Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhe wytrwałości w ćwiczeniach.
    A ja jedząc pączka właśnie doszłam do wniosku, że od jutra biorę się za siebie. Jutro wyciągnę rower i go `odkurze` , chociaż jak odbiorę prawko ... to ciężko będzie :D
    Dodatkowo muszę kupić mp3 i zaczynam bieganie. Niedaleko gdzie mieszkam mamy zalew i na placu zabaw są postawione urządenia do ćwiczenia, super sprawa ;)

Anhe, Fidelissa lubią tę wiadomość

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • Anhe Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super, że nie jestem sama :D
    Razem pochudniemy, razem zafasolkujemy! :D

sara_nar, potforzasta lubią tę wiadomość

Trzymam kciuki za nas wszystkie!

526e02e297a4e6092323aa50e4900fb4.png
    bfaregz2mhjblff8.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też, ja też zaczynam ćwiczyć! Już kilka razy w tym miesiącu mi się udało zmotywować :):) Ale jak najbardziej zaliczam się do grona początkujących :):)

Sanoocha, muszę też przetestować takie soczewki, bo moje to mnie trochę irytują i całą ta zabawa z wyciąganiem, myciem, zalewaniem, a bez okularów to by się nie obeszło

• Papi Koleżanka

Wysłany: 3 marca 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny . :) Mam pytanie. Moje cykle są niestety nieregularne .. (24-27 dniowe) Ostatni cykl był 26 dniowy. Z moim M kochałam się 13,17,18,19,20 dc. Moje pytania brzmią : Jak myślicie którego dnia może wystąpić u mnie owulacja? Czy mam jakąś szanse na zajście w ciążę w tym cyklu ? :)Dziękuję za odp.

♥ ♥ ♥
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Papi.
    Nie próbowałaś może mierzyć temperatury?
    Czytałam, że miesiączka następuje średnio 12-14 dni po owulacji. Więc według tego gdybyś miała 26 dniowy cykl, to owulacja nastąpiła w 12-14 dniu cyklu. Plemniki też mają swoją żywotność. Jako tako to szanse są.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2014, 14:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem co się dzieje ovu nie wyznaczyło mi owulki a przecież miałam spadek w 12dc a teraz temp. idzie w górkę tyle że raz spada raz w górę ale nie spada poniżej temp. z 12dc . Czy to musi być ciągle w górze bez takich spadków mogłybyście zobaczyć mój wykres

• Papi Koleżanka

Wysłany: 3 marca 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jeszcze nie próbowałam .. To jest nasz I cykl starań , także wszystkiego właściwie się uczę .. A temp. powinna wzrastać ?

♥ ♥ ♥
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No sie wscieklam. Siostra Piotrka przylatuje tak sie ciesze ze az wcale :/

Anhe, Fidelissa lubią tę wiadomość

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczko, nie pomogę, bo sama się nieorientuję zbyt dobrze w tych wykresach

Papi, to w takim razie trzymam kciuki, żeby się już w pierwszym udało :) Temperatura po owulacji wzrasta i w ciąży utrzymuje się na wyższym poziomie

Ewelina, a długo będziesz musiała ją tolerować? (bo widzę, że chyba nie obdarzasz jej zbyt wielkim uczuciem...)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2014, 15:13

Papi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    Landryneczko, nie pomogę, bo sama się nieorientuję zbyt dobrze w tych wykresach

Papi, to w takim razie trzymam kciuki, żeby się już w pierwszym udało :) Temperatura po owulacji wzrasta i w ciąży utrzymuje się na wyższym poziomie

Ewelina, a długo będziesz musiała ją tolerować? (bo widzę, że chyba nie obdarzasz jej zbyt wielkim uczuciem...)
    Wiesz zabko zeby sprzątała po sobie to jeszcze niech se siedzi ale trzeba za nia wszystko wynosic i wogole . tydzien ma byc ale ostatnio miala byc 2 a byla ponad miesiac

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    Wiesz zabko zeby sprzątała po sobie to jeszcze niech se siedzi ale trzeba za nia wszystko wynosic i wogole . tydzien ma byc ale ostatnio miala byc 2 a byla ponad miesiac
    Kochana to weź zagoń do roboty a nie na krzywy ryj bd siedziała . Ty jesteś w ciąży i to ona powinna tobie pomagać

Anhe, Ewelina23, Fidelissa lubią tę wiadomość

• Anhe Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    No sie wscieklam. Siostra Piotrka przylatuje tak sie ciesze ze az wcale :/

Widzę, że reagujesz na szwagierkę tak, jak ja na teściową :D

Landryneczka, Ewelina23, Fidelissa lubią tę wiadomość

Trzymam kciuki za nas wszystkie!

526e02e297a4e6092323aa50e4900fb4.png
    bfaregz2mhjblff8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhe wrote:
    Widzę, że reagujesz na szwagierkę tak, jak ja na teściową :D
    I ja na swoją ;P a na szwagra to już wgl :P

• sara_nar Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinko dokładnie powiedz, że jesteś w ciąży i nikomu usługiwać nie będziesz.W razie ostrej jatki zwalisz na buzujące hormony ;)
    Hehe ja jedynie źle reaguję na dziewczynę brata mego Marka. NIe wiem co to będzie w tej Holandii jak pojadę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2014, 15:28

Little Frog, Ewelina23, Fidelissa lubią tę wiadomość

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczko pamietasz jak pisalam na starym watku o niej za nia mama wszystko robi wiec watpie zeby tu cos ruszyla . A ja nie mam zamiaru sie z nia klucic . Moze teraz sie ruszy zobaczymy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2014, 15:29

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    No to może porozmawiaj z Piotrkiem, jak będzie coś nie tak, to niech jej zwróci uwagę. To jego siostra, więc mają jakiś taki inny rodzaj kontaktu ze sobą.

Ogólnie to rodzina męża/partnera to zazwyczaj drażliwy temat :) Ja też mam dla swojej rodziny taki "pakiet ochronny" i zazwyczaj staram się, żeby nikt na nich nic nie mówił :) A do rodziny to już mam dystans. Sama nie wiem czemu... Może czuję zbyt mocno, że mój mąż jest teraz MÓJ, a nie ich :D

Fidelissa, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    Landryneczko pamietasz jak pisalam na starym watku o niej za nia mama wszystko robi wiec watpie zeby tu cos ruszyla . A ja nie mam zamiaru sie z nia klucic . Moze teraz sie ruszy zobaczymy.
    Pamiętam ale no do przesady nie jesteś jej służącą nie kłóć się z nią tylko powiedz że jesteś w ciąży i nie bd za nią wszystkiego robiła . Na spokojnie :)

Ewelina23, Fidelissa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    No to może porozmawiaj z Piotrkiem, jak będzie coś nie tak, to niech jej zwróci uwagę. To jego siostra, więc mają jakiś taki inny rodzaj kontaktu ze sobą.

Ogólnie to rodzina męża/partnera to zazwyczaj drażliwy temat :) Ja też mam dla swojej rodziny taki "pakiet ochronny" i zazwyczaj staram się, żeby nikt na nich nic nie mówił :) A do rodziny to już mam dystans. Sama nie wiem czemu... Może czuję zbyt mocno, że mój mąż jest teraz MÓJ, a nie ich :D
    Wiesz ja tez staram sie ale jej nienawidze . Jej mama fajna babka a ona po kim to ma to nie mam zielonegopojecia . Muszemu powiedziec jak cos niech jej zwraca uwage

dżona lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa szkoda klawiatury na nia

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    Ja też, ja też zaczynam ćwiczyć! Już kilka razy w tym miesiącu mi się udało zmotywować :):) Ale jak najbardziej zaliczam się do grona początkujących :):)

ja tez zaczynam, bo zauwazyłam, ze jak kiedys robiłam codziennie 6 Wejdera to podczas @ mnie brzuch wogole nie bolał...chodze raz w tyg na siatkówke ale to zdecydowanie za mało a prace mam niestety biurkowa i czuje jak mnie plecy bola a najgorsze jest to ze zyły w nogach mnie pieką :(

a mój R wynalazł siłownie nie daleko bloku, i maja promocje dla nowych, ze pierwszy karnet na 4 wejscia kosztuje 10zł, wiec postanowilismy to kupić i spróbować chodzić...choc podziwiam jak sie mojemu R jeszcze chce ( 2 razy w tyg piłka i raz siatkówka) ehhhhhhhhhh :)

Little Frog, sara_nar lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
‹‹ 1234 1235 1236 1237 1238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ