Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyInaa89 wrote:Na chwilę obecną podaje 5 kropli innovitum.
Żelaza 1,5ml rano i 1ml wieczorem (ale napewno jak pójdziemy na szczepienie to będzie miał zwiększone bo już większy jest).
A co to jest ten Juvit multi?
Żelaza mamy 2 razy dziennie po 3 ml. Czyli dużo.
Juvit Multi to taka mieszanka witamin, właśnie m. In. Z Wit C... -
Pozdrawiamy z ogrodka! Szkoda tylko ze wiatrzycho takie ze leb chce urwac 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2021, 21:01
Ladyo, Ewa88 , Angie1985, Inaa89, SzalonaOna, emdar, Karenira, kar_oliv, KarolinaMaria, kic83, calanthe, Zulugula, kiniusia270, Clover, Lalia, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
🔸28 lat
Z moim tata jest gorzej niż się wydawało. Rozsiany guz trzustki. Nie umiem się z tym pogodzić. Mój tata chorował na przewlekłe zapalenie trzustki i regularnie badał trzustkę. Ostatni raz miał rezonans trzustki rok temu i wszystko było w porządku, a to jest najdokładniejsze badanie do trzustki jakie może być. W 13 miesięcy wyrosło to gówno. Codziennie się budzę i myślę, że to nie może być prawda...
Trzymajcie się ciepło...Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Enigva, Angie, Emdar dziękuję. Po prostu nie jestem w stanie uwierzyć, jakiego pecha trzeba mieć żeby guz urósł w takim tempie... Nikt z nas nawet nie podejrzewał, że może być coś z trzustką skoro rok temu w rezonansie było wszystko w porządku. Nie umiem znaleźć sobie miejsca, wymyślam jakieś zajęcia żeby się czymś zająć i nie myśleć. A najbardziej rozłożyło mnie, że mój tata powiedział, że najbardziej mu szkoda tego, że nie będzie mógł mi pomóc przy Mikołaju. Że w tej całej sytuacji nie myśli o sobie, a o mnie. Siedzę i wyję, kiedy tylko nikt nie widzi...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2021, 10:58
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Anetka wyglądałaś przepięknie. ❤️ Mam nadzieję że dobrze się bawiliście.
Ja właśnie wybieram się do pracy bo w końcu przyszedł mi akt urodzenia Jagódki.
Enigva Malwinka cudna. 🥰🥰🥰🥰🥰🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2021, 11:00
Ounai lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnnia wrote:Z moim tata jest gorzej niż się wydawało. Rozsiany guz trzustki. Nie umiem się z tym pogodzić. Mój tata chorował na przewlekłe zapalenie trzustki i regularnie badał trzustkę. Ostatni raz miał rezonans trzustki rok temu i wszystko było w porządku, a to jest najdokładniejsze badanie do trzustki jakie może być. W 13 miesięcy wyrosło to gówno. Codziennie się budzę i myślę, że to nie może być prawda...
Trzymajcie się ciepło...
Strasznie mi przykro, takie wiadomości zwalają z nóg...
Jeśli tylko możemy jakoś pomóc, to pisz! -
Ewa, polecane są kaszki Holle i Helpa.
Dzwoniłam w tamtym tygodniu zapisać się do fizjo. Termin mam na 5 lipca, czaicie to?? Wcześniej nie ma szans się wbić na popołudnie. Będę jeszcze szukać kogoś innego, bo nie uśmiecha mi się tyle czekać 🙄Ewa88 lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
SzalonaOna wrote:Słuchajcie mój tydzień też fajny 😂
Pn: szczepienie Matylda
Wt: -
Sr: wizyta u rodzinnej z wysypka Kornelii i dentysta Filip
Czw: idę zrobić bad dla endo, usg piersi
Pt: rzęsy
Weekend : WOLNY!
Także też u nas sporo się dzieje...
Wiecie co, zaczęłam sobie czytać te poradniki, zmieniać sposób myślenia i naprawdę dużo lepiej się z mężem dogaduje. On też zaczął więcej robić, nadal marudzi przy tym niesamowicie ale już nie biorę do siebie personalnie tego marudzenia. Jakoś tak wytłumaczyłam sobie, że to taki typ, że musi jęczeć jak mu ktoś każe coś zrobić. Wcześniej się wkurzałam na to jego narzekanie i miałam zepsuty cały dzień. Teraz mu mówię że ma zrobić, on marudzi i narzeka ależ jak skończy robić to zamyka temat. A ja po prostu puszczam to narzekanie mimo uszu. I jest lepiej, bo wcześniej czepiałam się że nie robi i czepiałam się że jakoś już robi to narzeka. Więc nie robił bo przynajmniej tylko raz się czepiałam. A teraz jedno czepianie się odpadło.
Annia, jest mi bardzo, bardzo przykro. Nie wiem czy wolisz znać prawdę czy nie. Wiem dokładnie co przeżywasz. Mój tata miał ten sam nowotwór. Gruczolakorak trzustki. On jest nie do wykrycia, bo praktycznie nie daje objawów, a najczęściej wykrywa się go gdy przerzutuje do jelit właśnie, czyli w III albo IV stadium. Można go wykryć tylko na dwa sposoby. PET, którego się tak naprawdę nie używa u osób które niepełnosprawnych chorowały jeszcze napisać nowotwór albo badając markery nowotworowe. W rezonansie, TK, usg itd nic nie wyjdzie, bo nie ma guza. Zajęte są pojedyncze komórki rozsiane po całym organie.
Wiem, że pewnie nie myślicie o tym ale ten nowotwór jest dziedziczny w linii męskiej, czyli takie jak rak piersi w linii żeńskiej, więc jeśli masz brata powinien się regularnie badać od tego momentu. I on i jego synowie. Jeśli będziesz chciała pogadać to pisz. Mogę Ci tez podać inne namiary na priv. Ale na razie musicie to wszyscy przetrawić i pogodzić się z sytuacją.BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Annia wrote:Enigva, Angie, Emdar dziękuję. Po prostu nie jestem w stanie uwierzyć, jakiego pecha trzeba mieć żeby guz urósł w takim tempie... Nikt z nas nawet nie podejrzewał, że może być coś z trzustką skoro rok temu w rezonansie było wszystko w porządku. Nie umiem znaleźć sobie miejsca, wymyślam jakieś zajęcia żeby się czymś zająć i nie myśleć. A najbardziej rozłożyło mnie, że mój tata powiedział, że najbardziej mu szkoda tego, że nie będzie mógł mi pomóc przy Mikołaju. Że w tej całej sytuacji nie myśli o sobie, a o mnie. Siedzę i wyję, kiedy tylko nikt nie widzi...BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Ounai jesteśmy świadomi rokowania, dlatego jest tak cholernie ciężko. W wielu innych guzach jest jakaś nadzieja, albo nawet perspektywa przeżycia kilku lat nawet w zaawansowanym stadium, a tutaj wiemy jak jest i to jest rozdzierające, że nawet nie można mieć nadziei.
Dodam Cię do przyjaciółek i jak nie masz nic przeciwko to odezwę się na privie jak trochę się emocjonalnie ustabilizuje.
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023