X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też całe życie w bloku. Moja sąsiadka o 23 robiła pranie a o 6 rano w niedzielę tłukła kotlety, a talerzy nie potrafiła normalnie położyć na suszarce tylko nimi rzucała. Masakra..
    A jeszcze mają walniętego psa, że cały czas szczeka.

Lena87, Misty87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdas wrote:
    ja wcześniej mieszkałam przy dość ruchliwej ulicy blisko barów w weekend to była masakra. Ale teraz mieszkamy w miasto-wsi:D i tu jest spokój na poaczątku to aż w uszach cisza dźwięczała:)
    To znowu ja poszłam na domek :) ..
    ale powiem Ci wszystkiego są plusy i minusy ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra kochane lece sie ogarnac :)
    Milego dnia kochane :*

Lena87, Ania07, Magdas lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    Do zobaczenia później :*

Ewelina23 lubi tę wiadomość

• Magdas Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeglądam sobie wykresy ciążowe i doszłam do jakże mądrego wniosku,że każdy organizm inaczej reaguje:) kurcze mogłoby to być wszystko prostsze:D

Ania07, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    Masz z jednym po przecinku to tez niewiesz czy ona nie poszla w gore delikatnie spokojnie ja ci mowie ze jutro albo pojutrze odbije tempka moze odbic nawet po owulce

Mam rtęciowy. Wcześniej elektroniczny, ale duże różnice w tempce były.
    Obyś miała rację :)
    A w ogóle co jest przyczyną późnych owulacji? W ogóle gdzieś wyczytałam na necie, że to źle jak się takie ma ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdas wrote:
    Przeglądam sobie wykresy ciążowe i doszłam do jakże mądrego wniosku,że każdy organizm inaczej reaguje:) kurcze mogłoby to być wszystko prostsze:D
    Dziś żeby się dobić też tam siedziałam ..
    Od rana użalam się nad sobą :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania07 wrote:
    A w ogóle co jest przyczyną późnych owulacji? W ogóle gdzieś wyczytałam na necie, że to źle jak się takie ma ..
    Ja mialam pozne owulacje mialam ponad 20dc owulke ale ja mialam nie regularne i do tego pecherzyki torbielowe na jajnikach
    Lece buzka :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania07 wrote:

Na początku też takim mierzyłam ale po 2 dniach dałam sobie spokój.
    Zamówiłam sobie MicroLife w aptece ..
    Temperaturę mierzy dobrze, kilka razy próbowałam mierzyć jeszcze raz i zawsze ta sama temperaturka wychodziła . :)

Ania07 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    Ja mialam pozne owulacje mialam ponad 20dc owulke ale ja mialam nie regularne i do tego pecherzyki torbielowe na jajnikach
    Lece buzka :*

Dziękuję za info ;*
    Buziaki i do później. Miłego dnia!

• Magdas Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    To znowu ja poszłam na domek :) ..
    ale powiem Ci wszystkiego są plusy i minusy ..
    dokładnie plus mieszkania w bloku jest taki,że nie trzeba palić jak zasypie śniegiem to odśnieżą ale jednak w domu jest się bardziej swobodnym, jest ogródek itp

Lena87 lubi tę wiadomość

W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.
  • Kaśka28 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cale zycie mieszkalam w domu jednoroidzinnym ale 3-pokoleniowym hehe babcia dziadek ciocia i nasza rodzinka takze duzo osob a po slubie w bloku na mieszkaniu na poczatku w kawalerce teraz juz na swoim malutkim 2-pokojowym i jakos sie przyzwyczailam ale chetnie bym wrocila do domu zogrodem gdzie mozna kawke w lecie wypic na chustawce albo grila miec gdzie zrobic hehe ale tu tez nie jest zle na sasiadow nie narzekam narazie chociaz za sciana 2letnie blizniaki i daja tej swojej mamie popalkic mnie az tak to nie rusza i nie przeszkadza pewnie z racji zawodu :)

Lena87 lubi tę wiadomość

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Na początku też takim mierzyłam ale po 2 dniach dałam sobie spokój.
    Zamówiłam sobie MicroLife w aptece ..
    Temperaturę mierzy dobrze, kilka razy próbowałam mierzyć jeszcze raz i zawsze ta sama temperaturka wychodziła . :)

Ooo to chyba będę musiała zainwestować :)

Lena87 lubi tę wiadomość

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    Wzajemnie kochana korzytaj z pogody :)

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    Chodzilam do takiego ciapatego gina pytal si ile sie staramy i wogole czy mam jakies badania porobione mowie mu ze nie mam . No ale wykryl u mnie torbiel i polip dal mi tabletki na wywolanie @ i kazal przyjsc 5dni po @ . no poszlam jak mi kazal powiedzial mi ze torbiel sie wchlonol a polip jest ale on nie przeszkadza w zajsciu w ciaze . Na sam koniec mi powiedzial ze martwi go moja ilosc pecherzykow na jajnikach . Nie dal mi dosc do slowa caly czas mi przerywal a robiac usg powinien stwierdzic co to jest . No i co wizyta wychodzilam z placzem wystraszona .
    Tydzien pozniej poszlam do nowego gina zrobil mi usg zapytal sie mnie gdzie byl ten polip bo on tam nic nie widzi . Po zrobienu usg powiedzial mi ze mam pecherzyki torbielowe ze moga mi sie robic torbiele bo nie dochodzi do owulacji i pecherzyki rosna .
    Na pierwszej wizycie zrobil mi wszystkie badania kazal mi zadzwonic tydzien pozniej po wyniki i umnowic sie na wizyte umowilam sie dal mi clo po pierwszym cyklu clo udalo sie .
    Jak bylam ostatnio mu dziekowalam i mowie mu zeby nieon dalej bysmy sie starali a on do mnie nie dzieki mnie tylko dzieki M . No ale gdyby nie dal mi tych tabletek to pewnie bym nie miala owulki co cykl i musiala bym sie leczyc z torbieli pewnie co jakis czas
    Dzięki za odpowiedz :) U mnie w sumie bylo podobnie jeden gin stwierdzil policystyczne jajniki, ze bede starac sie dlugo ale jestem mloda to mam czas i dal na wyregulowanie cyklow duphaston ale nie wzielam, fakt faktem wykupilam, 100 w plecy :/ ale nei wzielam zmienilam lekarza, na peirwszej wizycie skierowanie na badania hormonalne,nic nie widzial zadnch torbieli. Bylam z wynikami powiedzial ze wyniki bardzo dobre ale przy usg nie zobaczyl oecherzyka dominujacego byc moze bylo za wczas a byl to 11 dc a ja mam dlugie cykle okolo 35 dni, przepisal suplement inofolic, mam przyjsc w 15 dniu cyklu zobaczy czy pecherzyki rosna co i jak razem z wynikami meza i wtedy powie co dalej czy bedziemy stymulowac cykl. Dodal mi nadziei :)

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Magdas Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    ja dziś też :/ już myślałam,że @ się zacznie i będę miała jasną sytuację a to tylko lekkie plamienie i tyle i dalej nie wiem na czym stoję aż się boję się środy

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Lena kochana dawaj namiary na tego twojego czopka!! jak go zlinczujemy to moze wroci na wlaciwe tory...faceci czasami sa beznadziejni....aaaaa nakrzycze na niego!!!

Ania07, Little Frog, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane :*
    Co tu takie narzekanie na facetów :D

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Landryneczka co tam u ciebie?

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena my z moim też mamy takie dni ..
    Ja śpię w salonie a on w sypialni, bo nie jestem go w stanie wygonić.

‹‹ 632 633 634 635 636 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ