X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama dziś Was tu zaczepiałam, a później tylko czytałam.
    Madlenka wiem że jest Ci kochana ciężko bo 2 cykle to naprawde dużo ale lepiej jak 2 niż więcej. Lepiej jak dr zdecydowała się na wycinek.

Lenka oby zastrzyk zadziałał jak trzebai może właśnie taki luz i obojętność przyniesie Ci szczęście.

Magdalenka ja miałam kiedyś sytuacje że jajo mi nie pękło i rosło i rosło, a jak pękło to wyladowałam w szpitalu bo z bólu wyprostować się nie mogłam. Tylko ja w czasie owulacji brałam duphaston więc nie wiem jaki progesteron miałam. A wiem że było bo właśnie miałam monitoring.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • olala35 Koleżanka

Wysłany: 23 stycznia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny po przerwie noworocznej
    Ja sie teraz podlamalam,bo najblizsza kolezanka z pracy zaliczyla wpadke w wieku 40 lat, majac spore problemy tarczycowe i inne i faceta za granica. Ja mam wszystko dobre, maz na miejscu, a ciazy nie ma i pozostalo in vitro. Masakra, nowy rok mam zdolowany i wcale nie zapowiada sie lepiej...

• under_the_snow Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od wczoraj chodze poddenerwowana, zauwazylam na papierze lekko rozowawa plamke. I troche sie denerwuje :(

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under nie denerwuj się. Jeżeli było to jednorazowo to spokojnie. A jak cokolwiek by się działo to na IP. A u lekarza nie byłaś?

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam we wtorek, wszystko bylo ok. Teraz tez, moze ja juz przeweazliwiona jestem. Moja mama nic nie widzi.

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• rah Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgo86 wrote:
    To widzę, że ten sam rocznik w tym roku 29 skończę.
    Du....a Du...pa z mojego cyklu :(
    .

Hahahhahahahahaha!!! Sklonilas mnie do odezwania sie :D ;**

Przeciez piszesz w wątku "dziewczyny z rocznika '86" ;D
    To nie dziwne, ze ten sam rocznik jesteście ;)
    Hehehe, ale sie uśmiałam :)
    Uwielbiam takie sytuacje. I całe napięcie ucieka w kosmos :)
    Buziaki dziewczynki ;**

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 13:07

malgo86 lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rah ja jak przeczytałam to co zacytowałaś to aż sprawdziłam czy na dobrym wątku piszę :)

rah, malgo86 lubią tę wiadomość

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • aja Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, ja byłam w pracy przez ostatnie 2 dni po 9h, więc nawet nie miałam siły pisać. klienci swoimi pomysłami i tekstami mnie wykończyli ;/
    mąż zrobił testosteron, wyniki ma niby w normie, ale bliżej dolnej granicy normy. we czwartek idę do endo, więc muszę zrobić tak jak kazał tsh, ft4 i prl. chyba pokaże mu jeszcze moje lh, fsh i estradiol. mąż w poniedziałek jedzie na seminogram i chromatyne, poczekamy na wyniki, a w między czasie umówimy się do lekarza. tylko żeby tym razem trafić na takiego, który się nami zajmie i nie będzie opowiadał, że przeszkód nie ma. jakby ich nie było, to już dawno byłabym w ciąży bądź miała dziecko. dziś się wyspaliśmy, dawno tyle nie spaliśmy, aż do po 10 :) ale dobrze, przynajmniej mąż trochę odpoczął. śniegu nam napadało, ale jest na plusie, więc pewnie stopnieje. zmykam robić sałatkę. imienin nie obchodzę, ale siostra się zapowiedziała z młodym, że wpadną na "imieniny".

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    Hubert 06.04.2022
    Łucja 07.03.2024
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aja to wszystkiego najlepszego z okazji imienin :*
    A przede wszystkim spełnienia marzeń:)
    Mam nadzieję że traficie w dobre ręce konkretnego lekarza:*

aja lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEj kochane ja sie nie odzywam bo wiecznie siedze i czytam, czytam i studiuje... coraz bardziej boje sie poniedzialku i tego co powie androlog... naczytałam sie o tym testosteronie cudów ze to moze byc genetyczne, ze moze byc uszkodzenie gonad...niby to tylko nie całe 8 jednostek ponizej dolnej granic no ale... boje sie strasznie bo naczytałam sie ze jak dostanie testosteron to ze moze nam wybic ta garstke plemnikow ktore mamy:(
    trzymam sie jeszcze nadziei ze ta prl u niego obniza ten testosteron, a nawet to ze nie uprawia sportu i ze ma nadwage...(dzis go wyciagam na pierwszy marsz)
    Siedze i wyje bo nie wiem co nas czeka....wykoncze sie poprostu psychicznie:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 14:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aja wrote:
    hej dziewczyny, ja byłam w pracy przez ostatnie 2 dni po 9h, więc nawet nie miałam siły pisać. klienci swoimi pomysłami i tekstami mnie wykończyli ;/
    mąż zrobił testosteron, wyniki ma niby w normie, ale bliżej dolnej granicy normy. we czwartek idę do endo, więc muszę zrobić tak jak kazał tsh, ft4 i prl. chyba pokaże mu jeszcze moje lh, fsh i estradiol. mąż w poniedziałek jedzie na seminogram i chromatyne, poczekamy na wyniki, a w między czasie umówimy się do lekarza. tylko żeby tym razem trafić na takiego, który się nami zajmie i nie będzie opowiadał, że przeszkód nie ma. jakby ich nie było, to już dawno byłabym w ciąży bądź miała dziecko. dziś się wyspaliśmy, dawno tyle nie spaliśmy, aż do po 10 :) ale dobrze, przynajmniej mąż trochę odpoczął. śniegu nam napadało, ale jest na plusie, więc pewnie stopnieje. zmykam robić sałatkę. imienin nie obchodzę, ale siostra się zapowiedziała z młodym, że wpadną na "imieniny".
    Kochana najlpeszego z okazji imienin:):*
    a Twoj robil tylko testosteron?
    powinien tez zrobic lh,fsh,prl,tsh(najwazniejsze sa lh i fsh bo daja obraz uszkodzen w jadrach)

• aja Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    HEj kochane ja sie nie odzywam bo wiecznie siedze i czytam, czytam i studiuje... coraz bardziej boje sie poniedzialku i tego co powie androlog... naczytałam sie o tym testosteronie cudów ze to moze byc genetyczne, ze moze byc uszkodzenie gonad... boje sie strasznie bo naczytałam sie ze jak dostanie testosteron to ze moze nam wybic ta garstke plemnikow ktore mamy:(
    Siedze i wyje bo nie wiem co nas czeka....wykoncze sie poprostu psychicznie:(
    Aniu, wiem, że ci ciężko, ale spokojnie! Jesteśmy podobne, ja też dużo szukam w necie, w ksiazka, czytam i studiuje, ale musisz spróbować się uspokoić. Nie przekreślaj wszystkiego, poczekaj co wam powie lekarz. Bądź dobrej myśli! Wspieram cię z całego serca!

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    Hubert 06.04.2022
    Łucja 07.03.2024
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah wrote:
    Hahahhahahahahaha!!! Sklonilas mnie do odezwania sie :D ;**

Przeciez piszesz w wątku "dziewczyny z rocznika '86" ;D
    To nie dziwne, ze ten sam rocznik jesteście ;)
    Hehehe, ale sie uśmiałam :)
    Uwielbiam takie sytuacje. I całe napięcie ucieka w kosmos :)
    Buziaki dziewczynki ;**

Gdzie ja mam głowę przecież różnimy się miesiącami hahaha, ale wtopa nawet mąż się na mnie dziwnie popatrzył jak się na
    głos zasmialam hahaha

A ja mam problem żeby namówić męża na badania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 16:47

rah lubi tę wiadomość

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlenka wrote:
    Rah ja jak przeczytałam to co zacytowałaś to aż sprawdziłam czy na dobrym wątku piszę :)

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgo86 wrote:
    To widzę, że ten sam rocznik w tym roku 29 skończę.
    Du....a Du...pa z mojego cyklu :(

Ja nie piszę, bo widzę że udzielają się tu w większości koleżanki z fasolkami i maluszkami, co źle wpływa na poniektóre dziewczyny (chociaż ostatnio nawet częściej.)

Nie mam do nikogo pretensji, ale te rozmowy o dzieciach/ubrankach/ i innych rzeczach dotyczących dzieci powinny być przeniesione na bellybestfriend, bo pewnie sporo dziewczyn to zasmuca/ wpędza w depresję. Na wątek o liście użytkowniczek starających się również takie osoby piszą, tylko po co skoro im się już udało. To tylko moja opinia i nie musicie się z tym zgodzić oczywiście.
    Choćby po to, że przynajmniej kilka z nas jest na tym wątku niemal od samego początku ;) Wylewałam tu swoje życiowe wątpliwości, opowiadałam o swoim życiu, problemach i mimo tego, że sama zaliczyłam wpadkę (tak, wbrew pozorom to się jeszcze zdarza...), wiem co wiele z dziewczyn piszących tu przeszło i gorąco każdej z nich kibicuję. I szczerze mówiąc nie zamierzałam znikać z wątku tylko dlatego, że jestem w ciąży, bo dla mnie historia z ovu nie zakończyła się w dniu, w którym ujrzałam dwie kreski. Jestem tu od roku i nie chcę odchodzić z podkulonym ogonem na "fioletową stronę", ale skoro mam potem czytać, że to nie jest wątek m.in. dla mnie to sorry, ale spadam "do swoich" ;)
    I jeszcze jedno, jeśli wymieniasz z kim posty przez kilka miesięcy, to potem choć nosisz pod swoim sercem wymarzone Maleństwo, choćby z czystej ciekawości chcesz sprawdzić jak potoczyły się losy innych dziewczyn, bo przecież nie będę latać od wątku do wątku na belly i sprawdzać czy w lipcówkach, sierpniówkach, wrześniówkach itd. nie ma jakiegoś znajomego nicka...
    Każda z nas była starającą się z rocznika 86` ;)

agatka196, olimama, gosia86, ewwiel, Ida, dora13, Ania1986, szpilka, Izik lubią tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiam was cieplutko kochane :-) teraz jestem w oczekiwaniu na okres mam nadzieje ze nie przyjdzie :-(

muriella lubi tę wiadomość

• madlenka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka nie uciekaj! Ej coś nam się psuje na wątku. Zamarł już całkowicie :(

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu pisać. Tak zle i tak niedobrze...ja praiwe tu nie wchodzę bo po co czytać jak sie inni denerwują :/

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda rah, nie wiem co tu się porobiło. Może rzeczywiście lepiej do siebie nie pisać. Powodzenia wszystkim!

rah lubi tę wiadomość

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki nikogo nie przeganiamy i nie gniewajmy sie po to jest forum żeby wspomóc i pocieszyć a nie przegonić u mnie sie porobiło bo od 4 dni plamie na brazowo i chyba szybciej przejde sie do lekarza jakos zablokowałam sie jesli chodzi o starania bo jestem swiadoma ze bedzie trzeba zrobic badania przepraszam za bałagan w poscie ale denerwuje mnie to ze znowu progesteron fika koziołki i znowu bedzie trzeba brac luteine

magdalenka_ka lubi tę wiadomość

‹‹ 522 523 524 525 526 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ