Dziewczyny które są tutaj rok i dłużej i dalej walczą o dzidzie...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyo nie tylko nie joasiu xD xD asia moze byc ;)u nas nie jest na szczescie az tak kle.. 12 mln bylo w badaniu. dostal jakis lek przez miesiac i mamy do powtorzenia wyniki. tutaj nei spotkalam sie z lekami typowymi na "polepszenie" nasienia.. chce kupic jakies witaminki , cynk.. prawda?
lekarz powiedzial ze jesli nei poprawi sie wynik to i tak jest on dobry do inseminacji.Ania_84, Iwka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnulkaa wrote:Zgadzam sie z Wami w kwestii tego, ze to staje sie problemem cywilizacyjnym, na pewno nie pomaga ten pospiech, stres, chemia w jedzeniu, spaliny w powietrzu, komorki w kieszeniach i laptopy na kolanach.
Jesli chodzi o mnie, to w sumie nie wiem czy moge powiedziec, ze staram sie ponad rok. Niby przestalismy sie zabezpieczac ponad poltora roku temu, byly cykle z dokladna obserwacja i celowaniem byly takie na luzie, byly takie, gdzie przytulanko bylo sporadyczne. Nie wiem, czy to moze byc nadal brak szczescia...Badania poki co nic nie pokazuja.
A jeszcze a propo ciaz w bliskim otoczeniu - ja ostatnio dowiedzialam sie o dwoch - i to nie jest tak, ze jestem zazdrosna i dlatego nie skacze z radosci.
Zgadzam sie z vanessa. To troche bardziej skomplikowane. No ale ciezko zrozumiec temu, kto przez cos takiego nie przeszedl.
Ja mam jeszcze jedną koleżankę teraz już w 7 miesiącu, jak napisała do mnie że będe ciocią, pogratulowałam , powiedziałam że się cieszę (ona nie wiedziała że ja mam problemy zajściem)i zapytała się kiedy ja będe miała maluszka, i że nie ma co myśleć trzeba działać. Wtedy jej powiedziałam że nie zawsze jest tak jakby sie chciało, że mam problem, powiedziała 'rozumiem' i to był koniec tematu. Normalnie rozmawiamy, jest wyrozumiała, nie rzuca głupich tekstów a ja staram sie jej pomagać jeśli tylko jest taka potrzeba i szczerze nie mogę doczekać się aż mała będzie na świecie .
Nie wiem od czego to zależy, jedne kobiety potrafią to uszanować, inne dosłownie potrafią człowieka zmieszać z błotem...
Takie sytuacje pokazują kto zasługuje na miano przyjaciela.
vanessa, Iwka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjoannaBS wrote:hej dziewczyny! moge sie przylaczyc? probowalam na paru stronkach ale wszedzie grupy byly juz dosc "zamkniete"... wlasnie "dokopalam sie" do OVU . nie zabezpieczamy sie juz ponad 2 lata... ale dopiero teraz zaczne przygode z mierzeniem temp itd. U nas problemem sa "zolniezyki" meza... przede mna jeszcze badanie droznosci.. a jak jest u Was?
Iwka lubi tę wiadomość
-
joannaBS wrote:o nie tylko nie joasiu xD xD asia moze byc ;)u nas nie jest na szczescie az tak kle.. 12 mln bylo w badaniu. dostal jakis lek przez miesiac i mamy do powtorzenia wyniki. tutaj nei spotkalam sie z lekami typowymi na "polepszenie" nasienia.. chce kupic jakies witaminki , cynk.. prawda?
lekarz powiedzial ze jesli nei poprawi sie wynik to i tak jest on dobry do inseminacji.
na meskim problemie jest spoo info ..aleogolnie
na poprawe nasienia ..
Salfazin lub androwit- jesli was stac to profertil
do tego w zaleznosci jelsi macie duza lepkosc to wit C
l-karnityna
maca
cynk i selen sa w tych pierwszych co wymienilam
oczywiscie zdrowy tryb zycia, nieprzegrzewanie jader, unikanie kawy,papierowso i alkohollu szczegolnie piwa i wodki, zakaz sauny i gorACYCH kapieli
A czy czasem nie mial leukocytow w nasieniu ?? bo jak tak to moglo wplynac na zmniejszona ilosc plemnikow.. -
A ja miałam mieć HSG w tym cyklu ale wyszły mi grzybki (ale spodziewałam się tego) i jakieś badziewie zwane Ureoplazmą i czeka mnie antybiotykobranie i powtórka posiewu i dopiero jak w posiewie wyjdzie wszystko czysto to HSG.
-
nick nieaktualnyjoannaBS wrote:hej dziewczyny! moge sie przylaczyc? probowalam na paru stronkach ale wszedzie grupy byly juz dosc "zamkniete"... wlasnie "dokopalam sie" do OVU . nie zabezpieczamy sie juz ponad 2 lata... ale dopiero teraz zaczne przygode z mierzeniem temp itd. U nas problemem sa "zolniezyki" meza... przede mna jeszcze badanie droznosci.. a jak jest u Was?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2014, 19:33
Iwka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyvanessa wrote:A ja miałam mieć HSG w tym cyklu ale wyszły mi grzybki (ale spodziewałam się tego) i jakieś badziewie zwane Ureoplazmą i czeka mnie antybiotykobranie i powtórka posiewu i dopiero jak w posiewie wyjdzie wszystko czysto to HSG.
-
Hej co tam u Was??
Ja dzisiaj cały dzień sprzątałam Ale jeszcze nie skończyłam niestety. W poniedziałek okna i podłogi na błysk.Iwka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wspolczuje juz dzis
Iwka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyania_84 mieszkamy w am. pld ,moj maz jest "tutejszy" wiec walsnie szukam bardziej po skladnikach niz nazwach. dzisiaj sie wybiore do apteki.
co do ciaz w otoczeniu to pracuje w szkole i ok 8 mam ciezarnych w klasie i 2 kolezanki ktore "zabezpieczaly sie" metoda kalendarzykowa.. Ogolnie staram sie nie myslec ani nie porownywac sie ale kiedys jedna z kolezanek powiedziala cos o staraniach ze zajsc w ciaze "przeciez nei jest takie trudne" .. grr dla niektorych wlasnie jest!
Iwka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny mam pytanie trochę z innej beczki, mianowicie chodzi mi o tabletki Bromergon , na ulotce jest napisane żeby chronic tabletki przed światłem, same tabletki sa w fiolce z ciemnego szkła na (opakowanie od porducenta w środku fiolki zawierało także dodatkowo watę), a ja mam takie pudełeczko na leki z nazwami dni tygodnia które jest przeźroczyste
Mogę do niego włożyć tabsy czy pod wpływem świata istnieje możliwość że stracą odpowiednie działanie? -
Brunette wrote:Dziewczyny mam pytanie trochę z innej beczki, mianowicie chodzi mi o tabletki Bromergon , na ulotce jest napisane żeby chronic tabletki przed światłem, same tabletki sa w fiolce z ciemnego szkła na (opakowanie od porducenta w środku fiolki zawierało także dodatkowo watę), a ja mam takie pudełeczko na leki z nazwami dni tygodnia które jest przeźroczyste
Mogę do niego włożyć tabsy czy pod wpływem świata istnieje możliwość że stracą odpowiednie działanie?
Skoro pisze, aby chronić przed światłem to lepiej nie przekładaj. Producent nie bez przyczyny takie ostrzeżenie dał i w takim opakowaniu sprzedawane są.aszka, Iwka lubią tę wiadomość
Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
25.03.2015 - biochemiczna.
6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).
Naturalny cud w czerwcu 2020 roku Spodzewamy się synka -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny