Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne '97 - mlode staraczki
Odpowiedz

'97 - mlode staraczki

Oceń ten wątek:
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesze się, że jesteś już pod opieką lekarzy :)

Dobrą decyzję podjęłaś. Trzymam kciuki, żeby wszystko było z Wami dobrze :)

Nie masz za co dziękować. Jesteśmy tu by się wspierać ;)

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
    rodzinneratatuj.blogspot.com
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :) witamy się z wami po weekendzie :) diana bardzo dobrze, ze pojechalas do szpitala. My w 13 tygodniu tez trafilysmy do szpitala ze wzgledu na taki ostry bol podbrzusza. Okazalo sie ze szyjka zaczela sie skracac ale w pore zareagowalam i jak widzisz dzisiaj jestesmy cale i zdrowe :) dobrze ze i u Ciebie wszystko dobrze :)

Nasza waga stanela w miejscu na + mamy 23,1kg w obwodzie brzuszka 108cm wydaje mi sie ze przez te 3 tygodnie przybedzie jeszcze maks kilogram-dwa :)

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • diana11 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas póki co okej.. dostałam leki, leżę odpoczywam. Czasami brzuch jeszcze boli, ale już jest lepiej.
    Jestem już 6kg na minusie, a powinnam już być 2 na plusie. Mam nadzieję, że w końcu zacznę tyc, bo i do tego się w końcu przyczepią.

klz9tv73jtvcr2zp.png

Aniołek luty 2016 [*] (10tc.)
  • chcebardzobycmama Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) ja dzis 12t+4d
    Brzuch mi wyskoczył do przodu tak,że ciezko jest mi ukryc ciaze. Wczoraj przyjechal brat i od razu zorientowal sie ze jestem w ciazy to samo bylo z babcia :)
    A na waga mi sie waha +1/+2kg . Powiem wam ze dolegliwosci ciazowe mi wracaja. Bol piersi straszny no i moj maluch chyba nie polubil sie z czarna herbata :D
    A wy dziewczyny tez tak macie na dany produkt ,ze jak zjecie lub wypijecie ti wam nie dobrze .

Salviee wypychaj to maleństwo na świat :P
    Diana dobrze ze wszystko w porzadu,ale stresu musialas sie najesc na napewno.

Maniaaa kiedys czytalam wlasnie ze na przelomie 13/14 tyg moze sie pojawic taki sluz i nie jest grozny,ale dosc lekcewazaco podeszli do ciebie ja bym sie chyba im na to kozetke na chama wpakowala ,sila by mnie nie wyniesli. Ogolnie to moja szwagierka zaszla w ciaze blizniacza ,widzialam zdjecie z usg jak to super wyglada :P

sallvie lubi tę wiadomość

grudzień2015 mama aniołka (*)
    październik2017 mama Oskarka <3
    maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana nie patrz ile powinnaś być na + bo u mnie dużo dziewczyn po 20 tygodniu było 2-3 kg dopiero na + teraz na końcówce potrafią być takie które mają 7-8 na + :) co prawda dziwne że aż tyle schudłaś. Najważniejsze że z maluszkiem wszystko dobrze. A mówiłaś lekarzom w szpitalu o tym że tak gubisz na wadze?

iv09jw4z732yf0w9.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebardzobycmama u mnie w 13 tygodniu też już się nie dało ukryć ciąży :) ahh aż patrzę sobie na zdjęcia z początków i nie wierzę, że to już koniec tej wspaniałej ale za razem stresującej przygody :) mam nadzieję że moje maleństwo zechce w przyszłym tygodniu wyskoczyć na świat. W końcu skoro w piątek oficjalnie będziemy uznawani za ciążę donoszoną :) kurcze tak się bałam że wcześniaka urodzę czy coś a tu proszę :)

iv09jw4z732yf0w9.png
  • diana11 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcebardzobycmama, jejku szybko Ci ten brzuszek wyskoczył.:) U mnie kompletnie nic nie widać, ale to może dlatego że chudne.

Na prawdę mało jem mimo, że wymioty przeszły.
    Sallvie lekarzom jeszcze nic nie mówiłam, jak będę miała badania u lekarza to się odezwę czy tak może być. I czy to normalne.

Jutro też będę mieć kolejne usg, doczekać się nie mogę <3

Sallvie czekamy na twoją księżniczkę, już tylko dni dzielą was od spotkania :D zazdroszczę Ci jak nie wiem, chciała bym już mieć ciążę za sobą i maleństwo przy sobie.

klz9tv73jtvcr2zp.png

• sallvie Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zleci i u was dziewczynki. Mi się wydawało że okres ciąży to się będzie dłużył a już w ogóle myślałam że na samym końcu to tego końca widać nie będzie :) a tu? Od 30 tygodnia ciąży to ja nie mam pojęcia gdzie te tygodnie zleciały :)

Kurcze sama nie wiem czy mam wszystko przygotowane czy jeszcze czegoś brakuje. No i muszę w końcu spakować torbę do szpitala dla dziecka.

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ja już po wizycie u lekarza. Lekarza, który prowadził moją poprzednią ciążę, ale, ale..

Najpierw odpowiem.

Diana leż, odpoczywaj i przyjmuj leki. Oni wiedzą co robią, a skoro i brzuch przechodzi to znaczy, że robią to dobrze :) Wagą się nie przejmuj. Ja w tej ciąży na początku fakt nie chudłam, ale i nie tyłam. Do zeszłego tygodnia wszystko w miejscu stało, a i apetyt najlepszy nie był. Teraz 1/2kg na plusie.

Sallvie Wypychaj małą :D Już nie mogę się doczekać :D Z torbą nie czekaj :D Może jak spakujesz to mała zechce się pojawić :P

Chcebardzobycmama u mnie już 15t leci :P A co do podejścia lekarza. Fakt. Trochę to lekceważące było. Ja wiem, że to była niedziela, że miał wolne i wgl, ale skoro podał swój numer telefonu kom to dlaczego mam nie zadzwonić i nie skorzystać z porady gdy coś się dzieje.

A teraz czas na mnie. Lekarz od razu mnie dziś przyjął. powiedziałam o co chodzi. Na fotel i badanie. Taki śluz zabarwiony na brązowo i to w dużej ilości nie jest według niego normalnym objawem ciąży. Świeżego krwawienia brak. Pobrał wymaz, szyjka okej. Zaprosił na usg. Pierwsze usg przez brzuch w tej ciąży.

Dzieci całe i zdrowe. Pooglądał dokładnie chociaż przerwa mu się zbliżała to się nie spieszył. Kręgosłupy maleństw okej, machały rączkami i nóżkami. Tak mi się lżej zrobiło jak powiedział, że dla niego dzieci wyglądają na 100% zdrowe. Dostałam zdjęcia. Jeden maluch ma już trochę ponad 8cm a drugi 7,5cm.
    Za 2 tyg kontrola i pełna wizyta i badanie lekarskie u mojego starego nowego ginekologa.

Jednak on jak nikt inny pokazuje mi i mężowi, że zależy mu na ciąży i pacjentkach.

Do tego do którego chodziłam do tej pory w tej ciąży już nie zajrzę.

Jak zrobię zdjęcia usg i przetransferuje to wrzucę wam na forum :D

Kamelkowo, Suri_ lubią tę wiadomość

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png

Wysłany: 27 marca 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salviee, Diana wlasnie tez tak mnie zdziwilo ze ten brzuch tak wyskoczyl szybko,wlasnie u mnie w rodzinie raczej male brzuchy mialy kobiety . Mi sie wydaje ze jak urosnie to sie zatrzyma na jakis czas.
    Diana, mozliwe ze to od mdlosci ale niektorym kobietom dopiero w szostym niesiacu brzuch sie zaokragla :) ja mam przyjaciolke u ktorej nic nie bylo widac a w 6msc jak wystrzelila to ledwo w drzwi sie miescila. Jak nie jesz za duzo to staraj sie chociaz organizmowi jakies owoce dostarczyc ,witaminy.
    Maniaaa o kurcze jak to szybko u Ciebie leci :P ale fajnie, ze takie malenstwa sie juz ruszaja :)

maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebardzobycmama serio wzięło mnie na wspomnienia i teraz patrz jaki ja miałam brzuszek już w tym samym okresie ciąży co obecnie Ty jesteś :)
    1zducr4.jpg

Pomyśleć, że to było tak niedawno, a tu zostało 23 dni ...

chcebardzobycmama, Suri_, Maniaaaa lubią tę wiadomość

iv09jw4z732yf0w9.png
  • diana11 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no a ja w ogóle brzucha nie mam.. może mnie zaskoczy w ciągu najbliższych tygodni :D

Więc wyszłam że szpitala.. miałam usg maleństwo skacze jak szalone w brzuchu. Nie chciało w ogóle współpracować z panią doktor i trochę to trwało, ale wszystko East w porządku.. poza mną. U mnie okazało się że mam nadzerke. Pierwsze słyszę i nie wiem czy się bać czy nie.. miałam któraś z was z takim czymś styczność?

klz9tv73jtvcr2zp.png

Wysłany: 29 marca 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    chcebardzobycmama serio wzięło mnie na wspomnienia i teraz patrz jaki ja miałam brzuszek już w tym samym okresie ciąży co obecnie Ty jesteś :)
    1zducr4.jpg

Pomyśleć, że to było tak niedawno, a tu zostało 23 dni ...

Wow no ty to.mialas ten brzuszek ;)

maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wszystko wina niedowagi przed ciążą :) taka chudzina jak byłam to u mnie już w 7-8 tygodniu brzuch się zaczął pojawiać :)
    Obecnie mam jakieś 48cm na + w obwodzie bo przed ciąża miałam 60-61cm a teraz mam 108 :D no i te grubo ponad 20 kg na + haha :) w sumie to już dawno przestałam się ważyć odkąd zobaczyłam +23,1kg :)

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Suri_ Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie brzuszek już też i to całkiem spory ;)
    Gratuluje wam udanych wizyt :)
    Ja byłam wczoraj.
    155g a crl 12,8cm :) maluszek coś nie chciał z nami współpracować i nie udało się dokładnie zobaczyć czy to dalej chłopiec. Na sam koniec lekarz powiedział że mignela mu chłopieca cześć także póki co zostaje Mikołaj :)
    Połowkowe 21.04

Maniaaaa lubi tę wiadomość

MRr5p1.png
    xxGcp2.png
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczęta :)
    Miałam Wam wstawić zdjęcie, ale coś mi tinypic nie działał i muszę raz jeszcze spróbować.

Sallvie Ty taka chudziutka w ciąży jesteś, że myślę, że jak urodzisz to Ci to szybko zejdzie :)

Suri gratuluję udanej wizyty i trzymam kciuki by Mikołaj pozostał Mikołajem :D
    Duży chłopak już jest :D w porównaniu z moimi maluchami. U nas połówkowe pewnie dopiero koniec kwietnia początek maja, ale wizyta normalna już we wtorek za dwa tygodnie więc odliczam :D

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri pokaźny maluch już :) Twoje połówkowe wypadają w dzień terminu porodu mojego :)
    maniaaaa oj kochana nie jestem chuda w ciąży :) tak do 15-20 tygodnia było okej ale teraz to jestem kulka prawdziwa :) ale mam nadzieję że szybko zgubię :)

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sallvie a tam głupoty gadasz. W cale, że nie jesteś kulka. Widziałam, na zdjęciach :D

TinyPic ze mną nie współpracuje więc wstawiam przez zapodaj :/

Łapcie internetowe ciocie :D

https://zapodaj.net/220155be7294c.jpg.html

Kamelkowo lubi tę wiadomość

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Maniaaaa Dziękuję ale na prawdę jest różnica :) i to ogromna :) ale co tam zgubi się
    A dzieciaczki piękne są już !! :)

iv09jw4z732yf0w9.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki co tu taka cisza? Co tam u was?
    My się wtamy w 38 tygodniu ciąży na 20 dni przed TP co za tym idzie w ciąży donoszonej !! :)

Kamelkowo lubi tę wiadomość

iv09jw4z732yf0w9.png
‹‹ 62 63 64 65 66 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ