X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • borsuk Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola niestety nie pomogę. Nie ogarniam jeszcze temperatur i wykresów.

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • Hannka86 Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my byliśmy w tej klinice niepłodności w Katowicach
    wizytka na której byłam i ja i mąż ... cena 180 PLN

Dr ... delikatnie nas olał... bo jestem młoda ... /rocznik 86/
    staramy się od jesieni 2014 roku ... to jeszcze "nie długo" jak 2 lata to trzeba się martwić :/ :/

miałam wrażenie że badana nas na "oko" :/
    i oczywiście zaprasza na następną wizytę

z NFZ mają to w dupie ... ale jak i prywatni Dr mają w dupie, to znaczy że to jest już upadek całkowity służby zdrowia. ... aż żal płacić te składki co miesiąc ... z naszych zarobków :/

a że mi wyszło na cytologii zapalenie szyjki macicy ... to nic , bo przy nadżerce ZAWSZE tak wychodzi
    a że mąż ma za dużo leukocytów w nasieniu ... to też nic , bo pewnie wynik błędny wyszedł :D HA HA HA HA HA HA

jestem rozczarowana

czekając na nasz Cud <3
  • borsuk Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannka no i jak tu wierzyć w służbę zdrowia?
    Nie dziwię się, że jesteś rozczarowana! Ja bym była wkur***na i rozczarowana!
    Szukaj innego lekarza bo to jakaś pomyłka totalna.

mhsvj44jj2ebmsak.png
  • Pampcia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannka szukaj innego lekarza konieczni, ja tez przebrnelam przez kilku, im wiecej placilam tym gorzej bylam traktowana, taka dziwna prawidlowosc :P

jeden tylko raz poszlam na NFZ i tez uslyszalam ze wszystko ok, czyli brak okresu ok, testosteron i jeszcze 2 inne parametry za wysokie tez ok, a ze prolaktyna skoczyla (przynioslam mu wyniki zrobione wczesniej) to uslyszalam ze skoro pol roku wczesniej byla nizsza to teraz niemozliwe zeby byla taka wysoka <sciana>

f2w3dqk3604phf94.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany ale macie przeboje z tymi lekarzami :/ i weź tu człowieku chodź i płać

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hanka tacy są niektórzy lekarze. Ja jak poszłam po 3 poronieniu do jednej dr nie badając mnie stwierdziła że jestem bezpłodna albo ratuje nas tylko in vitro.
    Także niestety lekarza trzeba szukać lub i samej się diagnozować.
    Ja tak dzięki temu forum i pomocy koleżanki Ani1986 odkryłam niedoczynność tarczycy i hasimoto. Zaczęłam się leczyć i jeszcze w tym samym miesiącu byłam już w ciąży.

bobo_frut lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • BabyBe Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei na laparoskopię mam mieć robioną po owulacji, więc gdzieś mniej więcej za miesiąc.

wrzesień 2014 - początek starań
    kwiecień 2016 - laparoskopia, jajowody niedrożne (zrosty, wodniaki)
    maj 2016 - IVF bez transferu, 6 mrożaczków
    27.06.2016r. - transfer mrożaczka 2AB, 9dpt beta 219 :-)
    24.03.2017r. - narodziny Synka 😍
    02.02.2019r. - transfer mrożaczka 1AB :-(
    06.03.2019r. - transfer mrożaczka 4BB - :-(
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u Endo chwilowo zakaz starań do póki tsh nie będzie na poziomie minimum 2 a najlepiej to 1,5 bo na obecną chwilę mam 3,77
    Zwiększyła mi dawkę leku i za 6 tygodni mam powtórzyć wyniki

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cholera to ja nie rozumiem tutaj czegoś z tym TSH... ja mam 2,35 i pytałam się mojego poprzedniego gina (ze specjalnością z endokrynologii) czy ten wynik jest ok to powiedział, że tak, tego nowego gina też pytałam czy wynik nie powinien być niższy i też powiedział, że jest ok i że Euthyrox brać w takiej dawce jaką mam teraz... boże... i teraz nie wiem co robić, nie wiem czy można tak działać na własną rękę i sobie ją zwiększyć.. co myślicie?

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam 3,8 (po poronieniu) i też za wysoko jak na endo - dla gin moja wcześniejsza 3,7 (przed poronieniem) była okey, no ale się skończyło właśnie poronieniem.

Teraz mam 1,8 i endo mówi, że idealnie, ale mam cały czas brać E25 i zrobić ponownie kontrolę za 3 tyg.

A jak długo bierzesz już Euthyrox? może jeszcze TSH ma czas na unormowanie i dlatego większa dawka nie jest wprowadzana. Ja na Twoim miejscu sama bym nie zmieniała dawki, ale to moje zdanie, lepiej może udaj się do innego endo na konsultację. Albo odczekaj 3 tyg. i zrób ponowne badanie TSH, żeby sprawdzić jak się zachowuje. No ale mówię, wszystko zależy od tego ile już bierzesz te tabsy.

• malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biorę Euthyrox już od 5 lat chyba... jednego dnia biorę N50 a drugiego połowę N75 i tak na zmianę. ja właśnie też czytałam na wielu forach, że najlepiej mieć TSH do 2 i dlatego się zastanawiam czy to nie jest przyczyną moich niepowodzeń..

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może faktycznie podejdź na konsultację do innego endo.Ja bym pewnie tak zrobiła :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie...bo ja już zgłupiałam chyba całkiem :)

we wtorek byłam u gina prywatnie, który stwierdził, że była owulacja w jajniku lewym jest ciałko żółte i endometrium ma 10mm (choć mówiłam mu, że mierzę temp. a ta coś nie chce wzrastać - on powiedział, że na temp. wpływa wiele czynników, więc nie zawsze warto się nią sugerować - fakt faktem bolało mnie gardło, więc może jakaś przyczyna w tym leży). Natomiast dziś byłam u innego gina, ale na NFZ no i dziś się dowiedziałam, że raczej cykl bezowulacyjny, a endometrium 6,5mm. O co KAMAN??? :)
    przez dwa dni mogło się tak zmienić?

dodatkowo dziś gin mi przepisała Clostilbegyt, które mam brać od 3dc (do 7?) i zgłosić się wcześniej na monitoring żeby sprawdzić czy są pęcherzyki.
    jak sądzicie kupować te tabletki? Powiedziałam jej, że mąż przyjeżdża na 28 dni i boję się, że może się minąć z moimi dniami płodnymi. a te tabletki ponoć mają spowodować owu między 9, a 11 dniem.

Co o tym wszystkim sądzicie? help!!!

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobo frut ja nie pomogę bo nie znam się w tym temacie :( jesli chodzi o clo

Malaczarna ja bym poszła na konsultacje do innego Endo. Miałam kilku lekarzy i zawsze zaznaczali ze tsh przy staraniach powinno być poniżej 2.

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Pampcia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobo_frut wrote:
    dodatkowo dziś gin mi przepisała Clostilbegyt, które mam brać od 3dc (do 7?) i zgłosić się wcześniej na monitoring żeby sprawdzić czy są pęcherzyki.
    jak sądzicie kupować te tabletki? Powiedziałam jej, że mąż przyjeżdża na 28 dni i boję się, że może się minąć z moimi dniami płodnymi. a te tabletki ponoć mają spowodować owu między 9, a 11 dniem.

ja dokładnie tak brałam ostatnio, clo przez 5 dni, owulacje mialam chyba 3go dnia
    jesli nie jesteś pewna czy mąż będzie wtedy w domu to ja bym chyba nie brała. Clo to naprawde silny lek, szkoda brać na próżno, tzn takie moje skromne zdanie... ;) no i jesli sie zdecydujesz to koniecznie z monitoringiem

f2w3dqk3604phf94.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pampcia wrote:
    ja dokładnie tak brałam ostatnio, clo przez 5 dni, owulacje mialam chyba 3go dnia
    jesli nie jesteś pewna czy mąż będzie wtedy w domu to ja bym chyba nie brała. Clo to naprawde silny lek, szkoda brać na próżno, tzn takie moje skromne zdanie... ;) no i jesli sie zdecydujesz to koniecznie z monitoringiem
    ah w błąd trochę wprowadziłam. minąć się możemy przy normalnym cyklu. mąż dziś przyjeżdża i będzie 28 dni. właśnie jakbym brała clo to szybciej by była owulka ok. 10/11 dnia (tak gin mówiła) i wtedy mąż będzie. a teraz owu miałam 18 dnia i jak tak będzie w następnym cyklu to na styk by się załapał ;) lub o jeden dzień by się minął... więc trzeba by było liczyć, że zuchy przeżyłyby dłużej w środku ;)

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym w takim razie clo brała - później porządnie wykorzystajcie ten cykl i mlże coś z tego będzie. :)
    Ja mam Synka dzięki clo ;)

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam synka dzieki clo. Kurde mialam sie odniesc, ale mlody tak szaleje, ze nic nie pamietam. Ciesze sie ze watek ozyl buziaki

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • borsuk Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Staraczki :)
    Od tego cyklu mam zwiększoną dawkę dupka z jednej na dobę do dwóch. Ponoć większość lekarzy od razu przepisuje po dwie, nie wiem czemu ja miałam inaczej. Zastanawiam się nad zmianą lekarza. Ale jeszcze nie wiem... Zapisałam się do takiego polecanego do którego kiedyś chodziłam. Ale on ma taaaakie odległe terminy n nfz, że jak się na początku lutego rejestrowałam to termin mam na 16 maja ;) Ale może warto :)

mhsvj44jj2ebmsak.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co tu taka cisza?
    bobo_frut to działajcie :) a nóż widelec się uda

Borsuk jakie terminy! 036.gif ale jak ma takie oblężenie to musi być niezły

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
‹‹ 622 623 624 625 626 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ