Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 2019 będzie nasz :)
Odpowiedz

2019 będzie nasz :)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattii wrote:
    Wez haha zmien na ten pierwszy co mialas co ja pytalam czy to ty na zdjeciu ;p
    Aaaaa teeeen. Na starym telefonie mam fotke więc nie teraz . Muszę pozrzucac najpierw zdjęcia na spokojnie wszystkie na nowy.

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    O to ciekawe co mówicie. Ja miałam to Flo i trochę nie bardzo sie ona u mnie sprawdziła przy nieregularnych cyklach. No ale wypróbuję i tą i zobaczymy :) w sumie zalezy jakie się ma oczekiwania. Ja po prostu chce mieć przejrzysty wygląd, wykres, mozliwosc zapiasania objawów i temperatur. Bo przy moich cyklach to i tak chyba nie sposob cos wyliczyć czy przewidzieć ;)
    No Ja właśnie mam identycznie jak Ty więc chyba zostanę przy ovu tu ale jakoś pokombinuje z wykresem.

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dori Ja też szczerze powiem Ci, że wierzę bardziej w dzień po niż przed 3 dni.
    Hahahaha co do słownika to kumam bo któregoś razu pisałam z Teściową i chciałam coś jej napisać śmiesznego normalnie a słownik mi do niej napisał suka Hahahahhahaha tak się smialysmy.

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Dori1811 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona No to pięknie poszłaś po bandzie hahahah xD

Synek 💙
    img

Problem męski: morfologia 1%
    2 lata starań,Udany cykl po HSG <3
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahahahahaha nie moja wina :D ale dobrze to wyglądało hahahaha

U Mnie już leje znów, bez szału pogoda była cały dzień późnym południem wstawiłam pranie.. rozwiesilam i deszcz hahaha . Generalnie i tak bym prania dziś nie wystawiła na ogród dla bezpieczeństwa ale pisałam Wam wcześniej że pewnie wstawię pranie i ciach hahahaha deszcz będzie .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Aduszka83 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam suszarke w razie zalamania pogody hehe

...marzenia się spełniają, tylko mocno w nie wierz...
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Ja nie mam bo jakoś nie miałam potrzeby nigdy na taki sprzęt . :) okno otwarte w salonie i pranko schnie to nie zima w sumie gdzie kaloryfery sa odkrecone okna pozamykane bo mróz hahaha a pranie się kisi hahaha . Jest okej . :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wybieracie się badz wybralyscie na jakieś badania kontrolne przed rozpoczeciem staran ?
    Katii Ciebie nawet nie pytam jak mieszkasz w Uk ahahahahaha
    Śmieszne:p
    Ja niestety nie dam rady w polsce jak teraz bede bo tylko 1 dzień wolny będę miała...
    A w grudniu jak będę na święta to chciałabym już rozpocząć starania wcześniej więc za późno trochę .
    Aż z ciekawości jak będę w gp to podejdę zapytać się czy wykonają mi kontrolne jakieś badania z racji właśnie staran o dziecko . :D
    Teraz dostałam kontrolne na tarczyce ale do czasu staran to mi pięćset razy się tsh zmieni :/ A pozatym dla nich wiecznie mam idealną ... nawet jak miałam mega zapalenie tarczycy to było ok :D

Kattii, 19ewelaaa89 lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Dziewczyny wybieracie się badz wybralyscie na jakieś badania kontrolne przed rozpoczeciem staran ?
    Katii Ciebie nawet nie pytam jak mieszkasz w Uk ahahahahaha
    Śmieszne:p
    Ja niestety nie dam rady w polsce jak teraz bede bo tylko 1 dzień wolny będę miała...
    A w grudniu jak będę na święta to chciałabym już rozpocząć starania wcześniej więc za późno trochę .
    Aż z ciekawości jak będę w gp to podejdę zapytać się czy wykonają mi kontrolne jakieś badania z racji właśnie staran o dziecko . :D
    Teraz dostałam kontrolne na tarczyce ale do czasu staran to mi pięćset razy się tsh zmieni :/ A pozatym dla nich wiecznie mam idealną ... nawet jak miałam mega zapalenie tarczycy to było ok :D
    Ja sobie moge usiac prze GP i kupe zrobic i tyle haha :D

Myslicie ze dlaczego zaczelam brac suplementy ? Bo tylko tak moge w jakis sposób cos tam zregenerowac sama bo na lekarzy tu nie mam co liczyc w tej sprawie .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 19:09

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zapewne też hahahaha

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemanderoo xD widzę że jestem daleko w tyle, a tylko dzień nie siedziałam na forum :p co do badań, na razie nic nie robię. W pierwszej ciąży też nie robiłam, tzn przed pierwszą ciąża. Pół roku temu miałam robione szczegółowe badania do pracy, więc chyba moje wyniki drastycznie się nie zmieniły :p wszystkie wyszły super. Jedyne co w sumie mogłabym zrobić to tarczyce. Ale z nią też nigdy nie miałam problemów. Na razie biorę kwas foliowy, odżywiam się zdrowo i to chyba tyle :p
    Dziś znowu u nas skwara 31 stopni :/ zrobiłam tylko zupe pomidorowa, bo nie miałam na nic siły. Jeszcze te dzieciaki w pracy takie nieznośne, chyba też przez te upały. Ide teraz loda wszamac, robiłam ostatnio sama wyszły pyszne :D

Kattii lubi tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak jesteś zdrowiutenka to pewnie się jakoś drastycznie nie zmieniły.
    W moim przypadku to nawet 2 tyg potrafią zrobić mega wielką różnicę . :D

Z czego robiłaś domowe lody ? :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz zlecił przeciwciala toxoplazmozy i cytomegalii przed staraniami. No i robilam wcześniej badania tarczycy, prolaktyne ferrytyne i wit.D.

Kattii lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zalecaja tylko antykoncepcje nie wiedziec czemu xD haha :-D =-O O:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 21:26

19ewelaaa89, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie da sie zrobić w uk badan na wlasna rękę, prywatnie?

Kattii lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19ewelaaa89 wrote:
    Siemanderoo xD widzę że jestem daleko w tyle, a tylko dzień nie siedziałam na forum :p co do badań, na razie nic nie robię. W pierwszej ciąży też nie robiłam, tzn przed pierwszą ciąża. Pół roku temu miałam robione szczegółowe badania do pracy, więc chyba moje wyniki drastycznie się nie zmieniły :p wszystkie wyszły super. Jedyne co w sumie mogłabym zrobić to tarczyce. Ale z nią też nigdy nie miałam problemów. Na razie biorę kwas foliowy, odżywiam się zdrowo i to chyba tyle :p
    Dziś znowu u nas skwara 31 stopni :/ zrobiłam tylko zupe pomidorowa, bo nie miałam na nic siły. Jeszcze te dzieciaki w pracy takie nieznośne, chyba też przez te upały. Ide teraz loda wszamac, robiłam ostatnio sama wyszły pyszne :D
    Pogoda...moje dzieciaki tez dzisiaj przerosly samych siebie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 21:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    A nie da sie zrobić w uk badan na wlasna rękę, prywatnie?
    Da sie w polskich klinikach ja do najblizszej mam prawie 3h ...koszta nie male za badania i takiego robola jak ja nie stac na tak duzy wydatek :-)

• MamaHani Przyjaciółka

Wysłany: 30 lipca 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

ZakręconaOna w pierwszej ciąży zaszłam po odstawianiu tabletek anty gdzie nie brałam ich 4 miesiące i zaczęłam starania i w pierwszym cyklu od razu zaszłam. To było od razu po ślubie a wcześniej leczyłam sie na torbiele i cysty podczas owulacji nie uwalniane było jajeczko i tworzyły sie cysty cykle trwały nawet po 50 dni unormowało sie po porodzie dopiero co i tak lekarz mówił że to cud że za pierwszym razem zaszłam jak mnie zobaczył bo wspominał że długa droga będzie przed nami i zachęca starać sie szybciej niż chciałam. Jesli chodzi o ten czas czemu nie dochodzi do zapłodnienia nie mam pojęcia jeśi się w tym cyklu nie uda po wakacjach idziemy z M na dokładniejsze badania mój gin twierdzi że u mnie wszystko ok badania po poronieniu super endometrium też bedziemy szukać dalej jednak zaszłam w maju tylko nie utrzymałam :(

21.06.2016 Córeczka
    14.05.2018 Aniołek (6tc)
    8.07.2018 ostatnia miesiączka ( ciąża)
  • 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Jak jesteś zdrowiutenka to pewnie się jakoś drastycznie nie zmieniły.
    W moim przypadku to nawet 2 tyg potrafią zrobić mega wielką różnicę . :D

Z czego robiłaś domowe lody ? :)
    Zrobiłam mus z brzoskwin i zmiksowalam go ze śmietanka 30% i odrobiną miodu. Wszystko przelozylam do foremek i gotowe :D

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattii wrote:
    Da sie w polskich klinikach ja do najblizszej mam prawie 3h ...koszta nie male za badania i takiego robola jak ja nie stac na tak duzy wydatek :-)

Rozumiem. Tu w sumie tez na nfz rzadkk kiedy wysyłają na badania... Na ogół i tak trzeba samemu zasugerować a najlepiej to zrobic na własną reke :/

Kattii lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ