X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania a może spróbuj inny test?? Ponoć pink test jest dobry. Ja robiłam Quixx duo. Tam są dwa testy w opakowaniu i mi oba wyszły ładnie pozytywne:D

iv09cbxm68yuj78z.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu może beta coś pokaże?
    daj czas maleństwu:*
    bądź cierpliwa
    tulę Cię
    Aja ja taka będę aż nie dostanę okresu

Ania1986 lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia86 wrote:
    Ania a może spróbuj inny test?? Ponoć pink test jest dobry. Ja robiłam Quixx duo. Tam są dwa testy w opakowaniu i mi oba wyszły ładnie pozytywne:D
    sproboje ale puki co 10dpo to 25 moze nie wyjsc. teraz jak sie przygladam to kreska chyba jest taka sama jak na tamtych tylko pasek do konca sie nie wybielil tylko został taki odcien rozowy(zamaz) i moze to od tego tak wychodzi, poza tym ten moj aparat to .. szkoda gadac...;)

Niunia86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Aniu może beta coś pokaże?
    daj czas maleństwu:*
    bądź cierpliwa
    tulę Cię
    Aja ja taka będę aż nie dostanę okresu
    Kochana u mnie beta 50 zł;/ a ja bez kasy bo na urlopie(mam tygodniówki płacone)moze mąż jakas zaliczke załatwi ale puki co leje sie ze mnie (sluz) normalnie sie topie a zawsze juz susza sie robiła, trzeba byc dobrej mysli ;) bo w koncu musi sie udac:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 14:14

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Matko jaka droga beta!! U mnie 26zł a 20km dalej 20zł... masakra ile sobie liczą za głupie badanie,które trwa niecałą godzine...

iv09cbxm68yuj78z.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu daleko masz do sw. Katarzyny? U nas beta chyba 22 zl plus 3 zl za pobranie
    ale wazne ze masz zapas leków

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Aniu daleko masz do sw. Katarzyny? U nas beta chyba 22 zl plus 3 zl za pobranie
    ale wazne ze masz zapas leków
    Gosiu ja mieszkam dokładnie w Wysokiej(przy torze partynice) u mnie dokładnie 40 zł beta + 10 pobranie, do sw katarzyny(Ty tam mieszkasz?) kawałeczek mam no ale przeliczajac dodatkowe koszty paliwa to pewnie pi razy oko na to samo by wyszło.

• małolata Przyjaciółka

Wysłany: 30 lipca 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania proponuje zrobić test innej firmy, a najlepiej może poczekać w miarę te 2-3 dni i wtedy zrobić (wiem wiem, łatwo powiedzieć trudniej zrobić ;)) skoro w Twoich stronach tyle chcą za bete!

201710037452.png
    201505144565.png
  • aja Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    aja-też jestem z Krakowa-gdzie się leczysz? ja wciąż szukam dobrego gina z Krakowa.

Nona,nie jestem z Krakowa. ja z prowincji ;) do Karkowa mam jakieś 130km. jeżdżę do pro creative.

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu w samej katarznie nie w wiosce obok
    ale wiem gdzie wysoka bo na Bielany jeździmy, kiedyś bylismy rowerami w Ślęzie to jechaliśmy przez wysoką wtedy
    no to w sumie racja na paliwo wydasz tyle co byś miała zaoszczędzić
    znasz kogoś z Katarzyny?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 15:16

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • elcia86 Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aja do pabiana chodzisz moze?

d579a7030cdace2cd76b2d0369b64a17.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu bądź dobrej myśli, może siuśki były mniej skoncentrowane :)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Aniu, trzeba wierzyć, ale też nie nakręcać się niepotrzebnie. Musi być dobrze :*

U mnie beta jakieś 20-30zł. Choć w sumie ja wykupiłam sobie prywatny pakiet i korzystam ze wszystkich badań ile wlezie...

Aju, każdy ma takie jęczące dni. Trzeba je jakoś przetrzymać :*
    Ja w tym cyklu odpuściłam. Nie nakręcam się i nie sprawdzam wszystkich objawów jak głupia..., bo w ostatnim cyklu chyba się troszkę zagalopowałam...

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka a tak zapytam z ciekawosci gdzie wykupils taki pakiet i jak to wyglada?

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka@ wrote:
    Aniu, trzeba wierzyć, ale też nie nakręcać się niepotrzebnie. Musi być dobrze :*

U mnie beta jakieś 20-30zł. Choć w sumie ja wykupiłam sobie prywatny pakiet i korzystam ze wszystkich badań ile wlezie...

Aju, każdy ma takie jęczące dni. Trzeba je jakoś przetrzymać :*
    Ja w tym cyklu odpuściłam. Nie nakręcam się i nie sprawdzam wszystkich objawów jak głupia..., bo w ostatnim cyklu chyba się troszkę zagalopowałam...
    tez bardzo chetnie dowiem sie co to za pakiet:)

• Lenka@ Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ewik, ja akurat wykupiłam pakiet zdrowotny przez COMPENSE. Oni mają podpisaną umowę z kolei z LuxMedem (lista ich placówek na stronie internetowej).
    Płaci się w zależności od wieku (akurat nasz wiek - najbardziej "produkcyjny" jest dość kosztowny :) ).

Płacę ok. 80zł miesięcznie i mam dostęp do niemalże wszystkich specjalistów (w tym badania w większości bezpłatne: np. prolaktyna, tsh, USG tarczycy, progesteron, krew, mocz, beta, kreatynina....itp, nawet rezonans mam w pakiecie:) ). Wyniki mam zazwyczaj w tym samym dniu.

Opłaca się wykupić na jakiś czas...zwłaszcza jak się starasz o dzidzię, bo można się wzdłuż i wszerz przebadać. Ostatnio byłam u endo również z tego pakietu...

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Jako osoba prywatna oczywiście płaci się troszkę więcej niż np jak w firmie, w której się pracuje jest możliwość grupowego ubezpieczenia.

U mnie w firmie np. podobny pakiet kosztuje ok 55zł..i chyba się przepiszę :)

Warto dziewczyny poszukać i poszperać, bo na prawdę ja osobiście bardzo dużo miesięcznie robię badań i korzystam z różnych specjalistów.

• Lenka@ Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Jak są jeszcze jakieś pytania to chętnie odpowiem :):)

gosia86 lubi tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka ale na badania i tak musisz,mieć skierowanie jeśli oplacasz sama?
    ja mam pakiet z pracy ale na badania musze mieć skierowanie od lekarza z luxmed

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

Tak Gosiu, trzeba mieć skierowanie. Ale to może Ci każdy lekarz wypisać. Najlepiej prosić o skierowanie bez daty...bynajmniej ja tak robię.

‹‹ 322 323 324 325 326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ