'97 - mlode staraczki
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczynki witamy się z wami po weekendzie diana bardzo dobrze, ze pojechalas do szpitala. My w 13 tygodniu tez trafilysmy do szpitala ze wzgledu na taki ostry bol podbrzusza. Okazalo sie ze szyjka zaczela sie skracac ale w pore zareagowalam i jak widzisz dzisiaj jestesmy cale i zdrowe dobrze ze i u Ciebie wszystko dobrze
Nasza waga stanela w miejscu na + mamy 23,1kg w obwodzie brzuszka 108cm wydaje mi sie ze przez te 3 tygodnie przybedzie jeszcze maks kilogram-dwaKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
U nas póki co okej.. dostałam leki, leżę odpoczywam. Czasami brzuch jeszcze boli, ale już jest lepiej.
Jestem już 6kg na minusie, a powinnam już być 2 na plusie. Mam nadzieję, że w końcu zacznę tyc, bo i do tego się w końcu przyczepią.
Aniołek luty 2016 [*] (10tc.) -
Hej dziewczyny ja dzis 12t+4d
Brzuch mi wyskoczył do przodu tak,że ciezko jest mi ukryc ciaze. Wczoraj przyjechal brat i od razu zorientowal sie ze jestem w ciazy to samo bylo z babcia
A na waga mi sie waha +1/+2kg . Powiem wam ze dolegliwosci ciazowe mi wracaja. Bol piersi straszny no i moj maluch chyba nie polubil sie z czarna herbata
A wy dziewczyny tez tak macie na dany produkt ,ze jak zjecie lub wypijecie ti wam nie dobrze .
Salviee wypychaj to maleństwo na świat
Diana dobrze ze wszystko w porzadu,ale stresu musialas sie najesc na napewno.
Maniaaa kiedys czytalam wlasnie ze na przelomie 13/14 tyg moze sie pojawic taki sluz i nie jest grozny,ale dosc lekcewazaco podeszli do ciebie ja bym sie chyba im na to kozetke na chama wpakowala ,sila by mnie nie wyniesli. Ogolnie to moja szwagierka zaszla w ciaze blizniacza ,widzialam zdjecie z usg jak to super wygladasallvie lubi tę wiadomość
grudzień2015 mama aniołka (*)
październik2017 mama Oskarka
maj2019 mama Mikusia
-
Kochana nie patrz ile powinnaś być na + bo u mnie dużo dziewczyn po 20 tygodniu było 2-3 kg dopiero na + teraz na końcówce potrafią być takie które mają 7-8 na + co prawda dziwne że aż tyle schudłaś. Najważniejsze że z maluszkiem wszystko dobrze. A mówiłaś lekarzom w szpitalu o tym że tak gubisz na wadze?Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
chcebardzobycmama u mnie w 13 tygodniu też już się nie dało ukryć ciąży ahh aż patrzę sobie na zdjęcia z początków i nie wierzę, że to już koniec tej wspaniałej ale za razem stresującej przygody mam nadzieję że moje maleństwo zechce w przyszłym tygodniu wyskoczyć na świat. W końcu skoro w piątek oficjalnie będziemy uznawani za ciążę donoszoną kurcze tak się bałam że wcześniaka urodzę czy coś a tu proszęKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Chcebardzobycmama, jejku szybko Ci ten brzuszek wyskoczył. U mnie kompletnie nic nie widać, ale to może dlatego że chudne.
Na prawdę mało jem mimo, że wymioty przeszły.
Sallvie lekarzom jeszcze nic nie mówiłam, jak będę miała badania u lekarza to się odezwę czy tak może być. I czy to normalne.
Jutro też będę mieć kolejne usg, doczekać się nie mogę
Sallvie czekamy na twoją księżniczkę, już tylko dni dzielą was od spotkania zazdroszczę Ci jak nie wiem, chciała bym już mieć ciążę za sobą i maleństwo przy sobie.
Zleci i u was dziewczynki. Mi się wydawało że okres ciąży to się będzie dłużył a już w ogóle myślałam że na samym końcu to tego końca widać nie będzie a tu? Od 30 tygodnia ciąży to ja nie mam pojęcia gdzie te tygodnie zleciały
Kurcze sama nie wiem czy mam wszystko przygotowane czy jeszcze czegoś brakuje. No i muszę w końcu spakować torbę do szpitala dla dziecka.Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Cześć dziewczyny. Ja już po wizycie u lekarza. Lekarza, który prowadził moją poprzednią ciążę, ale, ale..
Najpierw odpowiem.
Diana leż, odpoczywaj i przyjmuj leki. Oni wiedzą co robią, a skoro i brzuch przechodzi to znaczy, że robią to dobrze Wagą się nie przejmuj. Ja w tej ciąży na początku fakt nie chudłam, ale i nie tyłam. Do zeszłego tygodnia wszystko w miejscu stało, a i apetyt najlepszy nie był. Teraz 1/2kg na plusie.
Sallvie Wypychaj małą Już nie mogę się doczekać Z torbą nie czekaj Może jak spakujesz to mała zechce się pojawić
Chcebardzobycmama u mnie już 15t leci A co do podejścia lekarza. Fakt. Trochę to lekceważące było. Ja wiem, że to była niedziela, że miał wolne i wgl, ale skoro podał swój numer telefonu kom to dlaczego mam nie zadzwonić i nie skorzystać z porady gdy coś się dzieje.
A teraz czas na mnie. Lekarz od razu mnie dziś przyjął. powiedziałam o co chodzi. Na fotel i badanie. Taki śluz zabarwiony na brązowo i to w dużej ilości nie jest według niego normalnym objawem ciąży. Świeżego krwawienia brak. Pobrał wymaz, szyjka okej. Zaprosił na usg. Pierwsze usg przez brzuch w tej ciąży.
Dzieci całe i zdrowe. Pooglądał dokładnie chociaż przerwa mu się zbliżała to się nie spieszył. Kręgosłupy maleństw okej, machały rączkami i nóżkami. Tak mi się lżej zrobiło jak powiedział, że dla niego dzieci wyglądają na 100% zdrowe. Dostałam zdjęcia. Jeden maluch ma już trochę ponad 8cm a drugi 7,5cm.
Za 2 tyg kontrola i pełna wizyta i badanie lekarskie u mojego starego nowego ginekologa.
Jednak on jak nikt inny pokazuje mi i mężowi, że zależy mu na ciąży i pacjentkach.
Do tego do którego chodziłam do tej pory w tej ciąży już nie zajrzę.
Jak zrobię zdjęcia usg i przetransferuje to wrzucę wam na forum
Kamelkowo, Suri_ lubią tę wiadomość
-
Salviee, Diana wlasnie tez tak mnie zdziwilo ze ten brzuch tak wyskoczyl szybko,wlasnie u mnie w rodzinie raczej male brzuchy mialy kobiety . Mi sie wydaje ze jak urosnie to sie zatrzyma na jakis czas.
Diana, mozliwe ze to od mdlosci ale niektorym kobietom dopiero w szostym niesiacu brzuch sie zaokragla ja mam przyjaciolke u ktorej nic nie bylo widac a w 6msc jak wystrzelila to ledwo w drzwi sie miescila. Jak nie jesz za duzo to staraj sie chociaz organizmowi jakies owoce dostarczyc ,witaminy.
Maniaaa o kurcze jak to szybko u Ciebie leci ale fajnie, ze takie malenstwa sie juz ruszaja
maj2019 mama Mikusia
-
chcebardzobycmama serio wzięło mnie na wspomnienia i teraz patrz jaki ja miałam brzuszek już w tym samym okresie ciąży co obecnie Ty jesteś
Pomyśleć, że to było tak niedawno, a tu zostało 23 dni ...chcebardzobycmama, Suri_, Maniaaaa lubią tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Nie no a ja w ogóle brzucha nie mam.. może mnie zaskoczy w ciągu najbliższych tygodni
Więc wyszłam że szpitala.. miałam usg maleństwo skacze jak szalone w brzuchu. Nie chciało w ogóle współpracować z panią doktor i trochę to trwało, ale wszystko East w porządku.. poza mną. U mnie okazało się że mam nadzerke. Pierwsze słyszę i nie wiem czy się bać czy nie.. miałam któraś z was z takim czymś styczność?
sallvie wrote:chcebardzobycmama serio wzięło mnie na wspomnienia i teraz patrz jaki ja miałam brzuszek już w tym samym okresie ciąży co obecnie Ty jesteś
Pomyśleć, że to było tak niedawno, a tu zostało 23 dni ...
Wow no ty to.mialas ten brzuszek
maj2019 mama Mikusia
-
To wszystko wina niedowagi przed ciążą taka chudzina jak byłam to u mnie już w 7-8 tygodniu brzuch się zaczął pojawiać
Obecnie mam jakieś 48cm na + w obwodzie bo przed ciąża miałam 60-61cm a teraz mam 108 no i te grubo ponad 20 kg na + haha w sumie to już dawno przestałam się ważyć odkąd zobaczyłam +23,1kg
U mnie brzuszek już też i to całkiem spory
Gratuluje wam udanych wizyt
Ja byłam wczoraj.
155g a crl 12,8cm maluszek coś nie chciał z nami współpracować i nie udało się dokładnie zobaczyć czy to dalej chłopiec. Na sam koniec lekarz powiedział że mignela mu chłopieca cześć także póki co zostaje Mikołaj
Połowkowe 21.04Maniaaaa lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczęta
Miałam Wam wstawić zdjęcie, ale coś mi tinypic nie działał i muszę raz jeszcze spróbować.
Sallvie Ty taka chudziutka w ciąży jesteś, że myślę, że jak urodzisz to Ci to szybko zejdzie
Suri gratuluję udanej wizyty i trzymam kciuki by Mikołaj pozostał Mikołajem
Duży chłopak już jest w porównaniu z moimi maluchami. U nas połówkowe pewnie dopiero koniec kwietnia początek maja, ale wizyta normalna już we wtorek za dwa tygodnie więc odliczam -
Suri pokaźny maluch już Twoje połówkowe wypadają w dzień terminu porodu mojego
maniaaaa oj kochana nie jestem chuda w ciąży tak do 15-20 tygodnia było okej ale teraz to jestem kulka prawdziwa ale mam nadzieję że szybko zgubięKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Sallvie a tam głupoty gadasz. W cale, że nie jesteś kulka. Widziałam, na zdjęciach
TinyPic ze mną nie współpracuje więc wstawiam przez zapodaj
Łapcie internetowe ciocie
https://zapodaj.net/220155be7294c.jpg.htmlKamelkowo lubi tę wiadomość
-
Haha Maniaaaa Dziękuję ale na prawdę jest różnica i to ogromna ale co tam zgubi się
A dzieciaczki piękne są już !!Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Hej dziewczynki co tu taka cisza? Co tam u was?
My się wtamy w 38 tygodniu ciąży na 20 dni przed TP co za tym idzie w ciąży donoszonej !!
Kamelkowo lubi tę wiadomość