Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzis mam Zanzibar 🏝🏝
Stary ma drugie zmiany, tescie na urlopie. Malwi zasnela po 18… jeszcze sie nie obudzila wiec mam nadzieje ze juz bedzie spala „do rana”. Wybudza sie z placzem przez zeby ale za chwile znowu zasypiaLalia, SzalonaOna, emdar, KarolinaMaria, dmg111, kic83, Ania81, Clover, kar_oliv lubią tę wiadomość
🔸28 lat
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2021, 08:30
asias86, Lalia, Martt95, SzalonaOna, Zulugula, Ladyo, Annia, Suszarka, emdar, Ounai, KarolinaMaria, dmg111, kic83, Ania81, Clover, kar_oliv lubią tę wiadomość
🔸28 lat
Kciuki za podcięcie wędzidełka ✊ ponoć dla maluszków to naprawdę nic wielkiego 😘 i nie wyrzucaj sobie swojej nieobecności, bo ja jestem pewna że nie pójdę z Olkiem nigdy na badania krwi, a jeśli będę musiała to poproszę pielęgniarkę żeby go trzymała 🤦jak mówię w mojej przychodni że przychodzę na badania krwi to pielęgniarki już wiedzą że choćby żyła pękła, krew nie leciała czy nie mogłyby się wkłuć to mają zakaz mówienia cokolwiek a ja będę tam grzecznie siedziała w błogiej nieświadomości tak długo jak trzeba 😂
A co do wkładki to ja zamówiłam na Jelonek Decor i jestem naprawdę bardzo zadowolona z jakości 👌 chociaż nie wiem jak będzie po praniu 🤨 mamy z jednej strony Bambus a z drugiej Bawełna premium, dedykowaną do wózka 👍 -
Anetka, nie mówię tego żeby Ci coś wmawiać, ale tak na przyszłość, to w krwi alkohol krąży dłużej niż w wydychanym powietrzu
Akcja ze swierszczem niezła, też bym się wytraszyla.
Z wkładką trochę lipa. Mi się nigdy nic nie działo ale tej nowej jeszcze nie prałam.BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
nick nieaktualnyEnigvaa wrote:Dzis mam Zanzibar 🏝🏝
Stary ma drugie zmiany, tescie na urlopie. Malwi zasnela po 18… jeszcze sie nie obudzila wiec mam nadzieje ze juz bedzie spala „do rana”. Wybudza sie z placzem przez zeby ale za chwile znowu zasypiaEnigvaa, kic83 lubią tę wiadomość
-
Zulu, a jak robisz Tomciowi te kaszki z Holle?? Ja Olkowi takie gęściejsze i dodaje owoce, najbardziej lubi ryżową i owsianą 👍
A odnośnie rozszerzania diety 🤣🤣🤣
Ostatnio napisałaś że kupiłaś Tomkowi RÓŻDŻKI SMAKU z Helpa i że super na wyjazdy 😂 wpisałam w allegro, zerknelam w opis, wyłapałam słowa kluczowe "owoce" "osobne saszetki" "idealne w podróży", więc kupiłam, odbieram paczkę, wyciągam, myślę że dam Olkowi, i jakie było moje zdziwienie jak się okazało że różdżki smaku to... pyłek 🤣🤣 nie wiem co, ale ubzduralo mi się że to będę owocowe przekąski do rączki, w formie jakiś suszonych owoców czy coś, a to są zmielone liofilizowane owoce/warzywa które można dodać do kaszki lub jogurtu 😂😂😂 ale nic nie szkodzi, bo tak czy siak się przydadzą 👌👌dmg111 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU mnie Tez prawie Zanzi. Matylda śpi od 19. Dzieci już od pół godziny też. Mąż na piłce. A ja machnęłam brzuszki, zaraz przelecę nogi banka chińska i szykuje się na poranne bieganko 🙏
Jutro Pracka od rana, a w 0rzerwie od pracy mam nadzieję, że uda mi się zrobić gołąbki bo się na jarałam! Hahaha
Jutro mąż wolne, więc leci w końcu z Matyldą na morfologie. Zobaczymy jak to zniesie..
Anetka - mojego P siostra ma tego malucha 3 miesięcznego, i w sumie niedawno, jakoś 2-3 tyg temu była podciąć wędzidełko. Stresowała się 100x bardziej niż Ty, ona w ogóle taka panikara co do małego, a w sumie trwało to chwilkę i naprawdę jest spokogłowa do góry, Pola to dzielna dziewczynka.
Ja dlatego męża wysyłam na krew z małą, bo ja jakoś mam dość tych igieł. Od razu widzę ja w tym inkubatirze z 4 wenflonami i mnie od razu serce boli. A tak on jedzie, a jak wracają to Matylda ma już banana na buzi
Spokojnego wieczoru! Niech te nasze dzieciaczki śpią jak najwięcej 🌃
Za wszystkie które po urlopach do diety dołączają albo zaczynają - trzymam mocne kciuki! -
Mamy wcześniaków- czy Wy też każdego dnia rozmyślacie o tym,że nasze maluszki w tak ważnym dla nich czasie były same? Ja ciągle,każdego dnia o tym myślę. Każdego dnia pęka mi serce,że nie mogłam być przy niej. Że takie cenne i ważne chwile zostały nam zabrane.😓
Boje się,że to może mieć wplyw w przyszłości.
Te myśli są takie ciężkie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2021, 21:39
-
U nas też od pobierania krwi jest mąż. Ja to się nie nadaje do takich rzeczy,zawsze stoję i nasłuchuje pod drzwiami
Engi- włosy Malwi OMG!😋
Anetka-daj znać jak rozpatrzą reklamacje.
Motylku-podziwiam za ambitny plan co do biegania i trzymam kciuki za realizację ,😁ja to o tej godzinie jestem nieprzytomna.SzalonaOna lubi tę wiadomość
-
Jak czytam o Waszych dzieciach śpiących od 18, 19 to smutno mi... Nie mam w ogóle czasu dla siebie. Mikołaj ostatnio chodzi spać po wielu walkach o 22 i wstaje o 7. W dzień dwie drzemki po maksymalnie godzinie.
Chciałabym oglądnąć jakiś film czy serial, a o 22 myje się i padam razem z nim.
Czy ja jeszcze kiedyś będę miała czas dla siebie? Ok, wyżaliłam się.
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia wrote:Jak czytam o Waszych dzieciach śpiących od 18, 19 to smutno mi... Nie mam w ogóle czasu dla siebie. Mikołaj ostatnio chodzi spać po wielu walkach o 22 i wstaje o 7. W dzień dwie drzemki po maksymalnie godzinie.
Nie wiem,czy Cię to pocieszy ale u nas dodatkowo brak drzemek w dzień.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2021, 21:49
-
ZielonaHerbata wrote:Anniu- u nas podobnie! Już mi się powoli oko zamyka i też odlatuje o 22😁a od kilku dni dzień zaczynamy o 5🤯nie wiem co to się porobiło i jak do tego doszło ale mam nadzieję ,że szybko się zmieni
Nie wiem,czy Cię to pocieszy ale u nas dodatkowo brak drzemek w dzień.ZielonaHerbata, emdar lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia wrote:Jak czytam o Waszych dzieciach śpiących od 18, 19 to smutno mi... Nie mam w ogóle czasu dla siebie. Mikołaj ostatnio chodzi spać po wielu walkach o 22 i wstaje o 7. W dzień dwie drzemki po maksymalnie godzinie.
Nie mysl ze to tak codziennie.to 2x w zyciu Malwi kiedy poszla tak szybko spac. Za to wczorajszej nocy mialam tylko 6 pobudek na cyca i 3 na podanie smoczka. Przedwczoraj tylko 3 na cyca i 2 smoczka. A bywają takie ze spie z nia w lozeczku w setach po 30min. I niestety to nie sa rzadkie akcje 🤷🏻♂️
W dzien spi 3x po godzinie, dzis spala tylko 2x wiec to chyba przez to. A ostatni tydzien wstawala miedzy 4-6 🙄
🔸28 lat
Herbatko, mam nadzieję że psycholog pomoże Ci się z tym uporać. Mogę sobie tylko wyobrazić co czujesz. Niestety to są sytuacje na które nie mamy żadnego wpływu
Co do kaszek, to u nas dobrze wchodzi Holle orkiszowa, ale jednak woli mleczną mannę z Bobovity 🤷 dzisiaj zrobiłam Helpę owsianą to nie chciała tego jeść wcale, ale się nie dziwię - bo smak paskudny 🤭 będę zamawiać mm z Gemini to dorzucę jakąś inną Holle do koszyka. Też zawsze robię na gęsto 😁
Strzeliłam sobie trochę w kolano bo zaczęłam gotować domowe zupki z miesiąc temu i teraz nie chce Iga jeść żadnych obiadków ze słoika - nawet tych które wcześniej uwielbiałaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2021, 21:59
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Wysłano dzień też drzemki powietrzu godzinie i też w sumie się cieszę, bowiem kiedyś były po max 30 min, a teraz jak śpi godzin to ja jestem w stanie strasznie dużo rzeczy zrobić. Zwykle may jednej drzemce prasuję a na drugiej gotuję obiad. Jako nie mam prasowanie to piję sobie kawę i jem śniadanie powolutku. Tak to wpadnie każda z nas subiektywnie postrzega swoją sytuację. Coś co dla jednej będzie męką dla innej będzie super lajtową sytuacją
Edit
Co do czasu to kiedyś Miki będzie dłużej spać, ale jeśli się zdecydujesz to pewnie będzie drugie malutkie. Lub będziesz mieć mniej czasu bo wrócisz do pracy. Moim zdaniem zdaniem zmianami musi przede wszystkim zajść w naszych głowach, bo dzieci będą już naszym obowiązkiem zawsze. Będą chciały iść po przedszkolu na plac zabaw, pobawić się z nami, żeby im poczytać, pomóc odrobić zadanie, wysłuchać itd. Ale wprowadzając stałą godzinę kąpieli jesteś w stanie wygospodarować mając starszaki te 2h dla siebie i mężaale kiedyś jak będzie starszy a Ty będziesz konsekwentna w godzinie o której chodzi spać to będziesz mieć ta 1-2h dla siebie i męża wieczorem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2021, 22:10
Annia lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Enigvaa wrote:Nie mysl ze to tak codziennie.
to 2x w zyciu Malwi kiedy poszla tak szybko spac. Za to wczorajszej nocy mialam tylko 6 pobudek na cyca i 3 na podanie smoczka. Przedwczoraj tylko 3 na cyca i 2 smoczka. A bywają takie ze spie z nia w lozeczku w setach po 30min. I niestety to nie sa rzadkie akcje 🤷🏻♂️
W dzien spi 3x po godzinie, dzis spala tylko 2x wiec to chyba przez to. A ostatni tydzien wstawala miedzy 4-6 🙄
Suszarko, niestety... w nocy jeszcze najczęściej 3/4 pobudki... 😑 mamy rytuały, mamy wszystko, mamy regularność dnia i tyle, śpi jak uważa.Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023