Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Verita- turbo drzemki 20-30minut? Chce takie 😁😁
U nas turbo drzemka,to 3-5min takze to jest dopiero turbo 🥴🥴🥴
U nas nie ma spania w dzień. Staram się wyrobić jakaś konkretna drzemkę ale nie ma szans,zawsze kończy się na 5minutach albo wcale nie ma spania.
Jedynie czasem pospi z 30minut na spacerze ale to też jest loteria. -
Herbata, to mała Ci nie śpi nic w dzień? I do której godziny wytrzymuje wieczorem?
Jestem załamana asymetrią Michałka ☹️
Dzisiaj była fizjo, przez to krzywe pełzanie nie ćwiczy drugiej stópki i ją ustawia koślawo jak jest na czworakach. potem jak zacznie chodzić może mieć problemy przez to. Jakieś bandaże będzie mu zakładac na nią za tydzień☹️12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
ZielonaHerbata wrote:Verita- turbo drzemki 20-30minut? Chce takie 😁😁
U nas nie ma spania w dzień. Staram się wyrobić jakaś konkretna drzemkę ale nie ma szans,zawsze kończy się na 5minutach albo wcale nie ma spania.
Jedynie czasem pospi z 30minut na spacerze ale to też jest loteria.
Zielona to jak odpoczywa te 5 minut ja tak regeneruje? A chusty probowalas?
u mnie jakby nie spaly w ogole w dzien to jest krzyk nie do wytrzymania chyba bo tak manifestowala corka zmeczenie. Te 20 minut slabo regeneruje bo i tak po tym zarowno cora jak i syn marudni.
Dopiero jak cudem sie zdarzy taka drzemka ponad 1h to widze ze pozniej to inne dziecko. Jest uśmiechnięty, Bawi sie sam.Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Iryska wrote:Herbata, to mała Ci nie śpi nic w dzień? I do której godziny wytrzymuje wieczorem?
Dzisiaj była fizjo, przez to krzywe pełzanie nie ćwiczy drugiej stópki i ją ustawia koślawo jak jest na czworakach. potem jak zacznie chodzić może mieć problemy przez to. Jakieś bandaże będzie mu zakładac na nią za tydzień☹️
Już o 19 zaczyna przysypiać, więc jest kąpiel, jedzenie, pielęgnacja i o 20 już ma twardy sen. Wstaje zazywczaj 7-8. Dziś wstała o 6:30.
No właśnie w dzień nie chce nic a nic spać. Tylko takie sety po 3-5 minut. Lub czasem na spacerze ale to już mało kiedy. Kiedyś tylko wyszłam na spacer i spala po 2h, teraz jak prześpi w wózku 30 minut to jest szaleństwo. -
Irysko a jakbyście w domu dali dywany to może Michałek musiałby używać drugiej strony symetrycznie? Czy to nie pomogłoby? A wasza fizjo mówi, skąd tak jest? To jeszcze po życiu płodowym czy po prostu tak się dzieje?
Herbatko mi też się wydaje, że Mikołaj miał taki okres, że nie spał w ogóle w dzień, albo właśnie takie turbodrzemki po 20 minut, ale to minęło.
Verita, właśnie w mojej głowie nastąpił moment, że minusy kp dla mnie przeważają nad plusami. Nie chcę dłużej. Jeśli nie uda mi się stopniowo, to niestety będę zmuszona zrobić tak jak ty - przyjedzie teściowa do pomocy mężowi, a ja pójdę na kilka nocy do rodziców.ZielonaHerbata, veritaa lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
nick nieaktualnyDzień dobry!
Ja dziś mam jeszcze dzień wolny, więc wykorzystam go na sprzątanie całego mieszkania, łącznie z myciem okien. Trzymajcie kciuki. 😂
Po południu idziemy z dziećmi do cyrku, ale też mam nadzieję, że uda mi się pobiegać z pół godziny. Zobaczymy.
Miłego dzionka! ☀️
P. S. Matylda i dzieci spały dziś do 10, od 21.30! Wow!
Irysko - Michałek kończy dziś 9 mcy! Ależ to zleciało 💙asias86 lubi tę wiadomość
-
veritaa wrote:Zielona to jak odpoczywa te 5 minut ja tak regeneruje? A chusty probowalas?
u mnie jakby nie spaly w ogole w dzien to jest krzyk nie do wytrzymania chyba bo tak manifestowala corka zmeczenie. Te 20 minut slabo regeneruje bo i tak po tym zarowno cora jak i syn marudni.
Dopiero jak cudem sie zdarzy taka drzemka ponad 1h to widze ze pozniej to inne dziecko. Jest uśmiechnięty, Bawi sie sam.
Ona się po tych 5 minutach budzi z uśmiechem na twarzy 😁
Chustę mamy,zawsze właśnie zasypiała w chuście ale ostatnio jest bunt na chustę i odpuściłam, będę musiała do niej wrócić za jakiś czas.
Może to taki okres tak jak Ania pisze. Na szczęście w nocy daje pospać, to inaczej się w dzień funkcjonuje. -
Clover jak możesz zaobserwować u nas na wątku, dużo dziewczyn ma taki problem ze na początku mino diety nie chudnie. Ja tak miałam po pierwszej ciazy-dieta, ćwiczenia a waga stoi. Myśle ze niektóre organizmy potrzebują czasu żeby zaskoczyć, ruszyć. Ale pamiętaj- czas i tak upłynie, wiec lepiej w tym czasie zdrowo się odżywiać, ćwiczyć, niż zniechęcona nie robić nic
Efekty na pewno przyjdą, tylko czasami trzeba dłużej poczekać. Lalia byłam u trenera i ćwiczenia robiliśmy w sumie różne
na początek zawsze rozgrzewka na rowerku i ogólna. A z ćwiczeń to takie z wykorzystaniem ciężaru własnego ciała, troche tez z ciężarkami, ale takimi 6 kg. Na koniec moje znienawidzone „krzesełko przy ścianie”
a na początku ważenie i od środy jest 0,8 mniej
Ounai rozumiem jeśli chodzi o sąsiadów, potrafią uprzykrzyć życie! U nas tez jest jedna taka baba, oczywiście małżeństwo z pieskiem, bez dzieci: raz przyszła do nas z awantura ze J. się śmieje z koleżankami na placu zabaw! A innym razem zadzwoniła na dzieci po policję bo jest covid a oni w 6 osób stoją pod blokiem. Tak, najlepiej zamknijmy dzieci w domu przed komputerami i będzie spokój
Nie rozumiem takich ludzi!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2021, 11:14
Lalia, Suszarka, Clover lubią tę wiadomość
-
Iryska wrote:Herbata, to mała Ci nie śpi nic w dzień? I do której godziny wytrzymuje wieczorem?
Dzisiaj była fizjo, przez to krzywe pełzanie nie ćwiczy drugiej stópki i ją ustawia koślawo jak jest na czworakach. potem jak zacznie chodzić może mieć problemy przez to. Jakieś bandaże będzie mu zakładac na nią za tydzień☹️
Irysko a próbowałaś założyć Michalkowi skarpetke na tę stopkę z której się odpycha, a druga stopka goła? U nas to chwyciło💙 11.2020
💗 11.2023 -
ZielonaHerbata wrote:Verita- turbo drzemki 20-30minut? Chce takie 😁😁
Jedynie czasem pospi z 30minut na spacerze ale to też jest loteria.
Herbatka u Nas też tak było że snem w dzień, znaczy jego brakiem.Od kiedy fizjo i osteopata ogarnęli napięcie, to są prawie jak w zegarku o podobnych porach 4 drzemki w dzień po 1-1.5h.
W nocy zawsze raz się budziła na jedzenie około 3 i tak zostało. Ale zje i śpi dalej.O ❤️
Z ❤️ -
Irysko, gratulacje dla Michałka z okazji 9 miesięcy 💙
Co do asymetrii to niestety nie doradze, ale jeśli Wasza fizjo ma plan, to wierzę, że uda się to wypracować 💪
Ladyo, piękny spadek 🤩 super, że jesteś zadowolona 🙂
My się zbieramy właśnie na spacer, miłego dnia wszystkim 🌼 -
Asiu, twój synek to uroczy plażowicz!
Irysko, gratulacje dla Michałka z okazji 9 miesięcy!
Lalia,tobie też miłego dnia! My dzisiaj rano mieliśmy deszczowy spacer.
Po 1,5 tygodnia męki mamy drugiego zęba! Druga dolna jedynka wyszła po 2 miesiącach od pierwszej. 🦷🦷Suszarka, emdar, Iryska, Wik89, Inaa89, asias86, kic83, SzalonaOna, dmg111, Clover lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Meggi110818 wrote:Herbatka u Nas też tak było że snem w dzień, znaczy jego brakiem.Od kiedy fizjo i osteopata ogarnęli napięcie, to są prawie jak w zegarku o podobnych porach 4 drzemki w dzień po 1-1.5h.
W nocy zawsze raz się budziła na jedzenie około 3 i tak zostało. Ale zje i śpi dalej.
Meggi- tyle drzemek, ale masz luksusowo 😁
My jutro mamy osteopate, jestem mega ciekawa tej wizyty i już nie mogę się jej doczekać. Fizjo mówiła,że warto udac się do osteopaty z każdym dzieckiem aby spojrzał całościowo.
A już na pewno poleca przy wczesniakach i z ciężkim porodem.
U nas niby napięcie jest dobre. Tzn. niby nie ma ani wzmożonego, ani obniżonego. A już wielu specjalistów ja widziało więc chyba faktycznie z napięciem jest ok.
Ale też mówia ,że mamy patrzeć na wiek korygowany i że problemy z napięciem mogą dopiero zacząć wychodzić..
-
ZielonaHerbata wrote:Meggi- tyle drzemek, ale masz luksusowo 😁
My jutro mamy osteopate, jestem mega ciekawa tej wizyty i już nie mogę się jej doczekać. Fizjo mówiła,że warto udac się do osteopaty z każdym dzieckiem aby spojrzał całościowo.
A już na pewno poleca przy wczesniakach i z ciężkim porodem.
U nas niby napięcie jest dobre. Tzn. niby nie ma ani wzmożonego, ani obniżonego. A już wielu specjalistów ja widziało więc chyba faktycznie z napięciem jest ok.
Ale też mówia ,że mamy patrzeć na wiek korygowany i że problemy z napięciem mogą dopiero zacząć wychodzić..
U Nas koło 4 chyba zaczęły wychodzić, bo wcześniej byliśmy u fizjo w 12 tyg i mówiła że wszystko ok, a w 16 trafiliśmy do innej i całą listę problemów wymieniła 🙉 i nie wiem czy to wiek, czy tamta fizjo była słaba🙉O ❤️
Z ❤️ -
Irysko, współczuję ciągłych trosk związanych z asymetrią. Ja się czasem zastanawiam ile jeszcze będziemy musiały chodzić do fizjo 🤨 cały macierzyński to pasmo lekarzy i rehabilitacji.'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Dzień dobry!
Clover, jak byłam na konsultacji z trenerką to mówiła mi że mam się nastawić że waga może spadać bardzo wolno. Domyślam się że jesteś sfrustrowana, a sytuacja z Olkiem nie pomagatrzymaj się! Ja wierzę że wszystkie tutaj osiągniemy cele ❤️
Ounai, kciuki za dom.
Lalia, daj później znać jak wyniki ✊ Też będę sępić skierowanie w tym tygodniu 😁
Anniu, gratulacje z okazji ząbkaczytałam wczoraj o odstawieniu Mikołaja, kurczę, to naprawdę ironia losu że najpierw była walka o kp a teraz macie jeszcze problem żeby pożegnać karmienie
mam nadzieję że mimo trudności wszystko się uda. Słowami męża się nie przejmuj, oni nie rozumieją nic z kobiecych emocji związanych z kp 🤷
Ladyo, piękny spadek wagi ❤️ Ty to jesteś kobieta rakieta, idziesz jak burza po swoje! Bardzo mi się to podoba, pozwolę sobie brać z Ciebie przykład 😘
My już zaliczyłyśmy spacer na ryneczek po jarzynki na zupę, byłam też na poczcie ale nie weszłam bo zapomniałam maseczki 😂 pobolewa mnie ten ząb który miałam leczony w piątek, głównie jak gryzę. Lekarz mówił że nadwrażliwość się może utrzymywać kilka dni więc na razie nie panikuję, liczę że przejdzie. Zwłaszcza że on poszedł na urlop a nie chcę iść do randomowej dentystki z tamtej przychodni. Reszta planów na dziś obejmuje zrobienie zupki dla Igi, pranie, chciałabym też zrobić jakiś trening.
W sobotę chcę się zważyć, bo miną dwa tygodnie diety. Siostra mi wczoraj powiedziała że widać że schudłam. Weszłam wczoraj w spódnicę sprzed ciąży, może faktycznie coś tam rusza.
Ladyo, Annia, Lalia, KarolinaMaria, veritaa, Inaa89, Ounai, Clover lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Dobra dziewczyny nie dam rady nadrobić, stanęłam na 9 lipca i w moim tempie nie będę nigdy na bieżąco 😅
W piątek mieliśmy szczepienie 6w1, pneumokiki rozszerzone i rotawirus. Asia od wejścia do przychodni plakala jakby wiedziała że będzie szczepiona. Nie dala się uspokoic 🙉 Po szczepieniach padła mi na rekach. Obudziła się w aucie z bananem na twarzy 😅 cieszyła się że już wyszła. Śmiejemy się z mężem że ona ma jakis ladar na przychodnię 🤣
O dziwo byłam gotowa na gorączkę jak to bywało z jej starsza siostra. A Asia miała najwięcej ledwo 37,5 😃
Wspominałam wam ze mamy brzydkie kupki znowu... I teraz doktorka kazala odstawić wszystkie silne alergeny 🥴 powiedzialam sobie ze tak łatwo się jeszcze nie poddam i walczę z sama sobą by utrzymać to KPI.
Druga sprawa coś mało mi zjada ostatnio. Wszytsko sobie notuje bywa dzień gdzie przez dobe wypije 910ml a są dni gdzie wypije aby 650ml... czasami na karmieniu zje aby 30ml. Być może to moja wina... Bo ja wybudzam i czasami mam wrażenie że już musi jeść a ona zrobi parę łyków i zaczyna śmiać się do butelki.
Doktorka mowila ze ona będzie coraz starsza i może nie potrzebować często mleka i mam czekać jak sama zasygnalizuje. Ważne by prawidłowo przybierała na wadze i nie spadała. Ale dla mnie to dziwne ze np po 6h wypije aby 80/90ml a zdążyło się że po takim czasie wypiła nawet 50ml, gdzie potrafila wypić 130ml 🙄 przyznam że trochę schizuje przez to 🤦🏽♀️Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021