Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwcowe Testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe Testerki :)

Oceń ten wątek:
  • Pysiaaa21 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La gratuluje ;) widzisz tylko pol milniona plemnikow a sie udalo ;) ciesze sie naprawde to cud ;)... u mnie bylo 10 milionow i co i dupa :P no trudno teraz bedzie trzecia IUI :)

f2w3rjjgpp4cuceo.png
    8 IUI nie udanych :(
    04.09.2015 - ICSI w Holandii zarodek dwudniowy 4 C :(
    10.12.2015 - criotransfer w Holandii zarodek 5 C :(
    23.10.2017 - ICSI w Polsce blastusie 3BC i 3CB - cb :(
    08 i 11.2021 - 2 x ICSI w Belgii NIE UDANE
    29.03.2022 - niespodzianka - ciąża naturalna <3 termin 06.12.2022 <3 <3 <3
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida17 wrote:
    Rudasku od tygodnia fatalnie, ale tylko przez/aż mdłości!!! Cała reszta super na szczęście, ale dziś wieczorkiem mam wizytę, więc liczę już na same dobre wieści ;)

Mnie też pobolewały jajniki, podobno jakby na czas owulacji organizm może jeszcze tak działać, więc spokojnie ;)

No ja tez miewam mdlości raz wieksze raz mniejsze! ostatnio mnie budza nad ranem o mam wrazenie ze zaraz zwymiotuje ale na szczescie jeszcze mi sie nie zdarzylo i mam nadzieje ze nie zdarzy...oprócz tego ok!!! :)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    No ja tez miewam mdlości raz wieksze raz mniejsze! ostatnio mnie budza nad ranem o mam wrazenie ze zaraz zwymiotuje ale na szczescie jeszcze mi sie nie zdarzylo i mam nadzieje ze nie zdarzy...oprócz tego ok!!! :)

Oj, początek miałam też piękny, ale teraz to 24/7 po prostu nie kontroluję ciała, nie jestem w stanie! Dzień zaczynam od łazienki, mąż się śmieje, że dzidzia wykańcza mnie w takim tempie, w jakim jemu przez 6 lat się nie udało! :) ale poważnie to w takich sytuacjach, wiem, że dokonałam dobrego wyboru, normalnie Skarb, nie mąż ;) ha

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z mniej poważnych spraw, to będąc pod prysznicem ogoliłam jedną nogą, a przy drugiej zabrakło wody!!!!! mam nadzieję, że woda wróci, bo niezbyt fajnie tak do dr ;)

Daisy, Sue, mizzelka, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o widzisz :) no ja też nie narzekam na mojego!!! :)
    ale co takiego sie dzieje z Twoim ciałem ? oprócz mdłości cos jeszcze CI dokucza ?

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, to raczej przez mdłości mam takie objawy, nie mogę się wyprostować, kręci mi się w głowie, jestem blada, ostatnio były nawet dreszcze i tego typu rzeczy...dla mnie to nowość, bo ja jestem taka, że nic mi nie dolega, nawet jak dolega, cholernie uparta jestem,jeszcze biegam do łazienki z rana od kilku dni, już się przed tym nie bronię itp. ...ale to efekt mdłości, bo samopoczucie jest ok ;)

Mam nadzieję, że u Ciebie będzie lżej :)

Dobra, bo zaraz Daisy mnie opierniczy i dziewczyna będzie mieć rację ;)

Daisy lubi tę wiadomość

• Aga89 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna trzymaj się mocno, wiem że to trudno ale musisz mysleć pozytywnie. Po pierwsze może ciąża jest młodsza niż to wynika z ostatniej miesiączki.Po drugie tak jak już któraś z dziewczyn pisała dobrze że już teraz masz kolor ciemnobrązowy a nie żywą krew. Nie przejmuj się lekarzami i ich brakiem ludzkiego podejścia do Twoich obaw. Teraz musisz jak najwięcej odpoczywać i myśleć pozytywnie. Jeżeli chodzi o Twoje pytanie kiedy można się później starać to lekarze zazwyczaj zalecają po 3 miesiącach.

TTrzymaj się mocno!!!

merida17 lubi tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    a do tego po rozmowie z lekarzem w radio puścili tę piosenkę :) myślę, że podnosi na duchu może i Was wesprze :) chociaż ogólnie to nie moje klimaty ale wpada w ucho zatem daję linka :) http://www.youtube.com/watch?v=S6YtIrwWOzA
    Zobacz na mój podpis :D Jak wracam od gina często leci w radiu, też nie mój klimat, ale tekst mi pasuje :)

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże, co za czarny czwartek!

Kasika - strasznie mi przykro. Wiem, ze to nic nie da, ale staraj sie byc silna! Wspieram Cie z oddali!

Słoneczna- jeszcze sie nie poddawaj! Jeszcze nie wszystko stracone!

Mnie dzis boli brzuch, jakbym miała dostać @, nie wiem o co chodzi.

• Daisy Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ia kochana gratuluje Ci!!! :*

Sloneczna Skarbie Ty moj trzymaj sie dzielnie!!!

A o Tobie Merida to nie bede wspominac nawet :D Ale z ta nieogolona noga to mnie rozwalilas hahaha :D

Kochane ja mam dzis naprawde kiepski dzien. Jeszcze sie poklocilam z moim i pojechalam juz po 13 po corke i przyjechalam z nia do mamy i wcale nie mam ochoty wracac dzis do domu :(
    On oczywiscie twierdzi ze wkrecam sobie jakies kretynskie rzeczy. A poszlo o to ze jutro zakonczenie roku i potem piknik jest w ogrodzie i prosilam zeby zostal tez na piknik, no ale on oczywiscie nie moze no bo praca. No to mu wyrzygalam ze jakos po tate to ma czas wyjsc na 2 h dzis odebrac go z lotniska i do domu odwiezc i to bez gadania, a jak ja go prosze o cos to nigdy nie moze wyjsc. Od slowa do slowa powiedzialam ze traktuje mnie jak obca osobe i wiadomo czemu przeciez ani ja ani moje dziecko nie jestesmy jego rodzina. :( i afera. Eh do dupy dzien do dupy :/ a on mowi.ze ja wymyslam. :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 16:54

la, Kasia * lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida17 wrote:
    Nie, to raczej przez mdłości mam takie objawy, nie mogę się wyprostować, kręci mi się w głowie, jestem blada, ostatnio były nawet dreszcze i tego typu rzeczy...dla mnie to nowość, bo ja jestem taka, że nic mi nie dolega, nawet jak dolega, cholernie uparta jestem,jeszcze biegam do łazienki z rana od kilku dni, już się przed tym nie bronię itp. ...ale to efekt mdłości, bo samopoczucie jest ok ;)

Mam nadzieję, że u Ciebie będzie lżej :)

Dobra, bo zaraz Daisy mnie opierniczy i dziewczyna będzie mieć rację ;)

Kurcze mam takie same objawy jak Ty kochana, meczy mnie tak to od 4-5 dni:( zyc sie nie da, tylko u mnie jest @ ale duzo skąpsza niz zwykle, ale pierwszy raz mam takie jazdy..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 17:18

• Sue Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la wrote:
    Dziewczyny beta 9,2 3/4 tydzień wychodzi. Rycze ze szczęścia. Lekarz mówi, że to nie zastrzyk! Nie wierze, że się udało! :)
    La, nawet ja sie ze szczescia wzruszylam:) Ty i Mizzelka jesteście takimi promykami dzis:)

Słoneczna, trzymam kciuki, zeby Kropek walczył! Tym bardziej, ze on o dzien młodszy od Juniora:*
    Daj znac :*

mizzelka, la lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy to ostro.. ja nie raz się ze swoim capnę.. i pamiętasz jak ostro poszło pod koniec maja ;/ chwila odpoczynku ci się przyda, relaksu :)
    a on raczej nie cichacz? nie umie sie gniewac? :)

Daisy lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La, nie mogę uwierzyć! Jesteś w ciąży!!!!!Gratuluję!!! Boże, ale musisz być teraz szczęśliwa. Przywracasz mi wiarę, że warto walczyć.
    Co do ilości plemniczków, u małża jest 191 milionów i jakoś żaden z nich nie może znaleźć drogi do jaja. :D

la lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ten zespól najlepszy przekaz mieszka niedaleko mnie :D
    jeszcze kuzyna mam łukasza z jeden8L :D
    hip hopowo, ale ja nie słucham :D
    choć kiedyś łukasz miał fajne piosenki :) stare dobre czasy :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    La, nie mogę uwierzyć! Jesteś w ciąży!!!!!Gratuluję!!! Boże, ale musisz być teraz szczęśliwa. Przywracasz mi wiarę, że warto walczyć.
    Co do ilości plemniczków, u małża jest 191 milionów i jakoś żaden z nich nie może znaleźć drogi do jaja. :D
    tyłek do góry :D skutkuje! hahah :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizelka mi dziewczyny na innym wątku mówiły, że podobno trzeba się na prosto na brzuchu położyć. A ja zazwyczaj po <3 przewalam się na lewy lub prawy bok, zależy z której strony owuluję. Sama już nie wiem :D

mizzelka lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w tym cyklu miałam twardą poduszkę tak jakby oparcie ale jak wałek to wygląda :) i podkładałam pod tyłek i kolana aż na piersi kładłam :) i tak 15 min. odsuwałam powoli poduszkę i spałam... prawie nic nie ciekło jak zawsze :D prosto mozna sie kłaść jak tyłozgięcie a jak masz przodozgięcie to lepiej tyłek do góry :D ponoć :D można spróbować, czemu nie :D śmiesznie to wygląda ale mój po tylu <3 to spał :D nawet nie zauwazyl kiedy ja sobie podłożyłam :D

samira lubi tę wiadomość

• Betty Boop Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, przeleciałam wątek od rana i jestem w szoku. Co za dzien. Dla mnie kiepsko sie zaczął, bo test -, brzuch cały dzien mnie napitala ale i tak @ nie ma.
    Potem zobaczylam foty mizzelki i WOW-super ! Potem znowu wiadomosc od kasiki- bardzo Ci współczuję i słoneczna-trzymaj się kochana. No i na koniec la - wspaniala wiadomosc. Ach, jakie poprzeplatane.
    U mnie kiepsko, wlasnie popijam winko, ale cholera mam tylko jeden kieliszek a przydałoby sie wiecej.

la lubi tę wiadomość

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dzien pełen emocji i nie wiem czy sie cieszyć czy płakać.......

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 19:03

‹‹ 522 523 524 525 526 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ