Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 2019 będzie nasz :)
Odpowiedz

2019 będzie nasz :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattti pewnie niedługo ruszasz z testami owulacyjnymi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2018, 14:30

Kattti lubi tę wiadomość

• Aduszka83 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:
    Dori to wpisuję Cię na testowanie 4 sierpnia.

Aduszka, a Ciebie na kiedy wpisać?

U mnie waga startowa w obu ciążach 59 kg, wzrost 164 cm...
    Po drugiej ciąży też mi nic w sumie nie zostało... ale później zaczęłam tyć,
    Chyba za dużo sobie pozwoliłam z jedzeniem i ze słodyczami...

Zakręcona, a Ty ile kg?
    I kiedy zaczynasz starania, po wakacjach pewnie ;)

No dziewczyny uzbierało nas się 12 staraczek :D

Chyba cos ok 3 sierpnia jedli nie dostane di tego czasu @ lub nie zrobie jakiegis falstartu ;)

...marzenia się spełniają, tylko mocno w nie wierz...
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kati niekoniecznie będzie wcześniej owulacja ale tego nie wiemy na 100% . Jeżeli masz cykle regularne to powinna być jak zawsze . Po prostu miałaś najzwyczajniej cieńsze w tym cyklu endometrium i nie miało się zbytnio co zluszczac. Stąd krótszy okres :) ale masz testy to ruszaj parę dni wcześniej z nimi żeby być pewna .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:
    Zakręcona. bo tak będzie :)
    Moja szwagierka 1 rok się starała 0 1, a drugie w 1 cyklu :)
    No w ogole bardzo duzo par ma takie sytuacje. Latami starania o dziecko pierwsze a drugie albo wpadka albo w 1 cs się udaje. Obyś miała rację . Byłabym przeszczesliwa :)

Katii 10 dpo nie za wcześnie na test ? Chociaż w sumie . U niektórych tak wcześnie pokazuje .

Kattti, Szczęśliwa_Mama lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za wyjasnienie :D bo pierwszy raz w zyciu mam taka sytuację i nie wiem jak to wyglada w praktyce ;)

Szczęśliwa_Mama lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    No w ogole bardzo duzo par ma takie sytuacje. Latami starania o dziecko pierwsze a drugie albo wpadka albo w 1 cs się udaje. Obyś miała rację . Byłabym przeszczesliwa :)

Katii 10 dpo nie za wcześnie na test ? Chociaż w sumie . U niektórych tak wcześnie pokazuje .
    Nie :) U mnie zawsze 10dp widac juz kreseczke slaba ale widac 10dpo jest w sam raz ... wczesniej moim zdaniem sie nie oplaca a mimo to nie ktorzy robia juz 8dpo ;p

• Aduszka83 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umnie jutro jest 10dpo ale to za czesnie na test

Kattti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:
    Kattti pewnie niedługo ruszasz z testami owulacyjnymi :)
    10 testów mam w domu czekają a jeszcze 20 ma dojsc ... ja minimum 2 dziennie bede robic rano i wieczor
    A do tego mam 2 testy ciazowe jeden zwykly a drugi z tamtego cyklu elektroniczny :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2018, 14:38

• Dori1811 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie sobie sprawdziłam prognozę cykli i smiesznie w tym miesiącu wypada bo wychodzi mi jedno testowanie 3 sierpnia a kolejne 30ego :) także dwa testowania w jednym miesiącu :D mam nadzieje, ze to dobry znak i ta kumulacja skończy się ciaza! :P

ZakręconaOna, Szczęśliwa_Mama lubią tę wiadomość

Synek 💙
    img

Problem męski: morfologia 1%
    2 lata starań,Udany cykl po HSG <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aduszka83 wrote:
    Umnie jutro jest 10dpo ale to za czesnie na test
    To zalezy... sporo testow wychodzi 10 dpo wszystko zalezy od tego kiedy zagniezdzi sie zarodek ;)

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też by było za wcześnie 10 dni po . :D dlatego właśnie zapytałam hehe ale masz rację . Niektóre robią 8 dni po hahaha i śmiejemy się ale czasem wychodzą już pozytywne . Ale to kwestia zagniezdzenia się zarodka . Może być nawet 5 dni po owulacji dlatego tak szybko widać a inne mogą mieć później:D
    Można zauważyć też to na wykresie kiedy może być najprawdopodobniej zagniezdzenia:D

Kattti lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Aduszka83 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dori1811 wrote:
    Ja właśnie sobie sprawdziłam prognozę cykli i smiesznie w tym miesiącu wypada bo wychodzi mi jedno testowanie 3 sierpnia a kolejne 30ego :) także dwa testowania w jednym miesiącu :D mam nadzieje, ze to dobry znak i ta kumulacja skończy się ciaza! :P
    Wychodzi na to ze sierpien bedzie Twoj :)

Kattti, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

• Aduszka83 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattti wrote:
    To zalezy... sporo testow wychodzi 10 dpo wszystko zalezy od tego kiedy zagniezdzi sie zarodek ;)
    No fakt z synem bladzioch wyszedl w 11dpo a z corka w 12dpo

Kattti, Szczęśliwa_Mama lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    U mnie też by było za wcześnie 10 dni po . :D dlatego właśnie zapytałam hehe ale masz rację . Niektóre robią 8 dni po hahaha i śmiejemy się ale czasem wychodzą już pozytywne . Ale to kwestia zagniezdzenia się zarodka . Może być nawet 5 dni po owulacji dlatego tak szybko widać a inne mogą mieć później:D
    Można zauważyć też to na wykresie kiedy może być najprawdopodobniej zagniezdzenia:D
    No wlasnie o tym napisalam już dori ze wszystko zalezy kiedy sie zagniezdzi ;)
    Ale robiac 8dpo test nie bralabym go na poważnie bo mimo wszystko uważam ze to stanowczo za szybko

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Mnie w tej pierwszej ciąży bliźniaczej było z krwi badanie 13 dpo i wyszła mega mała beta ale wyszła. Później urosła wiadomo ... Ale test mi 16 dpo wyszedl taki blady że gdybym nie wiedziała wcześniej że jestem w ciąży to bym nawet niedomyslila się że to kreska pozytywna a przeswit od sikow hahaha

Za to w ciąży z Oskim test zrobiłam to odrazu dwie grube krechy byly ale jak się okazało ja o ciąży dowiedziałam się w końcówce prawie 7 tygodnia :D

Kattti lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dori super !:D to sierpień bankowo będzie Twoim miesiącem .

Kati właśnie zobaczyłam:) tak nadajemy że strony tak szybko przeskakuja haha .Muszę się cofać co jakiś czas czy czegoś nie przegapiłem .

Kattti lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    U Mnie w tej pierwszej ciąży bliźniaczej było z krwi badanie 13 dpo i wyszła mega mała beta ale wyszła. Później urosła wiadomo ... Ale test mi 16 dpo wyszedl taki blady że gdybym nie wiedziała wcześniej że jestem w ciąży to bym nawet niedomyslila się że to kreska pozytywna a przeswit od sikow hahaha

Za to w ciąży z Oskim test zrobiłam to odrazu dwie grube krechy byly ale jak się okazało ja o ciąży dowiedziałam się w końcówce prawie 7 tygodnia :D
    A mówi sie ze w blizniaczej beta rosnie dwukrotnie .
    Ale napewno pozno mialas zagniezdzenie dlatego tak wyszlo a nie inaczej i czasem beta szybciej pokaze niz test :)

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo taki bym nie wzięła na poważnie . Dla mnie 99% pewności to test zrobiony po terminie miesiączki .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattti wrote:
    A mówi sie ze w blizniaczej beta rosnie dwukrotnie .
    Ale napewno pozno mialas zagniezdzenie dlatego tak wyszlo a nie inaczej i czasem beta szybciej pokaze niz test :)
    Późno bo z tego co później patrzyłam na wykres było ok 13dpo także na sam koniec w sumie , może też dlatego ta ciąża się nie utrzymała . Chust wie ale późno fakt także beta byla zrobiona chyba w dniu zagniezdzenia i wyszla 11z hakiem. Maleńka . :D później urosła mi do 21 coś a później już nie patrzyłam i następnie za jakiś czas poronieniw

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2018, 14:48

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Aduszka83 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam w domu 8 testow ciazowych co byly w gratisie do owulacyjnych wiec bede mogla robic na potege

Szczęśliwa_Mama, 19ewelaaa89 lubią tę wiadomość

‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ