FASOLKOWE PORADY
-
WIADOMOŚĆ
-
M. był wczoraj na zwiadzie w szkole rodzenia i na szczęście są wolne terminy refundowane przez NFZ!! Właśnie wysyłamy zgloszenie mailem. Wpisowe 25 zł, dopłata za m.75zł, zajecia dwa razy w tyg. na 18 lub 19.
Tutaj wielkie dzięki w stronę SHE- dzięki Tobie się o tym dowiedziałam.mauysia, Shagga_80, she, Rucia, anna_w lubią tę wiadomość
Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
-
Dora wrote:M. był wczoraj na zwiadzie w szkole rodzenia i na szczęście są wolne terminy refundowane przez NFZ!! Właśnie wysyłamy zgloszenie mailem. Wpisowe 25 zł, dopłata za m.75zł, zajecia dwa razy w tyg. na 18 lub 19.
Tutaj wielkie dzięki w stronę SHE- dzięki Tobie się o tym dowiedziałam.
No to Ci się poszczęściło A początek kiedy? Pewnie jakoś po 20 tygodniu, prawda? -
Z tego co babeczka mówiła, to ćwiczenia(praktyka oddechu itp.) mogłabym zacząć już nawet w przyszłym tygodniu. Wykłady natomiast aby były refundowane można zacząć dopiero od 30tc. Czekam teraz na maila zwrotnego z grafikiem, to się okaże dokładnie.Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
-
nick nieaktualnyAmicizia wrote:a własnie jak to u was jest z tymi zdjęciami lub płytakmi dająwam czy musicie płacić? i czy nie ma problemu z odstaniem np. filmiku z usg jak sie tak dzidzius rusza i bije mu serduszko? pytam sie bo dzis juz na pewno dzidzius będzie dużu=y i zobaczymy coś więcej niz ostatnio i na pewno usłysyzmy serduszko tzn mam taką nadzieję
Od mojej ginki za 1 razem dostałam fotkę, na drugiej wizycie sama upomniałam się, a na genetycznym USG sam Pan doktor dał mi mnóstwo fotek i filmik z przebiegu całego badania(ale na filmiku nie słuchać serduszka ) -
Dora wrote:M. był wczoraj na zwiadzie w szkole rodzenia i na szczęście są wolne terminy refundowane przez NFZ!! Właśnie wysyłamy zgloszenie mailem. Wpisowe 25 zł, dopłata za m.75zł, zajecia dwa razy w tyg. na 18 lub 19.
Tutaj wielkie dzięki w stronę SHE- dzięki Tobie się o tym dowiedziałam.
Dam znać po moich pierwszych zajęciach - zaczynam pojutrze, w piątek
Ciągle chodzi mi też po głowie szkoła przy szpitalu UCK przy Klinicznej, ale nie chcę rezygnować z tej szkoły Super Mama, bo z Kliniczną to na razie niewiadoma.
A pewnie do dwóch szkół na NFZ nie można chodzić eheheh a najchętniej tak bym zrobiłaDora lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Moj m. jak tam wczoraj wparował na zajęcia z rowerem pod pachą;)to powiedział,że b.podobała mu się tamtejsza luźna atmosfera.
ps: Pytałam dziś babek w laboratorium o to badanie tsh- zalecają być na czczo:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2013, 11:07
Shagga_80, anna_w lubią tę wiadomość
-
Shagga byc może u Ciebie było to już niejako wliczone w cenę. My mamy podstawowy pakiet, więc za wszystkie dodatki musimy dopłacać. Wszędzie jak widać jest trochę inaczej.
Ja właśnie zaszalałam na allegro. Kupiłam czerwony wiosenny płaszczyk, dwie sukienki i kardigan. Czekją mnie niebawem chrzciny i ślub więc trzeba wyglądać jak człowiek;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2013, 13:30
Shagga_80, Rucia lubią tę wiadomość
-
Witajcie
Jak fajnie zobaczyc takiego malucha jak słodko sie ruszał. Na początku spał, al epotem się obudził. Serduszko ładnie bije, ale nie słyszeliśmy bo musiałaby pani dac większą moc ato nie jest wskazane w tak wczesnje ciąży, ale widzieliśm jak serducho bije, 173.04 uderzeń na minute. Nasz Bąbelek mam teraz 3,15 cm długości, taki małutki człowieczek niesamowita radośc iwdzieć takiego malucha zresztą same wiecie dobrze co to za uczucie:)
jak na razie wszytsko jest w porządku i okazauje się, że w mojej przychodni normlanie mi robią badanie na przezierność i mam 30 kwietnia wizytę, wcześniej musze podejsc jeszcze zorbic badanie na grupe krwi i ten konflikt serologiczny, bo w tym dniu nie będa mi pobierać bo to będzie długi weekend dostałam tez tabletki na wymioty i czopki torecan no i na te oczka moje zaleciłą mi zażywać rutinoscorbin bo on uszczelnia naczynia krwionośne i wapno więc się obkupiłam w aptece i licze, że już będzie poprawa a wyniki moczu itd mam w porządku
niestety filmiku nie mamy bo okazało się, że nagrywarka dvd coś niedziałą i się nie da nagrac ale na następnej wizycie na pendrive będziemy mogli sobie wszytsko nagrac bo filmiki sa w pamięci komputera
ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni i niesamowita radośc aż wręcz głupawka z radości na widok takiego malucha nas dopadła za chwilkę jak wgram zdjecia na kompa to wrzuce na FB
i jeszcze tak fanie rączką machała nam jejku rozpływam się cała na widok tego maleństwaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2013, 16:41
she, Shagga_80, Dora, Rucia, Fedra, Sandraa, anna_w lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
fotki są już na FB pani doktor mówiła że teoretycznie do 12 tygodnia powinno ustapić w sumie to najgorsze mam chyba juz za sobą dziś jeszcze nie wymiotowałam i mam nadzieję, że już będzie tylko lepiej, ale widok takiego skarbu pod sercem rekompensuje wszystko
Shagga_80 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ami - wspaniała fotka, bardzo się cieszę, że junior ma się wyśmienicie!
A do mnie wczoraj po ołudniu zadzwonił lekarz, który robił mi 2 tyg. wcześniej USG genetyczne (aż się dziwię, że dzwonił, bo w sumie widziałam go tylko przy okazji tego USG, nigdy więcej - poza USG w poprzedniej ciaży), że zwolniły się miejsca na badania genetyczne ciąży, refundowane przez NFZ. No to tak sobie pomyślałam, że skoro już do mnie tak wydzwania, to się umówię. I umówiłam się na... dziś, 12:30. Trochę jak grom z jasnego nieba Ale uznałam, że pójdę, skoro samo badanie przylazło do mnie.
Tylko że nie wiem co wziąć, czy mogę jeść, czy cośtam... O nic wczoraj nie zapytałam, taka gapa ze mnie! Muszę zaraz podzwonić...Fedra, Shagga_80, Dora lubią tę wiadomość
-
Shagga_80 wrote:Fedra wrote:Sagga jabyś nie zauwazyła w gąszczu wiadomości wysłałam Ci wiadomość bardzo Cie prosze byś jak tylko mozesz sie do etgo ustosunkowała
Nie mam nic w wiadomościach Wyślij jeszcze raz
wiadomośc wysłalam o 23.11 mam w wysłanych wiadomościach ale wysłałam jeszcze raz17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnyFedra wrote:Shagga_80 wrote:Fedra wrote:Sagga jabyś nie zauwazyła w gąszczu wiadomości wysłałam Ci wiadomość bardzo Cie prosze byś jak tylko mozesz sie do etgo ustosunkowała
Nie mam nic w wiadomościach Wyślij jeszcze raz
wiadomośc wysłalam o 23.11 mam w wysłanych wiadomościach ale wysłałam jeszcze raz
Może kasując wiadomości "lubię" skasowałam przypadkiem...wybacz Tak czy inaczej dostałam już dziś tę wiadomość, odczytałam i odpisałam
A w ogóle to witam się Babeczki, Mauysiu też bym skorzystała, gdybym miała taką możliwość - badać się , badać i jeszcze raz badać...mogłabym to robić co dzień
Ja wczoraj do chyba 23 nanosiłam poprawki do projektu, potem oglądała dwa odcinka Przyjaciółek ...efekt? spać poszłam po 2! A wstaliśmy po 10 i zaraz po śniadaniu ZNÓW musiałam siąść do rysowania, bo Szef (gdy ja spałam) miał nową wizję Skończyłam i od razu wpadam , co zobaczyć co tu na forum