X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2021, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie mój tydzień też fajny 😂

Pn: szczepienie Matylda
    Wt: -
    Sr: wizyta u rodzinnej z wysypka Kornelii i dentysta Filip
    Czw: idę zrobić bad dla endo, usg piersi
    Pt: rzęsy
    Weekend : WOLNY!

Także też u nas sporo się dzieje... :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2021, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Na chwilę obecną podaje 5 kropli innovitum.
    Żelaza 1,5ml rano i 1ml wieczorem (ale napewno jak pójdziemy na szczepienie to będzie miał zwiększone bo już większy jest).
    A co to jest ten Juvit multi?
    No i właśnie chyba też będę dawać 5 kropli 🤔

Żelaza mamy 2 razy dziennie po 3 ml. Czyli dużo.

Juvit Multi to taka mieszanka witamin, właśnie m. In. Z Wit C...

• Enigvaa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2021, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiamy z ogrodka! Szkoda tylko ze wiatrzycho takie ze leb chce urwac 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2021, 21:01

Ladyo, Ewa88 , Angie1985, Inaa89, SzalonaOna, emdar, Karenira, kar_oliv, KarolinaMaria, kic83, calanthe, Zulugula, kiniusia270, Clover, Lalia, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 10 maja 2021, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z moim tata jest gorzej niż się wydawało. Rozsiany guz trzustki. Nie umiem się z tym pogodzić. Mój tata chorował na przewlekłe zapalenie trzustki i regularnie badał trzustkę. Ostatni raz miał rezonans trzustki rok temu i wszystko było w porządku, a to jest najdokładniejsze badanie do trzustki jakie może być. W 13 miesięcy wyrosło to gówno. Codziennie się budzę i myślę, że to nie może być prawda...

Trzymajcie się ciepło...

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2021, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu tak mi przykro.. trzymaj sie mocno, nie ma slow ktore by Ci pomogly w tym momencie ☹️

🔸28 lat

Wysłany: 10 maja 2021, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu strasznie mi przykro. Wysyłam ciepłe myśli. Dużo siły kochana.

mhsvej28dzyxqzel.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 10 maja 2021, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia, bardzo mi przykro:(. Dużo siły Wam przesyłam.

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Annia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2021, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigva, Angie, Emdar dziękuję. Po prostu nie jestem w stanie uwierzyć, jakiego pecha trzeba mieć żeby guz urósł w takim tempie... Nikt z nas nawet nie podejrzewał, że może być coś z trzustką skoro rok temu w rezonansie było wszystko w porządku. Nie umiem znaleźć sobie miejsca, wymyślam jakieś zajęcia żeby się czymś zająć i nie myśleć. A najbardziej rozłożyło mnie, że mój tata powiedział, że najbardziej mu szkoda tego, że nie będzie mógł mi pomóc przy Mikołaju. Że w tej całej sytuacji nie myśli o sobie, a o mnie. Siedzę i wyję, kiedy tylko nikt nie widzi...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2021, 10:58

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2021, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka wyglądałaś przepięknie. ❤️ Mam nadzieję że dobrze się bawiliście.

Ja właśnie wybieram się do pracy bo w końcu przyszedł mi akt urodzenia Jagódki.

Enigva Malwinka cudna. 🥰🥰🥰🥰🥰🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2021, 11:00

Ounai lubi tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2021, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu bardzo mi przykro 😔 to takie niesprawiedliwe... trzymaj się ciepło... całym serduchem jesteśmy z Tobą 😘😘

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2021, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigva wciąż nie mogę wyjść z podziwu jakie malutka ma cudne włoski 😍 ślicznotka 😘

Enigvaa lubi tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 10 maja 2021, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu bardzo Ci współczuje! Mój tato tez chorował na trzustkę, wiec wiem co to znaczy! Trudny czas przed Wami, ale mam nadzieje ze wyjdziecie z tego obronna ręka!

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2021, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Z moim tata jest gorzej niż się wydawało. Rozsiany guz trzustki. Nie umiem się z tym pogodzić. Mój tata chorował na przewlekłe zapalenie trzustki i regularnie badał trzustkę. Ostatni raz miał rezonans trzustki rok temu i wszystko było w porządku, a to jest najdokładniejsze badanie do trzustki jakie może być. W 13 miesięcy wyrosło to gówno. Codziennie się budzę i myślę, że to nie może być prawda...

Trzymajcie się ciepło...
    :(

Strasznie mi przykro, takie wiadomości zwalają z nóg...

Jeśli tylko możemy jakoś pomóc, to pisz!

• Ewa88 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2021, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu bardzo mi przykro z powodu taty🙁

Dziewczyny jeśli chodzi kaszki, to które najlepsze?

Mleczne czy bezmleczne? Zrobione na mleku czy wodzie? 🤔🤔

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2021, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia, tak bardzo mi przykro :( nawet nie wiem co powiedzieć, bo wszystkie słowa się wydają błahe w takiej sytuacji... Życzę Ci dużo siły, a tacie dużo zdrowia.

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2021, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa, polecane są kaszki Holle i Helpa.

Dzwoniłam w tamtym tygodniu zapisać się do fizjo. Termin mam na 5 lipca, czaicie to?? Wcześniej nie ma szans się wbić na popołudnie. Będę jeszcze szukać kogoś innego, bo nie uśmiecha mi się tyle czekać 🙄

Ewa88 lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 10 maja 2021, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Słuchajcie mój tydzień też fajny 😂

Pn: szczepienie Matylda
    Wt: -
    Sr: wizyta u rodzinnej z wysypka Kornelii i dentysta Filip
    Czw: idę zrobić bad dla endo, usg piersi
    Pt: rzęsy
    Weekend : WOLNY!

Także też u nas sporo się dzieje... :)
    Nieźle sobie dokładamy roboty 😂

Wiecie co, zaczęłam sobie czytać te poradniki, zmieniać sposób myślenia i naprawdę dużo lepiej się z mężem dogaduje. On też zaczął więcej robić, nadal marudzi przy tym niesamowicie ale już nie biorę do siebie personalnie tego marudzenia. Jakoś tak wytłumaczyłam sobie, że to taki typ, że musi jęczeć jak mu ktoś każe coś zrobić. Wcześniej się wkurzałam na to jego narzekanie i miałam zepsuty cały dzień. Teraz mu mówię że ma zrobić, on marudzi i narzeka ależ jak skończy robić to zamyka temat. A ja po prostu puszczam to narzekanie mimo uszu. I jest lepiej, bo wcześniej czepiałam się że nie robi i czepiałam się że jakoś już robi to narzeka. Więc nie robił bo przynajmniej tylko raz się czepiałam. A teraz jedno czepianie się odpadło.

Annia, jest mi bardzo, bardzo przykro. Nie wiem czy wolisz znać prawdę czy nie. Wiem dokładnie co przeżywasz. Mój tata miał ten sam nowotwór. Gruczolakorak trzustki. On jest nie do wykrycia, bo praktycznie nie daje objawów, a najczęściej wykrywa się go gdy przerzutuje do jelit właśnie, czyli w III albo IV stadium. Można go wykryć tylko na dwa sposoby. PET, którego się tak naprawdę nie używa u osób które niepełnosprawnych chorowały jeszcze napisać nowotwór albo badając markery nowotworowe. W rezonansie, TK, usg itd nic nie wyjdzie, bo nie ma guza. Zajęte są pojedyncze komórki rozsiane po całym organie.
    Wiem, że pewnie nie myślicie o tym ale ten nowotwór jest dziedziczny w linii męskiej, czyli takie jak rak piersi w linii żeńskiej, więc jeśli masz brata powinien się regularnie badać od tego momentu. I on i jego synowie. Jeśli będziesz chciała pogadać to pisz. Mogę Ci tez podać inne namiary na priv. Ale na razie musicie to wszyscy przetrawić i pogodzić się z sytuacją.

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 10 maja 2021, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Enigva, Angie, Emdar dziękuję. Po prostu nie jestem w stanie uwierzyć, jakiego pecha trzeba mieć żeby guz urósł w takim tempie... Nikt z nas nawet nie podejrzewał, że może być coś z trzustką skoro rok temu w rezonansie było wszystko w porządku. Nie umiem znaleźć sobie miejsca, wymyślam jakieś zajęcia żeby się czymś zająć i nie myśleć. A najbardziej rozłożyło mnie, że mój tata powiedział, że najbardziej mu szkoda tego, że nie będzie mógł mi pomóc przy Mikołaju. Że w tej całej sytuacji nie myśli o sobie, a o mnie. Siedzę i wyję, kiedy tylko nikt nie widzi...
    Annia, on nie urósł w rok. Jego po prostu nie widać w rezonansie :(

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 10 maja 2021, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, bardzo mi przykro... guzy niestety potrafią pojawić się z nikąd, czasem nie mamy na to po prostu wpływu żadnego. Wiem co to znaczy. To trudna sytuację. Trzymaj się jakoś w tym wszystkim.

atdcgu1rjappkskg.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2021, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai jesteśmy świadomi rokowania, dlatego jest tak cholernie ciężko. W wielu innych guzach jest jakaś nadzieja, albo nawet perspektywa przeżycia kilku lat nawet w zaawansowanym stadium, a tutaj wiemy jak jest i to jest rozdzierające, że nawet nie można mieć nadziei. :( Dodam Cię do przyjaciółek i jak nie masz nic przeciwko to odezwę się na privie jak trochę się emocjonalnie ustabilizuje.

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
‹‹ 3549 3550 3551 3552 3553 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ