X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne FASOLKOWE PORADY
Odpowiedz

FASOLKOWE PORADY

Oceń ten wątek:
  • Dora Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2013, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M. był wczoraj na zwiadzie w szkole rodzenia i na szczęście są wolne terminy refundowane przez NFZ!! Właśnie wysyłamy zgloszenie mailem. Wpisowe 25 zł, dopłata za m.75zł, zajecia dwa razy w tyg. na 18 lub 19.
    Tutaj wielkie dzięki w stronę SHE- dzięki Tobie się o tym dowiedziałam.:-)

mauysia, Shagga_80, she, Rucia, anna_w lubią tę wiadomość

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2013, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora wrote:
    M. był wczoraj na zwiadzie w szkole rodzenia i na szczęście są wolne terminy refundowane przez NFZ!! Właśnie wysyłamy zgloszenie mailem. Wpisowe 25 zł, dopłata za m.75zł, zajecia dwa razy w tyg. na 18 lub 19.

No to Ci się poszczęściło :) A początek kiedy? Pewnie jakoś po 20 tygodniu, prawda?

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2013, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe fajnie czyli w sumie powinnam z m zaczac sie orientowac. W tym temacie zeby nam miejsc inie braklo ah te mdlosci chyba zaczbe.od sms d kolezanek co rodzily w krk

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Dora Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2013, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co babeczka mówiła, to ćwiczenia(praktyka oddechu itp.) mogłabym zacząć już nawet w przyszłym tygodniu. Wykłady natomiast aby były refundowane można zacząć dopiero od 30tc. Czekam teraz na maila zwrotnego z grafikiem, to się okaże dokładnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2013, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    a własnie jak to u was jest z tymi zdjęciami lub płytakmi dająwam czy musicie płacić? i czy nie ma problemu z odstaniem np. filmiku z usg jak sie tak dzidzius rusza i bije mu serduszko? pytam sie bo dzis juz na pewno dzidzius będzie dużu=y i zobaczymy coś więcej niz ostatnio i na pewno usłysyzmy serduszko :) tzn mam taką nadzieję :)

Od mojej ginki za 1 razem dostałam fotkę, na drugiej wizycie sama upomniałam się, a na genetycznym USG sam Pan doktor dał mi mnóstwo fotek i filmik z przebiegu całego badania(ale na filmiku nie słuchać serduszka :()

• she Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2013, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora wrote:

Dam znać po moich pierwszych zajęciach - zaczynam pojutrze, w piątek :)
    Ciągle chodzi mi też po głowie szkoła przy szpitalu UCK przy Klinicznej, ale nie chcę rezygnować z tej szkoły Super Mama, bo z Kliniczną to na razie niewiadoma.
    A pewnie do dwóch szkół na NFZ nie można chodzić eheheh a najchętniej tak bym zrobiła :D

Dora lubi tę wiadomość

201306215365.png
  • Dora Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2013, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zdjęcia USG dostaję prawie na każdej wizycie. Co do filmików, to u nas jest to dodatkowo płatne.Chyba z 50 zł kosztuje płyta z filmem-ogólne zdzierstwo!

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2013, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za filmik z USG genetycznego nie płaciła w ogóle, Pan sam nagrał , zapakował wszystko wynik, fotki + filmik w taką fajną teczuszkę i wręczył :)
    Nawet nie wiecie jak się ciesze, bo przy Kubie nawet nie wiedziałam,że można coś takiego dostac :)

• Dora Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2013, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj m. jak tam wczoraj wparował na zajęcia z rowerem pod pachą;)to powiedział,że b.podobała mu się tamtejsza luźna atmosfera.

ps: Pytałam dziś babek w laboratorium o to badanie tsh- zalecają być na czczo:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2013, 11:07

Shagga_80, anna_w lubią tę wiadomość

• Dora Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2013, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga byc może u Ciebie było to już niejako wliczone w cenę. My mamy podstawowy pakiet, więc za wszystkie dodatki musimy dopłacać. Wszędzie jak widać jest trochę inaczej.

Ja właśnie zaszalałam na allegro. Kupiłam czerwony wiosenny płaszczyk, dwie sukienki i kardigan. Czekją mnie niebawem chrzciny i ślub więc trzeba wyglądać jak człowiek;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2013, 13:30

Shagga_80, Rucia lubią tę wiadomość

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2013, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Jak fajnie zobaczyc takiego malucha :) jak słodko sie ruszał. Na początku spał, al epotem się obudził. Serduszko ładnie bije, ale nie słyszeliśmy bo musiałaby pani dac większą moc ato nie jest wskazane w tak wczesnje ciąży, ale widzieliśm jak serducho bije, 173.04 uderzeń na minute. Nasz Bąbelek mam teraz 3,15 cm długości, taki małutki człowieczek :) niesamowita radośc iwdzieć takiego malucha :) zresztą same wiecie dobrze co to za uczucie:)

jak na razie wszytsko jest w porządku :) i okazauje się, że w mojej przychodni normlanie mi robią badanie na przezierność i mam 30 kwietnia wizytę, wcześniej musze podejsc jeszcze zorbic badanie na grupe krwi i ten konflikt serologiczny, bo w tym dniu nie będa mi pobierać bo to będzie długi weekend :) dostałam tez tabletki na wymioty i czopki torecan no i na te oczka moje zaleciłą mi zażywać rutinoscorbin bo on uszczelnia naczynia krwionośne i wapno :) więc się obkupiłam w aptece i licze, że już będzie poprawa :) a wyniki moczu itd mam w porządku :)

niestety filmiku nie mamy bo okazało się, że nagrywarka dvd coś niedziałą i się nie da nagrac ale na następnej wizycie na pendrive będziemy mogli sobie wszytsko nagrac bo filmiki sa w pamięci komputera :)

ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni i niesamowita radośc aż wręcz głupawka z radości na widok takiego malucha nas dopadła :) za chwilkę jak wgram zdjecia na kompa to wrzuce na FB :)

i jeszcze tak fanie rączką machała nam jejku rozpływam się cała na widok tego maleństwa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2013, 16:41

she, Shagga_80, Dora, Rucia, Fedra, Sandraa, anna_w lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • she Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2013, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ami - super!! 3,15 cm to już kawał Dzieciaczka :) Zobaczysz jak szybko będzie rósł! Anim się obejrzysz a będziesz tak jak ja w 28 tc :)

Amicizia, BellaRosa lubią tę wiadomość

201306215365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2013, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ami, super, że z Maleństwem wszystko w porządeczku :) Jeszcze, żeby Ci tylko objawy ustąpiły i będzie super :) Pozdrawiam

Amicizia lubi tę wiadomość

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2013, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fotki są już na FB :) pani doktor mówiła że teoretycznie do 12 tygodnia powinno ustapić w sumie to najgorsze mam chyba juz za sobą :) dziś jeszcze nie wymiotowałam i mam nadzieję, że już będzie tylko lepiej, ale widok takiego skarbu pod sercem rekompensuje wszystko :)

Shagga_80 lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2013, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora, She - to coś dla Was

http://www.swiadomamama.pl/%C5%9Bwiadoma-mama-intymnie-tr%C3%B3jmiasto

Świadoma Mama Intymnie - Trójmiasto BEZPŁATNE WARSZTATY

Dora, she lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2013, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sagga jabyś nie zauwazyła w gąszczu wiadomości wysłałam Ci wiadomość bardzo Cie prosze byś jak tylko mozesz sie do etgo ustosunkowała :)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2013, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Sagga jabyś nie zauwazyła w gąszczu wiadomości wysłałam Ci wiadomość bardzo Cie prosze byś jak tylko mozesz sie do etgo ustosunkowała :)

Nie mam nic w wiadomościach :( Wyślij jeszcze raz :(

• mauysia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ami - wspaniała fotka, bardzo się cieszę, że junior ma się wyśmienicie!

A do mnie wczoraj po ołudniu zadzwonił lekarz, który robił mi 2 tyg. wcześniej USG genetyczne (aż się dziwię, że dzwonił, bo w sumie widziałam go tylko przy okazji tego USG, nigdy więcej - poza USG w poprzedniej ciaży), że zwolniły się miejsca na badania genetyczne ciąży, refundowane przez NFZ. No to tak sobie pomyślałam, że skoro już do mnie tak wydzwania, to się umówię. I umówiłam się na... dziś, 12:30. Trochę jak grom z jasnego nieba ;) Ale uznałam, że pójdę, skoro samo badanie przylazło do mnie.

Tylko że nie wiem co wziąć, czy mogę jeść, czy cośtam... O nic wczoraj nie zapytałam, taka gapa ze mnie! Muszę zaraz podzwonić...

Fedra, Shagga_80, Dora lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Fedra wrote:

wiadomośc wysłalam o 23.11 mam w wysłanych wiadomościach ale wysłałam jeszcze raz :)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Shagga_80 wrote:
    Fedra wrote:

wiadomośc wysłalam o 23.11 mam w wysłanych wiadomościach ale wysłałam jeszcze raz :)

Może kasując wiadomości "lubię" skasowałam przypadkiem...wybacz :( Tak czy inaczej dostałam już dziś tę wiadomość, odczytałam i odpisałam :)

A w ogóle to witam się Babeczki, Mauysiu też bym skorzystała, gdybym miała taką możliwość - badać się , badać i jeszcze raz badać...mogłabym to robić co dzień :D

Ja wczoraj do chyba 23 nanosiłam poprawki do projektu, potem oglądała dwa odcinka Przyjaciółek ...efekt? spać poszłam po 2! A wstaliśmy po 10 i zaraz po śniadaniu ZNÓW musiałam siąść do rysowania, bo Szef (gdy ja spałam) miał nową wizję ;) Skończyłam i od razu wpadam , co zobaczyć co tu na forum :)

‹‹ 35 36 37 38 39 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ