Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • szpilka Autorytet
    Postów: 3844 2652

    Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    uciekam do kochanej pracusi

    Ewik, Ida lubią tę wiadomość

    17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ewik Autorytet
    Postów: 2293 1385

    Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paputki i miłego dnia :)

    Ovu mi wyznaczyło przerywaną linią w 20 dniu owulke hm...

    mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ida Autorytet
    Postów: 5781 5905

    Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głupie to Ovu - wyznacza kreskę gdzie nie ma serduszek :/ ;)
    A tak na serio - statystycznie w którym dc miałaś zazwyczaj oulkę?

  • Ewik Autorytet
    Postów: 2293 1385

    Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    14-16 zazwyczaj w 15 dc. ostatnie 3 cykle miałam w 15 dniu potwierdzone monitoringiem u gin.i wykresem temp.tak samo

    nie sugeruje się ovu bo ten cykl ogólnie mam dziwaczny w okresie 13-16 dc.miałam bóle jajnika ale teraz to jakieś dziwne chociaż śluz gdzieś tam w środku jest nawet wczoraj więc anomalie jak nic :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 10:40

    mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ida Autorytet
    Postów: 5781 5905

    Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sądząc po śluzie mogłaś jednak mieć owulkę jak zawsze. Tempka wtedy też w sumie próbowała się piąć do góry. Ja bym nie ufała tej czerwonej kresce teraz.
    Ale na dwoje babka wróżyła... Ciężko coś powiedzieć.

  • Ewik Autorytet
    Postów: 2293 1385

    Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Sądząc po śluzie mogłaś jednak mieć owulkę jak zawsze. Tempka wtedy też w sumie próbowała się piąć do góry. Ja bym nie ufała tej czerwonej kresce teraz.
    Ale na dwoje babka wróżyła... Ciężko coś powiedzieć.

    Dokładnie :) ten cykl i tak sobie odpuściłam i jest fajnie :)

    mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ida Autorytet
    Postów: 5781 5905

    Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dobrze, że masz takie podejście, bo pewnie niejedna dziewczyna na Twoim miejscu robiła by sobie nadzieję.
    Oczywiście wszystko jest możliwe :)
    A tak naprawdę nie masz wcale takiego zwariowanego tego cyklu ;)

  • Vaniliaa Ekspertka
    Postów: 243 265

    Wysłany: 8 kwietnia 2014, 12:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :D
    ja mam dziś zabiegany dzionek, rano do lekarza na drugi koniec miasta, oczywiście wystałam się w korkach http://forum.we-dwoje.pl/images/smiles/572.gif, ledwo zdążyłam na wiztę, potem pobieranie krwi , śmiechu mielismy z paniami pielegniarkami :P znów "zamknęłam się w sobie" i krew nie chciała lecieć.
    Potem z powrotem w czasie gdzie wychodza na miasto sami emeryci i też się wszystko wlekło.


    Która z was miała robiony hormon antymillerowski(AMH)??

    Eklerka lubi tę wiadomość

    Czy te­go chce­my czy nie, zaw­sze na coś czekamy.
    P9zxp2.pngkFL2p2.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 kwietnia 2014, 12:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam u mnie jak zwykle cyrki ovu wyznaczyło mi owulke na 18 dzień cyklu jak ja miałam dużo wcześniej temp spadła wiec 16 kwietnia pewnie przyjdzie @ jak zawsze polsko ludowa

  • Ewik Autorytet
    Postów: 2293 1385

    Wysłany: 8 kwietnia 2014, 12:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilia slyszalam o tym badaniu pytalam w lab.i cena mnie przerazila 150 zl to jest oznaczenie rezerwy jajnikow prawda?

    Ewelinka bedzie dobrze mi tez owu inaczej wyznaczylo, dobrze jest slonko swieci swieta ida bedzie super. Glowa do gory. Dzis mam humor wysmienity jak wroce z pracy zabieram sie za porzadki swiateczne.

    mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Vaniliaa Ekspertka
    Postów: 243 265

    Wysłany: 8 kwietnia 2014, 12:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik tak to jest ta rezerwa dziś mi endokrynolog dał skierowanie :P tylko strasznie skomplikowane bo jeździć gdzies indziej trzeba. ja mam pakiet lux med i za większość rzezcy nie płace albo mam zniżki a na to akurat tylko 10% zniżki i koszt 187,20zł http://forum.we-dwoje.pl/images/smiles/icon_rolleyes.gif
    ale juz patrzylam że w tej klinice co jutro idziemy tez robia i taniej choć bez zniżek więc tam pewnie zrobie.

    Po za tym dostałam witamine d bo mam niedobór i jeszcze raz wszystkie badania na TSH bo ostatnio pól roku temu robiomne były. Antygent TPO TG i skierowanie mam na usg tarczycy na jutro, i dopiero wtedy zadecyduje czy coś na to tsh mi da na obniżenie bo wynik mógł mi sie zmienic przez poł roku.

    wyniki TSH dziś wieczorem oby spadło :P ale to był by cud bo nic na to nie brałam

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 12:48

    Czy te­go chce­my czy nie, zaw­sze na coś czekamy.
    P9zxp2.pngkFL2p2.png
  • marti_marti Ekspertka
    Postów: 160 141

    Wysłany: 8 kwietnia 2014, 13:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki już doświadczone w wysokiej prolaktynie (Ewik? :) ) pomóżcie proszę - czy lek na prolaktynę zaczyna się brać w 1 dniu cyklu, czy można później zacząć? Nie wiem, jak się do gin umówić...

    We are the champions, my friends
    And we'll keep on fighting...till the end!
  • Ewik Autorytet
    Postów: 2293 1385

    Wysłany: 8 kwietnia 2014, 13:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti_marti wrote:
    Dziewczynki już doświadczone w wysokiej prolaktynie (Ewik? :) ) pomóżcie proszę - czy lek na prolaktynę zaczyna się brać w 1 dniu cyklu, czy można później zacząć? Nie wiem, jak się do gin umówić...

    wiesz ja brałam od razu od dostanie recepty, wykupiłam bromka i na następny dzień go zaczęłam brać ale nie wiem jak np.Twój gin albo endo praktykuje. każdy inaczej robi

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 13:47

    mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ida Autorytet
    Postów: 5781 5905

    Wysłany: 8 kwietnia 2014, 15:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a po co robi się tą rezerwę jajnikową? Co ona dokładnie określa? Robi się to z krwi?

    Mój organizm mnie zaskakuje. Zakładałam, że przy chorobie, antybiotykach owulki nie będzie, że nawet śluzu płodnego nie będzie. A tu proszę, już 3 dzień z rzędu mega rozciągliwy, do tego dużo. Jajniki czuję, ale tak delikatnie. Tylko tempka niczego jeszcze nie mówi. Ale podejrzewam, że jutro/pojutrze będzie już skok. A jak nie będzie to mój organizm zaskoczy mnie ponownie, tym razem negatywnie :P

  • Vaniliaa Ekspertka
    Postów: 243 265

    Wysłany: 8 kwietnia 2014, 15:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)
    mam wyniki z dzisiejszego pobrania krwi
    TSH spadło i jest 2,3 spadło było 3,3 ale to jeszcze za dużo jest chyba jeśli chodzi o staranie się o ciążę .


    Mój wynik Norma
    FT3 2,8 <2-4,4>
    FT4 1,2 <0,93-1,70>
    anty-TPO 11,21 <0-34>
    anty TG 37 <0-115>

    Czy te­go chce­my czy nie, zaw­sze na coś czekamy.
    P9zxp2.pngkFL2p2.png
  • Ida Autorytet
    Postów: 5781 5905

    Wysłany: 8 kwietnia 2014, 15:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilaa - wyniki wszystkie dobre :) Fajnie :) Może trochę ft3 za wysokie.
    Kochana, a kiedy ostatnio robiłaś badanie? Od tamtego czasu byłaś cały czas na lekach?

  • Vaniliaa Ekspertka
    Postów: 243 265

    Wysłany: 8 kwietnia 2014, 15:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idata rezerwa to badanie z krwi ale właśnie nie wszędzie je robią. Pośrednio przez poziom hormonu AMH można ocenić ile komórek jajnikowych kobieta jeszcze posiada. Dzięki badaniu można oszacować czas jaki pozostał kobiecie na zostanie matką, np. 3, 5 10 lat

    Ida lubi tę wiadomość

    Czy te­go chce­my czy nie, zaw­sze na coś czekamy.
    P9zxp2.pngkFL2p2.png
  • Ida Autorytet
    Postów: 5781 5905

    Wysłany: 8 kwietnia 2014, 15:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaniliaa wrote:
    Idata rezerwa to badanie z krwi ale właśnie nie wszędzie je robią. Pośrednio przez poziom hormonu AMH można ocenić ile komórek jajnikowych kobieta jeszcze posiada. Dzięki badaniu można oszacować czas jaki pozostał kobiecie na zostanie matką, np. 3, 5 10 lat
    Rozumiem. I chcesz zrobić to badanie? Czy lekarz Ci kazał? Jakie miał ku temu przesłanki? Przecież nie jesteś stara. :P

    Vaniliaa lubi tę wiadomość

  • Vaniliaa Ekspertka
    Postów: 243 265

    Wysłany: 8 kwietnia 2014, 15:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Vanilaa - wyniki wszystkie dobre :) Fajnie :) Może trochę ft3 za wysokie.
    Kochana, a kiedy ostatnio robiłaś badanie? Od tamtego czasu byłaś cały czas na lekach?

    hmm 2,8 w FT3 wydaje mi się akurat tak po środku :p bardziej tym TSH się przejmuję, jutro w klinice mi powiedzą.
    A że spadło to sie zdziwiłam ostatnio robiłam badania w na początku listopada, moja gin wysłała mnie do endokrynologa, ja zamiast do zwyklego poszłam do endykrynologa-ginekologa który praktycznie wygonił mnie z gabinetu bo TSH 3,3 miesci się w normie i nie potrzebnie przyszłam. Nic nie brałam żadnych leków. A teraz jak poszłam znów do gin to mi wyjaśniła że mam do zwykłego endykrynologa się udac a TSH ma być cos koło 1,5 chyba

    Czy te­go chce­my czy nie, zaw­sze na coś czekamy.
    P9zxp2.pngkFL2p2.png
  • Vaniliaa Ekspertka
    Postów: 243 265

    Wysłany: 8 kwietnia 2014, 15:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Rozumiem. I chcesz zrobić to badanie? Czy lekarz Ci kazał? Jakie miał ku temu przesłanki? Przecież nie jesteś stara. :P
    świetnie zabrzmiała ta końcówka zdania :P nie nie jestem stara w sumie nie wiem dlaczego dała mi na to skierowanie może przejeła się jak jej powiedziąłam że w sumie wszystko niby w porzątku a dzidzi nie ma już ponda rok :P
    Albo pomyślała że u mnie już tylko pozaustrojowe zapłodnienie wchodzi w gre,
    albo żle spojrzała w rocznik i zamiast 86 przeczytała 68 :D

    Czy te­go chce­my czy nie, zaw­sze na coś czekamy.
    P9zxp2.pngkFL2p2.png
‹‹ 146 147 148 149 150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego