X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2022, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laila dzieki zamowilam buciki ze strony wlasnie buty dla Malucha.

Dzisiaj juz lepiej z goraczka. Tzn nadal byla ale juz pedicetamol wytrzymuje mu na ponad 8h.
    Na razie nie mamy zadnych objawow innych. Mam nadzieje ze to wirus...

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2022, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko, polubiłam za wzrost Igi 😁❤️ rośnie Ci modelka! 😍 Jest prawie 10 cm wyższa od mojego Olka, no może z 8 😂 a jak patrzę na niego to mi się taki duży już wydaje 🤣 i polubiłam za to żeby się rodzicami nie przejmować 😘

U nas reakcja była totalnie odwrotna 🙈 przy Olciu moi teściowie się tak otwarcie ucieszyli, a moi rodzice jakby byli w szoku, mama mi później tłumaczyła że wiedzieli że się długo staramy i się martwili żeby było wszystko ok🙂
    A przy tej ciąży moi rodzice płakali ze wzruszenia, ściskali nas i całowali (chyba się mega cieszyli że Olek nie będzie jedynakiem 😂), a u teściów to pół na pół: teść się cieszył i gratulował, a teściowa to mam wrażenie że się średnio cieszy do tej pory. Mój mąż jest jedynakiem i chyba myślała że on też będzie miał jedno dziecko, a jeśli drugie to kilka lat później. W ogóle w pierwszej chwili zamiast gratulować to pytała co z pracą i że już nie będę Olka u nich zostawiać skoro jestem na L4 🤦

Też mam to gdzieś, dużo z mężem rozmawialiśmy, bo ta ciąża nas zaskoczyła 🤭 to nie była absolutnie wpadka, bo moim zdaniem jak się człowiek nie zabezpiecza to znaczy że się liczy z możliwą ciążą 😂 ale w życiu się nie spodziewaliśmy że się uda tak po prostu, bez starań (obserwacji cyklu, testów owu itd). I jak tak rozmawialiśmy to uznaliśmy że w przypadku naszej rodziny to jest najlepszy czas na drugie dziecko ❤️ i jeśli chodzi o pracę i jeśli chodzi o różnice wieku i to że jak Olcio pójdzie do przedszkola to ja będę dalej na macierzyńskim, ale bobas już nie będzie maluszkiem więc nawet te przynoszone choroby aż tak mnie nie stresują. Cieszę się że będziemy rodzicami dwójki i że ominął nas tym razem stres związany ze staraniami ❤️

Suszarka lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2022, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2022, 17:00

Lalia lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2022, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy są tu Mamy,których dzieci mają wysokie podbicie ?
    U nas właśnie wysokie podbicie a co za tym idzie dość mocny ograniczony wybór.
    Mamy dwie pary emeli ale też mi się marzą jakiś fajne trampeczki albo najeczki 😁😁

klz9df9hix7ly771.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2022, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Lalia to Olusiowi dużo podrosla stopa. T nosi pico 21 teraz ale już chyba są na styk, na jesien myślałam że 22 będzie miał 😄 a runnery 22 były dużo za wielkie jak mu kupowałam ok 1,5ms temu, wtedy Olus nosil 22 i się zasugerowalam 😁 jemu ostatnie 2tyg troche podrósła stopa. Pablosky ma 22 ale jest zapas spory

Zulu, wydaje mi się że Olcio wzrostowo skoczył i stąd też stopa podrosła 😁

To nie jest tak, że Olcio kompletnie wyrósł,jeszcze ciut zapasu ma. Ale po pierwsze z dostępnością rozmiarów jest ciężko, a po drugie okazje grażynowe też nie zdarzają się codziennie, więc czy ja te buty kupię teraz czy za dwa tygodnie to dla mnie bez różnicy 😅

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • asias86 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2022, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    To może teraz jednak? :P

Ounai, dokąd jedziecie?

Asia, super, że mąż mógł być. Mi tak ciąża wypadła, że mąż Mikołaja zobaczył dopiero po wyjściu ze szpitala... Bo oglądania na printach USG nie liczę. Ale mam wrażenie, że to mi było bardziej szkoda, że on nie może chodzić na wizyty ze mną niż jemu. 🤣
    Miałam to samo w pierwszej. Co prawda mój mógł być przy porodzie. I też wydaje mi się ze dla niego to nic te wizyty, wczoraj też jakoś mocno nie przeżywał ja bardziej

Annia lubi tę wiadomość

Kuba 26.07.2020

Bartek 27.10.2022
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2022, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbatko, Majka ma wysokie podbicie, ale jak mierzyłam jej w deichamnnie kiedyś te nike star runner 3 to wydały sie całkiem ok 😊

U nas o piwrwszej ciąży powiadomiliśmy od razu 😀 i to telefonicznie, bo bylismy na wakacjach wtedy, to zarówno rodzice jak i teście się ucieszyli. A o drugiej później i reakcja mojej mamy była średnia, jakoś nie było widać radości, ale tylko dlatego, że bardzo się martwi jak damy radę. Między mną a bratem jest różnica rok i 2 miesiące, więc wie jak jest ciężko. Teściowa się ucieszyła bardzo.

ZielonaHerbata lubi tę wiadomość

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2022, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Cieszę się że będziemy rodzicami dwójki i że ominął nas tym razem stres związany ze staraniami ❤️
    I to jest kwintesencja moich odczuć ❤️ ja nie ukrywam że na początku spanikowałam, płakałam mężowi że sobie nie poradzimy, że dwójka maleńkich dzieci, jeszcze stres dodatkowy bo ja przecież krótko po CC... Ale on mi wtedy powiedział, że przecież lepiej tak niż byśmy mieli znowu się starać miesiącami, że wtedy przecież płakałam co miesiąc że się nie udało, żebym pomyślała ile stresu dzięki temu odeszło. Reakcja rodziców była dla mnie przykra, ale mogę powiedzieć że teraz trochę mi się to wynagradza, bo Jagoda jest oczkiem w głowie dziadków :)

Lalia, Clover lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2022, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ❤️ ja się chyba chce jeszcze wstrzymać z mówieniem o ciąży. Czuję,że muszę jeszcze gdzieś tam to sobie w głowie przeprocesowac. Jak widać reakcje mogą być różne, a ja muszę być jakoś ogarnieta w tym wszystkim, żeby móc się tym dzielić. 🙂
    No i muszę wymyślic jakąś ciętą ripostę na pytanie o to czy to wpadka. Teściowa uwielbia tak pytać. 😑 Przy małym też było pytanie o wpadkę. Wtedy odpowiedziałam grzecznie, teraz nie mam zamiaru.

To o tych staraniach to prawda. Ja się cieszę l, że to tak wyszło bez starań tak naprawdę. Myślę, że dużo stresu mnie ominęło dzięki temu.

• Annia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2022, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    A czy są tu Mamy,których dzieci mają wysokie podbicie ?
    U nas właśnie wysokie podbicie a co za tym idzie dość mocny ograniczony wybór.
    Mamy dwie pary emeli ale też mi się marzą jakiś fajne trampeczki albo najeczki 😁😁
    Mikołaj ma, musiałam przez to odsylać 8 par sandałów zanim trafiłam...

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2022, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia ja właśnie przez to podbicie idę trochę na łatwiznę i zawsze idziemy do sklepu gdzie babeczka nam dobiera i zawsze jakoś pada na emele.
    Nigdy nie zamawialam nic przez neta bo pewnie musiałabym wszystko odesłać A nie lubię się bawić w takie rzeczy 😁

Ale jak Tajka pisze,że nike są ok to może podjadę i jej przymierze ☺

klz9df9hix7ly771.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2022, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona, te Nike są ok, bo one są mięciutkie i nie mają sztywnej tej "góry" buta. Największy problem jest według mnie ze skórzanymi butami albo sandały typu Crocs, bo one nie są elastyczne... Ja już nie kupuje w tym naszym sklepie z butami dla dzieci, bo nie stać mnie, żeby za każdą parę dziecięcych butów płacić 300 zł. 🙈

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2022, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbata, mam nadzieję że Domi i Ladyo się nie obrażą, że piszę za nie, ale wydaje mi się że Kacperek i Amelka też mają wysokie podbicie, Ladyo ma na pewno Nike dla Amelki, a Domi kupowała Bobbie Shoes, w Smyku i Champion dla Kacperka 🙂 dla dziewczynki odpowiednikiem Bobbie Shoes jest Cupcake w Deichmannie 🙂

Ladyo, ZielonaHerbata lubią tę wiadomość

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2022, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania mieliśmy lekkie przeboje, bo mój mąż nie doczytał opinii o hotelu i okazało się, że za wszystko związane z dziećmi są dodatkowe opłaty, np wata cukrowa, plac zabaw, koszulki które dzieci dostały od animatorów itd. Żeby było śmieszniej pierwszy raz stwierdziłam, że dam mężowi zdecydować i zaufam mu 😂 Ale udało się znaleźć inny hotel i jeszcze do tego duuuzo taniej, w tym samym terminie więc jie będę musiała ponownie zmieniać terminu kolonii syna ;)
    Lecimy do południowej części Turcji, na zachód od Antalya. Wylatujemy 3 sierpnia więc mam jeszcze 2 tygodnie żeby przekazać szefowi obowiązki ;)

Clover, Suszarka lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2022, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi babeczka w sklepie z butami dla dzieci powiedziała kiedyś, że Olek ma wysokie podbicie, ja nawet nie wiem po czym to poznać ale wydaje mi się, że tragedii nie ma 😅 No, ale nie każde butki mu wchodzą na stopę albo ciężko je później zapiąć. A te Nike Pico 5 pasują fajnie :)

Asiu, super, że w porządku z maluchem i że mąż był z Tobą! 🥰

Mój mąż był ze mną na pierwszych prenatalnych, ale na drugie już lekarz mu nie pozwolił wejść. Przy porodzie też nie był niestety. Mam nadzieję, że jeśli kiedyś się zdecydujemy na drugie dziecko to będzie już "normalniej" niż w pierwszej ciąży...

Suszarko, to Igusia jest wysoka, super 🤩 Olek ma 86 cm, ale jak mierzyłam go z 6-8 tygodni temu to miał 82. A waga stoi w miejscu, cały czas ma niecałe 13 kg 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2022, 15:51

asias86 lubi tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2022, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2022, 17:00

Lalia, Clover lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2022, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    A co mają powiedzieć rodzice dzieci z poważnymi problemami, takich które wymagają rehabilitacji kilka razy w tygodniu? Normalnie same przekleństwa mi się nasuwają 😵

U nas w osrodku wyglada to tak, ze czeka sie miesiac na skierowanie z „pilne”, ale cwiczenia sa 2x w tygodniu po 20min i przez miesiac, miesiac przerwy i znowu cwiczenia miesiac i miesiac przerwy i tak do 7rż dzieci chodzące, do 9 niechodzące a potem luka do 18 (choc niektore ośrodki dla doroslych biora nastolatkow) do ośrodków dla doroslych 🤷🏻‍♂️ I to jedyny osrodek dla dzieci w rejonie 🙄 wiec No, bez prywatnych wizyt nie ma opcji…

🔸28 lat

Wysłany: 14 lipca 2022, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Zielona, te Nike są ok, bo one są mięciutkie i nie mają sztywnej tej "góry" buta. Największy problem jest według mnie ze skórzanymi butami albo sandały typu Crocs, bo one nie są elastyczne... Ja już nie kupuje w tym naszym sklepie z butami dla dzieci, bo nie stać mnie, żeby za każdą parę dziecięcych butów płacić 300 zł. 🙈

Nam fizjo mowila zeby isc, zeby dobrali i nie kupowac tlyko zamowic przez neta bo sa sporo tansze te same buciki 😅

Lalia lubi tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 14 lipca 2022, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Kuby też wysokie podbicie i dobrać buty albo kalosze ti ciężko. Mamy jakieś ze smyka i action boya.

Kuba 26.07.2020

Bartek 27.10.2022
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2022, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze zakupy dla bejbika zrobione 🤩 kupiłam w smyku kombinezon zimowy taki pluszowy różowy za 30 zl ze 100 i body kopertowe żółte za 9 zł 😀 teraz już musi być dziewczynka 😀 za tydzień mam połówkowe.
    Teraz czekam na usg tarczycy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2022, 17:05

Suszarka, Zulugula, Clover, dmg111 lubią tę wiadomość

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
‹‹ 4995 4996 4997 4998 4999 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ