Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Enigvaa wrote:Anetko cudna Polcia. 😍
U nas chyba idzie drugi zabek. Dopiero 9.30 a ja juz jestem wykonczona tymi jękami.. jeszcze pogoda dupowata i czlowiek od razu dola dostaje… 🙄
Łącze się w bólu… od 7:30 stękający Stanley 🤦♀️ Przed chwila popsikalam dentoseptem to może będzie chwila spokoju.
Co do żłobka u Nas adaptacja 1 dzień zostawiam Stasia na 10-15 minut później stopniowo wydłużamy
nie pamietam co i jak bo przez przypadek usunęłam maila i dzięki Zulu i tym temacie się zorientowałam i przed chwila poprosiłam o ponowne przesłanie maila 🤦♀️🙈’94
17.10.2020 Staś ♥️
godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
17.11.2023 Basia ♥️
godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm -
Zulugula wrote:Mialam nadzieję ze się wypowiesz
Ja po wypowiedzi Emdar myslalam, że to standard, że rodzic zostaje i bylam w szoku, że nagle nigdzie tak nie ma.
Swoją drogą pomyślałabym, że pracownikow nie dotyczą listy rezerwowe. Ale dobrze, że masz nagrany juz inny
Ja też myślałam że jako że tam pracuje miejsce się znajdzie od miejsca 🙈 no ale niestety nie ma tak dobrze. Ale myślę czy mimo wszystko potem go nie przeniosę do mojego żłobka. Co jednak będzie blisko to lepiej i przede wszystkim odejdzie mi dojazd gdzie indziej bo będzie jeździł że mną do pracy i wracał.02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Dobrze, ze na 12:30 mam Kosmetyczkę i trochę się zrelaksuje 🙊😎
trochę siostra ze szwagrem się pomęczą ale w sumie niech zobaczą co ich za chwilę czeka 😂😈😈’94
17.10.2020 Staś ♥️
godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
17.11.2023 Basia ♥️
godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm -
My po szczepieniu, Tymek waży 8800g i mierzy 71cm. Jak na wczesniaka z 32tyg to nieźle wybił z waga do góry 🙈
kiniusia270, Nowastaraczka, Zulugula, Ladyo, Clover, kic83, SzalonaOna, Lalia, emdar, Enigvaa, Annia, Suszarka, Belie, Ewa88 , Ania81, dmg111 lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
1h drogi na lotnisko, 2h odprawy, 3h lotu, 3h transferu i jesteśmy. 15 stopni zamieniliśmy na 35 stopni
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2021, 10:27
kiniusia270, emdar, Ladyo, Zulugula, Clover, kic83, SzalonaOna, Lalia, Maminka89, Annia, KarolinaMaria, Enigvaa, Suszarka, Inaa89, Belie, Nowastaraczka, Ewa88 , Ania81, asias86, Wik89, dmg111 lubią tę wiadomość
-
KarolinaMaria wrote:Ja wpisałam Matyldę na listę kolejkową państwowego żłobka jak miała miesiąc. W moim mieście są tylko 3 państwowe żlobki, ja zapisałam ją do jednego, bo jest blisko. Nabór jest ciągły, ale wiadomo, że w trakcie roku zwalniają się tylko pojedyncze miejsca, najwięcej zwalnia się we wrześniu, jak starszaki odchodzą do pkola. Co 3 miesiące muszę potwierdzać telefonicznie, że nadal jesteśmy zainteresowani. Obecnie Mati jest na 37 miejscu listy rezerwowej ;P daje to realną szansę, że dostanie się we wrześniu 2022. Prywatne trzeba zaklepywać z półrocznym wyprzedzeniem. Te w centrum nawet z rocznym ;/
A w jakim mieście już widać miejsce w kolejce?
My dopiero je zobaczymy na 2 tygodnie przed zakończeniem roku co uważam za mega słabeCórcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
nick nieaktualnyZulugula wrote:Żłobkowe mamy, jak u Was wyglądała /ma wyglądać adaptacja (ile godzin, bylyscie z dzieckiem czy samo? Itp)
Emdar Ty pisalas że sie idzie z dzieckiem w Waszym żłobku przez tydzień, a ja teraz szukam żłobka i nigdzie tak nie ma 😳 dziecko zostaje samo godzine przez kilka dni, potem jak jest gotowe to np 2h itd. Śmiać mi się chce, bo pani mi powiedziała co Tobie- o 10letnim doświadczeniu 😂
Chociaz ta 1h nie wydaje mi się złym rozwiązaniem (w odniesieniu do Tomka, bo dzieci są różne), on jak jest w nowym miejscu to nie patrzy czy jestem tylko eksploruje podniecony 🤔
Generalnie żałuję że jednak nie Wpisalam Tomka do publicznego na listę, a mamy nowy polecany nieopodal, i "tylko" 1,5roku się czeka. No nic, trudno. -
nick nieaktualnyInaa89 wrote:Ja już spijam kawkę i zajadam owsianke. Zaraz odprowadzę chłopców do przedszkola. Dziś ostatni dzień Olka bo od jutra zaczyna szkole, on wydaje mi się jeszcze takim okruszkiem drobnym a tu już do szkoły... 😟
A na 8.40 pędzę z Tymkiem na szczepienie. Potem na 11 że starszym na ćwiczenia. Jak zwykle dzień zalatany 😉
Później muszę naszykować ubrania chłopakom na rozpoczęcie roku i poprasowac.Inaa89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa wlaanie jestem na rehabilitacji z Kornela. Pozniej wracamy, na 15 adaptacja Matyldy w zlobku i pozegnanie Kornelki ze zlobkiem.
A mezczyzni dzis fryzjer na 15.30
Moja mala Matylda konczy dzis 10 mcy 💖 nie wiem kiedy co i jak. Dopiero sie urodzilw 😭 pozniej wrrzuce fotkr!Lalia, kic83, Zulugula, emdar, Annia, Clover, Suszarka, Inaa89, Ewa88 , kiniusia270, Ania81, Wik89, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Wszystkiego najlepszego dla Matyldy!! 🌺
Anetko, jak jesteście w trójkę na zdjęciach to mi się wydaje, że Polcia to jednak bardziej Piotruś 🤭
Twoja teściowa rozbroiła mnie po raz kolejny 😂
Inaa, wooow!! 💙 Myślę że Tymek dogonił Olka 😁💪 wzrostowo na pewno, a wagowo trudno mi ocenić, bo ważymy go tylko w domu na łazienkowej i wychodzi niby 9,2kg 😅
Zulu, ale robiłaś te z kaszy manny?? A zaczekałaś żeby kasza wchłonęła mleko??
Ounai, świetnie wyglądacie ❤️ udanych wakacji ☀️
U nas dzisiaj intensywnie 😵 obiad dla nas, obiad dla Olka, ogarnięcie mieszkania, w południe wpadnie na chwilę teściowa, po obiedzie chrzestna Olusia z rodziną 🙈 a wczoraj zauważyłam, że Olkowi przebija się lewa dolna dwójka i chyba stąd te pobudki w nocy co godzinę 🥴Inaa89, Ounai, Wik89 lubią tę wiadomość
-
kic83 wrote:A w jakim mieście już widać miejsce w kolejce?
My dopiero je zobaczymy na 2 tygodnie przed zakończeniem roku co uważam za mega słabe
W Zabrzu. Ale miejsca dowiaduje się przez tel. Nie ma rekrutacji online. Za to moja koleżanka z Knurowa (też Śląsk) ma podglad i jej synek jest 180 🙄'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Ounai, udanego odpoczynku!
Mikołaj już śpi od 1.5 godziny i odsypia swoją sesję roczkową.
Będziemy podpisywać umowę przedwstępna na mieszkanie!
Anetko, Pola to wg mnie twoja kopia. Śliczna mama i córka.
A ja żadnych placków nie robie, dwa razy robiłam i dwa razy my jedliśmy a Mikołaj wypluwał nawet przemycony w jogurcie. 🤣Zulugula, emdar, Maminka89, Clover, Suszarka, Inaa89, Lalia, Ewa88 , Ounai, kiniusia270, SzalonaOna, Ania81, Wik89, dmg111 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia, super z mieszkaniem🍾👏🥳
Kic, ten nasz warszawski system rekrutacji jest lekko dziwny, ale ja dzięki temu że on jest lekko "powalony " dostałam się do żłobka pod domem. Długo by pisać,bo to skomplikowane; jak się spotkamy to Ci opowiem:) Właśnie 11.09 aktualny?
Motyl, buziak dla Matyldy na 10 mscy🥰
Ounai, moja "synowa" jaka stylóweczka na wakacje 🏝🏖 Jeszcze raz Udanego odpoczynku!
My jedziemy do tego miejsca gdzie robimy Chrzest ustalać szczegóły ostatnie . Błogosławieństwo z "instytucji" babci. Moja mama wczoraj przyjechała i się tulą z Jusiem , bawią, ganiają, no szał 🤦♀️😜( Starzy trochę odetchną). Miłego dnia!Annia, Inaa89, SzalonaOna lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙