Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Wik89 wrote:Hej Dziewczyny, u mnie dalej te noce sa beznadziejne, ostatnio syn przespal cztery godziny ciagiem moze w styczniu. od jego narodzin na palcach jednej reki mozna policzyc takie „dluzsze sety”. Mnie to juz bardzo frustruje, jestem wiecznie zmeczona, a wrocilam czesciowo do pracy 1,5 msc temu, mam dosc
A poza tym jest super chlopcem, dzis caly dzien pogodny i usmiechniety, nie plakal nic a nic... tylko to spaniesporo spi w dzien, ale ja go nie usypiam, sam odplywa
Dzisiaj wlasnie mam chwile (choc powinnam cos porobic do pracy) i siadam do poradnika o macierzynstwie i szukam sposobow na ograniczenie nocnych pobudek. Byc moze to nic nie da i tyko bardziej mnie to sfrustruje, ale czuje, ze musze sprobowac, bo juz padam na twarz
Tajka, avent natural jest OK i ani moim kolezankom ani mnie (rzadko bo rzadko, ale uzywalam) nie wplynela zle na kp
Bedzie dobrze! ✊
Anetka, super!!!BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Wik89 wrote:Hej Dziewczyny, u mnie dalej te noce sa beznadziejne, ostatnio syn przespal cztery godziny ciagiem moze w styczniu. od jego narodzin na palcach jednej reki mozna policzyc takie „dluzsze sety”. Mnie to juz bardzo frustruje, jestem wiecznie zmeczona, a wrocilam czesciowo do pracy 1,5 msc temu, mam dosc
A poza tym jest super chlopcem, dzis caly dzien pogodny i usmiechniety, nie plakal nic a nic... tylko to spaniesporo spi w dzien, ale ja go nie usypiam, sam odplywa
Dzisiaj wlasnie mam chwile (choc powinnam cos porobic do pracy) i siadam do poradnika o macierzynstwie i szukam sposobow na ograniczenie nocnych pobudek. Byc moze to nic nie da i tyko bardziej mnie to sfrustruje, ale czuje, ze musze sprobowac, bo juz padam na twarz
Tajka, avent natural jest OK i ani moim kolezankom ani mnie (rzadko bo rzadko, ale uzywalam) nie wplynela zle na kp
Bedzie dobrze! ✊
Anetka, super!!!
Wik
a Wy śpicie razem? U nas też są pobudki, ale już tylko żongluje cyckami w nocy, nieodkładając go.
Jakoś z Maksem jest łatwiej niż z Wiki, bo nie wstaje o 5, tylko o 7.
A wróciłaś na ile etatu?
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Anetko, ale z Ciebie hot mamusia😘
Wik, łącze się w bólu z powodu słabych nocek 😟 Mój Julek ma prawie 15 mscy, i w zasadzie każda noc to loteria, nie ma zadnej korelacji między rytmem dnia, jedzenia, spania w dzień, rodzaju aktywności itd a snem w nocy. Są noce,że budzi się po 5 -6 razy, a w kolejną noc tylko 2. I nieważne czy zaśnie na dobre o 18 czy o 21, I tak wstanie między 5 a 5:30😖. Aktualnie juz mnie to nawet nie frustruje, nadal oczywiście mnie to męczy, ale chyba się najzwyczajniej przyzeyczaiłam. No bo co mi pozostało?42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
emdar wrote:Anetko, ale z Ciebie hot mamusia😘
Wik, łącze się w bólu z powodu słabych nocek 😟 Mój Julek ma prawie 15 mscy, i w zasadzie każda noc to loteria, nie ma zadnej korelacji między rytmem dnia, jedzenia, spania w dzień, rodzaju aktywności itd a snem w nocy. Są noce,że budzi się po 5 -6 razy, a w kolejną noc tylko 2. I nieważne czy zaśnie na dobre o 18 czy o 21, I tak wstanie między 5 a 5:30😖. Aktualnie juz mnie to nawet nie frustruje, nadal oczywiście mnie to męczy, ale chyba się najzwyczajniej przyzeyczaiłam. No bo co mi pozostało?
Została nadzieja na lepsze jutrowiem to, bo tam byłam i to przechodziłam. Będzie lepiej! Jak nie za pół roku, to za rok, ale się stanie! W końcu prześpią całą noc 😘
Lalia, emdar, Wik89, dmg111, Inaa89 lubią tę wiadomość
[/url]
Dzieki za wsparcie, Dziewczyny!
Jedyny plus, to ze od jakiegos czasu znowu zaczyna dzien po 6/przed 7, a nie po 5
Trzymalam sie rytmu dnia i por drzemek, spacerow, posilkow i nic to nie dawalo. Od kilku dni nie mamy za dobrego rytmu, bo sie chyba przestawia z 3 na 2 drzemki, ale to nie ma znaczenia, tych pobudek od zawsze jest po prostu duzo. Probowalam juz roznych sposobow (poza nauka samodzielnego zasypiania), teraz od 2 dni probuje nie „dawac piersi” przy kazdej czy prawie kazdej pobudce, jak to bylo dotychczas, tylko maz lula przez chwile. O dziwo czasem to dziala, widac ze sie wcale nie obudzil, tylko tak jakby zaplakal przez sen i jak maz go bierze na rece, to po kilkunastu sekundach w zasadzie odpływa..do czasu kolejnej pobudki 😀II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Cześć Mamusie 😘
Za nami też średnia noc 🥴 Olek nie mógł coś zasnąć i przed snem karmiłam go prawie 1,5h😳 jak w końcu zasnął to obudził się po godzinie, później po 2 i tak do rana, więc połowę nocy spał z nami. Wydaje mi się że to przez zęby bo tak mi jakoś się dziwnie przystawił w nocy że myślałam że mi brodawkę odgryzie, wstawałam nawet szukać lanoliny. Dodatkowo chyba go brzuszek męczy, bo od dwóch dni zrobił dwie takie malutkie kupki, czyli na tyle na ile go znam to znaczy że ma zaparcia 😔 po tym rotawirusie robił mega często i dużo kupkę więc może mu tam coś wyjałowilo? Wczoraj dałam mu biogaie i Esputicon, dajemy mu też troszkę wody, oby ruszyło ✊
Dzisiaj u nas przepiękna pogoda, mąż w pracy, więc po śniadaniu pakujemy się z Olkiem i jedziemy do moich rodziców na wieś, mają ogromny ogród, bardzo blisko też mieszkają moi dziadkowie, to sobie pospacerujemy ❤️
Miłego dnia 🌼🌼🌼☀️☀️☀️Zulugula lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry! ☕
Siadam do pracy w ten słoneczny dzionek, a mąż zaraz jedzie z Matyldą na szczepienie. Trzymajcie kciuki za dobre samopoczucie po! No i za wyniki morfo, ciekawe co powie...
Poza tym mam zagilane dzieci, więc dziś zostają w domu, bo i kaszel się zaczyna 🤦♀️ masakra! -
Ladyo, Enigvaa, Iryska, KarolinaMaria, Zulugula, SzalonaOna, Suszarka, Ounai, kiniusia270, Inaa89, emdar, Ewa88 , Angie1985, Nowastaraczka, Karenira, Martt95, calanthe, Lalia, Wik89, Fragaria, dmg111 lubią tę wiadomość
[/url]
Dziewczyny miałyście tak na końcówce ciazy ze bolał Was brzuch? Tzn nie wiem jak to opisać, nie jest to taki ból typowy, stały, tylko przy każdym ruchu, przewróceniu się na bok mam taki wrażliwy, obolały jak np drugi dzień po bólu, jeśli wiecie o co mi chodzi.
-
Ladyo wrote:Dziewczyny miałyście tak na końcówce ciazy ze bolał Was brzuch? Tzn nie wiem jak to opisać, nie jest to taki ból typowy, stały, tylko przy każdym ruchu, przewróceniu się na bok mam taki wrażliwy, obolały jak np drugi dzień po bólu, jeśli wiecie o co mi chodzi.
Taak. Kazdy ruch bolal. Bardzo niekomfortowe to bylo. 🙈🔸28 lat
Maks jaki super trening! On czworakuje już czy się przymierza?
Irysko mam nadzieję, że to tylko epizod i Michałek znów bedzie ładnie spal.
U nas tez dzis noc co 2h ciumkanko ale u nas to dobra noc teraz 😄 mmm tak się wyspałam 🤭 jeszcze rano dospałam, bo mąż przejął synka.
U nas tez jest tak ze Tomek się nie wybudza i usypia w ramionach od razu jak go się wezmie ale ja często pakuje cyca, bo to szybciej załatwi sprawę i mam pewność, że się zaraz nie wybudzi, a co najgorsze nie wybudzi na zabawe. Mamy nadal pobudki o godz 5/6 ale to zawsze lepiej niż przerwa w nocy na hasanie! 😀
Mamy rutyne i wyciszenie przed snem (to u nas nie dziala bo Mlodego nie da się wyciszyc😂), jedynie zauważyłam, że jest lepiej jak ma 3 drzemki a nie 2 w ciągu dnia.
Mąż wyczytal, że dziecko lepiej śpi jak samo usnie bez kolysania i faktycznie teraz tak jest jak spi od początku ze mna w łóżku, zje, ja go poglaszcze i wysusze i spi 2h pierwszy set a takto była pobudka co 40 min max co 1,5h. Plus śpi tam gdzie zasypia a to też ponoć wplywa na lepszy sen u niemowląt.
Ale dla mnie to wszystko i tak loteria
Jest taka cudna pogoda az chce się żyć! My juz po mikro spacerze przed blokiem , a raczej usypianku na drzemkę . Potem jedziemy do sali na chrzciny, jakies zakupy, pewnie kilka spacerow , na obiad rozmrozone krokiety więc wolne od gotowania 😁
Milego dnia🌞Lalia, Wik89 lubią tę wiadomość
💙
💗 -
nick nieaktualnyMąż wrócił ze szczepienia 💪
Matylda waży 7420 ❤️ ma 69,5cm
Ogólnie rozwój prawidłowy!
Kolejne szczepienie dopiero w listopadzie na WZW B (4 dawka), a później jeszcze to szczepienie po 13/14mcu.
Znaczna poprawa morfologii, ale kazała jeszcze 2 mce dawać żelazo i za 2 mce powtórzyć morfo. Także spoko.
Inaa - mam pytanko. Czy Ty podajesz małemu Juvit Multi i Innovitum B? 🤔Inaa89, Ounai, Lalia, Wik89 lubią tę wiadomość
-
U nas tydzień na bogato:
Pn: Tymek basen
Wt: Tymek i Marta szczepienie
Śr: mąż szczepienie, Tymek basen
Czw: luz
Pt: ja paznokcie, zmieniam babkę więc mąż musi się urwać z pracy
Sob: krzywa cukrowa i insulinowa
Ndz: Marta basenInaa89, Lalia lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
SzalonaOna wrote:Mąż wrócił ze szczepienia 💪
Matylda waży 7420 ❤️ ma 69,5cm
Ogólnie rozwój prawidłowy!
Kolejne szczepienie dopiero w listopadzie na WZW B (4 dawka), a później jeszcze to szczepienie po 13/14mcu.
Znaczna poprawa morfologii, ale kazała jeszcze 2 mce dawać żelazo i za 2 mce powtórzyć morfo. Także spoko.
Inaa - mam pytanko. Czy Ty podajesz małemu Juvit Multi i Innovitum B? 🤔
Ja podaję wg zaleceń neonatologa Innovitum B, Innofer Baby, Wit C ( niby lepiej się wchłania żelazo wtedy) i Bioaron BabyWiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2021, 10:17
SzalonaOna lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
nick nieaktualnyInaa89 wrote:Jaka Matyldzia już dużą pannica 😍 cieszę się że wszystko wporzadku 😘
Ja podaję wg zaleceń neonatologa Innovitum B, Innofer Baby, Wit C ( niby lepiej się wchłania żelazo wtedy) i Bioaron Baby
My mamy właśnie Wit. D, juvit multi, Innofer Baby, i Innovitum B.
A powiedz mi ile tego innvotum B podajesz? Bo pediatra mówi, że 1kropla na 1 kg masy ciała, a na ulotce jest ze max 5 kropel na dobę 🤔 i tak samo z tym juvit multi mam... -
Ounai wrote:U nas tydzień na bogato:
Pn: Tymek basen
Wt: Tymek i Marta szczepienie
Śr: mąż szczepienie, Tymek basen
Czw: luz
Pt: ja paznokcie, zmieniam babkę więc mąż musi się urwać z pracy
Sob: krzywa cukrowa i insulinowa
Ndz: Marta basen
Pn: Ja i Szymek dentysta
Wt: Tymek fizjo i starszaki boks
Śr: Tymek fizjo
Czw: Ja dentysta, ja szczepienie i że starszakami do ortodonty
Pt: Tymek fizjo i dzieci boks
W między czasie mąż pójdzie z resztą na basen i na rowery.Ounai, Lalia lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
SzalonaOna wrote:My mamy właśnie Wit. D, juvit multi, Innofer Baby, i Innovitum B.
A powiedz mi ile tego innvotum B podajesz? Bo pediatra mówi, że 1kropla na 1 kg masy ciała, a na ulotce jest ze max 5 kropel na dobę 🤔 i tak samo z tym juvit multi mam...
Żelaza 1,5ml rano i 1ml wieczorem (ale napewno jak pójdziemy na szczepienie to będzie miał zwiększone bo już większy jest).
A co to jest ten Juvit multi?02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g