Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc dziewczyny. Moze sie wkrece? Zobaczymy czy wystarczy mi wytrwalosci Widze, ze nie nawijacie jak szalone, wiec moze dam rade.
Cos o mnie? Rocznik 86, starania o 1 dziecko Czyli jestem w dobrym miejscu. Wlasnie 8 cykl szlag trafil, jestem w polowie 9 i czekam na owulacje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 18:05
Selina lubi tę wiadomość
-
Kochana ja juz przestałam liczyć ile... niestety po drodze miałam kilka przygód wiec tak naprawdę na czysto liczę od kwietnia tego roku od kiedy mi udrożnili jajowody... a przed to Hm... w listopadzie minie 3 lata... o masakra...Nasz mały cudzie trwaj...
-
nick nieaktualnyKropeczka1986 wrote:No tak niby miałam potwierdzona - dwa dominujące po clo + zastrzyk... zobaczymy... biorę dupka... mam zbadać proga w piątek znow...
hej xgirl!
Czy bierzesz coś na poprawę jakości komórek jajowych? Jakieś omega3, coś z inozytolem?
Xgirl hej No nie nawijany za bardzo, bo mało nas tutaj zostało a te co zostały, to staramy się latami już. Kiedyś też kilka miesięcy starań było dla mnie tragedią a teraz te dwa lata już nie są takie straszne Wszystko zależy jak to sobie w głowie ułożymy Nie zakładaj, że musisz zajść Wedy i wedyz albo do jakiegoś czasu, bo to bez sensu. Frustrujesz się tylko a to powoduje niepotrzebne napięcia -
nick nieaktualnyKropeczka1986 wrote:Biorę teraz tylko jakiś kompleks witamin dla kobiet w ciazy i ostropest... to musze sie w cos zaopatrzyć... zobaczymy w piątek ponowne badania wiec zobaczymy co mi tam pokaże wynik...
Spokojnie, czasem bywa że prog niski a jest ciąża suplementuj dupka i będzie ok. Ja omega3 polecam i Miovarian piję i biorę od miesiąca narazieKropeczka1986 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kropka rzeczywiscie niski ten progesteron. Ciagle nie rozumiem historii związanej z tym dupkiem, dlaczego niektorzy lekarze go przepisuja. ja jak poprosilam o zmiane luteiny dopochwowej na cos doustnego to dostałam Luttagen, biore dwie dziennie, czuje sie swietnie. Dzis mam zrobic proga wiec zobaczymy czy tabletki dają efekt taki jak przy lutce.
Poza tym...dostałam propozycje tak jakby awansu a dokladnie przeniesienia do innej firmy, branzy co wiąże sie z dojazdami i wiekszymi obowiązkami a teraz mam do firmy pieszo 3 minuty. Kolejny stres i zmiany, sama nie wiem co robic. Wiekszosc mowi zeby sie decydowac, wieksza kasa i mozliwosci, inni ze wazniejszy jest spokój i luz ktory mam teraz. Mam wrazenie, że wszystko zawsze spada w najmniej oczekiwanym momencie, powinnam sie teraz skupic na operacji i zajsciu w ciąże a nie na zmiane pracy.
-
nick nieaktualnyAishha wrote:Kropka rzeczywiscie niski ten progesteron. Ciagle nie rozumiem historii związanej z tym dupkiem, dlaczego niektorzy lekarze go przepisuja. ja jak poprosilam o zmiane luteiny dopochwowej na cos doustnego to dostałam Luttagen, biore dwie dziennie, czuje sie swietnie. Dzis mam zrobic proga wiec zobaczymy czy tabletki dają efekt taki jak przy lutce.
Poza tym...dostałam propozycje tak jakby awansu a dokladnie przeniesienia do innej firmy, branzy co wiąże sie z dojazdami i wiekszymi obowiązkami a teraz mam do firmy pieszo 3 minuty. Kolejny stres i zmiany, sama nie wiem co robic. Wiekszosc mowi zeby sie decydowac, wieksza kasa i mozliwosci, inni ze wazniejszy jest spokój i luz ktory mam teraz. Mam wrazenie, że wszystko zawsze spada w najmniej oczekiwanym momencie, powinnam sie teraz skupic na operacji i zajsciu w ciąże a nie na zmiane pracy.
Z tą pracą z to może być coś Pewnie nie skupiaj się na operacji i zajściu, zajmij się czymś innym Oczywiście jeśli sprawiałoby Ci to satysfakcjęz to zastanów się -
Selina wrote:Nie nadaje proga przy Luteinie bo wychodzi zafałszowany. Dużo lekarzy dupka przepisuje, bo on nie wychodzi w badaniu a luteina już tak
Z tą pracą z to może być coś Pewnie nie skupiaj się na operacji i zajściu, zajmij się czymś innym Oczywiście jeśli sprawiałoby Ci to satysfakcjęz to zastanów się
a ja słyszałam odwrotnie
musze zbadac, żeby zobaczyc czy w ogole organizm zareagował na ten doustny prog, inaczej bez senu go brac. Ale komfort ogromy, czuje sie dobrze i w koncu nic mi nie cieknie, nie podraznia. No i nie musze paluchów pchać.
Kusząca ta propozycja, mam czas na decyzje do laparoskopii. Może mnie olśni i podejme odpowiednią dezycje
-
nick nieaktualnyAishha wrote:a ja słyszałam odwrotnie
musze zbadac, żeby zobaczyc czy w ogole organizm zareagował na ten doustny prog, inaczej bez senu go brac. Ale komfort ogromy, czuje sie dobrze i w koncu nic mi nie cieknie, nie podraznia. No i nie musze paluchów pchać.
Kusząca ta propozycja, mam czas na decyzje do laparoskopii. Może mnie olśni i podejme odpowiednią dezycje
Najważniejsze, to że się dobrze czujesz na tym
Ano właśnie, jak masz trochę czasu na decyzję, to poczekaj. Którego przypomnij mi masz dokładnie zabieg? -
Dokladnie to bedzie zalezalo od tego kiedy zacznie sie @ ale planowo powinna przyjsc 19go i jesli na 8dc mi wyznacza to powinna sie odbyć 26 pazdziernika. Cale szczescie biore progesteron bo po niem pomimo stresu powinnam bez problemu dostac @
-
nick nieaktualnyAishha wrote:Selina w Carfurze w ulotce jest za 350 zł rowerek magnetyczny, to dobra cena
Aishha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAishha wrote:Dokladnie to bedzie zalezalo od tego kiedy zacznie sie @ ale planowo powinna przyjsc 19go i jesli na 8dc mi wyznacza to powinna sie odbyć 26 pazdziernika. Cale szczescie biore progesteron bo po niem pomimo stresu powinnam bez problemu dostac @
-
Kropeczka to daj znac jak z tym progesteronem. Jutro sprawdzasz czy mowisz o pt za tydzien? A co do endometriozy to jak sie upewnic w 100% czy ja masz? Sorry, ja sie nie znam na tym bo siedze w temacie dopiero od 3, 4 miesiecy;P
Selina wrote:Xgirl hej No nie nawijany za bardzo, bo mało nas tutaj zostało a te co zostały, to staramy się latami już.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2018, 18:22