X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne '97 - mlode staraczki
Odpowiedz

'97 - mlode staraczki

Oceń ten wątek:
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może weź jakieś przeciwbólowe, albo lekarz.

No ale zjadam też mało. Wszystko smakuje mi tak kwaśno :/ a głód jest :/

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
    rodzinneratatuj.blogspot.com
  • diana11 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro idę do lekarza. Dzisiaj nie chciała mnie przyjąć już.
    Jakoś to przetrwasz, dasz radę. :)

klz9tv73jtvcr2zp.png

Aniołek luty 2016 [*] (10tc.)
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki :)
    Co tam słychać u was?
    Ja się wczoraj nie odzywalam bo byłam cały dzień prawie poza domem a jak już wrocilam to zupełnie zapomnialam wejsc na forum zobaczyć co tam słychać :)

Moja malutka dzisiaj znowu szaleje w brzuszku, od razu mi lżej na sercu się robi jak tak wariuje :) zmienilismy cyfrę z przodu oczekiwania na 7 i tym oto sposobem zostało nam tylko +/- 78 dni do spotkania z kruszynka :)
    Znowu zaczelam tyć w niesamowitym tempie. Od 22 stycznia do dzisiaj czyli przez troszkę ponad tydzień przybyło mi prawie 2 kg ! :) mam już 14,1 kg na + a przede mną okres największego przybierania na wadze haha :) wczoraj wzięłam wieczorem pierwsza dawkę antybiotyku na to zapalenie i teraz tak się zastanawiam czy właśnie to zapalenie nie miało jakiegoś wpływu na aktywność Neli bo wystarczyło wziąć jeden czopek a jej poziom aktywności zmienił się o 180 stopni :)

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • diana11 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/89e8cb9b1c2e.jpg.html

Dziewczynyy! Ja nadal nie wierzę..

sallvie lubi tę wiadomość

klz9tv73jtvcr2zp.png

• diana11 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie umiem inaczej dodać zdjęcia :D jakby któraś mogła mi wytłumaczyć jak to robić, była bym wdzięczna. :*

klz9tv73jtvcr2zp.png

• Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana !!!!!! Kurde dziewczyno !!! Gratuluje ! :* sa piekne dwie krechy aaaaa! Ale sie ciesze ! :D

Sallvie mi wstyd sie przyznac, chocuaz u mnie to akurat dziedziczne po mamie, ale ja w calej ciazy przytylam 20kg z czego polowa to woda

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana co do dodawania zdjecia zeby bylo odrazu na forum widac to wrzucaj z tinypic i po przetransferowaniu obrazu w kod html bierzesz sobie z 4 dostepnych chyba drugi od gory jest tam napisane ze na fora itp. Kopiujesz, wklejasz w poscie i gotowe :)

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
  • diana11 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Mania :D następnym razem będę wiedziała.
    Co do testów.. jestem w 25 dc. Zrobiłam te testy nie spodziewając się w ogóle pozytywnego wyniku.. Masakra :D Na 13 poszłam do lekarza i juro na bete. W piątek o 15 kolejna wizyta i będę znała wynik :D
    Mam nadzieje, że testy się nie mylą :)

klz9tv73jtvcr2zp.png

• sallvie Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana jeej gratulacje kochana !!
    Nawet nie wiecie jak się cieszę że tak szybko wam się wszystkim udaje. Nie polecam stresów i płaczów w kolejnych nieudanych cyklach.

Maniaaaa Ja na szczęście nie poszłam aż tak genetycznie za moją mamą bo ta w ciąży przytyła z bratem 40 a ze mną 30 kg ale w sumie nigdy nie wiadomo co się stanie przez najbliższe 10 tygodni i ile jeszcze przyjdzie mi przytyc haha :)

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana licze na piekny wynik bety :D

Sallvie no ja wlasnie do 28/29 tygodnia ladnie z waga stalam, ba. Lekarze mnie ganic zaczeli ze za malo na wadze przybieram w tym czasie a ja zamiast przybierac to tracilam, ale pozniej sie zaczelo, a w cale duzo nie jadlam i ruchu duzo sobie tez zapewnialam, ale to byla jakas masakra z ta waga

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis dziewczeta zainwestowalam 15euro w opaski seaband bo juz nie daealam rady. Musialam dzwonic po meza bo nie bylam w stanie zajac sie malym :/

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
  • diana11 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wam bardzo <3 cieszę się, że dołączam do grona przyszłych mamusiek :D

klz9tv73jtvcr2zp.png

• diana11 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze pytanie.. jestem nałogowcem w robieniu paznokci. Co 3 tyg. chodzę robić do kosmetyczki i teraz mi wypada na środę za tydzień.. i tu pytanie. Czy w ciąży można je robić? Czy udać się na ich zdjęcie i przyzwyczajać się do naturalnych?

klz9tv73jtvcr2zp.png

• Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana z calego tego robienia paznokci to najwiecej szkodzi lampa uv i raczej nic wiecej. Znam duzo osob ktore w ciazy robily paznokcie i dzieciom nic nie bylo :)

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze będzie tak że za 10 tygodni będę klocem z +30 na wadze haha
    Jestem w stanie w to uwierzyć jak teraz w 10 dni przybyło 2 kg gdzie tyle do tej pory tylam przez cały miesiąc :D
    Ale co tam zrzuci się najważniejsze że mała rośnie :)

diana ja bym takie zabiegi jak garbowanie włosów czy robienie paznokci w pierwszym trymestrze odpuściła, bo maluch najwięcej się rozwija w tym okresie w sensie wytwarzają się wszystkie narządy itp. Ale ja też niezła panikara jestem :) najlepiej będzie jakbyś lekarza o to zapytała. Bo na necie to co opinia to co innego :)

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sallvie zrzucisz na pewno, ja do końca nie zdążyłam bo przez to, że byłam po cesarce musiałam zdać się na lekarza kiedy zezwoli na wprowadzenie ćwiczeń i tak też się stało pod sam koniec sierpnia, a później już wiadomo, zima, człowiek zimą nie bardzo chce się ruszać no i teraz w styczniu szok bo się udało zajść w ciąże za 1 razem i teraz znów muszę zdać się na lekarza, czy przy ciąży bliźniaczej po cc pozwoli chociaż trochę poćwiczyć, żeby się nie rozrosnąć za bardzo.

Mam takiego stresa przed dzisiejszą wizytą. Niby z jednej strony się boję, ale z drugiej mam takie przeczucie, że żaden z bliźniaków nie zanikł i że będą dwa serduszka. Muszę jeszcze spisać mężowi zagadnienia po niemiecku bo muszę się dowiedzieć ilu kosmówkowe i owodniowe będą maluchy bo to ważne.

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaaaa u mnie nawet te ponad 14 kg nie robi różnicy bo poszło najwięcej w brzuch, cycki i pośladki :) poza tym startowałam z niedowaga :) przy 165-166 cm ważyłam jedyne 50kg :) teraz nawet fajnie ta waga wygląda haha :)

Spisz spisz sobie wszystkie pytania na karteczce bo wiadomo jak to później na wizycie, stres i nie wiadomo o co miało się zapytać :) na którą masz wizytę?
    A tak w ogóle to jakiej ostatnio miałaś wielkości pecherzyki? Nie pamiętam czy pisałaś czy nie :)

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sallvie wizytę mam na 16:50. Niestety muszę mieć wszystkie wizyty popołudniu ponieważ mąż pracuje do 15 i o 15:30 jest w domu.

Wiesz co możliwe, że jest na zdjęciu gdzieś to napisane, ale w niemieckim systemie oznaczeń na usg jeszcze nie do końca się orientuje więc szczerze? Nie mam pojęcia, a na wizycie byliśmy po tej wiadomości tak zestresowani, że zapomnieliśmy zapytać :)

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maniaaaa byle do 16:50 trzymam kciuki za dwa pięknie bijące serduszka !!

Haha znam to ... Pamiętam jak ja na pierwszą wizytę wpadłam jak burza ledwo zdazylam bo wczesniej się zwalnialam ze spotkania w urzedzie pracy, i jak już lekarz badać zaczął i mówi że ładny pęcherzyk, że zarodka jeszcze nie widać ale pęcherzyk idealnej wielkości to nawet nie myslalam o tym żeby zapytać ile co i jak :) a na USG nie mam tego zapisane bo u pierwszego lekarza u którego byłam taki marny sprzęt. Dopiero w 10 tygodniu zmieniłam lekarza na obecnego prowadzącego i nie żałuje :)

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten stres potrafi człowieka zjeść od środka w całości. Tym razem wszystko zapiszę i poproszę męża by zapytał o to o co chce. Muszę jeszcze zapytać do którego tyg ciąży dokładniej powinnam znaleźć położną i do kiedy zapisać się w szpitalu, żeby przed samym porodem nie wypełniać dokumentów. W sumie ten szpitalny system z tymi dokumentami jest fajny bo tak na prawdę nie stresujesz się, że czegoś zapomnisz itp., tylko idziesz dużo wcześniej, dostarczasz dokumenty i jesteś w bazie danych jako ciężarna i oczekująca na poród :)

Ehh ta ciąża chyba będzie mnie dużo nerwów kosztować, jeśli okaże się że dwa serduszka biją i faktycznie będą bliźniaki to jest tyle do załatwienia... Dobry szpital, położna, doradca laktacyjny, żeby podpowiedział jak z bliźniakami sobie radzić przy karmieniu.. Ehh.. Za dużo stresów no i ten termin porodu który wypada zazwyczaj 4 tyg wcześniej niż normalnie o ile wszystko jest dobrze :/

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ