X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania myślałam, że w Polsce trzeba mieć ponizej 30 di ivf. W Anglii tak jest, ostatnio znów za dużo googluję ;/

Co do diety, to tak w skrócie:
    Produkty, które możemy jeść do woli:
    -kasza, ziemniaki, ryż, makaron, noodle, jajka, warzywa, owoce, chude mięso,ryby, serek wiejski 0% tłuszczu, jogurty 0% tłuszczu, fasolki w puszce (wszystkie, nawet te w sosie pomidorowym). Zasadą diety jest ograniczenie tłuszczy, cukrów i pieczywa do miniumum.
    Ale codziennie należy zjeść 2 kromki pełnoziarnistego chleba i wypić szklankę mleka.(chleb można wymienić na garść orzechów, 30g zdrowego musli lub kilka suszonych owoców a mleko na plaster sera żółtego). Niestety sery żołte są cholernie kaloryczne i są zakazane :(
    Z mięs trzeba uważać na żeberka i mięso mielone ze sklepu (do gotowców często są dorzucane skóry, słonina itp. a żeberka same w sobie są tłuste). Dodatkowo jak widzisz na mięsie tłuszcz, to odkrajasz. Kurczaka obieramy ze skóry.
    Zasadą diety jest to, że do każdego posiłku musimy zjeść 1/3 porcji warzyw lub owoców. (czyli 1/3 na talerzu to owocki lub warzywa).
    W diecie wolno pić tylko napoje light i nie wolno pić soków owocowych (organizm inaczej je trawi - jak gryziemy owoc to zużywamy więcej enrgii niż owoc nam dostarcza).
    Nie wolno używać masła i olejów do smażenia. Ja smażę na spreju Flory. 1 psiknięcie to 1 kaloria.
    I co najlepsze w tej diecie możemy dziennie popełnić 15 'grzeszków' - 1 grzeszek to 20kcl. A więc jeżeli masz ochotę na pizzę, batonika, loda itp. to możesz to zjeść, ale nie więcej niż 300kcl dziennie, chyba, że 1 dnia w ogóle nie popełnisz grzeszow, to przechodzą Ci na następny dzień - wtedy możesz popełnić ich 30 jednorazowo ;) Jeżeli jesteś grzeczna cały tydzień, to grzeszki Ci się kumulują i możesz je zużyć w ciągu jednego dnia :)
    Ja miałam tak, że uważałam przez cały tydzień, a w sobotę popuszczałam sobie. Czasem jak do gotowania użyłam śmietany czy oleju, to te grzeszki odliczałam.
    Ważymy się raz w tygodniu o tej samej porze, w tych samych ciuchach :)

Dieta wypróbowana na mnie i jak dla mnie jest boska :) żarłam o każdej porze dnia i nocy hehe. Jeżeli będziesz miała jakieś pytania to pisz :)

rah, Lenka@ lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • rah Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dieta! Az dziwne, ze działa ;p
    Jak w pierwszej linijce przeczytałam, ze mozna jesc kasze, ziemniaki, ryż, makaron, to cofnęłam sie do poczatku czy aby o dietę chodzi :D
    Dla staraczek nie nadaje sie żadna inna typu proteinowa, niskokaloryczna itp. Ta brzmi super. Naprawdę nie wierze, ze działa ;)
    Czytałam kilka opinii i sa za i przeciw. Niektórzy piszą, ze działa, a inni ze owszem działa, ale tylko na osoby, ktore do tej pory jadły śmieciowe jedzenie i maja co tracić.

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Witam się porannie kochane :*

Nie wiem jak u Was, ale u mnie cudowne słoneczko.
    Właśnie zajadam kabanosy, popijam meliskę i się czilałtuję :)

Ewwiel, tulę mocno :*

rah lubi tę wiadomość

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w pracy...i juz widze, ze chyba powinnam sie pospieszyc z informacja o ciazy, bo mnie zajada...

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• Lenka@ Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Moja korpo by mnie totalnie zajechała... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 12:25

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under jak to w pracy?przecież dzisiaj święto?
    Mnie od wczoraj boli gardło:(
    Jutro i w czwartek mam wizyty u gin może w końcu poznamy płeć

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png

Wysłany: 6 stycznia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No korpo mnie "poprosilo" o przyjscie w swieto. Myslicie, ze jeszcze przed wizyta u lekarza (20.01) pogadac z szefowa? Ona sama jest w ciazy teraz...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 11:54

syy2cwa15lizurwm.png

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under właśnie przecierz to święto!
    Lenka u nas też słoneczko pięknie świeci. Wstałam to odrazu okna otwierałam i człowiek odrazu lepiej się czuje :-)

Gosiu szybko zdrowiej. I powodzenia na wizytach :-)

Lenka@ lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Gosia, zdrówka życzę i...pięknej pisiuni :)
    Ale oczywiście najważniejsze, żeby było zdrowiuteńkie :)

Ja też okna otworzyłam i aż lepiej się oddycha :)
    Jemy szybko obiadek i chyba na jakiś spacerek wyskoczymy...trzeba korzystać z pogody :)

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    under_the_snow wrote:
    No korpo mnie "poprosilo" o przyjscie w swieto. Myslicie, ze jeszcze przed wizyta u lekarza (20.01) pogadac z szefowa? Ona sama jest w ciazy teraz...
    W pierwszej ciąży powiedziałam przed usg bo bardzo na mnie naciskała żebym przyszla na nadgodziny bo zawsze migla na mnie liczyć w tej kwestii
    A w obecnej ciąży od razu dałam L4 zaraz po teście ciążowym

My pójdziemy tylko na obiad do mojej mamy żebym się bardziej nie zaziębiła

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png

Wysłany: 6 stycznia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bo glupia jestem, mam chodzic teraz sama na bete jeszcze, czy czekac na wizyte?

syy2cwa15lizurwm.png

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under jeśli czujesz taką potrzebę i chcesz sprawdzić przyrost to możesz pójść
    Ale jeśli mocno Cie to stresuje to lepiej odpuść
    A jak mąż zareagował na wieść że będzie tatusiem?

Dziewczyny na ból gardła polecam pogryzanie goździków są paskudne w smaku i piekące ale wspaniale znieczulaja gardło

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png

Wysłany: 6 stycznia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz jest przeszczesliwy :)

Chyba odpuszcze te bete, jak ma byc dobrze, to bedzie :)

syy2cwa15lizurwm.png

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sam prawidłowy przyrost jeszcze o niczym nie świadczy i nie jest żadną gwarancja wiec jesli masz sie stresować to lepiej odpuścić

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah wrote:
    Super dieta! Az dziwne, ze działa ;p
    Jak w pierwszej linijce przeczytałam, ze mozna jesc kasze, ziemniaki, ryż, makaron, to cofnęłam sie do poczatku czy aby o dietę chodzi :D
    Dla staraczek nie nadaje sie żadna inna typu proteinowa, niskokaloryczna itp. Ta brzmi super. Naprawdę nie wierze, ze działa ;)
    Czytałam kilka opinii i sa za i przeciw. Niektórzy piszą, ze działa, a inni ze owszem działa, ale tylko na osoby, ktore do tej pory jadły śmieciowe jedzenie i maja co tracić.

Rah jak zaczynałam dietę to BMI miałam ok 24.5, nie byłam gruba ale bliska nadwagi. odchudziłam się z 55 do 45 hehe. Śmieciowe jedzenie przed dietą jedliśmy maks 2 razy w miesiącu. A więc uwierz mi dietka działa, trzeba się tylko pilnować i nie podjadać czipsów, czekoladek itp.

rah lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dołączam do przeklętego Czarnobyla!!!! To przez niego już 8lat walczę o bobasa i z niexoczynnoscia tarczycy :-(

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka@ dziękuję :-*

Niestety, musze się uzbroic w cierpliwość i czekać dalej na swój "Cud".Ciężko na sercu, ale trzeba zbierac sily i iść dalej ;-)

Gosiu zdrowiej szybko i czekamy na wieści z wizyt :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewwiel wrote:
    Witaj ! Ja też się staram o 2 dziecię. Pierwsze pojawiło się niespodziewanie a o 2 staramy sie już od maja 2013. A jak to u Ciebie wygląda?
    hej :)
    Z Hania poszło szybko bo już w pierwszym cyklu zaszłam z testami owu ;) ale po porodzie przypałetała mi się niedoczynność tarczycy i tak juz 5 cykli walczę...ehh ide w tym miesiacu do gina może jakaś stymulacje dostnę ;)
    Ile ma Twoja pociecha? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 14:00

ewwiel lubi tę wiadomość

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maandragora wrote:
    hej :)
    Z Hania poszło szybko bo już w pierwszym cyklu zaszłam z testami owu ;) ale po porodzie przypałetała mi się niedoczynność tarczycy i tak juz 5 cykli walczę...ehh ide w tym miesiacu do gina może jakaś stymulacje dostnę ;)
    A ile lat ma Twoja Hanusia? Tez mam córcię Nadie. Duża dziewczyna już z niej, bo skończyła 7 lat i od dawna czeka na rodzeństwo. U mnie długa historia ze staraniami i ostatnimi chorobami. Ciężko jest, ale trzeba walczyć i wierzyć, ze kiedys się uda :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Ja tez dołączam do przeklętego Czarnobyla!!!! To przez niego już 8lat walczę o bobasa i z niexoczynnoscia tarczycy :-(
    Kurde to strasznie długo..a co Ci lekarz mówił? wyszło coś jeszcze oprócz niedoczynności?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 14:36

‹‹ 489 490 491 492 493 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ