X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też całe życie w bloku. Moja sąsiadka o 23 robiła pranie a o 6 rano w niedzielę tłukła kotlety, a talerzy nie potrafiła normalnie położyć na suszarce tylko nimi rzucała. Masakra..
    A jeszcze mają walniętego psa, że cały czas szczeka.

Lena87, Misty87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdas wrote:
    ja wcześniej mieszkałam przy dość ruchliwej ulicy blisko barów w weekend to była masakra. Ale teraz mieszkamy w miasto-wsi:D i tu jest spokój na poaczątku to aż w uszach cisza dźwięczała:)
    To znowu ja poszłam na domek :) ..
    ale powiem Ci wszystkiego są plusy i minusy ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra kochane lece sie ogarnac :)
    Milego dnia kochane :*

Lena87, Ania07, Magdas lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    Do zobaczenia później :*

Ewelina23 lubi tę wiadomość

• Magdas Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeglądam sobie wykresy ciążowe i doszłam do jakże mądrego wniosku,że każdy organizm inaczej reaguje:) kurcze mogłoby to być wszystko prostsze:D

Ania07, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    Masz z jednym po przecinku to tez niewiesz czy ona nie poszla w gore delikatnie spokojnie ja ci mowie ze jutro albo pojutrze odbije tempka moze odbic nawet po owulce

Mam rtęciowy. Wcześniej elektroniczny, ale duże różnice w tempce były.
    Obyś miała rację :)
    A w ogóle co jest przyczyną późnych owulacji? W ogóle gdzieś wyczytałam na necie, że to źle jak się takie ma ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdas wrote:
    Przeglądam sobie wykresy ciążowe i doszłam do jakże mądrego wniosku,że każdy organizm inaczej reaguje:) kurcze mogłoby to być wszystko prostsze:D
    Dziś żeby się dobić też tam siedziałam ..
    Od rana użalam się nad sobą :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania07 wrote:
    A w ogóle co jest przyczyną późnych owulacji? W ogóle gdzieś wyczytałam na necie, że to źle jak się takie ma ..
    Ja mialam pozne owulacje mialam ponad 20dc owulke ale ja mialam nie regularne i do tego pecherzyki torbielowe na jajnikach
    Lece buzka :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania07 wrote:

Na początku też takim mierzyłam ale po 2 dniach dałam sobie spokój.
    Zamówiłam sobie MicroLife w aptece ..
    Temperaturę mierzy dobrze, kilka razy próbowałam mierzyć jeszcze raz i zawsze ta sama temperaturka wychodziła . :)

Ania07 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    Ja mialam pozne owulacje mialam ponad 20dc owulke ale ja mialam nie regularne i do tego pecherzyki torbielowe na jajnikach
    Lece buzka :*

Dziękuję za info ;*
    Buziaki i do później. Miłego dnia!

• Magdas Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    To znowu ja poszłam na domek :) ..
    ale powiem Ci wszystkiego są plusy i minusy ..
    dokładnie plus mieszkania w bloku jest taki,że nie trzeba palić jak zasypie śniegiem to odśnieżą ale jednak w domu jest się bardziej swobodnym, jest ogródek itp

Lena87 lubi tę wiadomość

W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.
  • Kaśka28 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cale zycie mieszkalam w domu jednoroidzinnym ale 3-pokoleniowym hehe babcia dziadek ciocia i nasza rodzinka takze duzo osob a po slubie w bloku na mieszkaniu na poczatku w kawalerce teraz juz na swoim malutkim 2-pokojowym i jakos sie przyzwyczailam ale chetnie bym wrocila do domu zogrodem gdzie mozna kawke w lecie wypic na chustawce albo grila miec gdzie zrobic hehe ale tu tez nie jest zle na sasiadow nie narzekam narazie chociaz za sciana 2letnie blizniaki i daja tej swojej mamie popalkic mnie az tak to nie rusza i nie przeszkadza pewnie z racji zawodu :)

Lena87 lubi tę wiadomość

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Na początku też takim mierzyłam ale po 2 dniach dałam sobie spokój.
    Zamówiłam sobie MicroLife w aptece ..
    Temperaturę mierzy dobrze, kilka razy próbowałam mierzyć jeszcze raz i zawsze ta sama temperaturka wychodziła . :)

Ooo to chyba będę musiała zainwestować :)

Lena87 lubi tę wiadomość

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    Wzajemnie kochana korzytaj z pogody :)

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    Chodzilam do takiego ciapatego gina pytal si ile sie staramy i wogole czy mam jakies badania porobione mowie mu ze nie mam . No ale wykryl u mnie torbiel i polip dal mi tabletki na wywolanie @ i kazal przyjsc 5dni po @ . no poszlam jak mi kazal powiedzial mi ze torbiel sie wchlonol a polip jest ale on nie przeszkadza w zajsciu w ciaze . Na sam koniec mi powiedzial ze martwi go moja ilosc pecherzykow na jajnikach . Nie dal mi dosc do slowa caly czas mi przerywal a robiac usg powinien stwierdzic co to jest . No i co wizyta wychodzilam z placzem wystraszona .
    Tydzien pozniej poszlam do nowego gina zrobil mi usg zapytal sie mnie gdzie byl ten polip bo on tam nic nie widzi . Po zrobienu usg powiedzial mi ze mam pecherzyki torbielowe ze moga mi sie robic torbiele bo nie dochodzi do owulacji i pecherzyki rosna .
    Na pierwszej wizycie zrobil mi wszystkie badania kazal mi zadzwonic tydzien pozniej po wyniki i umnowic sie na wizyte umowilam sie dal mi clo po pierwszym cyklu clo udalo sie .
    Jak bylam ostatnio mu dziekowalam i mowie mu zeby nieon dalej bysmy sie starali a on do mnie nie dzieki mnie tylko dzieki M . No ale gdyby nie dal mi tych tabletek to pewnie bym nie miala owulki co cykl i musiala bym sie leczyc z torbieli pewnie co jakis czas
    Dzięki za odpowiedz :) U mnie w sumie bylo podobnie jeden gin stwierdzil policystyczne jajniki, ze bede starac sie dlugo ale jestem mloda to mam czas i dal na wyregulowanie cyklow duphaston ale nie wzielam, fakt faktem wykupilam, 100 w plecy :/ ale nei wzielam zmienilam lekarza, na peirwszej wizycie skierowanie na badania hormonalne,nic nie widzial zadnch torbieli. Bylam z wynikami powiedzial ze wyniki bardzo dobre ale przy usg nie zobaczyl oecherzyka dominujacego byc moze bylo za wczas a byl to 11 dc a ja mam dlugie cykle okolo 35 dni, przepisal suplement inofolic, mam przyjsc w 15 dniu cyklu zobaczy czy pecherzyki rosna co i jak razem z wynikami meza i wtedy powie co dalej czy bedziemy stymulowac cykl. Dodal mi nadziei :)

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Magdas Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    ja dziś też :/ już myślałam,że @ się zacznie i będę miała jasną sytuację a to tylko lekkie plamienie i tyle i dalej nie wiem na czym stoję aż się boję się środy

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Lena kochana dawaj namiary na tego twojego czopka!! jak go zlinczujemy to moze wroci na wlaciwe tory...faceci czasami sa beznadziejni....aaaaa nakrzycze na niego!!!

Ania07, Little Frog, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane :*
    Co tu takie narzekanie na facetów :D

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Landryneczka co tam u ciebie?

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena my z moim też mamy takie dni ..
    Ja śpię w salonie a on w sypialni, bo nie jestem go w stanie wygonić.

‹‹ 632 633 634 635 636 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ