X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama jest pedantka, ale taka pozytywna :) pracowita jak mrowka, wspaniale gotuje, piecze itp. Ja tam lubie poleniuchowac :D ale ponoc talent kulinarny mam po niej. Tak mawia mezus :)
    Mam 27 lat prawie, a poltorej roku temu nie umialam zrobic obiadu :D teraz czesto mamie daje moje rozne przepisy :)
    A jak u Was z gotowaniem??

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • sara_nar Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gazowe, my myślimy jeszcze o piecu na olej opałowy, ale wiadomo trzeba mieć kasę, u nas niestety na pomoc finansową nie możemy od nikogo liczyć. M. rodzice sami jeszcze kredyt za dom spłacają, a moi nie żyją :( Jak moja babcia żyła to nam bardzo pomagała finansowo, ale niestety w tamtym roku zmarła. Więc pomalutku wszystko na tyle na ile nas stać i robimy. Mój M. miał już domek taki z 1800 któregoś roku. światło i woda dopiero 5 lat tu jest.Jak się wprowadziłam to był piec kaflowy, pokój i korytarz. Drewniaczek na podwórku. Ale przed ślubem z szopki obok domku zrobiliśmu kuchnię, łazienkę i kotłownię. Więc teraz to my mamy luksusy ;) Planowaliśmy nowy dom postawić, ale jest zakaz budowy, jedynie pozwolenie na generalny remont chałupki. Mieszkamy obok stadionu i hotelu, z czasem mają wykupić ziemię i ma być pod cele rekreacyjne przeznaczona, ale niewiadomo kiedy, a mieszkać trzeba.
    Miejsce mi się podoba, cisza, spokój niedaleko mamy jeziorko, co prawda sąsiad a płotem ale tylko z jednej strony, z drugiej strony mamy parkan a za im cmentarz żydowski, a dalej obok cmentarz prawosławny i nasz komunalny.

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • Macierzanka:) Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym piecem to macie rację, żartów nie ma. Nie wolno nic łatwopalnego wlewać, bo może rozsadzić nawet piec i to jest starsznie niebezpieczne

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A słuchajcie, dziś w drodze do pracy zagadałam mojego.
    I mówię mu tak: Słuchaj no kotku, jak w tym cyklu się nie uda, a podejrzewam że nie, bo za duże miałam parcie, to od następnego ja Ci nic nie mówię kiedy ja mam płodne dni, kochamy się na spontana, żeby nie było wywieranej presji i dąsów z tego powodu. Zdaję sobie sprawę, że zbyt Cię naciskałam, i że w cholerę dużo złych emocji przy tym było. I podejrzewam, że nawet jeśli była owulacja, to mogło się nie udać przez moje nastawienie.
    Amen.
    Ale jestem z siebie dumna! ;D

Ida, Misty87, Lena87, Macierzanka:), sara_nar, Little Frog, karmela85, Fidelissa, Bursztynka lubią tę wiadomość

• Ida Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    To na pewno . :)

Jeśli tylko zaczniecie prężniej działać to zapewne wykupisz sobie :)

Ja sama jeszcze nie wiem co zrobię jak się darmowe skończy .. :)

a ja wykupiłam od razu na 3 miesiące ;) No bo nie zakładałam że aż 12 będziemy się starać ;)

Little Frog lubi tę wiadomość

• Blondik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gotowanie - dobrze... za to pieczenie - masakra. potrafie zepsuc nawet sernik na zimno z torebki;)

Misty87, Lena87, Macierzanka:), Fidelissa lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi gotowanie i pieczenie wychodzi całkiem nieźle.. rodzinka chwali :D ale lubie to robić i zawsze mnie to interesowało :D

Macierzanka:), sara_nar lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    Sorry, ale nie mogłam się powstrzymać. Hahahahahaha :D Absolutnie nie śmieję się z Twojego taty, tylko z opisu jego "przygody". A Rambo - Einstein to już kompletnie wymiata :D
    Co do zapachów to zgodzę się z Tobą w 100%

Ha Ha Ha .. masakra ..
    Mojemu przez wakacje buchło z pieca bo dolał troszkę oleju ..
    Przyszedł z poparzoną ręką aż skórę ściągnęło mięso było widać..
    Włosy na nogach zjarane ..
    Śmierdział jak opalona kura !! ..

dostał specjalny plaster ,ropa się pod tym zbierała ale po tygodniu wszystko się zagoiło jak gdyby nigdy nic ..

Misty87 lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    A słuchajcie, dziś w drodze do pracy zagadałam mojego.
    I mówię mu tak: Słuchaj no kotku, jak w tym cyklu się nie uda, a podejrzewam że nie, bo za duże miałam parcie, to od następnego ja Ci nic nie mówię kiedy ja mam płodne dni, kochamy się na spontana, żeby nie było wywieranej presji i dąsów z tego powodu. Zdaję sobie sprawę, że zbyt Cię naciskałam, i że w cholerę dużo złych emocji przy tym było. I podejrzewam, że nawet jeśli była owulacja, to mogło się nie udać przez moje nastawienie.
    Amen.
    Ale jestem z siebie dumna! ;D

AMEN!!! Ja mam podobne podejście :) Brawo za taki tekst :)

Lena87 lubi tę wiadomość

Wysłany: 29 stycznia 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty87 wrote:
    Moja mama jest pedantka, ale taka pozytywna :) pracowita jak mrowka, wspaniale gotuje, piecze itp. Ja tam lubie poleniuchowac :D ale ponoc talent kulinarny mam po niej. Tak mawia mezus :)
    Mam 27 lat prawie, a poltorej roku temu nie umialam zrobic obiadu :D teraz czesto mamie daje moje rozne przepisy :)
    A jak u Was z gotowaniem??

No ja uwielbiam gotować, choć jeszcze parę lat wstecz potrafiłam spalic czajnik z wodą. Robie teraz wszystkio to, co w rodzinnym domu i sama się uczę, wypróbowuję przepisy i też wymieniamy się z mamą spostrzeżeniami na ten temat. Wychodzi mi to i mężowi baaardzo smakuje :) Nie kupuję nic gotowego i nie jadam na mieście

Lena87, Misty87 lubią tę wiadomość

1237397y6kr97ild4.gif

Wysłany: 29 stycznia 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Również lubię porządek i ład ...
    ale są takie dni kiedy nie chce się nic ..

u Mnie dziadek mawiał " że nawet jak by miało być nasrane to w jednym rządku "

hehe, to dziadek by sie z moja mamą dogadał :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2014, 13:36

Lena87, Little Frog, Fidelissa lubią tę wiadomość

1237397y6kr97ild4.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o gotowanie to daję radę , jeśli o pieczenie to muszę mieć dzień do tego .. w ciągu jednego dnia 2 ciasta mi nie wyszły :( wręcz nie urosły !!

• Misty87 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Ha Ha Ha .. masakra ..
    Mojemu przez wakacje buchło z pieca bo dolał troszkę oleju ..
    Przyszedł z poparzoną ręką aż skórę ściągnęło mięso było widać..
    Włosy na nogach zjarane ..
    Śmierdział jak opalona kura !! ..

dostał specjalny plaster ,ropa się pod tym zbierała ale po tygodniu wszystko się zagoiło jak gdyby nigdy nic ..

My jestesmy na prawde nienormalne, zeby z kazdej tragedii robic niezle jaja :D
    Opalona kura... nie moge hahaha
    Moj tatko mial do kosci skrobana ta spalona reke... a najgorsze co bylo...
    Przy pierwszym skrobaniu reki byl pod narkoza. Przy drugim wyobrazcie sobie, ze byl inny anestezjolog i tylko go uspil, bez znieczulenia! Tata czul kazdy najmniejszy bol, dodam, ze ta reke potem mocza w kwasie solnym... moj tata plakal przez sen... jak to pozniej opowiadal to wszyscy byli w ciezkim szoku. Konowaly nie lekarze.

Lena87 lubi tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam Was kochane ale ostatnio mam jakies dziwne wahania i jakos tak czuje sie olana na innym watku jak nie bylam jeszcze w ciazy pisaly ze mna a teraz mnie olwaja i jestem niewidoczna . :(
    A pisaly zebym ich nie zostawiala i teraz maja mnie zupelnie w dupie .
    Przepraszam

• Ida Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gotować mniej, bo dużo z tym roboty, wiele garów brudnych i potem armagedon w kuchni. ALe piec UWIELBIAM :)

Wysłany: 29 stycznia 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    mi gotowanie i pieczenie wychodzi całkiem nieźle.. rodzinka chwali :D ale lubie to robić i zawsze mnie to interesowało :D

Oj będą tu fiurgać pprzepisy. A tak apropos, któraś z dziewczyn ostatnio wspominała o Tobie i składała Ci życzenia, tylko nie pamiętam, która :)

1237397y6kr97ild4.gif
  • Ida Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    Przepraszam Was kochane ale ostatnio mam jakies dziwne wahania i jakos tak czuje sie olana na innym watku jak nie bylam jeszcze w ciazy pisaly ze mna a teraz mnie olwaja i jestem niewidoczna . :(
    A pisaly zebym ich nie zostawiala i teraz maja mnie zupelnie w dupie .
    Przepraszam
    Ewelinko,uroki ciąży. Niejedna wiele by dała, by mieć takie humorki ;)

Ewelina23 lubi tę wiadomość

• sara_nar Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha, brawo.
    Lena z piecem już terz wiem jak się obchodzić.Można pomóc przy rospalaniu ropą.Broń Boże benzyną. Znam przypadek, że pół chałupki rozwaliło od wybuchu.
    Co do gotowania to kocham gotować. Jeśli chodzi o pieczenie ciast to nie przepadam, ale czasem najdzie mnie coś upiec. Właśnie zastanawiam się nad murzynkiem dzisiaj.

Fidelissa lubi tę wiadomość

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mojego gotowania, to nie odziedziczyłam zdolności po mamie (i całe szczęście, bo ona nie lubi gotować i rzadko to robi...zazwyczaj jak już musi). U mnie obiady gotował tata. Ja nigdy nie piekłam i nie gotowałam z nikim, a jak już musiałam sama gotować (jak miałam może 20-21lat), to o dziwo wychodziło. Na początek takie podstawowe dania, a bardziej skomplikowane to robię z przepisów (zazwyczaj z blogów, bo te niektóre książki kucharskie to są nieludzkie). Co do pieczenia to też póki co wychodzi, ale jeszcze nie robiłam nic takiego strasznie skomplikowanego :)

Lena87, Fidelissa lubią tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i umówiłam się do gina :) Niestety, dopiero za 2 tygodnie, ale nie wiecie jak się cieszę! Pierwsza 'staraniowa' wizyta :)

Misty87, Little Frog, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

‹‹ 327 328 329 330 331 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ