Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinko, czyli dalsza lista wygląda teraz tak:
    18.01 - Little Frog -, Poli,
    20.01 - Lili266, Ewelina23
    21.01 - olka30
    22.01 -
    23.01 - niecierpliwa20
    24.01 -
    25.01 -
    26.01 - Ania1986, Driada0102, KotkaPsotka
    27.01 - Melula
    28.01 - julenka78
    29.01 -
    30.01 - Anka 10222
    31.01 - paaulla84

A w LUTYM :D

17.02 - Little frog

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    Ewelinko, czyli dalsza lista wygląda teraz tak:
    20.01 - Lili266, Ewelina23
    21.01 - olka30
    22.01 -
    23.01 - niecierpliwa20
    24.01 -
    25.01 -
    27.01 - Melula
    28.01 - julenka78
    29.01 -
    30.01 - Anka 10222
    31.01 - paaulla84

A w LUTYM :D

17.02 - Little frog
    aha no widzisz musialam przeoczyc :)

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe, nic nie przeoczyłaś :) Ja tak sobie zapisuję mniej więcej statystyki (dobrze wiedzieć, że się udaje), a Macierzanka u siebie w pamiętniku ma też listę :)
    Ja już się wpisuję na luty, mam nadzieję, że taki miesiąc zakochanych będzie mi sprzyjał :):)
    A jak tam u Ciebie? :) Testowanko już na dniach :) Trzymam mocno kciuki, żebyś nie musiała dopisywać się na żadną listę do końca roku (oczywiście za sprawą małej fasolki) :):)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpiszcie mnie na 20.01 :D zaryzykuję, o ile wytrzymam :P

• karmela85 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie żabko zapisz na 11.02, skoro na luty zapisujesz:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    Hehehe, nic nie przeoczyłaś :) Ja tak sobie zapisuję mniej więcej statystyki (dobrze wiedzieć, że się udaje), a Macierzanka u siebie w pamiętniku ma też listę :)
    Ja już się wpisuję na luty, mam nadzieję, że taki miesiąc zakochanych będzie mi sprzyjał :):)
    A jak tam u Ciebie? :) Testowanko już na dniach :) Trzymam mocno kciuki, żebyś nie musiała dopisywać się na żadną listę do końca roku (oczywiście za sprawą małej fasolki) :):)
    chciala bym ale tempka spada nie duzo ale spadek widac . Co z tego ze obstawione <3 jak pewnie nic z tego . Jak w tym się nie uda to chyba dam sobie spokój .
    Bo juz mam dosc czekania , stresów i nerw ktore za kazdym razem sa .
    Ciesze sie tylko ze clo mi cykl sprocil ze nie musze czekac po 44dni albo 46 .
    Piotrek tylko wypytuje czy to nasz cykl czy sie udalo tez widze ze juz ma po malu dosc tego czekania .

• Melula Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też denerwuje takie czekanie. każdego miesiąca czeka się najpierw na koniec @, potem na owulację, a potem na fasolkę lub @...
    ja już tak czekam ponad dwa lata... nadal jestem pełna nadziei, bo od nowego cyklu Clo i że w końcu oddałam się pod pełną kontrolę poradni NP... ale to nie zmienia faktu, że stres związany z tym czekanie jest deprymujący...

nick nieaktualny, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu jest cała styczniowa lista:
    4.01 -justysia 90 <3, Paula55 <3, b-c <3
    7.01 - Maniuś -, Milcia
    9.01- MonikaDM -
    11.01 - Macierzanka:) -
    12.01 - fipsik <3
    13.01 - Aniulka86, Kaśka28, martyna1989 <3
    14.01 - mariposa
    15.01 - patu <3
    16.01 - olka25 -
    17.01 - aaaga <3
    20.01 - Lili266, Ewelina23, Ania07
    21.01 - olka30
    22.01 -
    23.01 - niecierpliwa20
    24.01 -
    25.01 -
    27.01 - Melula
    28.01 - julenka78
    29.01 -
    30.01 - Anka 10222
    31.01 - paaulla84

LUTY:
    11.02 - Karmela85
    17.02 - Little Frog

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my sie staramy 4 m-ce a juz mamy serdecznie dosyć... i nie da sie <3 i nie myśleć o dziecku... nie da :( zawsze gdzieś tam w środku to siedzi .

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    Tu jest cała styczniowa lista:
    4.01 -justysia 90 <3, Paula55 <3, b-c <3
    7.01 - Maniuś -, Milcia
    9.01- MonikaDM -
    11.01 - Macierzanka:) -
    12.01 - fipsik <3
    13.01 - Aniulka86, Kaśka28, martyna1989 <3
    14.01 - mariposa
    15.01 - patu <3
    16.01 - olka25 -
    17.01 - aaaga <3
    20.01 - Lili266, Ewelina23, Ania07
    21.01 - olka30
    22.01 -
    23.01 - niecierpliwa20
    24.01 -
    25.01 -
    27.01 - Melula
    28.01 - julenka78
    29.01 -
    30.01 - Anka 10222
    31.01 - paaulla84

LUTY:
    11.02 - Karmela85
    17.02 - Little Frog

ja też bede gdzies w lutym ale po owulce dam znać to rózie bywa z tym cyklami i nie wiem kiedy owulacja będzie .

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, czekanie jest deprymujące. Ale najgorzej jest kilka dni po owlulce jak napięcie rośnie :)

Zaktualizowałam listę i dopisałam siebie na luty, choć bez emocji tym razem. Jestem na "dowcipnych" lekach i dopóki się nie skończą to z bzykanka nici. Ale fajnie tak być na liście oczekujących i ja już się tak przyzwyczaiłam, że nawet już tak bardzo nie czekam jak parę, czy paręnaście cykli temu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2014, 12:33

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia jest ciezko ja o tym wiem .
    A ostatnio sie zalamalam bo na priv pisala mi jedna dziewczyna i ona mi napisala ze sie zalamala i ma dosc jak sie jej zapytalam ile sie stara napisala mi ze dopiero 2 cykl ze jest w polowie 2 cyku . To wtedy ja sie zalamalam bo 2 cykle a rok to ja juz powiennam sie calkowicie zalamac a nie wspomne o tych dziewczynach co sie staraja dluzej !
    Monia spokojnie napewno sie uda .

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    chciala bym ale tempka spada nie duzo ale spadek widac . Co z tego ze obstawione <3 jak pewnie nic z tego . Jak w tym się nie uda to chyba dam sobie spokój .
    Bo juz mam dosc czekania , stresów i nerw ktore za kazdym razem sa .
    Ciesze sie tylko ze clo mi cykl sprocil ze nie musze czekac po 44dni albo 46 .
    Piotrek tylko wypytuje czy to nasz cykl czy sie udalo tez widze ze juz ma po malu dosc tego czekania .
    Ojjjj, Biedactwo... Może właśnie takie olanie wszystkiego to najlepsza metoda na Waszą upragnioną ciążę. Też mu się nie dziwię, bo to wszystko takie trochę mechaniczne, a nie naturalne się robi. Na hasło "ovulacja" wskakujemy do łóżka, ale to przed trzeba odpowiednią wstrzemięźliwość zachować, najlepszą pozycję itp. Każdego może to wykończyć...a gdzie w tym wszystkim uczucia?
    Może trochę przekoloryzowałam, ale z biegiem czasu wszystko właśnie tak mogłoby wyglądać...
    Ja póki co nie podchodzę do tego wszystkiego tak "naukowo" (temperatury, sprawdzania, seks w odpowiednim momencie). Owszem, mam ogromną nadzieję, że się uda, ale póki co to tylko odstawiliśmy antykoncepcję i staramy się żyć zdrowiej. Ale ja mam w miarę regularne cykle i to dopiero początki naszych starań, więc póki co staram się nie myśleć, że może być coś nie tak

nick nieaktualny, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia my w sumie od września, ale nie liczę tego, bo najpierw infekcja i celibat na okres leczenia, później celowanie nie w te dni (nie prowadziłam wykresów, nie mierzyłam temperatury) no i trafiłam tutaj. Ovu bardzo mi pomaga. Też mam powoli dosyć, ale nie poddaję się. Co ma być to będzie. Po roku bezowocnych starań będę się martwić :)

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    Monia jest ciezko ja o tym wiem .
    A ostatnio sie zalamalam bo na priv pisala mi jedna dziewczyna i ona mi napisala ze sie zalamala i ma dosc jak sie jej zapytalam ile sie stara napisala mi ze dopiero 2 cykl ze jest w polowie 2 cyku . To wtedy ja sie zalamalam bo 2 cykle a rok to ja juz powiennam sie calkowicie zalamac a nie wspomne o tych dziewczynach co sie staraja dluzej !
    Monia spokojnie napewno sie uda .

wiem ze Ty sie starasz dużo dużej niż ja ... i masz racje.. ale dla mnie te 4 m-ce to kawała czasu. I najbardziej mnie szlag trafi jak znajomym sie udaje , a jak jeszcze slysze ze za pierwszym razem to juz wogóle.. nie życze innym żle ale dlaczego niektórzy czego sie nie chwycą to mają ze wszystkim pod góre... i to cholerną górę ... i to mnie wykańcza.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania07 wrote:
    Monia my w sumie od września, ale nie liczę tego, bo najpierw infekcja i celibat na okres leczenia, później celowanie nie w te dni (nie prowadziłam wykresów, nie mierzyłam temperatury) no i trafiłam tutaj. Ovu bardzo mi pomaga. Też mam powoli dosyć, ale nie poddaję się. Co ma być to będzie. Po roku bezowocnych starań będę się martwić :)
    ale masz śliczny wykres Aniu :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie życie - jedym się udaje za pierwszym razem, a inni muszę się starać latami. Kochane prędzej czy później, z pomocą lekarską czy bez, każda z nas będzie w ciąży!

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

• Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Ewelina! Ja wiem, że łatwo się mówi, ale prawda jest taka, że zupełnie zdrowe pary starają się czasem średnio 3 cykle.
    Jeden może być akurat bezowulacyjny, w drugim mąż może osłabić niechcący plemniki, na przykład alkoholem albo gorączką itd., a w trzecim się udaje.

Ja mam obecnie 23 cykl i się nie załamuję, bo nie chcę sobie blokady psychcznej jeszcze bardziej pogłębić. U mnie jest akurat problem złożony, ale często bywa tak, że ludzie im bardziej chcą tym bardziej nie wychodzi, właśnie przez te tzw. załamki!

Monia, głowa do góry! Uda się i trzeba myśleć pozytywnie! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2014, 12:43

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    Ojjjj, Biedactwo... Może właśnie takie olanie wszystkiego to najlepsza metoda na Waszą upragnioną ciążę. Też mu się nie dziwię, bo to wszystko takie trochę mechaniczne, a nie naturalne się robi. Na hasło "ovulacja" wskakujemy do łóżka, ale to przed trzeba odpowiednią wstrzemięźliwość zachować, najlepszą pozycję itp. Każdego może to wykończyć...a gdzie w tym wszystkim uczucia?
    Może trochę przekoloryzowałam, ale z biegiem czasu wszystko właśnie tak mogłoby wyglądać...
    Ja póki co nie podchodzę do tego wszystkiego tak "naukowo" (temperatury, sprawdzania, seks w odpowiednim momencie). Owszem, mam ogromną nadzieję, że się uda, ale póki co to tylko odstawiliśmy antykoncepcję i staramy się żyć zdrowiej. Ale ja mam w miarę regularne cykle i to dopiero początki naszych starań, więc póki co staram się nie myśleć, że może być coś nie tak
    Teraz w tym cyklu serduszkowalismy bo mielismy ochote nie z musu . Wlasnie sama sie zdziwilam bo i ja mialam ochote i Piotrek nie musialam go zmuszac . Z tym sie ciesze . Ale mysli podczas byly . Niewiem co sie nieraz ze mna dzieje ze doslownie usiadla i plakala bym nad swoim zyciem czemu musze miec zawsze pod gore . czemu akurat ja nieraz takie pytania sobie zadaje choc nie znam na nie odpowiedzi . Wiem ze musi byc pod gore zeby pozniej schodzic spokojnie w dol . Ale kiedy ta gora wkoncu sie skaczy ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem ze nieraz jest tak ze wychodzi szybciej i nie mam tego nikomu za zle .
    I Wiem ze każdy nie udanycykl jest wstrzasajacy ale na poczatku nie zalamywalam sie jak teraz .
    A Jeszcze wczoraj ogladalam wygdarzenia czy przed wczoraj i 12 latka w ciazy no szlak mnie trafil na miejscu .
    My co chcemy dac dziecku milosc porządny dom dziecinstwo musimy sie wycierpiec . A te dziecko co bedzie mialo . Przez taka gowniare

‹‹ 180 181 182 183 184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ