X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • borsuk Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Mam na imię Magda. Czerwiec 86 się kłania :) Jak tylko dojdzie do mnie paczka z termometr to zacznę mierzyć temperaturę :) Staramy się tak konkretniej od 3 cykli. Zobaczymy co z tego będzie :) Pozdrawiam i życzę powodzenia :)

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    borsuk wrote:
    Witam. Mam na imię Magda. Czerwiec 86 się kłania :) Jak tylko dojdzie do mnie paczka z termometr to zacznę mierzyć temperaturę :) Staramy się tak konkretniej od 3 cykli. Zobaczymy co z tego będzie :) Pozdrawiam i życzę powodzenia :)

Witaj Madziu :) Nie dziękuję, Tobie również życzę powodzenia :)

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula a może poradzisz się ginekologa? z własnego doświadczenia wiem,że nie ma co kombinować z takimi specyfika mi. Ja na własną rękę wymyśliłam sobie branie tzw.donga tabletki dzięgiela chińskiego jest to ziele na poprawę jajeczko wania itp. Zachwalane w necie owszem nie powiem pobudzilo organizm ale z takim efektem,że z owulacji nic nie było bo jajeczka przerosly i były marnej jakości.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik wrote:
    Anula a może poradzisz się ginekologa? z własnego doświadczenia wiem,że nie ma co kombinować z takimi specyfika mi. Ja na własną rękę wymyśliłam sobie branie tzw.donga tabletki dzięgiela chińskiego jest to ziele na poprawę jajeczko wania itp. Zachwalane w necie owszem nie powiem pobudzilo organizm ale z takim efektem,że z owulacji nic nie było bo jajeczka przerosly i były marnej jakości.
    Teraz to mnie przestraszyłaś :P Pytałam już lekarza i mówił, że można brać od 1 dc do 21, potem przerwa. Nic więcej mi nie przekazał :P Póki co i tak czekam na @ (dopiero jak @ się pojawi mogę zacząć je stosować), lada dzień powinna się zjawić ;)

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula, ja polecam bezpieczniejszy olej z wiesiołka :)

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny chciałabym przyłączyć się do Was, można? :)
    też jestem rocznik 86 i też starania o pierwsze dziecko. Póki co doczekałam się Aniołka, ale wierzę, że następnym razem będzie ziemskie dzieciątko :)

Mam do Was pytanie czy któraś z Was przyjmuje euthyrox? mam kilka pytanek :)

Pozdrawiam i spokojnej niedzieli :)

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 04:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobo frut ja biorę eutyhrox.
    Też mam aniołka a potem szybciutko udało się drugi raz i niunia ma już 9,5 miesiąca <3
    Powodzenia w staraniach

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu1986 i jak tam dzisiejsze badanie?

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęłam dzisiaj nowy cykl. Jeszcze jeden i zaczynamy starania

szpilka, aja, rah lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • borsuk Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 -oby już w pierwszym cyklu starań wszystko się udało :)

gosia86 lubi tę wiadomość

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Bobo frut ja biorę eutyhrox.
    Też mam aniołka a potem szybciutko udało się drugi raz i niunia ma już 9,5 miesiąca <3
    Powodzenia w staraniach
    a na co dokładnie bierzesz ten lek? bo ja go dostałam na TSH, bo mam 3,8 ale to internista mi je przepisał w najmniejszej dawce. a w czwartek idę do endokrynologa. No i prawdopodobnie mam Hshimoto (w czwartek się wszystkiego dowiem...).
    cieszę się, że za drugim razem już wszystko było okey i masz małego szkraba :) dajesz mi nadzieję, że u mnie też się ułoży :)

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam niedoczynności tarczycy subkliniczna czyli tak naprawdę nie wiadomo dlaczego. Jak zaczynałam sie leczyć to tsh miałam 5.8 tez zaczynałam od najmniejszej dawki
    Bobo frut musi sie ułożyć. Teraz się staracie czy zrobiłaś przerwę po stracie? Ja mialam lyzeczkowabie wiec musialam odczekać trzymiesace przed rozpoczęciem starań

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Heleneczka Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też 86.

2nn343r8myc9wlws.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    Aniu1986 i jak tam dzisiejsze badanie?
    niestety na minusie, ale ja juz od paru dni czułam ze nic z tego, teraz 2 miesiace "laby" i podchodzimy do 2 procedury:) a miedzy czasie histeroskopie sobie zrobie a co! i skrobanko endometrium :)

• gusi Znajoma

Wysłany: 24 lutego 2016, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, też jestem 86. Staramy się już trochę, udało się w 3 cyklu leczenia, ale dzieciak nie miał jeszcze parcia na świat widocznie. Od początku miałam leki, bo mam PCOS jak w m...dę strzelił:) Teraz wyglądam kiedy znowu zaskoczy:)

Chętnie dołączę do Was, jeśli można...:)

rah lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Mam niedoczynności tarczycy subkliniczna czyli tak naprawdę nie wiadomo dlaczego. Jak zaczynałam sie leczyć to tsh miałam 5.8 tez zaczynałam od najmniejszej dawki
    Bobo frut musi sie ułożyć. Teraz się staracie czy zrobiłaś przerwę po stracie? Ja mialam lyzeczkowabie wiec musialam odczekać trzymiesace przed rozpoczęciem starań
    My robimy dwa cykle przerwy,ale to przez to,ze Maz w pracy i wróci na początku marca.lekarz mi ostatnio powiedział,ze po pierwszym @ juz można,ze jak cos ma być to będzie.A on pracuje w klinice niepłodności.ja też jestem właśnie po lyzeczkowaniu.I teraz póki nie ma męża robię sobie badania...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy rocznik 86 :)

Musi się w końcu udać nam wszystkim!!! :)

• Hannka86 Koleżanka

Wysłany: 25 lutego 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my jutro idziemy do lekarza do Katowic

wizyta dla mnie i dla mężą ciekawe jak to będzie :) hmm

u mnie ze względu na zapalenie szyjki macicy
    u męża w związku z znanie przekroczonym wynikiem leukocytów w nasieniu, norma jest od 0 do 1 , a wynik był 12

jest to klinika niepłodności ...

czekając na nasz Cud <3
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannka kciuki zacisniete
    Bobofrut przykro mi z powodu aniolka

Ania1986 kciuki na nastepne podejscie, zalapaliscie sie na rządowe?

bobo_frut lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spadlysmy.
    Staraczki jak starania? Jak badania wykresy i czekanie na testowanie

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
‹‹ 620 621 622 623 624 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ