jeśli będę w terminie takim 4 dni przed miesiączką ?

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Ja o 4 wstalam , D troszke zaspal do pracy wiec na biegu mu naszykowalam do pracy obiad i sniadanie . Z Mama siedzialam na kawce i gadalam a pozniej malego ogarnialam poczym poszlam z nim do sypialni. On bajke ogladal Ja film i zasnelam troche .

Teraz ogarnelam sie i fasolke po bretonsku zrobilam . Czekam na Tesciowa bo bedzie za godzine . Przyleciala na 2 tyg nie cale ale luz spedze z Nia tylko dwa dni bo we wtorek Ja lece do Pl . Nie mam nic do niej ale wiecie ze gdybym nie zadzwonila to nie wiedzialabym z D ze Ona dzis przylatuje ? A zadzwonilam tylko zapytac co slychac bo od miesiaca od niej cisza byla :/ nie mam ochoty na wizytacje i dlatego wcale sie nie ciesze ale no juz . Noe wyrzuce jej przeciez. Niech sprawy pozalatwia.

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaMaruda25 wrote:
    Tak w ogóle to jutro mam wizytę kontrolną u gin, zastanawiam się czy ona będzie w stanie coś zauważyć, jeśli będę w terminie takim 4 dni przed miesiączką ?
    Cos Ty Ruda. Gdyby byla ciaza nawet to nic Ci nie powie pozatym ze musisz czekac na okres ze moze i tam szyjka ciazowa byc . Tyle ... na usg to absolutnie. Za wxzesnie

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro pójdę na tę kontrol w takim razie, a poczekam sobie do dnia spodziewanej miesiączki i zrobię betę, w tamtym cyklu co dwa dni robiłam testy...
    No ale przy tym cyklu mam nadzieję, ze to to, codziennie od owulacji temperatura mi nie spada poniżej 37 stopni, mam lekkie ukłucia w podbrzuszu i piersi mnie lekko bolą.

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaMaruda25 wrote:
    Jutro pójdę na tę kontrol w takim razie, a poczekam sobie do dnia spodziewanej miesiączki i zrobię betę, w tamtym cyklu co dwa dni robiłam testy...
    No ale przy tym cyklu mam nadzieję, ze to to, codziennie od owulacji temperatura mi nie spada poniżej 37 stopni, mam lekkie ukłucia w podbrzuszu i piersi mnie lekko bolą.
    pokaz wykres jesli prowadzisz

‹‹ 301 302 303 304 305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ