Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwcowe mamusie 2013 :)
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2013 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2013, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    kurdę powinnam się zbierac do lekarza a jakośnie moge odejść od komputera ale musze zobaczyć co z tą moją owulką była nie była będzie czy jak :D do lekarza mam na 11.20 później do pracy dziś do mojego M powiedziałam że jak się nie uda w tym miesiącu to ukradnę jakies dziecko z pracy i będzie naszę uśmiał się trochę i powiedział żebym przyniosła mu Pole bo ją bardzo lubi :) Tylko ciekawe co rodzice Poli na to hihi :)

aleeeee ... dobre haha

Miriam, inessa lubią tę wiadomość

• Koza Autorytet

Wysłany: 16 maja 2013, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kobietki... Ja po wizycie u Ginki: chyba nie chciała mnie martwić ta Luteina była na cystę i niestety nic nie dała. Będę miała operacje bo ma 4cm czyli spora :( Do tyłka..

inessa lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68999.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2013, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej koza tak mi przykro :(

inessa, Koza lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2013, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie u gin twierdzi że wszystko ok i owulka jest z prawego jajnika :)

inessa, deJzi, Koza, ;oniqa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2013, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KOza przykro mi bardzo ale decyduj się na zabieg szybko żabys mogła na nowo się starać <3
    Miriam to serduszkować :)
    Dobrego wieczorku życzę :D

Miriam, Koza lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2013, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koza wrote:
    Witajcie kobietki... Ja po wizycie u Ginki: chyba nie chciała mnie martwić ta Luteina była na cystę i niestety nic nie dała. Będę miała operacje bo ma 4cm czyli spora :( Do tyłka..

o fuck...

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2013, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    narazie jeszcze sie nie witam na czerwcowych ale dziewczyny pomozcie mi bo niektore maja w tym doswiadczenie. jakie hormony powinnam sobie przebadac i w ktoeym dniu cyklu, bo ja to ciemna z tego jestem
    a tak sobie dzisiaj z mezem rozmawiałam na ten temat i zdecydowałam sie isc i zrobic prywatnie i wyniki zaniesc do lekarza. pomozcie prosze

inessa lubi tę wiadomość

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2013, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się witam w czerwcowych mamusiach. Same znane twarze...

inessa lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2013, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana a może się jednak okażę że konwalie jednak kwitną w maju :) i akurat zaciążysz jeszcze w maju a dowiesz się w czerwcu <3 czego Ci życzę

inessa, Konwalia lubią tę wiadomość

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2013, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mam pytanko jak byłam ostatnio u gina i powiedziałam mu żeby sprawdził czy miałam ovu i z jakiego jajnika to popatrzał na mnie jak bym sie z chionki urwała :/

inessa lubi tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2013, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w którym dniu cyklu byłaś ?

inessa lubi tę wiadomość

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2013, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakoś zaraz przed @

inessa lubi tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2013, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa trudno to powiedzieć bo powinien to zlecić lekarza, ale zwykle bada się w 2-5 dniu (i tu lekarz decyduje) bada się progesteron który powtarza się około 7 dni po owulce. Bada się na poczatku cyklu też od 2-6 dnia poziom fsh, lh, prolaktyne , tsh , ft3,ft4 przeciwciała tarczycy, no to z takich podstawowych nie pamietam więcej.

;oniqa szczerze dziwny lekarz, coprawda jest czasmi trudno ocenić lekarzowi owulke zwłaszcza przy słabszym usg ale powinien Ci powiedziec to jest jego zadanie jako lekarza no oczywiście dobrego lekarza :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2013, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja do niego chodzę juz kilka lat i pierwszy raz z czyms takim sie spotkałam może miał słabszy dzień no ale wkurzyłam się

inessa lubi tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2013, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dziwie się, coprawda piszesz,że byłaś przed samym okresem wtedy to już trudniej ale i tak on powinien oglądać jajniki i stwierdzić czy masz owulke. Choć nie mi go oceniać :)

;oniqa lubi tę wiadomość

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2013, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Kochana a może się jednak okażę że konwalie jednak kwitną w maju :) i akurat zaciążysz jeszcze w maju a dowiesz się w czerwcu <3 czego Ci życzę

Rzeczywiście Miriamko może zakiełkuje w maju a potem będzie tylko kwitnąć :)

inessa, Miriam lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Koza Autorytet

Wysłany: 17 maja 2013, 05:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) Dziękuję kochane za ciepłe słowa <3
    inessko - na zabieg zdecyduję sie zaraz po powrocie z urlopu ponieważ jutro już jedziemy :/
    Smutno mi kurczę Pani D. powiedziała że trzeba zacząć działać żebym nie straciła jajnika jak to się zaniedba i jeszcze o czymś że jak nie będzie ok po zabiegu to jakieś tabletki na pół roku da.
    Co najbardziej pozytywne jak powiedziałam mamie że mnie zabieg czeka ,załapała szybko że się staramy i nie wychodzi.
    Powiedziała że u niej było wszystko ok a zaszła po 4 latach w czasie gdy brała kwas foliowy 4 miesiące.
    Trochę się rozpisałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2013, 05:09

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2013, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koza no i trzeba gdzieś się wypisać :D
    Udanego urlopu a może akurat stanie się jakiś cud i Wam się uda i bez zabiegu <3
    Wszystkim staraczkom dobrego dnia życzę :D <3

Koza lubi tę wiadomość

• Koza Autorytet

Wysłany: 17 maja 2013, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa- pewnie że trzeba a kto mnie lepiej zrozumie niż wy kobietki :) Nie robię sobie nadziei ale Dziękuję <3
    Zaliczyłam dziś jeszcze lekarkę rodzinną i robiła mi usg zwykłe i na nim akurat tej cysty nie widać , ginka mi dopochwowo robiła.
    W szpitalu też byłam i termin mam na 30tego , na korytarzu akurat spotkałam lekarza do którego jestem umówiona.

inessa lubi tę wiadomość

• gosia28:( Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2013, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też się tu dopisuję ;)

inessa lubi tę wiadomość

35300098465d87410706fe8bea3855e3.png
‹‹ 4 5 6 7 8 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ