X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez musze zmienić gina bo mija poprzednia lekarka urodziła pod koniec roku dziecko i wraca do pracy dopiero w czerwcu (podobno). Zdecydowałam się na lekarza u którego robiłam usg prenatalne w ciąży i przyjmował mnie na ip w szpitalu. Ale terminy do niego tez mega odległe w lutym rejestrowalam sie na kwiecień a teraz juz na maj rejestrują. A najgorsze jest to że nie wiem czy jak przyjdzie termin wizyty to nie będę miała w tym czasie @ :(

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Pampcia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi dzisiaj cos odbilo, stwierdziłam ze skoro ostatnio pecherzyk mi pekl (gin podejrzewa niedrożne jajowody) to a nóż widelec...zrobiłam test, oczywiście negatywny. masochistka ze mnie :)

f2w3dqk3604phf94.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my lubimy się chyba nad sobą znęcać ;) każda z nas pewnie to przeszła, że zrobiła test, który lepiej było zrobić np. za 2 dni ;)

borsuk lubi tę wiadomość

• annamaste Nowa

Wysłany: 7 marca 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dopisuję się!
    w czerwcu 2013 roku zaszłam w ciążę (wpadka!). Niestety okazała się być pozamaciczną. Jajowód mi zachowano. Rozpoczęliśmy starania w październiku 2014 roku. Niestety lekarz od razu zalecił clostylbegyt i to bez minitoringu. I tak trafiłam do kliniki leczenia niepłodności w październiku 2015 roku. Okazało się, że po clo pęcherzyki mi nie pękały , tylko robiły się torbiele. Lekarka spróbowała jeszcze z lamettą i znów to samo. Przez to całe stymulowanie nie miałam owulacji przez 9 miesięcy! Miałam robione hsg rok temu wszystko ok. Od stycznia nie biorę żadnych leków. i co? jest owulacja, pęcherzyki pękają. Niestety ciąży dalej brak. Hormony w porządku. Jedna dr już coś wspomina o inseminacji, ale mi nie daje spokoju fakt, że teoretycznie jest wszystko ok, a ciązy nie ma. wspomniała jedynie, że trochę mam za dużo pałeczek kwasu mlekowego. Ale wspomniała o tym w zeszłym tygoniu. Kiedy robiłam wymaz w pażdzierniku to nie miała zastrzeżeń. Czy któraś z Was się z czymś takim spotkała? i co jeszcze mogę zbadać? Wiem, że wrogość śluzu, a tak to już nie mam pomysłu...

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak, katujemy się bielą, ale cóż zrobić jak każda żyje nadzieją, że może tym razem się udało, sama mam kilka takich sikańców na sumieniu, niektóre przepłakałam, potem zmądrzałam i teraz albo czekam cierpliwie na @ albo się nie nastawiam aż tak

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Pampcia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annamaste wrote:
    Czy któraś z Was się z czymś takim spotkała? i co jeszcze mogę zbadać? Wiem, że wrogość śluzu, a tak to już nie mam pomysłu...

heh, ja jestem mniej wiecej gdzies na podobnym etapie diagnostyki :) (minus wpadka :/)

a jak czesto masz okres/owulacje? jezeli faza po owulacji jest za krotka albo za slabe hormony masz to jajo nie ma szans sie zagniezdzic, tzn nie ma czasu czy jakos tak

f2w3dqk3604phf94.png
  • annamaste Nowa

Wysłany: 9 marca 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pampcia, cykl u mnie trwa 28 dni, a owulacja wyzstępuje między 12, a 14 dniem cyklu (potwierdzone monitoringiem). Hormony też w normie..

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annamaste wrote:
    Dziewczyny dopisuję się!
    w czerwcu 2013 roku zaszłam w ciążę (wpadka!). Niestety okazała się być pozamaciczną. Jajowód mi zachowano. Rozpoczęliśmy starania w październiku 2014 roku. Niestety lekarz od razu zalecił clostylbegyt i to bez minitoringu. I tak trafiłam do kliniki leczenia niepłodności w październiku 2015 roku. Okazało się, że po clo pęcherzyki mi nie pękały , tylko robiły się torbiele. Lekarka spróbowała jeszcze z lamettą i znów to samo. Przez to całe stymulowanie nie miałam owulacji przez 9 miesięcy! Miałam robione hsg rok temu wszystko ok. Od stycznia nie biorę żadnych leków. i co? jest owulacja, pęcherzyki pękają. Niestety ciąży dalej brak. Hormony w porządku. Jedna dr już coś wspomina o inseminacji, ale mi nie daje spokoju fakt, że teoretycznie jest wszystko ok, a ciązy nie ma. wspomniała jedynie, że trochę mam za dużo pałeczek kwasu mlekowego. Ale wspomniała o tym w zeszłym tygoniu. Kiedy robiłam wymaz w pażdzierniku to nie miała zastrzeżeń. Czy któraś z Was się z czymś takim spotkała? i co jeszcze mogę zbadać? Wiem, że wrogość śluzu, a tak to już nie mam pomysłu...
    Warto zrobic AMH-rezerwa jajnikowa, krzywa cukrowa i insulinowa, tarczyce zbadac, histeroskopie,nasienie partnera, wymazy na chlamydie,mykoplasme i ureaplasme

szpilka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny ;-) jestem tu nowa, i ogólnie nowa w temacie, bo staram się dopiero 3 cykl. Jednak ze względu na mega nieregularne cykle zrobiłam badania i okazało się, że mam podwyższoną prolaktynę i od tego cyklu biore bromergon i euthyrox.do tego cały czas testy owu wychodzą mi negatywne :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    cześć dziewczyny ;-) jestem tu nowa, i ogólnie nowa w temacie, bo staram się dopiero 3 cykl. Jednak ze względu na mega nieregularne cykle zrobiłam badania i okazało się, że mam podwyższoną prolaktynę i od tego cyklu biore bromergon i euthyrox.do tego cały czas testy owu wychodzą mi negatywne :-(

Cześć cześć :)

a tsh, tf3 i tf4 badałaś? zbyt wysokie TSH też może nie służyć zajściu w ciążę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobo_frut wrote:
    Cześć cześć :)

a tsh, tf3 i tf4 badałaś? zbyt wysokie TSH też może nie służyć zajściu w ciążę.

cześć, badania które robiłam to ( w 4 dniu cyklu):
    TSH - 2,054 µIU/ml

Testosteron wolny -0,77 pg/ml

DHEA-SO4 - 155,20 µg/dl
    Prolaktyna 7,13 ng/ml

Prolaktyna po obciążeniu MCP po 1 godzinie - 195,56 ng/ml

Obecnie biorę Euthyrox 25 - 1 tabl rano oraz bromergon - 1/2 tabl rano i 1 tabl wieczorem (zaczynałam ponad miesiąc temu od 1/4 tabletki)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 21:59

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Testami owulacyjnymi to się kompletnie nie przejmuj, nie warto w ogóle na nie wyrzucać pieniędzy, bo to pic na wodę. Owulacja może być a one jej nie pokazują, mogą też ją sugerować, podczas gdy wcale jej nie ma. ;)

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy przy braniu bromergonu, czułyście ból piersi? Ja biorę od ponad miesiąca, dziś jestem w 26 dniu cyklu i bardzo bolą mnie piersi. Nigdy tak nie miałam. Staram się nie nakręcać, bo wiem że to nic nie daje ;-)

atagata lubi tę wiadomość

• Pampcia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej bobofrut, witamy z powrotem :)
    mi tez się spodobało na tym forum, w ogóle pierwszy raz się na jakimkolwiek forum udzielam. To, że tu można o wszystkim otwarcie pogadać jest jednak ogromnym plusem ;) Inna sprawa, że moje koleżanki albo jeszcze się nie starają albo im to w ogóle niepotrzebne...

f2w3dqk3604phf94.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :) zerknijcie na mój wykresik, co myślicie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ovufriend.pl/graph/04cfdbbd59702a30ee4d0e1384d9c1da

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :-) ja zaczynam kolejny cykl (4) od nowa, może teraz się uda ;-) Pozdr :-)

• borsuk Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepewna ja na wykresach nie za bardzo się znam. Temperatura skacze u Ciebie jak szalona. Teraz nic tylko czekać na zieloną kropkę :) oby @ nie przylazł! Powodzenia, trzymam kciuka!

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • Hannka86 Koleżanka

Wysłany: 25 marca 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kolejny cykl marze że to ten...

A w głowie pytania czemu jedno mają tak łatwo
    albo są w ciąży a nie chcą być. ...
    a inni chcą, czekają. ..i nic

czekając na nasz Cud <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannka! pozytywne nastawienie i uda się, zobaczysz ;-) powodzenia! Ile już się starasz?

‹‹ 623 624 625 626 627 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ