X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania myślałam, że w Polsce trzeba mieć ponizej 30 di ivf. W Anglii tak jest, ostatnio znów za dużo googluję ;/

Co do diety, to tak w skrócie:
    Produkty, które możemy jeść do woli:
    -kasza, ziemniaki, ryż, makaron, noodle, jajka, warzywa, owoce, chude mięso,ryby, serek wiejski 0% tłuszczu, jogurty 0% tłuszczu, fasolki w puszce (wszystkie, nawet te w sosie pomidorowym). Zasadą diety jest ograniczenie tłuszczy, cukrów i pieczywa do miniumum.
    Ale codziennie należy zjeść 2 kromki pełnoziarnistego chleba i wypić szklankę mleka.(chleb można wymienić na garść orzechów, 30g zdrowego musli lub kilka suszonych owoców a mleko na plaster sera żółtego). Niestety sery żołte są cholernie kaloryczne i są zakazane :(
    Z mięs trzeba uważać na żeberka i mięso mielone ze sklepu (do gotowców często są dorzucane skóry, słonina itp. a żeberka same w sobie są tłuste). Dodatkowo jak widzisz na mięsie tłuszcz, to odkrajasz. Kurczaka obieramy ze skóry.
    Zasadą diety jest to, że do każdego posiłku musimy zjeść 1/3 porcji warzyw lub owoców. (czyli 1/3 na talerzu to owocki lub warzywa).
    W diecie wolno pić tylko napoje light i nie wolno pić soków owocowych (organizm inaczej je trawi - jak gryziemy owoc to zużywamy więcej enrgii niż owoc nam dostarcza).
    Nie wolno używać masła i olejów do smażenia. Ja smażę na spreju Flory. 1 psiknięcie to 1 kaloria.
    I co najlepsze w tej diecie możemy dziennie popełnić 15 'grzeszków' - 1 grzeszek to 20kcl. A więc jeżeli masz ochotę na pizzę, batonika, loda itp. to możesz to zjeść, ale nie więcej niż 300kcl dziennie, chyba, że 1 dnia w ogóle nie popełnisz grzeszow, to przechodzą Ci na następny dzień - wtedy możesz popełnić ich 30 jednorazowo ;) Jeżeli jesteś grzeczna cały tydzień, to grzeszki Ci się kumulują i możesz je zużyć w ciągu jednego dnia :)
    Ja miałam tak, że uważałam przez cały tydzień, a w sobotę popuszczałam sobie. Czasem jak do gotowania użyłam śmietany czy oleju, to te grzeszki odliczałam.
    Ważymy się raz w tygodniu o tej samej porze, w tych samych ciuchach :)

Dieta wypróbowana na mnie i jak dla mnie jest boska :) żarłam o każdej porze dnia i nocy hehe. Jeżeli będziesz miała jakieś pytania to pisz :)

rah, Lenka@ lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • rah Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dieta! Az dziwne, ze działa ;p
    Jak w pierwszej linijce przeczytałam, ze mozna jesc kasze, ziemniaki, ryż, makaron, to cofnęłam sie do poczatku czy aby o dietę chodzi :D
    Dla staraczek nie nadaje sie żadna inna typu proteinowa, niskokaloryczna itp. Ta brzmi super. Naprawdę nie wierze, ze działa ;)
    Czytałam kilka opinii i sa za i przeciw. Niektórzy piszą, ze działa, a inni ze owszem działa, ale tylko na osoby, ktore do tej pory jadły śmieciowe jedzenie i maja co tracić.

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Witam się porannie kochane :*

Nie wiem jak u Was, ale u mnie cudowne słoneczko.
    Właśnie zajadam kabanosy, popijam meliskę i się czilałtuję :)

Ewwiel, tulę mocno :*

rah lubi tę wiadomość

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w pracy...i juz widze, ze chyba powinnam sie pospieszyc z informacja o ciazy, bo mnie zajada...

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• Lenka@ Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Moja korpo by mnie totalnie zajechała... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 12:25

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under jak to w pracy?przecież dzisiaj święto?
    Mnie od wczoraj boli gardło:(
    Jutro i w czwartek mam wizyty u gin może w końcu poznamy płeć

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png

Wysłany: 6 stycznia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No korpo mnie "poprosilo" o przyjscie w swieto. Myslicie, ze jeszcze przed wizyta u lekarza (20.01) pogadac z szefowa? Ona sama jest w ciazy teraz...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 11:54

syy2cwa15lizurwm.png

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under właśnie przecierz to święto!
    Lenka u nas też słoneczko pięknie świeci. Wstałam to odrazu okna otwierałam i człowiek odrazu lepiej się czuje :-)

Gosiu szybko zdrowiej. I powodzenia na wizytach :-)

Lenka@ lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Gosia, zdrówka życzę i...pięknej pisiuni :)
    Ale oczywiście najważniejsze, żeby było zdrowiuteńkie :)

Ja też okna otworzyłam i aż lepiej się oddycha :)
    Jemy szybko obiadek i chyba na jakiś spacerek wyskoczymy...trzeba korzystać z pogody :)

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    under_the_snow wrote:
    No korpo mnie "poprosilo" o przyjscie w swieto. Myslicie, ze jeszcze przed wizyta u lekarza (20.01) pogadac z szefowa? Ona sama jest w ciazy teraz...
    W pierwszej ciąży powiedziałam przed usg bo bardzo na mnie naciskała żebym przyszla na nadgodziny bo zawsze migla na mnie liczyć w tej kwestii
    A w obecnej ciąży od razu dałam L4 zaraz po teście ciążowym

My pójdziemy tylko na obiad do mojej mamy żebym się bardziej nie zaziębiła

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png

Wysłany: 6 stycznia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bo glupia jestem, mam chodzic teraz sama na bete jeszcze, czy czekac na wizyte?

syy2cwa15lizurwm.png

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under jeśli czujesz taką potrzebę i chcesz sprawdzić przyrost to możesz pójść
    Ale jeśli mocno Cie to stresuje to lepiej odpuść
    A jak mąż zareagował na wieść że będzie tatusiem?

Dziewczyny na ból gardła polecam pogryzanie goździków są paskudne w smaku i piekące ale wspaniale znieczulaja gardło

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png

Wysłany: 6 stycznia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz jest przeszczesliwy :)

Chyba odpuszcze te bete, jak ma byc dobrze, to bedzie :)

syy2cwa15lizurwm.png

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sam prawidłowy przyrost jeszcze o niczym nie świadczy i nie jest żadną gwarancja wiec jesli masz sie stresować to lepiej odpuścić

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah wrote:
    Super dieta! Az dziwne, ze działa ;p
    Jak w pierwszej linijce przeczytałam, ze mozna jesc kasze, ziemniaki, ryż, makaron, to cofnęłam sie do poczatku czy aby o dietę chodzi :D
    Dla staraczek nie nadaje sie żadna inna typu proteinowa, niskokaloryczna itp. Ta brzmi super. Naprawdę nie wierze, ze działa ;)
    Czytałam kilka opinii i sa za i przeciw. Niektórzy piszą, ze działa, a inni ze owszem działa, ale tylko na osoby, ktore do tej pory jadły śmieciowe jedzenie i maja co tracić.

Rah jak zaczynałam dietę to BMI miałam ok 24.5, nie byłam gruba ale bliska nadwagi. odchudziłam się z 55 do 45 hehe. Śmieciowe jedzenie przed dietą jedliśmy maks 2 razy w miesiącu. A więc uwierz mi dietka działa, trzeba się tylko pilnować i nie podjadać czipsów, czekoladek itp.

rah lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dołączam do przeklętego Czarnobyla!!!! To przez niego już 8lat walczę o bobasa i z niexoczynnoscia tarczycy :-(

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka@ dziękuję :-*

Niestety, musze się uzbroic w cierpliwość i czekać dalej na swój "Cud".Ciężko na sercu, ale trzeba zbierac sily i iść dalej ;-)

Gosiu zdrowiej szybko i czekamy na wieści z wizyt :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewwiel wrote:
    Witaj ! Ja też się staram o 2 dziecię. Pierwsze pojawiło się niespodziewanie a o 2 staramy sie już od maja 2013. A jak to u Ciebie wygląda?
    hej :)
    Z Hania poszło szybko bo już w pierwszym cyklu zaszłam z testami owu ;) ale po porodzie przypałetała mi się niedoczynność tarczycy i tak juz 5 cykli walczę...ehh ide w tym miesiacu do gina może jakaś stymulacje dostnę ;)
    Ile ma Twoja pociecha? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 14:00

ewwiel lubi tę wiadomość

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maandragora wrote:
    hej :)
    Z Hania poszło szybko bo już w pierwszym cyklu zaszłam z testami owu ;) ale po porodzie przypałetała mi się niedoczynność tarczycy i tak juz 5 cykli walczę...ehh ide w tym miesiacu do gina może jakaś stymulacje dostnę ;)
    A ile lat ma Twoja Hanusia? Tez mam córcię Nadie. Duża dziewczyna już z niej, bo skończyła 7 lat i od dawna czeka na rodzeństwo. U mnie długa historia ze staraniami i ostatnimi chorobami. Ciężko jest, ale trzeba walczyć i wierzyć, ze kiedys się uda :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Ja tez dołączam do przeklętego Czarnobyla!!!! To przez niego już 8lat walczę o bobasa i z niexoczynnoscia tarczycy :-(
    Kurde to strasznie długo..a co Ci lekarz mówił? wyszło coś jeszcze oprócz niedoczynności?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 14:36

‹‹ 489 490 491 492 493 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ