X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez musze zmienić gina bo mija poprzednia lekarka urodziła pod koniec roku dziecko i wraca do pracy dopiero w czerwcu (podobno). Zdecydowałam się na lekarza u którego robiłam usg prenatalne w ciąży i przyjmował mnie na ip w szpitalu. Ale terminy do niego tez mega odległe w lutym rejestrowalam sie na kwiecień a teraz juz na maj rejestrują. A najgorsze jest to że nie wiem czy jak przyjdzie termin wizyty to nie będę miała w tym czasie @ :(

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Pampcia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi dzisiaj cos odbilo, stwierdziłam ze skoro ostatnio pecherzyk mi pekl (gin podejrzewa niedrożne jajowody) to a nóż widelec...zrobiłam test, oczywiście negatywny. masochistka ze mnie :)

f2w3dqk3604phf94.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my lubimy się chyba nad sobą znęcać ;) każda z nas pewnie to przeszła, że zrobiła test, który lepiej było zrobić np. za 2 dni ;)

borsuk lubi tę wiadomość

• annamaste Nowa

Wysłany: 7 marca 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dopisuję się!
    w czerwcu 2013 roku zaszłam w ciążę (wpadka!). Niestety okazała się być pozamaciczną. Jajowód mi zachowano. Rozpoczęliśmy starania w październiku 2014 roku. Niestety lekarz od razu zalecił clostylbegyt i to bez minitoringu. I tak trafiłam do kliniki leczenia niepłodności w październiku 2015 roku. Okazało się, że po clo pęcherzyki mi nie pękały , tylko robiły się torbiele. Lekarka spróbowała jeszcze z lamettą i znów to samo. Przez to całe stymulowanie nie miałam owulacji przez 9 miesięcy! Miałam robione hsg rok temu wszystko ok. Od stycznia nie biorę żadnych leków. i co? jest owulacja, pęcherzyki pękają. Niestety ciąży dalej brak. Hormony w porządku. Jedna dr już coś wspomina o inseminacji, ale mi nie daje spokoju fakt, że teoretycznie jest wszystko ok, a ciązy nie ma. wspomniała jedynie, że trochę mam za dużo pałeczek kwasu mlekowego. Ale wspomniała o tym w zeszłym tygoniu. Kiedy robiłam wymaz w pażdzierniku to nie miała zastrzeżeń. Czy któraś z Was się z czymś takim spotkała? i co jeszcze mogę zbadać? Wiem, że wrogość śluzu, a tak to już nie mam pomysłu...

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak, katujemy się bielą, ale cóż zrobić jak każda żyje nadzieją, że może tym razem się udało, sama mam kilka takich sikańców na sumieniu, niektóre przepłakałam, potem zmądrzałam i teraz albo czekam cierpliwie na @ albo się nie nastawiam aż tak

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Pampcia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annamaste wrote:
    Czy któraś z Was się z czymś takim spotkała? i co jeszcze mogę zbadać? Wiem, że wrogość śluzu, a tak to już nie mam pomysłu...

heh, ja jestem mniej wiecej gdzies na podobnym etapie diagnostyki :) (minus wpadka :/)

a jak czesto masz okres/owulacje? jezeli faza po owulacji jest za krotka albo za slabe hormony masz to jajo nie ma szans sie zagniezdzic, tzn nie ma czasu czy jakos tak

f2w3dqk3604phf94.png
  • annamaste Nowa

Wysłany: 9 marca 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pampcia, cykl u mnie trwa 28 dni, a owulacja wyzstępuje między 12, a 14 dniem cyklu (potwierdzone monitoringiem). Hormony też w normie..

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annamaste wrote:
    Dziewczyny dopisuję się!
    w czerwcu 2013 roku zaszłam w ciążę (wpadka!). Niestety okazała się być pozamaciczną. Jajowód mi zachowano. Rozpoczęliśmy starania w październiku 2014 roku. Niestety lekarz od razu zalecił clostylbegyt i to bez minitoringu. I tak trafiłam do kliniki leczenia niepłodności w październiku 2015 roku. Okazało się, że po clo pęcherzyki mi nie pękały , tylko robiły się torbiele. Lekarka spróbowała jeszcze z lamettą i znów to samo. Przez to całe stymulowanie nie miałam owulacji przez 9 miesięcy! Miałam robione hsg rok temu wszystko ok. Od stycznia nie biorę żadnych leków. i co? jest owulacja, pęcherzyki pękają. Niestety ciąży dalej brak. Hormony w porządku. Jedna dr już coś wspomina o inseminacji, ale mi nie daje spokoju fakt, że teoretycznie jest wszystko ok, a ciązy nie ma. wspomniała jedynie, że trochę mam za dużo pałeczek kwasu mlekowego. Ale wspomniała o tym w zeszłym tygoniu. Kiedy robiłam wymaz w pażdzierniku to nie miała zastrzeżeń. Czy któraś z Was się z czymś takim spotkała? i co jeszcze mogę zbadać? Wiem, że wrogość śluzu, a tak to już nie mam pomysłu...
    Warto zrobic AMH-rezerwa jajnikowa, krzywa cukrowa i insulinowa, tarczyce zbadac, histeroskopie,nasienie partnera, wymazy na chlamydie,mykoplasme i ureaplasme

szpilka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny ;-) jestem tu nowa, i ogólnie nowa w temacie, bo staram się dopiero 3 cykl. Jednak ze względu na mega nieregularne cykle zrobiłam badania i okazało się, że mam podwyższoną prolaktynę i od tego cyklu biore bromergon i euthyrox.do tego cały czas testy owu wychodzą mi negatywne :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    cześć dziewczyny ;-) jestem tu nowa, i ogólnie nowa w temacie, bo staram się dopiero 3 cykl. Jednak ze względu na mega nieregularne cykle zrobiłam badania i okazało się, że mam podwyższoną prolaktynę i od tego cyklu biore bromergon i euthyrox.do tego cały czas testy owu wychodzą mi negatywne :-(

Cześć cześć :)

a tsh, tf3 i tf4 badałaś? zbyt wysokie TSH też może nie służyć zajściu w ciążę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobo_frut wrote:
    Cześć cześć :)

a tsh, tf3 i tf4 badałaś? zbyt wysokie TSH też może nie służyć zajściu w ciążę.

cześć, badania które robiłam to ( w 4 dniu cyklu):
    TSH - 2,054 µIU/ml

Testosteron wolny -0,77 pg/ml

DHEA-SO4 - 155,20 µg/dl
    Prolaktyna 7,13 ng/ml

Prolaktyna po obciążeniu MCP po 1 godzinie - 195,56 ng/ml

Obecnie biorę Euthyrox 25 - 1 tabl rano oraz bromergon - 1/2 tabl rano i 1 tabl wieczorem (zaczynałam ponad miesiąc temu od 1/4 tabletki)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 21:59

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Testami owulacyjnymi to się kompletnie nie przejmuj, nie warto w ogóle na nie wyrzucać pieniędzy, bo to pic na wodę. Owulacja może być a one jej nie pokazują, mogą też ją sugerować, podczas gdy wcale jej nie ma. ;)

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy przy braniu bromergonu, czułyście ból piersi? Ja biorę od ponad miesiąca, dziś jestem w 26 dniu cyklu i bardzo bolą mnie piersi. Nigdy tak nie miałam. Staram się nie nakręcać, bo wiem że to nic nie daje ;-)

atagata lubi tę wiadomość

• Pampcia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej bobofrut, witamy z powrotem :)
    mi tez się spodobało na tym forum, w ogóle pierwszy raz się na jakimkolwiek forum udzielam. To, że tu można o wszystkim otwarcie pogadać jest jednak ogromnym plusem ;) Inna sprawa, że moje koleżanki albo jeszcze się nie starają albo im to w ogóle niepotrzebne...

f2w3dqk3604phf94.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :) zerknijcie na mój wykresik, co myślicie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ovufriend.pl/graph/04cfdbbd59702a30ee4d0e1384d9c1da

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :-) ja zaczynam kolejny cykl (4) od nowa, może teraz się uda ;-) Pozdr :-)

• borsuk Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepewna ja na wykresach nie za bardzo się znam. Temperatura skacze u Ciebie jak szalona. Teraz nic tylko czekać na zieloną kropkę :) oby @ nie przylazł! Powodzenia, trzymam kciuka!

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • Hannka86 Koleżanka

Wysłany: 25 marca 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kolejny cykl marze że to ten...

A w głowie pytania czemu jedno mają tak łatwo
    albo są w ciąży a nie chcą być. ...
    a inni chcą, czekają. ..i nic

czekając na nasz Cud <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannka! pozytywne nastawienie i uda się, zobaczysz ;-) powodzenia! Ile już się starasz?

‹‹ 623 624 625 626 627 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ