X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania07 wrote:
    Najlepiej co drugi dzień :) nasienia może jest mniej, ale jest dobrej jakości. Tak mi lekarz mówił :) na necie też o tym czytałam.
    no właśnie bo codziennie nowa porcja :D

Ania07 lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Naprawde Wam dziękuje :)
    jak teraz sie nie uda to mam 2 cele. Iść do gina. Bo w sumie pół roku nie byłam (ale to przeleciało) niech mi da na jakieś badania czy coś w końcu od sierpnia sie staramy to juz pół roku. i drugi cel : olać to wszystko... niech sie dzieje co chce...
    ale nie wiem czy cel drugi mi sie uda .

nie jesteś sama Kochana!
    Na badania dopiero idę na początku kwietnia więc może coś się ruszy. Mężusia dzisiaj umówiliśmy na wizytę do urologa. Najpierw wizyta kontrolna i standardowe badanie, a kolejna wizyta oddanie nasienia. Stresujemy się troszkę, ale co by nie było będziemy walczyć do końca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2014, 09:27

• kejti91 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:-) mnie tak dzien szybko zlecial ze nawet nie wiem kiedy :-) ale troszke was podczytywalam, bylo tych stron :-).
    Powiedzcie mi dziewczyny jakie to uczucie jak ciagnie jajnik?? Bo ktorys juz raz to tutaj czytam i sama nie wiem jak to moze byc, czy moze ja tez cos takiego mam :D

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ma racje ;-) a co do wspolzycia, to moj facet tez ma troche problemu z tym zeby sie przytulac od momentu stwierdzenia ze sie staramy. Powiedzial ze dziwnie sie czuje i ma wrazenie jakbysmy robili to tylko dla tego jednego celu... wiecie jak mi przykro bylo ;-( mowil ze za kazdym razem zastanawia sie czy pozycja jest odpowiednia i zeby nasienie bylo dobrej jakosci.... i jakos takos.. poplakalam sie ;-( nie chcialam zeby tak wyszlo.... ale tlumaczylam ze wraz z rozpoczeciem staran to chcac czy nie chcac liczba przytulan musi byc wieksza....

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejti91 wrote:
    Hej dziewczyny:-) mnie tak dzien szybko zlecial ze nawet nie wiem kiedy :-) ale troszke was podczytywalam, bylo tych stron :-).
    Powiedzcie mi dziewczyny jakie to uczucie jak ciagnie jajnik?? Bo ktorys juz raz to tutaj czytam i sama nie wiem jak to moze byc, czy moze ja tez cos takiego mam :D
    hehe cięzko to opisać .. poprostu ciągnie noo :P

kejti91, Ania07 lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • kejti91 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    hehe cięzko to opisać .. poprostu ciągnie noo :P
    Hehe ale jaja:D
    Kurde nie moge sobie tego wyobrazic :D pewnie mnie jeszcze nigdy nie ciagnal :D hehe

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejti91 wrote:
    Hehe ale jaja:D
    Kurde nie moge sobie tego wyobrazic :D pewnie mnie jeszcze nigdy nie ciagnal :D hehe
    napewno ciągnął :) tylko to cięzko opisać a przynajmniej ja nie potrafie :P dla mnie ciągnięcie to ciągnięcie i tyle :P

kejti91 lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczynki, zobaczymy jakie beda tego owoce za jakies 2 tygodnie... choc niczego wielkiego sie nie spodziewam. w koncu to pierwszy cykl....
    jakby nam dlugo nie wychodzilo to boje sie czy moj bedzie chcialbzrobic to badanie do kubeczka ;-( pobranie krwi i wizyta u dentysty to horror. musze zawsze isc z nim i byc obok!

Monia postaraj sie nie myslec o tym, znalezc jakies inne zajecie ktore odwroci Twoja uwage od @ ;-)

• kejti91 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzeczywiscie dzis tutaj cichutko, chyba bedzie duzo <3 :D
    Mowicie ze co drugi dzien jest lepiej <3 ?

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo,
    melduję się ja i moje wino :D ....a raczej jego resztki na dnie butelki ;)
    Przy tych starankach to można w alkoholizm popaść!

Ania07, Little Frog, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emcia wrote:
    dzieki dziewczynki, zobaczymy jakie beda tego owoce za jakies 2 tygodnie... choc niczego wielkiego sie nie spodziewam. w koncu to pierwszy cykl....
    jakby nam dlugo nie wychodzilo to boje sie czy moj bedzie chcialbzrobic to badanie do kubeczka ;-( pobranie krwi i wizyta u dentysty to horror. musze zawsze isc z nim i byc obok!

Monia postaraj sie nie myslec o tym, znalezc jakies inne zajecie ktore odwroci Twoja uwage od @ ;-)

Tylko że ja jestem wyjątkowa chyba bo potrafie miec tyle zajęc ze nie mam kiedy usiąśc ale o @ myśle :P

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejti91, ja mam takie wrazenie ze ten jajnik sie rusza, pulsuje... spaceruje po brzuchu, ciagnie w dol brzucha niczym jakis ciezarek.... a pozniej piku pik zakluje

kejti91 lubi tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emcia wrote:
    kejti91, ja mam takie wrazenie ze ten jajnik sie rusza, pulsuje... spaceruje po brzuchu, ciagnie w dol brzucha niczym jakis ciezarek.... a pozniej piku pik zakluje
    ooooo coś w tym jest :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Hejo,
    melduję się ja i moje wino :D ....a raczej jego resztki na dnie butelki ;)
    Przy tych starankach to można w alkoholizm popaść!
    ja jestem chyba naprawde beznadziejna bo mnie po jednym kieliszku krzywi .. nie cierpie smaku żadnego alkoholu :P

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emcia wrote:
    Ania ma racje ;-) a co do wspolzycia, to moj facet tez ma troche problemu z tym zeby sie przytulac od momentu stwierdzenia ze sie staramy. Powiedzial ze dziwnie sie czuje i ma wrazenie jakbysmy robili to tylko dla tego jednego celu... wiecie jak mi przykro bylo ;-( mowil ze za kazdym razem zastanawia sie czy pozycja jest odpowiednia i zeby nasienie bylo dobrej jakosci.... i jakos takos.. poplakalam sie ;-( nie chcialam zeby tak wyszlo.... ale tlumaczylam ze wraz z rozpoczeciem staran to chcac czy nie chcac liczba przytulan musi byc wieksza....
    Hej, wróciliśmy niedawno do domu, ale podczytywałam zaległosci na tel podczas drogi :)

My też mieliśmy podobny problem i postanowiliśmy nie robić tego jak w zegarku codziennie czy co drugi dzień. Owszem w miarę możliwości jak najczęściej, ale nie na siłę.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia to naprawde masz bardzo podzielna uwage.....
    kiedys nie myslalo sie o @...gdzie tam owulacja... i tak to szybko lecialo a teraz mam wrazenie jakby moja ostatnia byla z pol wieku temu...

beda Walentynkowe Fasolinki mowie Wam ;-) fajna sprawa....;-)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emcia wrote:

Ja nie raz płakałam. Też mieliśmy podobne sytuacje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2014, 09:28

• kejti91 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emcia wrote:
    Aha! Cos takiego :-).
    A ja wczoraj mialam takie uczucie jakby mi cos tam plywalo w jednym miejscu :D dziwne to bylo, nigdy jeszcze czegos takiego nie czulam :-) ale co miesiac to nowsze doswiadczenia...
    Wyobrazcie sobie ze na poczatku staran ja nawet nie wiedzialam ze istnieje cos takiego jak testy owulacyjne!

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emcia wrote:

mój mąz bierze salfazin na poprawe jakości nasienia . Ale czy działa to nie wiem.
    Szczerze liczyłam na ten cykl bo stosowałam Conceive plus .

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, grunt że to z siebie wyrzucił.
    Oni rzadko mówią, co w nich siedzi. Skryci są. Nie przyznają się do wielu obaw.
    Więc to już duży plus, że Ci to powiedział.

‹‹ 769 770 771 772 773 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ