X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Dziewczyny!! Selina ja bym na Twoim miejscu powtórzyła sikańca. W laboratorium też są pomyłki !! trzymam kciuki i daj znać jak zrobisz!!!
    a masz gdzies swój wykres pod ręką żeby wkleić??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2017, 23:01

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2017, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola nie prowadze tutaj wykresu, nie mierze tempki ogolnie. Cykle mam z reguly 29-30dniowe, owulacja potwierdzona monitem praktycznie 2x (za 2 razem nie potwierdzilam pekniecia pecherzyka, ale to poczulam raczej) i mam ja 16-17dc. Teraz sadze, ze byla 16dc tez z tego co odczulam. Prog wyniosl 31,6 co tez moze o dobrej owu swiadczyc. Szczerze...to nie sadze by labo sie pomylilo, predzej juz test. Moze zrobie go jeszcze raz, ale nie wiem w sumie czy jest sens wyrzucac te pare zl do kosza, nie mam nadziei juz w tym cyklu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2017, 23:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2017, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina no widać drugą kreseczkę na tym teście. Mam propozycję żebyś dopóki nie przyjdzie okres mierzyła teraz temperaturę. I w zależności od niej powtórzyć betę za 2-3 dni.

• Rucola Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Dziewczyny !! Selina to poczekaj na @, moze sie nie doczekasz :) Trzymam kciuki !! Ja testuje we wtorek...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2017, 07:01

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BibiKa, Rucola jedna dziewczyna na innym warku pisala mi, ze miala tez kiedys taka wlasnie 2ga kreske, ze ona jest szara a nie rozowa i ze to felerny test. Dostala @ 2 dni pozniej, tez tak raczej bede miala.
    Ogolnie czuje sie inaczej niz zeykle, bo przede wszystkim piersi mam nabrzmiale troche i mnie bola juz kilka dni, no ale to wina zapewne wysokiego progesteronu.
    Nie mam niestety termometru do mierzenia dopochwowego :/ mam elektroniczny do mierzenia na czole tylko

• Rucola Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysoki progesteron to akurat dobry znak :) bierzesz duphaston albo luteine??

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie biore bo i po co skoro prog wysoki :) Nikt mi tego wczesniej nie sugerowal ani nie przepisywal (tzn.2 lata temu mialam lutke podjezykowo i dopochwowo, zeby zmniejszyc cyste na jajniku)

• Rucola Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Selina czekamy cierpliwie. Moze @ o nas zapomni :)

Selina lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    BibiKa, Rucola jedna dziewczyna na innym warku pisala mi, ze miala tez kiedys taka wlasnie 2ga kreske, ze ona jest szara a nie rozowa i ze to felerny test. Dostala @ 2 dni pozniej, tez tak raczej bede miala.
    Ogolnie czuje sie inaczej niz zeykle, bo przede wszystkim piersi mam nabrzmiale troche i mnie bola juz kilka dni, no ale to wina zapewne wysokiego progesteronu.
    Nie mam niestety termometru do mierzenia dopochwowego :/ mam elektroniczny do mierzenia na czole tylko

Nie musisz mierzyć temperatury w pochwie, możesz w ustach pod językiem z prawej strony. Tylko musi być termometr owulacyjny z dwoma miejscami po przecinku.

Selina lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu pod jezykiem po prawej stronie ? Ja zawsze mierze po lewej....

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mi sie uda, to kupie dzis termometr w aptece. Myslicie zeby kupic jeszcze 1 test tym razem o wiekszej czulosci? Szczerze nie bardzo chce biec na bete w pobiedzialek :/ @ wtedy mam dostac, wiec mysle ze nie ma sensu 30zl wydawac i sie znow kluc
    Na innym wstku przeczytalam historie jednej dziewczyny, ktora ostatnio miala tska sama sytuacje: zrobila test, bo @ nie przyszla a tam blada kreska. Poszla na bete i wyszedl negatyw. Nastepnego dnia znow zrobila bete i juz bylo ok.190... Szczerze juz nie wiem co myslec. Nie chce sie naprswde ludzic i wypieram ta mysl z glowy jak moge, bo rozczarowanie boli najbardziej

• Rucola Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem powtorz sikanca. Jesli wyjdzie pozytyw idz na bete a jesli negatyw to czekaj na @. Najszybsze i najtansze rozeiazanie:) a masz jakies objawy zblizajacej sie @ albo inne dziwne ?

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola mam obolale i troche powiekszone piersi, przed @ tak nie mam. Zwykle sa wtwdy tkliwe ale nie az tak. Jednak winowaja moze byc tutaj wysoki progesteron. Brzuch mnie dzis troche pobolewal tak jak na @, wiec pewnie lada dzien przyjdzie.
    Kupilam czuly test, ale chyba dopiero rano zrobie

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jednak zrobiłam dziś... negatyw, żadnego cienia najmniejszego. Przynajmniej mam pewność i mogę się czegoś napić

• Kropeczka1986 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selinko... Nie martw sie Kochana:*

Kolejny cykl kolejna szansa... sama mam ochotę sie napić żeby przestać ciagle liczyć dni sprawdzać śluz i robić kolejne badania... jakieś takie załamanie mnie dopada... 17 dc od jutra kolejna porcja duphastonu... Eh...

Nasz mały cudzie trwaj...<3

mhsvpx9ik2z006il.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, że się nie martwię :) Tak czułam że będzie, więc się nie nastawiałam nawet. Od przyszłego tygodnia nowy cykl i jedziem dalej ;)
    Kochana to się napij poprostu :) nie upij oczywiście, ale trochę zawsze możesz :P

Kropeczka1986 lubi tę wiadomość

• JaKa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Selinko przykro mi, że test negatywny, ale przynajmniej nie musisz się martwić i nakręcać bezpodstawnie.

U mnie znów coś dziwnego, dostałam przed chwilą lekkie plamienie czerwone, a to dopiero mój 22 dc. Na @ mam tylko bardzo lekkie pobolewanie brzucha i nerwowość, także objawy dopiero się rozkręcą na dniach.
    Temperatura też wysoka, także nie sądze żeby to był początek @
    A progesteron niby w normie.
    Dziewczyny co to może byc?
    Dodam, że ten cykl spisałam na straty po wizycie u gina :/ i przejściach z Mężem :/

0a74373c12d6b16d73635c9b9113c48e.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2017, 18:34

Jezu ufam Tobie <3
    <3 Piotruś i Tomuś <3 22 listopada 2018
    Aniołek [*] 5 maja 2017
  • tajbrejk Koleżanka

Wysłany: 25 marca 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zycze Wam dziewczyny milego wieczoru i mam nadzieje, ze uda Wam sie zrelaksowac! Ja niestety wieczor juz zakonczylam :( Planowalam winkowanie z kolezanka, ale na spotkaniu poinformowala mnie, ze nie moze z oczywistego powodu. Kolejny cios , wszystkim dookola sie udaje oprocz mnie. :( Cieszylam sie oczywiscie jej szczesciem, ale jednoczesnie tak sie zdolowalam, ze nie mialam juz sily na nic oprocz powrotu do domu i wziecia goracej kapieli. Nawet wina juz mi sie odechcialo...

W kazdym razie bawcie sie dobrze!

4-2017 - Ciąża biochemiczna po 2. Cyklu z letrozolem
    6-2017 - ciąża po 4. cyklu z letrozolem
    Syn ur. 3-2018

AMH 1,4 - 2-2018
    AMH 0,57 - 10-2019

11- 2019 -zaczynamy starania o drugiego potomka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaKa a może to implantacja? Co do owu to nawet gin może tego nie wiedzieć jak wiele przypadków na to wskazuje. Kiedy spodziewasz się @?

tajbrejk Nie smutaj :) Weź kąpiel i napij się do jakiegoś dobrego filmu czy serialu ;) Nie tylko Tobie się nie udaje uwierz, bo pewnie część koleżanek nawet nie powie, że się starają a wychodzi dopiero jak już zajdą. Ja się zaczynam do owych wieści i widoków przyzwyczajać

• tajbrejk Koleżanka

Wysłany: 25 marca 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:

tajbrejk Nie smutaj :) Weź kąpiel i napij się do jakiegoś dobrego filmu czy serialu ;) Nie tylko Tobie się nie udaje uwierz, bo pewnie część koleżanek nawet nie powie, że się starają a wychodzi dopiero jak już zajdą. Ja się zaczynam do owych wieści i widoków przyzwyczajać

Selinko masz kobieto absolutna racje, nie wiem czemu ludzie nie chca sie przyznawac tylko wiecznie udaja. Kolezanka twierdzila, ze udalo im sie za pierwszym razem, a tak sie sklada, ze juz w kwietniu 2016 opowiadala (czego zapewne juz nie pamieta), ze z mezem od pol roku sie staraja i ze sie suplementuja :D No ale dookola mnie wszyscy zaciazeni twierdza, ze za 1, 2 , max 3 razem sie udaje , no to jak tu sie nie zdolowac...

Czy WY tez tak macie, ze w takich kryzysowych momentach najmniejsze potkniecia/niepowodzenia urastaja do rangi wielkich tragedii? Wracajac do domu wsiadlam w zly autobus, a potem moj chlop tele nie raczyl odebrac, wiec zrobilam mu w domu awanture i w efekcie sie obrazil. A miala byc mila sobota...

4-2017 - Ciąża biochemiczna po 2. Cyklu z letrozolem
    6-2017 - ciąża po 4. cyklu z letrozolem
    Syn ur. 3-2018

AMH 1,4 - 2-2018
    AMH 0,57 - 10-2019

11- 2019 -zaczynamy starania o drugiego potomka
‹‹ 669 670 671 672 673 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ