X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis mam Zanzibar 🏝🏝
    Stary ma drugie zmiany, tescie na urlopie. Malwi zasnela po 18… jeszcze sie nie obudzila wiec mam nadzieje ze juz bedzie spala „do rana”. Wybudza sie z placzem przez zeby ale za chwile znowu zasypia :)

Lalia, SzalonaOna, emdar, KarolinaMaria, dmg111, kic83, Ania81, Clover, kar_oliv lubią tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 19 lipca 2021, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nadrobilam fotke miesięczna. Moj maly gnom 😍 w szkole rodzenia do ktorej chodzilam jest klub malucha. Pod koniec lipca jest piknik mamusiek, w koncu moze uda nam sie pojsc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2021, 08:30

asias86, Lalia, Martt95, SzalonaOna, Zulugula, Ladyo, Annia, Suszarka, emdar, Ounai, KarolinaMaria, dmg111, kic83, Ania81, Clover, kar_oliv lubią tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 19 lipca 2021, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczna Malwinka

Enigvaa lubi tę wiadomość

Kuba 26.07.2020

Bartek 27.10.2022
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetko, padłam z historii o robalu 🦗 ale w sumie to mój mąż pewnie zachowałby się podobnie 😂
    Kciuki za podcięcie wędzidełka ✊ ponoć dla maluszków to naprawdę nic wielkiego 😘 i nie wyrzucaj sobie swojej nieobecności, bo ja jestem pewna że nie pójdę z Olkiem nigdy na badania krwi, a jeśli będę musiała to poproszę pielęgniarkę żeby go trzymała 🤦jak mówię w mojej przychodni że przychodzę na badania krwi to pielęgniarki już wiedzą że choćby żyła pękła, krew nie leciała czy nie mogłyby się wkłuć to mają zakaz mówienia cokolwiek a ja będę tam grzecznie siedziała w błogiej nieświadomości tak długo jak trzeba 😂

A co do wkładki to ja zamówiłam na Jelonek Decor i jestem naprawdę bardzo zadowolona z jakości 👌 chociaż nie wiem jak będzie po praniu 🤨 mamy z jednej strony Bambus a z drugiej Bawełna premium, dedykowaną do wózka 👍

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka, nie mówię tego żeby Ci coś wmawiać, ale tak na przyszłość, to w krwi alkohol krąży dłużej niż w wydychanym powietrzu ;)
    Akcja ze swierszczem niezła, też bym się wytraszyla.
    Z wkładką trochę lipa. Mi się nigdy nic nie działo ale tej nowej jeszcze nie prałam.

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2021, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Dzis mam Zanzibar 🏝🏝
    Stary ma drugie zmiany, tescie na urlopie. Malwi zasnela po 18… jeszcze sie nie obudzila wiec mam nadzieje ze juz bedzie spala „do rana”. Wybudza sie z placzem przez zeby ale za chwile znowu zasypia :)
    Coś w powietrzu, bo Matylda śpi od 19 i też mam nadzieję, że już do rana 😎

Enigvaa, kic83 lubią tę wiadomość

• Lalia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, a jak robisz Tomciowi te kaszki z Holle?? Ja Olkowi takie gęściejsze i dodaje owoce, najbardziej lubi ryżową i owsianą 👍
    A odnośnie rozszerzania diety 🤣🤣🤣
    Ostatnio napisałaś że kupiłaś Tomkowi RÓŻDŻKI SMAKU z Helpa i że super na wyjazdy 😂 wpisałam w allegro, zerknelam w opis, wyłapałam słowa kluczowe "owoce" "osobne saszetki" "idealne w podróży", więc kupiłam, odbieram paczkę, wyciągam, myślę że dam Olkowi, i jakie było moje zdziwienie jak się okazało że różdżki smaku to... pyłek 🤣🤣 nie wiem co, ale ubzduralo mi się że to będę owocowe przekąski do rączki, w formie jakiś suszonych owoców czy coś, a to są zmielone liofilizowane owoce/warzywa które można dodać do kaszki lub jogurtu 😂😂😂 ale nic nie szkodzi, bo tak czy siak się przydadzą 👌👌

dmg111 lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2021, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Tez prawie Zanzi. Matylda śpi od 19. Dzieci już od pół godziny też. Mąż na piłce. A ja machnęłam brzuszki, zaraz przelecę nogi banka chińska i szykuje się na poranne bieganko 🙏

Jutro Pracka od rana, a w 0rzerwie od pracy mam nadzieję, że uda mi się zrobić gołąbki bo się na jarałam! Hahaha :)

Jutro mąż wolne, więc leci w końcu z Matyldą na morfologie. Zobaczymy jak to zniesie..

Anetka - mojego P siostra ma tego malucha 3 miesięcznego, i w sumie niedawno, jakoś 2-3 tyg temu była podciąć wędzidełko. Stresowała się 100x bardziej niż Ty, ona w ogóle taka panikara co do małego, a w sumie trwało to chwilkę i naprawdę jest spoko :) głowa do góry, Pola to dzielna dziewczynka.

Ja dlatego męża wysyłam na krew z małą, bo ja jakoś mam dość tych igieł. Od razu widzę ja w tym inkubatirze z 4 wenflonami i mnie od razu serce boli. A tak on jedzie, a jak wracają to Matylda ma już banana na buzi :)

Spokojnego wieczoru! Niech te nasze dzieciaczki śpią jak najwięcej 🌃

Za wszystkie które po urlopach do diety dołączają albo zaczynają - trzymam mocne kciuki!

• ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy wcześniaków- czy Wy też każdego dnia rozmyślacie o tym,że nasze maluszki w tak ważnym dla nich czasie były same? Ja ciągle,każdego dnia o tym myślę. Każdego dnia pęka mi serce,że nie mogłam być przy niej. Że takie cenne i ważne chwile zostały nam zabrane.😓
    Boje się,że to może mieć wplyw w przyszłości.
    Te myśli są takie ciężkie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2021, 21:39

klz9df9hix7ly771.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2021, 11:57

Lalia lubi tę wiadomość

💙
    💗

Wysłany: 19 lipca 2021, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też od pobierania krwi jest mąż. Ja to się nie nadaje do takich rzeczy,zawsze stoję i nasłuchuje pod drzwiami :P

Engi- włosy Malwi OMG!😋

Anetka-daj znać jak rozpatrzą reklamacje.

Motylku-podziwiam za ambitny plan co do biegania i trzymam kciuki za realizację ,😁ja to o tej godzinie jestem nieprzytomna.

SzalonaOna lubi tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czytam o Waszych dzieciach śpiących od 18, 19 to smutno mi... Nie mam w ogóle czasu dla siebie. Mikołaj ostatnio chodzi spać po wielu walkach o 22 i wstaje o 7. W dzień dwie drzemki po maksymalnie godzinie. :/ Chciałabym oglądnąć jakiś film czy serial, a o 22 myje się i padam razem z nim. :( Czy ja jeszcze kiedyś będę miała czas dla siebie? Ok, wyżaliłam się. :(

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023

Wysłany: 19 lipca 2021, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Jak czytam o Waszych dzieciach śpiących od 18, 19 to smutno mi... Nie mam w ogóle czasu dla siebie. Mikołaj ostatnio chodzi spać po wielu walkach o 22 i wstaje o 7. W dzień dwie drzemki po maksymalnie godzinie. :/ Chciałabym oglądnąć jakiś film czy serial, a o 22 myje się i padam razem z nim. :( Czy ja jeszcze kiedyś będę miała czas dla siebie? Ok, wyżaliłam się. :(
    Anniu- u nas podobnie! Już mi się powoli oko zamyka i też odlatuje o 22😁a od kilku dni dzień zaczynamy o 5🤯nie wiem co to się porobiło i jak do tego doszło ale mam nadzieję ,że szybko się zmieni :P
    Nie wiem,czy Cię to pocieszy ale u nas dodatkowo brak drzemek w dzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2021, 21:49

klz9df9hix7ly771.png
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu hahaha uwielbiam Ciebie i Twoje sny ❤️ Nie wiem czym sobie zasłużyłam ze się Tobie śnie, ale jak widzę jest wesoło :)

Zulugula lubi tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Annia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Anniu- u nas podobnie! Już mi się powoli oko zamyka i też odlatuje o 22😁a od kilku dni dzień zaczynamy o 5🤯nie wiem co to się porobiło i jak do tego doszło ale mam nadzieję ,że szybko się zmieni :P
    Nie wiem,czy Cię to pocieszy ale u nas dodatkowo brak drzemek w dzień.
    Pociesza mnie trochę, że moje dziecko nie jest jedyne takie. :D

ZielonaHerbata, emdar lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetko to mnie zasmuciłas z ta beztroska. O ile pamietam chciałam kupić ten sam wzór co Ty :(

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:

Nie mysl ze to tak codziennie. :) to 2x w zyciu Malwi kiedy poszla tak szybko spac. Za to wczorajszej nocy mialam tylko 6 pobudek na cyca i 3 na podanie smoczka. Przedwczoraj tylko 3 na cyca i 2 smoczka. A bywają takie ze spie z nia w lozeczku w setach po 30min. I niestety to nie sa rzadkie akcje 🤷🏻‍♂️

W dzien spi 3x po godzinie, dzis spala tylko 2x wiec to chyba przez to. A ostatni tydzien wstawala miedzy 4-6 🙄

🔸28 lat

Wysłany: 19 lipca 2021, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniu, to Mikołaj faktycznie śpi niewiele :( nie dziwię się że padasz razem z nim. U nas drzemki w dzień są strasznie słabe, ale sen nocny w miarę ok.

Herbatko, mam nadzieję że psycholog pomoże Ci się z tym uporać. Mogę sobie tylko wyobrazić co czujesz. Niestety to są sytuacje na które nie mamy żadnego wpływu :(

Co do kaszek, to u nas dobrze wchodzi Holle orkiszowa, ale jednak woli mleczną mannę z Bobovity 🤷 dzisiaj zrobiłam Helpę owsianą to nie chciała tego jeść wcale, ale się nie dziwię - bo smak paskudny 🤭 będę zamawiać mm z Gemini to dorzucę jakąś inną Holle do koszyka. Też zawsze robię na gęsto 😁
    Strzeliłam sobie trochę w kolano bo zaczęłam gotować domowe zupki z miesiąc temu i teraz nie chce Iga jeść żadnych obiadków ze słoika - nawet tych które wcześniej uwielbiała :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2021, 21:59

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Marta też take chodzi spać. Tzn wstają z Tymkiem ok 6-6:30, o 19 ich kąpię, ok 20 kładziemy ich spać, ale Marta mimo że zasypia w 30 min to budzi się co 20-30 min i tak na dobre idzie spać ok 22. Oglądamy coś do 23 albo od razu idziemy spać. Ale tu widać jak postrzeganie pewnych spraw jest różne, bo ja znowu się cieszę, że ona tak wcześnie mi zasypia i tak ładnie długo śpi 😂 Tymek w jej wieku tak ładnie nie spał 😂😂😂
    Wysłano dzień też drzemki powietrzu godzinie i też w sumie się cieszę, bowiem kiedyś były po max 30 min, a teraz jak śpi godzin to ja jestem w stanie strasznie dużo rzeczy zrobić. Zwykle may jednej drzemce prasuję a na drugiej gotuję obiad. Jako nie mam prasowanie to piję sobie kawę i jem śniadanie powolutku. Tak to wpadnie każda z nas subiektywnie postrzega swoją sytuację. Coś co dla jednej będzie męką dla innej będzie super lajtową sytuacją ;)

Edit

Co do czasu to kiedyś Miki będzie dłużej spać, ale jeśli się zdecydujesz to pewnie będzie drugie malutkie. Lub będziesz mieć mniej czasu bo wrócisz do pracy. Moim zdaniem zdaniem zmianami musi przede wszystkim zajść w naszych głowach, bo dzieci będą już naszym obowiązkiem zawsze. Będą chciały iść po przedszkolu na plac zabaw, pobawić się z nami, żeby im poczytać, pomóc odrobić zadanie, wysłuchać itd. Ale wprowadzając stałą godzinę kąpieli jesteś w stanie wygospodarować mając starszaki te 2h dla siebie i męża :) ale kiedyś jak będzie starszy a Ty będziesz konsekwentna w godzinie o której chodzi spać to będziesz mieć ta 1-2h dla siebie i męża wieczorem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2021, 22:10

Annia lubi tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Annia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Nie mysl ze to tak codziennie. :) to 2x w zyciu Malwi kiedy poszla tak szybko spac. Za to wczorajszej nocy mialam tylko 6 pobudek na cyca i 3 na podanie smoczka. Przedwczoraj tylko 3 na cyca i 2 smoczka. A bywają takie ze spie z nia w lozeczku w setach po 30min. I niestety to nie sa rzadkie akcje 🤷🏻‍♂️

W dzien spi 3x po godzinie, dzis spala tylko 2x wiec to chyba przez to. A ostatni tydzien wstawala miedzy 4-6 🙄
    O kurcze Enigvaa nie wiedziałam, że u Was też takie ciężkie noce. Trzymaj się, bo wiem co czujesz... :(

Suszarko, niestety... w nocy jeszcze najczęściej 3/4 pobudki... 😑 mamy rytuały, mamy wszystko, mamy regularność dnia i tyle, śpi jak uważa.

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
‹‹ 3868 3869 3870 3871 3872 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ