Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Dziewczyny!! Selina ja bym na Twoim miejscu powtórzyła sikańca. W laboratorium też są pomyłki !! trzymam kciuki i daj znać jak zrobisz!!!
    a masz gdzies swój wykres pod ręką żeby wkleić??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2017, 23:01

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2017, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola nie prowadze tutaj wykresu, nie mierze tempki ogolnie. Cykle mam z reguly 29-30dniowe, owulacja potwierdzona monitem praktycznie 2x (za 2 razem nie potwierdzilam pekniecia pecherzyka, ale to poczulam raczej) i mam ja 16-17dc. Teraz sadze, ze byla 16dc tez z tego co odczulam. Prog wyniosl 31,6 co tez moze o dobrej owu swiadczyc. Szczerze...to nie sadze by labo sie pomylilo, predzej juz test. Moze zrobie go jeszcze raz, ale nie wiem w sumie czy jest sens wyrzucac te pare zl do kosza, nie mam nadziei juz w tym cyklu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2017, 23:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2017, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina no widać drugą kreseczkę na tym teście. Mam propozycję żebyś dopóki nie przyjdzie okres mierzyła teraz temperaturę. I w zależności od niej powtórzyć betę za 2-3 dni.

• Rucola Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Dziewczyny !! Selina to poczekaj na @, moze sie nie doczekasz :) Trzymam kciuki !! Ja testuje we wtorek...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2017, 07:01

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BibiKa, Rucola jedna dziewczyna na innym warku pisala mi, ze miala tez kiedys taka wlasnie 2ga kreske, ze ona jest szara a nie rozowa i ze to felerny test. Dostala @ 2 dni pozniej, tez tak raczej bede miala.
    Ogolnie czuje sie inaczej niz zeykle, bo przede wszystkim piersi mam nabrzmiale troche i mnie bola juz kilka dni, no ale to wina zapewne wysokiego progesteronu.
    Nie mam niestety termometru do mierzenia dopochwowego :/ mam elektroniczny do mierzenia na czole tylko

• Rucola Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysoki progesteron to akurat dobry znak :) bierzesz duphaston albo luteine??

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie biore bo i po co skoro prog wysoki :) Nikt mi tego wczesniej nie sugerowal ani nie przepisywal (tzn.2 lata temu mialam lutke podjezykowo i dopochwowo, zeby zmniejszyc cyste na jajniku)

• Rucola Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Selina czekamy cierpliwie. Moze @ o nas zapomni :)

Selina lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    BibiKa, Rucola jedna dziewczyna na innym warku pisala mi, ze miala tez kiedys taka wlasnie 2ga kreske, ze ona jest szara a nie rozowa i ze to felerny test. Dostala @ 2 dni pozniej, tez tak raczej bede miala.
    Ogolnie czuje sie inaczej niz zeykle, bo przede wszystkim piersi mam nabrzmiale troche i mnie bola juz kilka dni, no ale to wina zapewne wysokiego progesteronu.
    Nie mam niestety termometru do mierzenia dopochwowego :/ mam elektroniczny do mierzenia na czole tylko

Nie musisz mierzyć temperatury w pochwie, możesz w ustach pod językiem z prawej strony. Tylko musi być termometr owulacyjny z dwoma miejscami po przecinku.

Selina lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu pod jezykiem po prawej stronie ? Ja zawsze mierze po lewej....

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mi sie uda, to kupie dzis termometr w aptece. Myslicie zeby kupic jeszcze 1 test tym razem o wiekszej czulosci? Szczerze nie bardzo chce biec na bete w pobiedzialek :/ @ wtedy mam dostac, wiec mysle ze nie ma sensu 30zl wydawac i sie znow kluc
    Na innym wstku przeczytalam historie jednej dziewczyny, ktora ostatnio miala tska sama sytuacje: zrobila test, bo @ nie przyszla a tam blada kreska. Poszla na bete i wyszedl negatyw. Nastepnego dnia znow zrobila bete i juz bylo ok.190... Szczerze juz nie wiem co myslec. Nie chce sie naprswde ludzic i wypieram ta mysl z glowy jak moge, bo rozczarowanie boli najbardziej

• Rucola Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem powtorz sikanca. Jesli wyjdzie pozytyw idz na bete a jesli negatyw to czekaj na @. Najszybsze i najtansze rozeiazanie:) a masz jakies objawy zblizajacej sie @ albo inne dziwne ?

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola mam obolale i troche powiekszone piersi, przed @ tak nie mam. Zwykle sa wtwdy tkliwe ale nie az tak. Jednak winowaja moze byc tutaj wysoki progesteron. Brzuch mnie dzis troche pobolewal tak jak na @, wiec pewnie lada dzien przyjdzie.
    Kupilam czuly test, ale chyba dopiero rano zrobie

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jednak zrobiłam dziś... negatyw, żadnego cienia najmniejszego. Przynajmniej mam pewność i mogę się czegoś napić

• Kropeczka1986 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selinko... Nie martw sie Kochana:*

Kolejny cykl kolejna szansa... sama mam ochotę sie napić żeby przestać ciagle liczyć dni sprawdzać śluz i robić kolejne badania... jakieś takie załamanie mnie dopada... 17 dc od jutra kolejna porcja duphastonu... Eh...

Nasz mały cudzie trwaj...<3

mhsvpx9ik2z006il.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, że się nie martwię :) Tak czułam że będzie, więc się nie nastawiałam nawet. Od przyszłego tygodnia nowy cykl i jedziem dalej ;)
    Kochana to się napij poprostu :) nie upij oczywiście, ale trochę zawsze możesz :P

Kropeczka1986 lubi tę wiadomość

• JaKa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Selinko przykro mi, że test negatywny, ale przynajmniej nie musisz się martwić i nakręcać bezpodstawnie.

U mnie znów coś dziwnego, dostałam przed chwilą lekkie plamienie czerwone, a to dopiero mój 22 dc. Na @ mam tylko bardzo lekkie pobolewanie brzucha i nerwowość, także objawy dopiero się rozkręcą na dniach.
    Temperatura też wysoka, także nie sądze żeby to był początek @
    A progesteron niby w normie.
    Dziewczyny co to może byc?
    Dodam, że ten cykl spisałam na straty po wizycie u gina :/ i przejściach z Mężem :/

0a74373c12d6b16d73635c9b9113c48e.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2017, 18:34

Jezu ufam Tobie <3
    <3 Piotruś i Tomuś <3 22 listopada 2018
    Aniołek [*] 5 maja 2017
  • tajbrejk Koleżanka

Wysłany: 25 marca 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zycze Wam dziewczyny milego wieczoru i mam nadzieje, ze uda Wam sie zrelaksowac! Ja niestety wieczor juz zakonczylam :( Planowalam winkowanie z kolezanka, ale na spotkaniu poinformowala mnie, ze nie moze z oczywistego powodu. Kolejny cios , wszystkim dookola sie udaje oprocz mnie. :( Cieszylam sie oczywiscie jej szczesciem, ale jednoczesnie tak sie zdolowalam, ze nie mialam juz sily na nic oprocz powrotu do domu i wziecia goracej kapieli. Nawet wina juz mi sie odechcialo...

W kazdym razie bawcie sie dobrze!

4-2017 - Ciąża biochemiczna po 2. Cyklu z letrozolem
    6-2017 - ciąża po 4. cyklu z letrozolem
    Syn ur. 3-2018

AMH 1,4 - 2-2018
    AMH 0,57 - 10-2019

11- 2019 -zaczynamy starania o drugiego potomka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaKa a może to implantacja? Co do owu to nawet gin może tego nie wiedzieć jak wiele przypadków na to wskazuje. Kiedy spodziewasz się @?

tajbrejk Nie smutaj :) Weź kąpiel i napij się do jakiegoś dobrego filmu czy serialu ;) Nie tylko Tobie się nie udaje uwierz, bo pewnie część koleżanek nawet nie powie, że się starają a wychodzi dopiero jak już zajdą. Ja się zaczynam do owych wieści i widoków przyzwyczajać

• tajbrejk Koleżanka

Wysłany: 25 marca 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:

tajbrejk Nie smutaj :) Weź kąpiel i napij się do jakiegoś dobrego filmu czy serialu ;) Nie tylko Tobie się nie udaje uwierz, bo pewnie część koleżanek nawet nie powie, że się starają a wychodzi dopiero jak już zajdą. Ja się zaczynam do owych wieści i widoków przyzwyczajać

Selinko masz kobieto absolutna racje, nie wiem czemu ludzie nie chca sie przyznawac tylko wiecznie udaja. Kolezanka twierdzila, ze udalo im sie za pierwszym razem, a tak sie sklada, ze juz w kwietniu 2016 opowiadala (czego zapewne juz nie pamieta), ze z mezem od pol roku sie staraja i ze sie suplementuja :D No ale dookola mnie wszyscy zaciazeni twierdza, ze za 1, 2 , max 3 razem sie udaje , no to jak tu sie nie zdolowac...

Czy WY tez tak macie, ze w takich kryzysowych momentach najmniejsze potkniecia/niepowodzenia urastaja do rangi wielkich tragedii? Wracajac do domu wsiadlam w zly autobus, a potem moj chlop tele nie raczyl odebrac, wiec zrobilam mu w domu awanture i w efekcie sie obrazil. A miala byc mila sobota...

4-2017 - Ciąża biochemiczna po 2. Cyklu z letrozolem
    6-2017 - ciąża po 4. cyklu z letrozolem
    Syn ur. 3-2018

AMH 1,4 - 2-2018
    AMH 0,57 - 10-2019

11- 2019 -zaczynamy starania o drugiego potomka
‹‹ 669 670 671 672 673 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ