X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Welina Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina27 wrote:
    Wiecie co u mnie chyba hormony sie wściekają albo coś mi sie już nie tak robi pod sufitem bo pomalowałam sobie dzisiaj włosy na brązowo ja ta co zawsze malowałam na bląd a do tego 6 kwiatów wyrzuciłam co nigdy nie wyrzucałam jakieś zmiany ciągle bym wprowadzała Matko może już głupieje i trzeba przystopować
    Ewelina ja wczoraj zmieniłam kolor z blondu na brąz. Może coś się szykuje? :)

ewelina27 lubi tę wiadomość

dqpri09k9d4fedco.png
  • _Ania_ Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki!

Niestety zasuwam od świtu do zmierzchu i nawet nie mam siły, żeby usiąść na dłużej i przebrnąć przez poprzednie wpisy. :(
    U mnie już po owulacji, niestety w natłoku zdarzeń sama nie wiem, kiedy ona była, no ale cóż - poczekamy jeszcze najwyżej jakieś 12 dni i samo się wyjaśni.

Ściskam Was wszystkie i każdą z osobna, drogie Czarnobylki :*

Ewik, Ida, ewelina27 lubią tę wiadomość

cfbd69597e38556e0d9dfe823aa26cca.png
  • elcia86 Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-)
    Wlasnie wrocilam od ginekologa.
    1. W poprzednim cyklu byla owu, progesteron to potwierdzil.
    2. LH, FSH znow fatalne :-(
    3. Sa pecherzyki :-) i jest dominujacy 18mm w 10 dc.
    4. Maz ma powtorzyc bad.nasienia.
    5. Mam zrobic ponowne bad TSH jutro je zrobie.
    6. Dostalam skierowanie do szpitala na HSG
    7. W poniedzialek kolejne usg by sprawdzic jak pechetzyk.
    8. I bedziemy decydowac co dalej.
    Tyle relacji z wizyty :-(

Izik lubi tę wiadomość

d579a7030cdace2cd76b2d0369b64a17.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia wiem,że dla Was to zadne pocieszenie ale bedzie dobrze. Musisz byc spokojna. Pecherzyki są wiec to najwazniejsze. Reszta pomalutku sie wyjasni.

Aniu bidulko :) trzymam kciuki za zielonosci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2014, 22:03

elcia86, ewelina27 lubią tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • marti_marti Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrywieczorek, przyszłam tylko się pożegnać środowo.

Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny, zobaczycie, na wiosnę i lato będą u nas zieloności :)

A u mnie, dziś to mam mega uczucie jak na okres, wszystko spływa a na zewnątrz nic, leciuśka plamka, więc nie udało się znowu pewnie, i cykl mi się skróci z 26 do 24 (?) dni. Mam nadzieję, że ten bromek pomoże, bo jestem pewna, że to ta prolaktyna.

Dobranoc :)

Ida, Ewik lubią tę wiadomość

We are the champions, my friends
    And we'll keep on fighting...till the end!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welina wrote:
    Ewelina ja wczoraj zmieniłam kolor z blondu na brąz. Może coś się szykuje? :)
    Sama nie wiem czekam na rozwój wydarzeń
    Aniu zycze dużo siły Elciu trzymam kciuki za zieloności i życzę pozytywnego nastawienia wszystkim

Ida, elcia86, Ewik lubią tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina - chociaż dobrze, że ta pani doktor jest ok.

_Aniu_ - oczywiście rozumiemy i wspieramy! Mam nadzieję, że te 12 dni szybko minie i niedługo wpadniesz tu do nas z dobrymi wieściami! :)

Elciu- tak jak pisze Ewik - najważniejsze że owulka jest, że pęcherzyki są. Resztę da się wyregulować. Potrzeba tylko czasu i spokoju, a wszystko się uda, siłą rzeczy :)

elcia86 lubi tę wiadomość

• marti_marti Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze rozmawiałam dziś z mężem (samouk specjalista od psychologii), i on mówi, że to wszystko siedzi w głowie, że nie udaje się na razie. Porozmawiałam szczerze i przysięgłam sobie, że od przyszłego miesiąca wrzucam na luz, nie będę już taka nadgorliwa we wszystkim, będę brała na prlktynę leki a my będziemy się cieszyć sobą.
    Zastanawiałam się nawet, czy nie rzucić mierzenia tempki, ale mąż pyta 'a bardzo to kłopotliwe? jak nie, to mierz', a poza tym bardzo mi się to podoba, bo poznaję swoje ciało.
    Wiec dziewczyny, mówię tu i teraz przy Was, że kolejny cykl, bo pewnie taki się zaraz zacznie, wrzucam na luz :)
    Pozdrawiam Was mocniutko :)

Ida, ewelina27, elcia86, Ewik, Izik, Welina lubią tę wiadomość

We are the champions, my friends
    And we'll keep on fighting...till the end!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja uciekam do krainy bajek Dobranoc

• _Ania_ Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam bardzo, Dziewczynki :*
    W tym cyklu zupełnie się nie nastawiam, bo temat dziecka po raz pierwszy zszedł na bardzo poboczny plan, no ale zobaczymy - może okaże się, że to klucz do sukcesu? ;)

cfbd69597e38556e0d9dfe823aa26cca.png
  • paula86 Koleżanka

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też właściwie się dziś witam i żegnam. Dziewczyny, ta ilość (i różnorodność) badań, o których piszecie trochę mnie przeraża, tzn. wcześniej nie zdawałam sobie sprawy, ze tyle rzeczy się bada, a ceny... szok!

U mnie @ już tuż tuż (powinna przyjść teoretycznie jutro). Dziś obgadaliśmy temat z mężem, i choć dokładnie 2 miesiące temu postanowiliśmy zacząć starania "na luzie" (bez liczenia itd.), to jednak oboje coraz bardziej chcemy, więc trzeba być bardziej świadomym. Także będziemy działać narazie z mierzeniem temperatury + testy owulacyjne.

A przy okazji powiem Wam, że mam taki moment w pracy (pracuję w bardzo małej firmie), że z jednej strony mam teraz duże możliwości rozwoju, awansu (i podwyżki, ale raczej za miesiąc - dwa), a z drugiej - w najbliższym czasie zespół będzie się rozbudowywał, będą nowe rekrutacje, a ja będę nastarsza stażem i będę te nowe osoby wdrażać. No i jak się domyślacie, teoretycznie nto ienajlepszy moment na ciążę... ale doszliśmy do wniosku, że nie mogę patrzeć na pracę, bo niewiadomo co z kolei będzie za kilka miesięcy.

• elcia86 Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was w pochmurny poranek :-)
    Dziekuje wszystkim dziewczyna za slowa otuchy i wsparcia :-)
    Zaraz ide na badanie tsh.
    Zycze wam milego dnia i owocnych staran i wynikow :-)

Ida, ewelina27 lubią tę wiadomość

d579a7030cdace2cd76b2d0369b64a17.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś porannie się witam! Jakoś nie mogłam już spać jak mąż wstawał do pracy. Ale pewnie później padnę :)

U mnie malutki skok, nie wiem czy to dobrze, że taki mały. Ale chyba ważne, że w ogóle do góry, prawda?

Elciu- daj znać jak Twoje TSH!

Paula - mam podobne rozkminy co do terminu zajścia w ciążę, bo mam szansę na przedłużenie umowy od września i to w dwóch miejscach. Tak więc czasem zastanawiam się czy jeszcze nie poczekać. Ale serce i mąż mówią co innego i dlatego działamy! :) A te badania też mnie przerażają. Z tym, że na początku nie ma potrzeby ich robić, a jak już to nie wszystkie.

_Aniu_ - to fakt, ponoć lepsze efekty są kiedy zajmie się umysł czymś innym, także powodzenia!

Marti - mąż ma rację, są badania na ten temat. Z resztą tu, na Ovf wiele dziewczyn zafasolkowanych to potwierdza. Tylko, że to w teorii jest takie proste, gorzej z wykonaniem. Bo nie da się tak odciąć od wszystkiego, nie da się sobie wmówić, że teraz lżej podchodzę do tego tematu. Ja się staram, ale na razie różnie to wychodzi. W każdym razie jak dotąd łez jeszcze nie było.
    Co do mierzenia - ja na jeden cykl przestałam. Lekarz kazał mi wyrzucić termometr i nie myśleć o dniach płodnych, uważał, że niepotrzebna mi ta wiedza. No i co? No i nic. Wróciłam teraz do mierzenia, bo biorę Donga, poza tym chciałam zobaczyć czy przy chorobie i antybiotyku owulka w ogóle się pojawi.Tak więc jeśli Cię to uspokaja, to mierz :) Jak stresujesz się kolejnym pomiarem - odpuść sobie ;)

marti_marti lubi tę wiadomość

• magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam :) padło mi na głowę dziś rano, strzeliłam sobie test ciążowy w 22dc, a więc plamienie w sobote to na pewno nie była implantacja, jak się domyslacie nie zobaczyłam nawet cienia cienia hehe. Ale mi głupio teraz! :)

Elcia powodzenia na badaniu!

Ale mozna się dużo od Was nauczyć :)

Ida, elcia86, Ewik lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • Ida Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenko - spokojnie, nie ma powodów do wstydu! Chyba każda z nas to przeszła albo przechodzi. Mi też się zdarzało robić test jeszcze przed terminem @. To normalne, kiedy bardzo chcesz :)

Ja też wiele się tu dowiedziałam i cenię to sobie bardzo :)

• Kor_a Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik - trzymam mocno kciuki za operację taty. Oby wszystko przebiegło bez komplikacji! Dużo zdrówka!

ps. odezwij się w wiadomości prywatnej, bo przez przypadek skasowałam naszą korespondencję :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 08:23

Ewik lubi tę wiadomość

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • Ida Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kor_a!!! Jak tam? Jak samopoczucie?

Kor_a lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obejrzyjcie dziewczyny filmik, program zrobiony z lekarzami z kliniki z mojego miasta, jeden z nich to mój gin ;) Przy okazji można się czegoś dowiedzieć o niepłodności ;)

http://www.tvp.pl/opole/zdrowie/zyjmy-zdrowo/wideo/4-stycznia-2013-r/9638729

• Kor_a Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iduś - wszystko ok :-) Miło, ze ktoś się tu jeszcze mną interesuje :-)

Dzisiaj zaczął się 6 tydzień. Z dodatkowych objawów to zdarza mi się w nocy wstawać na sikanie, a wcześniej tego nie było :-) Nie mogę się już doczekać pierwszej wizyty - idę we wtorek.

Wczoraj na propozycję mojego Małża oglądaliśmy film zrealizowany przez National Geografic "W łonie matki" - polecam :-) My ciężarówki i tak będziemy wertować internet w poszukiwaniu co się zmienia u naszego dzidziolka, ale faceci nie są tacy zdeterminowani, więc ten film jest jak najbardziej dla nich - wszystko w pigułce. Poza tym mów Mąż mówi do brzuszka: "Pamiętaj - pierwsze co powiesz to "dada"" :-)

Ida, Eklerka, Ewik, marti_marti lubią tę wiadomość

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie Kochane, mam dziś wizytę o 13 u endokrynologa, po wizycie się odezwę, ale dopiero jak wrócę do domu, zobaczymy czy coś mi poradzi.
    Kora wszystkie wspieramy, pamiętamy i czekamy na wieści każdego dnia, nawet jeśli mniej się udzielamy

Kor_a, Ewik lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
‹‹ 151 152 153 154 155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ