X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik - byłam u lekarza we wrześniu, ale wizytę mogę podsumować dwoma zdaniami: "Boli Panią jak się Pani schyla? To proszę się nie schylać - następny proszę" W ogóle to pytał mnie co mi przepisać (jakie leki, jakie zabiegi)... Leki p/bólowe tak naprawdę tylko maskują ból.Nie wiem jeszcze co zrobię...

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • Iownka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :)
    Widziałam przed chwilą ten mop parowy w biedronie- chyba za 59 złotych ;)

w5wqkrhmcawmir87.png

relg3e5e4t96ae00.png
  • _Ania_ Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kor_a wrote:
    Ewik - byłam u lekarza we wrześniu, ale wizytę mogę podsumować dwoma zdaniami: "Boli Panią jak się Pani schyla? To proszę się nie schylać - następny proszę" W ogóle to pytał mnie co mi przepisać (jakie leki, jakie zabiegi)... Leki p/bólowe tak naprawdę tylko maskują ból.Nie wiem jeszcze co zrobię...

Kochana, znajdź sobie dobrego specjalistę (oczywiście niestety możesz zapomnieć o NFZ...), bo jak zajdziesz w ciążę, to kręgosłup będzie bardziej obciążony i może się pogorszyć, a wtedy nie będziesz mogła faszerować się lekami przeciwbólowymi.

cfbd69597e38556e0d9dfe823aa26cca.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was serdecznie, czy można skromnie się do Was dołączyć? :)

Ida, ewelina27 lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Ania_ wrote:
    Kochana, znajdź sobie dobrego specjalistę (oczywiście niestety możesz zapomnieć o NFZ...), bo jak zajdziesz w ciążę, to kręgosłup będzie bardziej obciążony i może się pogorszyć, a wtedy nie będziesz mogła faszerować się lekami przeciwbólowymi.

Właśnie zapisałam się do neurologa - jakimś cudem wizyta jest na dzisiaj. Oczywiście prywatnie...Zobaczymy co mi powie.boję się trochę tych wszystkich leków, ale może jakoś to będzie... powiem jej o planach ciąży o zapytam czy nie będzie to wskazaniem do cesarki...

km5s8iik5ptfpdrq.png

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Dziewczęta w ten piekny czwartkowy poranek :):)
    słoneczko tak pieknie świeci, ze chce sie życ!!!

co u WAs?
    u nas wczoraj przytulanko bo niby płodziaki :) ale to soboty koniec bo w sobote wizyta u ginka i cytologia :):)

buziaki dla Was wszystkich!!!! :)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    Witamy zapraszamy i mocno przytulamy jak byś miała jakieś pytania nie krępuj się i wal prosto z mostu :) postaramy się pomóc

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kor_a wrote:
    Właśnie zapisałam się do neurologa - jakimś cudem wizyta jest na dzisiaj. Oczywiście prywatnie...Zobaczymy co mi powie.boję się trochę tych wszystkich leków, ale może jakoś to będzie... powiem jej o planach ciąży o zapytam czy nie będzie to wskazaniem do cesarki...

trzymam bardzo mocno kciuki za Ciebie i życzę zdrówka ja tak samo jak ty dzisiaj mam wizyte u neurologa powodzenia życzę

Wysłany: 13 marca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję za ciepłe przyjęcie :) długo staracie się o dzidzie? Które to Wasze cykle? Ja poroniłam w 20 tyg ciąży :( ,(pierwsza ciąża, po pierwszym staraniu) po 6 tygodniach od zabiegu dzisiaj dostałam upragnionej @, nigdy dotąd tak bardzo jej nie wyczekiwałam aż do teraz :) I oczywiście podejmujemy po niej staranka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2014, 11:06

ewelina27, Kor_a, Ida lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy w naszych progach Gwiazdeczka:) strasznie mi przykro ale bedzie dobrze zobaczysz :) my z mezem zaczynamy 6 cykl pod koniec marca pod kontrola gina.

Kora i Ewelinka dajcie koniecznie znac jak przegiegla wizyta. Ja mam przymusowy odpoczynek mam lezec plackiem i nic nie robic

ewelina27, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas to bedzie 28 cykl jeśli się nie mylę Ewik odpoczywaj i szybko wracaj do zdrówka ja po wizycie jeszcze muszę zaliczyć imieniny teściowej Krysi wiec dopiero wieczorem dam znać zauważyłam ze termometr zaczyna mnie kusić i dzisiaj zmierzyłam temp 36.8 muszę go chyba schować bo będzie za mną chodzić jak pies

Gwiazdeczka27, Ewik lubią tę wiadomość

• _Ania_ Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik i Kor_a - dużo zdrówka i oby problemy zdrowotne w mig poszły w niepamięć.

Gwiazdeczko, witam serdecznie i bardzo współczuję z powodu straty, życząc jednocześnie owocnych starań. My staramy się od 11 miesięcy, jest to chyba 8 lub 9 cykl, bo początkowe trwały prawie 3 miesiące.

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

cfbd69597e38556e0d9dfe823aa26cca.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    dziękuję za ciepłe przyjęcie :) długo staracie się o dzidzie? Które to Wasze cykle? Ja poroniłam w 20 tyg ciąży :( ,(pierwsza ciąża, po pierwszym staraniu) po 6 tygodniach od zabiegu dzisiaj dostałam upragnionej @, nigdy dotąd tak bardzo jej nie wyczekiwałam aż do teraz :) I oczywiście podejmujemy po niej staranka :)

Ja zaczęłam 4 cykl.

Gwiazdeczka27, Ewik lubią tę wiadomość

km5s8iik5ptfpdrq.png

• Eklerka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś ten nasz rocznik felerny jeśli chodzi o bóle pleców... Ja miałam ostatnio taki ból pleców, że mogłam zapomnieć o przewracaniu się w nocy z boku na bok. Leżąc na plecach czułam taki ból, że aż mi się łzy do oczu cisnęły, a rano ktoś musiał mi pomagać zejść z łóżka :( Smarowanie maścią końską, Opokanem Keto i używanie pasam neoprenowego pomogło, przeszło całkowicie po kilku dniach i do dziś nie wiem jaka była przyczyna, choć u mnie to pewnie skrzywienie kręgosłupa :(
    Życzę Wam powrotu do zdrówka :)

Gwiazdeczka27 wrote:

Ja również witam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2014, 12:13

Gwiazdeczka27, Kor_a lubią tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png

Wysłany: 13 marca 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, jesteście wspaniałe! :) Dobrze, że się nie poddajecie i walczycie o swoje! Ja oczywiście mam spore obawy i jest we mnie lęk ale też i nadzieja, trzeba walczyć aż do skutku, może zabrzmiało to trochę kolokwialnie ale coś w tym jest :) Teraz coraz więcej słońca, pogoda coraz piękniejsza więc tym bardziej czas sprzyja reprodukcji :D Trzymam gorąco za Was wszystkie kciuki.
    Ja na początku myślałam, że zajście w ciąże to pikuś ale widzę czytając fora na Ovu, że nie jest to w cale taki łatwy orzech do zgryzienia, zresztą i ciąża nie jest w cale taka łatwa jak by się wydawało. Ale wiara czyni cuda, i tego trzeba się trzymać :)

_Ania_, Ewik, Kor_a, ewelina27 lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    Dzięki dziewczyny, jesteście wspaniałe! :) Dobrze, że się nie poddajecie i walczycie o swoje! Ja oczywiście mam spore obawy i jest we mnie lęk ale też i nadzieja, trzeba walczyć aż do skutku, może zabrzmiało to trochę kolokwialnie ale coś w tym jest :) Teraz coraz więcej słońca, pogoda coraz piękniejsza więc tym bardziej czas sprzyja reprodukcji :D Trzymam gorąco za Was wszystkie kciuki.
    Ja na początku myślałam, że zajście w ciąże to pikuś ale widzę czytając fora na Ovu, że nie jest to w cale taki łatwy orzech do zgryzienia, zresztą i ciąża nie jest w cale taka łatwa jak by się wydawało. Ale wiara czyni cuda, i tego trzeba się trzymać :)
    O tak pogoda coraz ladniejsza i az pobudza pozytywne nastawienie. Wiec mysle,ze bedzie dobrze lato sie zbliza plany urlopowe tez wiec bedzie czas na regeneracje sil i dobrego myslenia. Jednym slowem bedzie dobrze inaczej prosze nie myslec i juz :) nigdy nie mozna stracic wiary, ze sie uda.

Ja czekam na okres jak na zbawienie zeby zaczac dzialac a co nawet choroba mi planow nie zmieni no chyba, ze przesunie okres

Gwiazdeczka27, ewelina27 lubią tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieję, że mi choroba i zeszłotygodniowa podróż nie rozreguluje zbytnio cyklu, bo znowu będę się załamywać, że nie ma owulacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2014, 12:47

km5s8iik5ptfpdrq.png

• Ida Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :) Witam serdecznie nowo przybyłe. Zapraszamy serdecznie! W razie pytań czy nawet bez- piszcie. Jest nam miło że mamy takie miejsce :)

Piszę z pracy, bo moje słodkie potworki smacznie śpią :) Widok nie do opisania.

U mnie kremowy, mleczny śluz. Nigdy nie miałam takiego po owulce. A na ten przed @ jeszcze za wcześnie. No nie wiem, nie chcę się nakręcać.

I ja przypomnę - to nasz 3 cs. Na razie niemal same pozytywne emocje.

Miłego dnia!

ewelina27 lubi tę wiadomość

• Kor_a Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida - ja też się śluzami nakręcałam i niestety nic z tego nie wyszło. Ale może to dlatego, że ja nie mam zbyt dużego doświadczenia w obserwacji, ale Tobie życzę żeby to był dobry znak :-)

km5s8iik5ptfpdrq.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane :) miłego dnia ;)

‹‹ 62 63 64 65 66 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ