X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 2019 będzie nasz :)
Odpowiedz

2019 będzie nasz :)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 03:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra kombinacja ! Sprobuj ... nic nie szkodzi a mozesz wiele zyskac .
    No Ja rozumiem doakonale bo sama mialam baprawde dosc ciezki tydzien . Niby nie ma zapierdzielu , braki w towarze wiec chyba bedzie przestoj ( czyt. Wolne przymusowe dla calej fabryki na jakis okres) a idz Pan ... taki zapieprz ostatnio mielismy wrzesien -listopad . Az ludzi z agencji dodatkowo wzieli do Nas na inne stanowiska takie pierdoly co byly do robienia musieli ogarnac . I nie ma bizi ? No jest i o zadnym przestoju mowy nie ma .
    Po tym tyg sluchaj bola mnie nawet palce u rak :( nie wspominajac ze mam cholerne zakwasy calego ciala az chodzenie momentami sprawia mi bol . No coz . Taka praca ale mega ja lubie hehehe

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • bilibili Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrecona a czym Ty sie zajmujesz ?

Moje Szczescia <3 <3
    atdcx1hpbj059zyp.png
    kjmn8ribwtcqbjz6.png
    [img][/img]6sut3e3k6nypft3a.png
  • Lajla123 Koleżanka

Wysłany: 26 stycznia 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny chciałam was spytać czy wy przed staraniem się o dziecko robilyscie jakieś badania? Czy dopiero jak coś było nie tak lub się nie udawało? Moje koleżanki są zdziwione, że robię takie w sumie podstawowe badania: cytologia, przeciwciała różyczki(nie chorowałam w dzieciństwie), tarczyca. Teraz planuje zbadać progesteron i prolaktyne, ponieważ mam plamienia przed okresem(pisalam już o tym). Boję się sytuacji, że teraz zaczniemy się starać zajde w ciążę i jeżeli poziom progesteronu nie jest taki jak powinien to niepotrzebnie naraże się na stres, nerwy, a może nawet na poronienie... Co wy myślicie o tym?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 13:48

Lajla
  • alexxandra84 Koleżanka

Wysłany: 26 stycznia 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki :) bylam u Was sie przywitac kilka dni temu i pozniej zamilklam, ale juz wracam do Was. Troszke udalo mi sie nadgonic z tym co piszecie :)

Ja trzymam kciuki za kazda z Was, za starajace sie i te ktorym juz sie udalo :)
    Ja dzisiaj mam płodne wiec sie staramy dzisiaj no a ze staramy sie o dziewczynke ( szansa przy dwoch synach jak wygrac w totolotka ) to badam testami owulacyjnymi sie i w dzien owu nie ma kopulacji :P
    Zobaczymy co z tego wyjdzie, ale jak wyjdzie to sto procent ze trzeci chlopak :D

vzljdn3jyr2f0zth.png
    zem3kqi1prwmcdop.png
    f2wl3e5epw3fqkf3.png
  • 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexxandra84 wrote:
    Czesc dziewczynki :) bylam u Was sie przywitac kilka dni temu i pozniej zamilklam, ale juz wracam do Was. Troszke udalo mi sie nadgonic z tym co piszecie :)

Ja trzymam kciuki za kazda z Was, za starajace sie i te ktorym juz sie udalo :)
    Ja dzisiaj mam płodne wiec sie staramy dzisiaj no a ze staramy sie o dziewczynke ( szansa przy dwoch synach jak wygrac w totolotka ) to badam testami owulacyjnymi sie i w dzien owu nie ma kopulacji :P
    Zobaczymy co z tego wyjdzie, ale jak wyjdzie to sto procent ze trzeci chlopak :D
    Hej :) hehe wiesz co ci powiem od razu na wstępie to planowanie płci to można między książki wsadzić xD mamy tu dwa przypadki, nie sorki trzy.. Ja i założycielka wątku współżycie przed owu, ona to nawet 5 dni i później stop. No i będziemy miały chlopaczkow. A trzecia w sama owulke i bedzie córeczka. Więc to loteria i śmieszy mnie to jak ktoś mówi że się stara o konkretną plec haha, bo to jest niemożliwe zaplanować kogokolwiek :D musiałam ci to napisać :p

werni, Kattii, Parodka lubią tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • alexxandra84 Koleżanka

Wysłany: 26 stycznia 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19ewelaaa89 mowisz ?? :D wiesz ja myslalam ze to zwieksza szanse na dana plec, ale skoro mowicie ze to bajki, to moze faktycznie odpoczcze to "planowanie" i zdam sie na to co pisane mi i tyle :))
    Dzieki za szczerosc :P doceniam :)

19ewelaaa89, werni lubią tę wiadomość

vzljdn3jyr2f0zth.png
    zem3kqi1prwmcdop.png
    f2wl3e5epw3fqkf3.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Alex stety niestety musze sie z Ewela zgodzic. :D

Parodka lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • alexxandra84 Koleżanka

Wysłany: 26 stycznia 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Hej. Alex stety niestety musze sie z Ewela zgodzic. :D

haha no cóż.... wiec przestawiam swoje myslecie po tym zimym prysznicu :D

werni lubi tę wiadomość

vzljdn3jyr2f0zth.png
    zem3kqi1prwmcdop.png
    f2wl3e5epw3fqkf3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przyznam się szczerze, dopiero tu na wątku dowiedziałam się, od dziewczyn, że krąży taka legenda.
    Dla mnie to czysta biologia, ale każdy wierzy w to co chce :)

Parodka lubi tę wiadomość

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No też chciałam córeczkę bo synka już mam, ale co jest nam pisane :) mówię ci idź na żywioł co ma być to będzie. W sumie to ciesze się teraz ze będę miała dwóch synkow, to są takie cycusie mamusini :)

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaaa, a nad imieniem już myślałaś ? :)

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, będzie Filipek :)

RudaMaruda25, ZakręconaOna, werni, Parodka lubią tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • alexxandra84 Koleżanka

Wysłany: 26 stycznia 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19ewelaaa89 wrote:
    Tak, będzie Filipek :)

a u Ciebie juz potwierdzone ze bedzie synek ? w ktorym tygodniu juz bylo wiadomo ?

19ewelaaa89 lubi tę wiadomość

vzljdn3jyr2f0zth.png
    zem3kqi1prwmcdop.png
    f2wl3e5epw3fqkf3.png
  • bilibili Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak znam wasze podejście :D <3 ale ja tam w to wierze :D
    ja działałam w 100% z ksiażka " chlopiec czy dziewczynka" Karola Wójcika- przez odpowiednie tabl zmieniające ph , jedzenie, <3 itp....
    Jeśli każdy pisze to co myśli to i ja :D będę żyła sobie w tej bajce :D

Moje Szczescia <3 <3
    atdcx1hpbj059zyp.png
    kjmn8ribwtcqbjz6.png
  • alexxandra84 Koleżanka

Wysłany: 26 stycznia 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bilibili wrote:
    Tak znam wasze podejście :D <3 ale ja tam w to wierze :D
    ja działałam w 100% z ksiażka " chlopiec czy dziewczynka" Karola Wójcika- przez odpowiednie tabl zmieniające ph , jedzenie, <3 itp....
    Jeśli każdy pisze to co myśli to i ja :D będę żyła sobie w tej bajce :D

hej :) no i postepujac zgodnie z ta ksiazka udalo Ci sie zaplanowac plec swoich pociech ?

vzljdn3jyr2f0zth.png
    zem3kqi1prwmcdop.png
    f2wl3e5epw3fqkf3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie i pasuje do imienia starszego synka :D
    Słuchałam kiedyś taki filmik o wybieraniu imienia, gdzie kobieta właśnie wybierała pod takim kątem pasowania imienia do reszty członków rodziny. No bo np. śmiesznie to wygladaj jak jeden chłopiec ma na imię Jaś, a drugi Brajanek :D :D

19ewelaaa89 lubi tę wiadomość

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 16 tyg gin mi powiedziała że na 80% chłopczyk, sama widziałam coś tam między nogami więc.. :p mówiła co prawda że nie jest pewna bo też pepowinka leciała między nogami ale raczej to siusiak. No i do potwierdzenia teraz. A mam usg 4 lutego, nastawilam się już na drugiego synka :)

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No sorry ale kupowanie jakichś książek i planowane płci z książkami to głupota jak dla mnie. Starając się o dziecko powinnyśmy brać pod uwagę to że może być zarówno chłopiec jak i dziewczynka. A jeśli ktoś usilnie chce konkretną plec to niech sobie kupi pieska albo kotka i tą plec wybierze :D

ZakręconaOna, werni, Kattii, Niusia1, Parodka, Madzix88 lubią tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • bilibili Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela rozumiem Twoj punkt widzenia ale dla mnie kupowanie ksiazki glupota nie bylo ;)
    Bralam pod uwage,ze mimo to moze to byc chlopiec lub dziewczynka ale wierzylam,ze moze sie uda...
    Czy kazdy moze wierzyc w co chce ???
    Aleksandra tak najpierw chcialam chlopca a potem dziewczynke i tak mam :)
    Gdybhm miala 2 chlopcow czy 2 dziewczynki kochalabym rownie mocno ;)
    A kota i psa rowniez mam ;)

Moje Szczescia <3 <3
    atdcx1hpbj059zyp.png
    kjmn8ribwtcqbjz6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to będę szczęśliwa, jeśli będę mieć dziecko, niezależnie chopiec czy dziewczynka. Jak się już dowiem, że jest to to oszaleję ze szczęścia :)
    Planowania nie bedzie, tylko seks kiedy popadnie :D

19ewelaaa89, werni, Niusia1, Parodka, Madzix88 lubią tę wiadomość

‹‹ 412 413 414 415 416 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ