Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ida wrote:Eklerko - rozumiem. A ten Twój przyszły mąż to chyba taki niezdecydowany do końca. Może chciałby a boi się?
Ewik, właśnie tak zrobimy
A bólu Ci współczuję Kochana... Trzymaj się!
Znam już takie przypadki, że było szczęśliwe małżeństwo, świadomie rozpoczęli starania o dzidziusia, a jak przyszło co do czego to ich przerosła nowa sytuacja i nawet rozważali oddanie dziecka babci na wychowanie...
A Mój K.? Nigdy nie miał do czynienia z małymi dziećmi, ostatnio tłumaczyłam mu jak zakłada się pieluszkę bo nawet to jest dla niego czarną magią A baby? U nas to działa chyba instynktownie... Sama zajmowałam się przez pierwsze 1,5 roku siostrzenicą bo siostra była zmuszona wrócić do pracy i razem ze szwagrem późno wracali do domu i przez to tylko nabrałam jeszcze większej ochoty na posiadanie własnej pociechy -
nick nieaktualny
-
Ewik, aaa tam, dla mnie najważniejsze jest to co do siebie czujemy. Każdy ma swoje wady i należy czasem przymknąć na coś oko. Tym bardziej, że chętnie idzie na ustępstwa
A co do krwawienia, też miałam takie historie w zeszłym roku gdy przechodziłam grypę... Napisz koniecznie co powiedział lekarz -
nick nieaktualnyEklerka wrote:Całkiem możliwe, że się boi. Jak by na to nie patrzeć to dziecko zmienia wszystko w życiu człowieka... Masa obowiązków i jeszcze większa odpowiedzialność i jak już dziecko pojawi się na świecie to nie da się powiedzieć "sorry, ale inaczej sobie to wyobrażałam/wyobrażałem, rezygnuję".
Znam już takie przypadki, że było szczęśliwe małżeństwo, świadomie rozpoczęli starania o dzidziusia, a jak przyszło co do czego to ich przerosła nowa sytuacja i nawet rozważali oddanie dziecka babci na wychowanie...
A Mój K.? Nigdy nie miał do czynienia z małymi dziećmi, ostatnio tłumaczyłam mu jak zakłada się pieluszkę bo nawet to jest dla niego czarną magią A baby? U nas to działa chyba instynktownie... Sama zajmowałam się przez pierwsze 1,5 roku siostrzenicą bo siostra była zmuszona wrócić do pracy i razem ze szwagrem późno wracali do domu i przez to tylko nabrałam jeszcze większej ochoty na posiadanie własnej pociechy
mój mąż wie lepiej jak dbać o niemowlaka ! nie wiem skąd on to wie, ale to on uczył mnie zakładać siostrzeńcom pieluszki ;p ale fakt obawia się bardziej ode mnie, my mamy instynkt, a oni chyba poczują to coś jak wezmą swoje dziecko na ręce oh rozmarzyłam sie
Eklerka daj mu czas,ja sama musiałam poczekać około roku najpier na ślub przełożony a póżniej na dojrzałość mojego męża do dziecka. po tym czasie wiem, że było warto czekać i widze jak się cieszy staraniami, wynieraniem już imienia, ma wielką nadzieje, że niebawem się uda. a jeszcze rok temu bym w to nie uwierzyła!
Ida lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny! Już po pracy, dziś krótko, ale męcząco. Jutro nam na rano. Oj, nie lubię Ale tylko do 12
O nogach czytałam wiele razy, że jednak dawanie ich do góry jest bezsensowne. To że się tak komuś udało, to przypadek. A poza tym świeca może nawet w niektórych przypadkach utrudniać plemnikom dojście do jajeczka. Wynika to z budowy macicy. To co ma dotrzeć to dociera Ja tam jakoś w to nie wierzę
Kora - u Ciebie spadek jak na owulkę, więc spokojnie
Ewik - dużo owoców, dużo warzyw, soczki i zdrowe odżywanie się Pij soczek z buraczków. No i jedz mięsko
Eklerko - przypadek o którym piszesz jest chyba naprawdę odosobniony. Trzeba być nieźle niedojrzałym psychicznie i emocjonalnie by myśleć o oddaniu dziecka.
A Twójój przyszły mąż pewnie z jednej strony by już chciał, a z drugiej się boi, np właśnie że wszystko się zmieni. Myślę, że do pełnego pragnienia dziecka powinien sam dojść, bez nacisków.
Tak było z moim mężem. Od zawsze mówił, że chce dzieci, ale nie zawsze był tak optymistycznie do tego nastawiony. Wiadomo - najpierw studia, praca, ślub itd. I teraz, kiedy niby wszystko już mamy, praktycznie od razu po ślubie stał się do starań bardziej przychylny. Ba! Sam je zaczął bez uzgodnienia tego ze mną To było w listopadzie. Do stycznia takich beztroskich było jeszcze jedno, ale nic z tego nie wynikło i postanowiliśmy (to mieliśmy już tak naprawdę zaplanowane przed ślubem) że od stycznia (a w cyklu z grudnia) już staramy się prawdziwie, bez podchodów Mąż świeżo po weselu (w lipcu/sierpniu) poprosił mnie o kilka miesięcy, by ustabilizować sprawy zawodowe itd i żebyśmy zaczęli się stara własnie od stycznia, nawet jeśli nic się nie zmieni tak jak on by tego chciał w kwestiach zawodowych. No i właśnie tak się stało
Dlatego jeśli mogę Ci coś podpowiedzieć, to daj jednak mu czas. On sam musi się oswoić z myślą o powiększeniu rodziny, o nowych obowiązkach itd. Nikt nie zrobi tego za niego. U nas tak było i nie żałuję, że nie naciskałam na wcześniejsze starania, bo nawet na początku doszło do tego, że role się odwróciły - to mąż bardziej chciał jak się już zdecydowaliśmy, a ja zaczęłam mieć jakieś wątpliwości.
Misiu - witaj Faktycznie szybko nam idą posty, ale nie tak jak w innych wątkach Cieszcie się, że nie mamy takiego tempa jak gdzie indziej, bo już w ogóle byśmy nie wydoliły Mi obecne tempo odpowiada
Ewik lubi tę wiadomość
-
Oj Misia zebys wiedzila, ze warto czekac ja tez swoje musialam wyczekac zeby Maż chcial tak sam z siebie ale za to jaka pozniej duma rozpiera jak juz przyjdzie ten czas i swiadomie Ci najblizsza osoba mowi, ze juz by chcial i jakim byl baranem.
Dziewczynki oszaleje poruszalam sie troche dzisiaj i sie leje ze mnie jeszcze wiecej...
Ida pije sok z kiszonych burakow nic to nie daje po badaniach mi wczesniejszych wyszlo, ze organizm tak jakby nie przyjmowal wogole witamin z grupy B mialam juz zastrzyki ale tez rady nie dalyWiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 17:46
Miśkaa lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, właśnie wróciłam z pracy;-0
Dzieki za miłe przyjęcie;-)
Nie mogłam się doczekać kiedy wróce do domu i z Wami popiszę...
Ja mam takie cykle od 14 lat i zawsze lekami hormonalnymi lekarze mi regulowali, ale jak odstawiłam to wszystko wracało.
Badania mam wszystkie ok cytologia 1 tsh super morfologia też tylko jeszcze prolaktynę muszę zbadać może w tym tygodniu....
właśnie zrobiłam test i nic
a to już 54 dzień i ovu wyliczył że owulacja byłą 6 marca i współżycie też ok.
Objawy na dziś jak na @ ckliwe piersi, ciągnięcie podbrzusza.
Ida lubi tę wiadomość
4.12.2023 II temin 14.08.2024 - zdrowy syn❤️😍
01.2022 poronienie chybione w 11 tygodniu
3tygodniowe indukowanie poronienia
zabieg łyżeczkowania 17.01.2022
niedoczynność tarczycy
tyłozgięta, zrotowana macica
05.2021 poronienie 6tc
STWIERDZONE CIĘŻKIE PCO;-( amh 22
17 cykl starań po stymulacji ciąża w 2015
córka 09.11.2015 cięzki poród indukowany, zagrażająca zamartwica płodu, cc na cito -
Izik wrote:Hej dziewczyny, właśnie wróciłam z pracy;-0
Dzieki za miłe przyjęcie;-)
Nie mogłam się doczekać kiedy wróce do domu i z Wami popiszę...
Ja mam takie cykle od 14 lat i zawsze lekami hormonalnymi lekarze mi regulowali, ale jak odstawiłam to wszystko wracało.
Badania mam wszystkie ok cytologia 1 tsh super morfologia też tylko jeszcze prolaktynę muszę zbadać może w tym tygodniu....
właśnie zrobiłam test i nic
a to już 54 dzień i ovu wyliczył że owulacja byłą 6 marca i współżycie też ok.
Objawy na dziś jak na @ ckliwe piersi, ciągnięcie podbrzusza.
No cóż, ja problemów z regularnością nigdy nie miałam, choć pamiętam że raz w życiu cykl trwał 40 dni. Więc niewiele mogę na ten temat podpowiedzieć.
Dobrze, że wyniki masz dobre, to już wiele.
Ewik lubi tę wiadomość
-
Chyba już udostepniłam ale nie jestem pewna4.12.2023 II temin 14.08.2024 - zdrowy syn❤️😍
niedoczynność tarczycy
05.2021 poronienie 6tc
córka 09.11.2015 cięzki poród indukowany, zagrażająca zamartwica płodu, cc na cito -
Izik wrote:Chyba już udostepniłam ale nie jestem pewna
Kochana, u Ciebie ciężko cokolwiek powiedzieć,bo masz dość duże rozstrzały temperatury. Skacze mocno. System wyznaczył Ci owulkę 6 marca, ale równie dobrze mogła być w 12 dc, 25 albo 30 z tego co widziałam na wykresie. Nie prowadzisz obserwacji śluzu? To też dużo mówi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 18:31
-
obserwowałam tylko nigdzie tego nie zapisywałam jedynie temp i kołderkowanie
wiem, że to ważne wiec od tego cyklu bede też zapisywać śluz, a ten wykres przepisałam z kartki rano tyle ile miałam;-)
ale już bardzo chciałabym dostać okres i zacząć od nowa starania a tak to czekanie nie wiadomo ile
poprzednie miesiączki 24 stycznia 4 grudnia 28 września 16 sierpnia 22 czerwca
więc rozstrzał ogromny a lekarz nie chce pomóc, bo przecież badania ok, więc taka moja uroda albo znowu chce zapisywać hormony4.12.2023 II temin 14.08.2024 - zdrowy syn❤️😍
niedoczynność tarczycy
05.2021 poronienie 6tc
nick nieaktualny
-
Izik wrote:obserwowałam tylko nigdzie tego nie zapisywałam jedynie temp i kołderkowanie
wiem, że to ważne wiec od tego cyklu bede też zapisywać śluz, a ten wykres przepisałam z kartki rano tyle ile miałam;-)
ale już bardzo chciałabym dostać okres i zacząć od nowa starania a tak to czekanie nie wiadomo ile
poprzednie miesiączki 24 stycznia 4 grudnia 28 września 16 sierpnia 22 czerwca
więc rozstrzał ogromny a lekarz nie chce pomóc, bo przecież badania ok, więc taka moja uroda albo znowu chce zapisywać hormony -
Jak zapisać się na ten monitoring czy lekarz powinien czy ja sama mogę się udać i zapłacić, wolałabym na kasę chorych ale wiem że to kosztowne a wiesz lekarz cały czas musi minąć rok i swoje;-(
niedoczynność tarczycy
05.2021 poronienie 6tc
Mieszkam na kabatach w wawie może macie kogoś do polecenia?4.12.2023 II temin 14.08.2024 - zdrowy syn❤️😍
niedoczynność tarczycy
05.2021 poronienie 6tc
Izik wrote:Jak zapisać się na ten monitoring czy lekarz powinien czy ja sama mogę się udać i zapłacić, wolałabym na kasę chorych ale wiem że to kosztowne a wiesz lekarz cały czas musi minąć rok i swoje;-(
Ja nie polecę nikogo bo z opolskiego jestem -
Nie wiem czy też tak macie, ale mi tak wszyscy łącznie z mężem mówią trzeba nie myśleć nie stresować się odprężyć i będzie - ale jak tu nie myśleć aaaaaaaaaaaaaa, to wszystko działa na mnie jak płachta na byka.
Wiedziałam od zawsze, że będę miała ciężko zajść w ciąże bo każdy ginekolog przy tych cyklach od takiego tekstu zaczynał, ale nic konkretnego z tego nie wynikało;-(
niedoczynność tarczycy
05.2021 poronienie 6tc
Izik tak jak pisza dziewczyny zmien lekarza bo cos tutaj nie gra. Przy takich cyklach powinien Cie przebadac konkretnie zaczynajac od hormonow a konczac na monitoringu.
Wiesz kazdy lekarz jest inny u mnie nie patrzyla czy zaczynamy na powaznie sie starac czy juz rok taki pakiet badan mi dala. I od razu zaczela o badaniach dla meza zeby miec pewnosc co i jak bo to ze ja mialam kilka lat temu dosc powazne problemy z hormonami to jedno ale maz tez powinien sie przebadac bo mamy juz swoje lata i zeby w razie czego moc wszystko naprostowacIzik, Natu93 lubią tę wiadomość